7533
Dünya Parmağının Ucunda!

Trabzon Selanik Uçak Bileti

Trabzon-Thessaloniki

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1415 km

Trabzon-Thessaloniki

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 5dk

Selanik

Trabzon

Selanik, Yunanistan’ın başkent Atina’dan sonra en büyük ikinci şehri olarak kabul edilmektedir. İzmir’in kız kardeşi olarak adlandırılan şehir, mecazında bulunulduğu gibi iklim ve yaşam koşulları nedeniyle İzmir’e oldukça benzemektedir.

Atatürk’ün doğduğu evin de burada olması sebebiyle insanların bu şehri görmek için Selanik uçak bileti fiyatları hakkında araştırma yaparak, uygun zamanlarda bir tatil planladıkları görülmektedir. Atatürk’ün doğduğu ev dışında pek çok tarihi ve turistik yapının bulunduğu bu şehre gitmek isteyenlerin, festivaller dönemini de yakalamak istedikleri bilinmektedir.

 

 

Selanik Uluslararası Havalimanı

Yunanistan’ın ana havalimanı olarak kabul edilmektedir. Hem sivil hem de askeri kullanım alanlarına hizmet  etmektedir. Şehrin yaklaşık olarak 15 km güneyinde bulunmakta olan havalimanına ulaşım sağlamak isteyenlerin iki seçenekleri bulunmaktadır.

 

Otobüsler

Havalimanı çıkış kapısının hemen önünde bulunan otobüs durağını kullanarak, 45 dakika da şehir merkezine ulaşmak mümkün olmaktadır.

78 numaralı otobüse binerek Beyaz Kule’nin hemen karşısında inmek yeterli olacaktır. Otobüsün güzergahının uzun  olması sebebi ile çok kalabalık olacağını da belirtmek gerekir.

Taksi

Hem havalimanı içerisinde bulunan hem de havalimanı dışında beklemekte olan taksiler de, şehir merkezine ulaşmak isteyenlerin tercihi olmaktadır. Taksiyle yapılacak yolculuğun süresi 25-30 dakika civarındadır.

 

 

 

 

Selanik, Akdeniz ikliminin görülmekte olduğu bir şehirdir. Kuzey kesimlerde Balkan iklimi etkisi sebebiyle kış aylarında yoğun soğuklar yaşanıyor olsa da diğer kesimlerde ılıman bir sıcaklık vardır. Bu sıcaklık verilerine bakıldığında, şehri ziyaret etmek isteyenlerin yılın her dönemi bu isteklerini yerine getirebilecekleri söylenebilir. Fakat yaz aylarında şehirde pek çok festivalin olması tatilcilerin kaçırmak istemedikleri etkinlikler olarak bilinmektedir.

 

 

Bu sebeple Temmuz- Eylül ayları arasında şehri ziyaret etmek, memnuniyet açısından daha faydalı olacaktır. Bu aylar için ziyarette bulunmak isteyenlerin birkaç ay öncesinden Selanik uçak bileti arayışlarına başlamaları gerekmektedir. Yaz aylarında uçak bileti fiyatlarında büyük bir artış olması göz önüne alındığında, erken bilet alımı maddi açıdan rahatlamayı beraberinde getirecektir.

 

 

 

Selanik, tatillerini kültür turizmi yaparak geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olabilecek bir yerdir. Birbirinden eşsiz tarihi mekanları ve Osmanlı ile Bizans dönemini yansıtan yapılarıyla oldukça ilgi çekicidir. Antik çağlardan bu yana var olduğu varsayılan ülkenin, en güzel şehrinde muhakkak görülmesi gereken yerler hakkında birkaç bilgi vermeye çalışacağız;

  • Atatürk Evi Müzesi

İlk sırada yer alan bu yer, 1881 yılında Atatürk’ün doğduğu evdir. O zamanki adresi Koca Kasım Paşa Mahallesi Islahhane Caddesi idi. Günümüzde ise Apostolou Pavlu Caddesi 17 numarada bulunmaktadır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosluğu hemen Atatürk Evi Müzesinin yanında yer almaktadır. Evin asıl girişi, Apostolou Pavlu Caddesinden olmakla birlikte bugün kullanılmamaktadır. 2012 yılında yapılan restorasyon sonrasında Isaias sokak üzerinden, evin arka bahçe kapısından giriş ve çıkış yapılmıştır. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının vefatına kadar yaşamış olduğu bu ev, turistlerin görmek istediği yerler arasında ilk sıralarda gelmektedir.

 

  • Beyaz Kule

Şehrin en büyük simgelerinden bir tanesidir. 12.yy’dan kalma eski Bizans yapısının yerine, şehri savunmak için Kanuni Sultan Süleyman’ın isteğiyle Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Kule’ye dikilen Yunan bayrağı, Yunan zaferini simgelemektedir. Bu yapı, İstanbul’da bulunmakta olan Rumelihisarı’nın bir kopyasıdır. Çevresinde bir zamanlar bulunmakta olan surlar 1911 yılında yıkılmıştır. Burayı ziyaret etmek isteyenler için, Pazartesi günleri kapalı olduğunu belirtmeliyiz

 

 

  • Yedi Kule

Osmanlı döneminde Zincirli Kule denilen yapıdır. Girişinde bulunan Osmanlı tuğrası ve kitabe günümüze kadar muhafaza edilmiştir.

  • Bizans Kültür Müzesi

Selanik uçak bileti seçenekleri arasından kendi bütçelerine uygun imkanlardan yararlananların, Bizans Kültür Müzesini muhakkak görmesi gerekmektedir. Şehrin bir zamanlar Bizans İmparatorluğu içinde önemli bir nokta olması sonucunda, pek çok tarihi Bizans kalıntısı bulunmaktadır. Tüm bunların sergilenmekte olduğu bu müzeye giriş çocuklar için ücretsiz, yetişkinler için ise 4 Euro’dur.

  • Aristoteles Meydanı

Şehre gelenlerin sosyal hayatın da tadına bakmak istemeleri muhtemeldir. Şehrin sosyal anlamda kalbinin attığı yerse Aristoteles Meydanı’dır. Birbirinden güzel alışveriş mağazaları, restoranlar, kafeler, sanat galerileri ve hediyelik eşya dükkanlarıyla insanların hayran kaldığı yerlerdendir. Bu meydan, İzmir’e en çok benzetilen yerlerden bir tanesidir.

 

 

Şehri ziyaret edenlerin bu başlıca görülecek yerler dışında, görmek isteyecekleri diğer mekanlar ise;

  • Selanik Yahudi Müzesi
  • Selanik Arkeoloji Müzesi
  • Aziz Dimitrios Kilisesi

olarak belirtilebilecektir.

 

 

 

Selanik’e gelenlerin, mutfak kültürü açısından birbirinden farklı kültürlerin yansımalarıyla karşılaşacaklarını belirtmek gerekmektedir. İstanbul ve İzmir yemekleriyle de karşılaşmanın mümkün olduğunu da söyleyebiliriz. Deniz mahsulleri, zeytinyağı, peynir ve süt ana ögeler olarak karşımıza çıkmaktadır. Yunan rakısı olarak bilinmekte olan Uzo, alkol kullananların yerinde denemesi gereken bir içkidir. Selanik uçak bileti arayışı sonucunda bu  şehri ziyaret edebilme şansına ulaşanlar için Selanik’in meşhur yemeklerini belirteceğiz;

  • Selanik Yoğurdu
  • Barbuşka Tatlısı
  • Selanik Baklavası
  • Selanik Usulü Peynir Tatlısı
  • Kaçamak
  • Selanik Fasulyesi
  • Selanik Böreği
  • Selanik Gevreği

İsimlerinden de anlaşılacağı üzere, Türk mutfağının eşsiz ürünleri Selanik’te de uygulanarak arzu edenlere sunulmaktadır. Denemek ve karar vermek ise şehri ziyaret edenlerin ellerindedir.

 

 

Buraya kadar gelenlerin, hem kaliteli hizmet hem de eşsiz lezzetler alabilecekleri birkaç restoranı da söylemek doğru olacaktır.

  • Bougatsa Bantis, Pizza üzerine bir restorandır.
  • Nea Diagonios ( Kalamaria), barbekü seçeneklerinin bulunduğu bir Yunan restoranıdır.
  • Rouga, Yunan mutfağı ürünlerini sunmaktadır.
  • Odos Delfon

Bu güzel restoranlardan herhangi birinde, hem dinlenmek hem de bölgenin lezzetlerini tatmak mümkün olacaktır.

Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanları sayesinde yerli turistlerin uğrak noktalarındandır. Trabzon; manzara, tarih, nostalji ve modern mekanlarla misafirlerine gezi için bir çok olanak sağlamaktadır. İnsanlarının misafirperverliği ve yemeklerinin lezzeti Trabzon’un güzelliklerindendir.

 

Türkiye'nin denize paralel tek havalimanı olmasıyla bilinen Trabzon Havalimanı, şehir merkezine sadece 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Havaş servislerini kullanabilirsiniz 5 tl ücretle şehir merkezinde olan Beşirli, Uzunkum otel ve Orhan Petrol’e hareket eden servisin yolculuk süresi yaklaşık yarım saat sürmektedir. Havalimanından 3,5 saatlik bir yolculuk ile Hopa’ya ulaşabilirsiniz. Bu yolculuğun ücreti 25 TL’dir. Aynı şekilde havalimanından 2,5 saat süren Ardeşen yolculuğu 20 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer havalimanından 1,5 saat süren Rize’ye gitmek isterseniz 15 Tl ücret ödemeniz gerekiyor.

 

Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanlarıyla yerli turistlerin en çok uğradığı Karadeniz gezi noktasıdır. Tüm dünyanın ilgisini çeken Sümela Manastırı, Lapazan Yaylası ve Uzungöl, Trabzon’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

 

Ocak ve şubatın soğuk olduğu Trabzon’da ilkbahar sisli ve yağmurlu geçer. Yayla turizmi için en az yağmur yağdığı temmuz-ağustos arasını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu dönemlerde en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarını kolayca sitemizde bulabilirsiniz.

 

Trabzon’a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken ilk yer Maçka’dabulunan Sümela Manastırı olacaktır. Yapımı 30 yıl sürdüğü tahmin edilen manastır iki rahibin aynı gece rüyalarında Hz. İsa ve Hz. Meryem’i manastırın bulunduğu yerde görmeleri üzerine burada yapılmıştır.

 

Trabzon’un en yüksek noktasında bulunan Trabzon Kalesi zamanından denizden gelecek saldırıları önlemek amacıyla yapılmıştır. Üç bölümden oluşan kale Trabzon’a gidenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

 

Uzungöl özellikle Instagram üzerinden manzarası ve lezzetli yemeklerin fotoğrafların eklendiği Uzungöl yaylası tam bir tabiat harikasıdır. Doğa yürüyüşü ve çeşitli turlar yapabileceğiniz Uzungöl’de tadılması gereken bir lezzet olan alabalık özel havuzlarda üretilip güveç içinde yayla tereyağı ve kaşar peyniri ile pişirilmektedir.

 

Trabzon’u tepeden görmek ve muazzam karadeniz manzarası için gitmeniz gereken yer Boztepe. Güneşin batışının inanılmaz bir manzara oluşturduğu Boztepe’de ister bu keyfi deminde bir çay ile isterseniz burada bulunan restoranlarda lezzetli karadeniz yemeklerini yerken çıkartabilirsiniz.

 

Trabzon’da bulunan Ayasofya Müzesi 1260 yılında 10 yıl süren inşaatı bittikten sonra ibadete açılmıştır. Trabzon Rum İmparatorluğu döneminde yaptırılan Müze bölgenin Osmanlı egemenliğine geçmesine kadar kilise olarak kullanılmaya devam etmiş daha sonra camiye çevrilmiştir. 1. Dünya savaşı sırasında işgal edilen bu bölge günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

 

 

Vaftizci Yahya Peygamber’e adanan Vazelon Manastırı Maçka’ya 8 kilometre uzaklıktadır. Günü birlik turlar ile gidebileceğiniz gibi kendi imkanlarınızla da gidebilirsiniz. Trabzon’da yaşayan çoğu insanın bilmediği bu manastır etrafında bulunan doğal güzellikleri ile ünlüdür.

 

 

Trabzon’un kendine has herkesin genellikle bildiği ve bulunduğunuz şehirde de yiyebildiğiniz ama gerçek yerinde yediğinizde çok daha enfes lezzetlere dönüşen yemekleri bulunmaktadır. Kahvaltı Türk insanı için önemli bir öğündür. Karadeniz’de diğer illerde pek rastlayamayacağınız kahvaltı lezzetleri bulunmaktadır. Trabzon’da ekmek olarak mısırunu ekmeği ile birlikte vakfıkebir ekmeği tüketilmektedir. Vakfıkebir ekmeği ile yapılan tostların tadına doyulmadığı gibi mısırunu eşsiz lezzetiyle yemeklere daha da lezzet katmaktadır. Kahvaltıda bu ekmeklerin yanına Trabzon’da en büyük lezzetlerinden biri olan kuymak gelmektedir. Kuymak; mısır unu, tereyağı ve çecil veyahut Trabzon peyniri ile yapılır. Sahanlarda masaya gelen bu lezzet genel olarak ekmeği bandırarak ve peynirin uzatılmasıyla keyifle yenir. Mıhlama veya muhlama da denen kuymak nefis bir lezzettir. Kahvaltının olmazsa olmazlarından bir diğer Trabzon lezzeti kayganadır. Kaygana çok özel bir lezzettir eğer doğru kıvamı tutturamazsanız krep veya omlet yaparsınız. İçinde Un, tuz, yumurta ve maydonoz olan kaygana tereyağında pişirilmektedir. Kahvaltılarda özellikle denemenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer lezzet belki de ilk defa duyacağınız hurma reçelidir. Ağaçta olgunlaşması beklendikten sonra toplanıp reçeli yapılan hurma kendine has lezzeti oldukça güzeldir.

 

 

Öğlen ve akşam yemekleri için ilk akla gelecek yemek balık olacaktır. Trabzon’un simgesi olan Hamsi’nin yanında Karadeniz’de avlanan Palamut, Çinekop, Lüfer, Barbun gibi balıkları afiyetle yiyebilirsiniz. Çoğu ilde rahatlıkla bulunan bu balıklardan yöreye özgü bir lezzet denemek isterseniz Palamut dolması ilginizi çekecektir. Palamut’un içine ceviz, kuş üzümü, yenibahar ve çamfıstığı konularak yapılan yemek üzerine limon sıkılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir. Karadeniz bölgesinde oldukça sık rastlanan karalahana dolmasına Trabzon’da pancar denilmektedir. Normal yaprak sarma gibi yapılan yemek yoğurtla servis edilmekte bu yöresel yemeği daha önce tatmadıysanız denemenizi tavsiye ederiz.

 

 

Trabzon’a gidenler sebze yemeklerini konusunda birbirinden iddialı lezzet ile karşı karşıya kalacaklar. Pazı, pırasa, mısır yarması ve pirinç kullanılarak yapılan Sarambula yemeği isteğe göre bazı bölgelerde hamsi eklenerekte yapılmaktadır. Karalahana, mısırunu ve barbunya ile yapılan karalahana çorbası kurutulmuş acı biber ile lezzetlendirilmektedir. Servis edilirken yanında mısır ekmeği ile getirilen yemek tek başına oldukça doyurucudur. Diğer bir karalahana yemeği olan Golia, sarı fasulye, mısır, soğan, kırmızı biber ve kıyma ile yapılmaktadır. Çok uğraşlı bir yemek olan laz böreği ismine aldınıp sizi kandırmasın çünkü bu bir tatlı çeşidi. İçinde tereyağı arasında bir tür muhallebi olan Laz böreği üzerine şerbet dökülerek servis edilmektedir.

 

 

Trabzon lezzet anlamında sunduğu imkanlar oldukça fazla olduğu için atladıkalrımız olabilir. Tavsiye ettiğimiz diğer lezzetlere kısaca değinmek gerekirse; İrmik unu ve vanilyadan yapılan Laz helvası, Hurmalı tart, dana kaburgası ile yapılan bir karalahana dolması olan Gongoş Dolması, Herkesi kendine aşık eden Fasulye turşusu kavurması, Hodan bitkisinden yapıldığı için ismini aldığı Hodan Böreği, Siyah üzüm ile yapılan bir tatlı Pepeçura, Tomara kızartması ve İtalyanların pizzası bizim pidemiz dedirten yuvarlak Trabzon Pidesi mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir.

 

 

Ülkemizin yeşili en bol şehirlerinden olan Trabzon eşsiz güzellikleri ile her zaman sizi beklemektedir. Gitmek istediğiniz tarih için en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarına sitemizden bakabilir biletinizi üç adımda alabilirsiniz. Gezilecek yerleri ve denenmesini tavsiye ettiğimiz lezzetleri fazla olan Trabzon için en az 4 gün ayırmanızı tavsiye eder iyi yolculuklar dileriz.

Trabzon Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X