13143
Dünya Parmağının Ucunda!

Trabzon Marakeş Uçak Bileti

Trabzon-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4356 km

Trabzon-Marrakech

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 5s 35dk

Marakeş

Trabzon

Marakeş, Kuzey Afrika’da yer alan Fas, resmi adıyla Fas Krallığı’nın orta kısmında bulunan bir şehirdir. Marakeş, Fas Krallığı’nın Rabat şehrinden önce ilk başkenti olma özelliği taşımaktadır. Kırmızı şehir olarak bilinen Marakeş, Atlas Dağları’nın dibinde bulunmaktadır ve bu nedenle de Fas ile Atlantik arasında bir geçiş noktası meydana getirmektedir. Fas’ın önemli bir şehri olan Marakeş’in resmi dili Arapça ve Berberi, resmi para birimi ise Fas Dirhemi’dir. Atlas Dağları’nın eteklerinde yer alan Marakeş-Tensift-Al-Haouz ekonomik bölgesinin güneybatı ortasında bulunan bir başşehir olan Marakeş’in, 2010 yılı verilerine göre toplam nüfusu 3 milyon 102 bin kişidir.

 

 

İngilizcede Marrakesh, Almancada Marrakesch, Türkçede Marakeş ve Fransızcada Marrakech olarak okunan Marakeş isminin, Berberi dilinde Tanrının ülkesi anlamına gelen mur(n)akush kelimesinden türediği düşünülmektedir fakat bu kesin bir teori değildir. Aynı zamanda bir takma adı olan ve bu takma adı Kech olan Marakeş, birkaç on yıl öncesine kadar Araplar, Persler, Avrupalılar ve Fas tarafından Marakeş Krallığı olarak bilinmekteydi.

 

 

Marakeş, Fas’ta geleneksel bir geniş ticaret pazarına sahiptir. Bununla birlikte dünya genelinde ve Afrika’da en faal alanlarından biridir. Akrobatlar, telaşlı alanlar, faaliyetler, dansçılar, hikaye anlatıcıları ve müzisyenlerle dolu olan ticaret alanı, yiyecek standlarıyla büyük bir açık hava restoranına dönüşmektedir. Çöl ikliminin etkisi altında olan Marakeş’te, ilkbahar mevsiminde kum fırtınaları görülebilmektedir bu nedenle Marakeş’i ziyaret etmek için en uygun dönem sonbahardır.

 

 

 

Marakeş’e havayolu ve karayolu ile ulaşım sağlanabilmektedir. Türkiye’den karayolu ile ulaşımda üç seçenek bulunmaktadır. Marakeş’e AP-7 karayolu üzerinden 5425 kilometre ve feribot geçişleri de dahil olarak toplam 53 saatte, A-66 karayolu üzerinden 5629 kilometre ve 55 saatte, Anadolu Otoyolu/O4 ve AP-7 karayolu üzerinden ise 5857 kilometre ve 57 saatte ulaşılabilmektedir fakat bu yolculuklar oldukça uzun süreleri kapsamakta ve konforsuz bir seyahate yol açabilmektedir bu nedenle havayolu ulaşımı tercih edilmelidir.

 

 

Marakeş’e havayolu ulaşımı ile ulaşmanın da birkaç yolu bulunmaktadır çünkü Marakeş şehrine Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen herhangi bir havayolu firması bulunmamaktadır bu nedenle uçuşlar aktarmalı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu seçeneklerden ilki, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca aktarmalı olarak Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı aktarmalı olarak şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması Air Royal Maroc firmasıdır. Havayolu ulaşımının ikinci seçeneği iseİstanbul Atatürk Havalimanı veya İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan doğrudan uçuş olarak Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmak ve oradan da karayolu ile Marakeş’e ulaşmaktır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferleri düzenleyen firmalar Türk Hava Yolları (THY) ve Air Royal Maroc firmasıdır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması ise Air Arabia firmasıdır.

 

 

Doğrudan Casablanca Mohammed V Havalimanı’na uçmayı ve oradan karayolu aracılığıyla Marakeş’e ulaşmayı tercih edenler için Kazablanka, Marakeş’ten toplam 226 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Havalimanından özel transfer yoluyla, fiyatı ortalama 140 Euro olan araçları tercih ederek Marakeş’e ulaşabilir veya Casablanca Mohammed V Havalimanı’ndan hareket eden trenleri tercih edebilirsiniz. Kazablanka’dan Marakeş’e trenle yolculuk toplam 4 saat 15 dakika sürmektedir.

 

 

Marakeş’te tercih edebileceğiniz oteller arasında;

  • Rainbow Marrakech,
  • Riad Zarka,
  • Dar Essakya,
  • Riad Dar Latifa,
  • Riad Dia,
  • Riad Slima

 

 

Marakeş’te gezmeniz gereken yerler arasında;

  • Marrakesh Müzesi,
  • İslam Eserleri Müzesi,
  • Jemaa el Fna,
  • Marrakech Souk,
  • Les Bains de Marrakech,
  • El Badi Palace,
  • Bahia Palace,
  • Gueliz Mahallesi,
  • Dar Si Said (Fas Sanat Eserleri Müzesi),
  • Ali Ben Youssef Medersa,
  • Koutoubia Camii,
  • Dar el Makhzen,
  • Jardin Majorelle,
  • Medina of Marrakech,
  • Ziani Hamamı,
  • Rahba Kedima Meydanı,
  • Yves St. Laurent Bahçesi,
  • Ahmed El-Mansour Mozalesi,

 

 

Kızıl bir Orta Çağ şehri olan Marakeş’te Fas mutfağı hakimdir. Yemekler oldukça çeşitli ve çeşnili olarak tamamen kendine özgü ve özeldir. Fas mutfağında genellikle kuru ve taze meyveler kullanılmaktadır. Yemeklerin ana maddesi genellikle balık, sebze ve etten oluşmaktadır. Et kategorisinde kuzu, tavuk, koyun ve güvercin eti kullanılmaktadır. Fas mutfağında en önemli ve en meşhur yemek pastilladır. Baklava hamuruyla yapılan, tatlı ve tuzlu börekler olan pastilla, geleneksel günlerde ve bayramlarda hazırlanarak sadece bu günlerde ikram edilmektedir. Marakeş’te kahvaltı öğünleri oldukça hafif gıdalarla yapılmaktadır. Bu kahvaltılarda yaygın olarak reçel, bal, tereyağı ve ekmek tüketilmektedir.  Marakeş’te en önemli öğün öğle öğünüdür. Çorba, kırmızı veya beyaz et ve tatlıdan meydana gelen öğle öğünleri, Marakeş’te olduğu gibi Fas genelinde de oldukça önemlidir. Akşam öğünleri de tıpkı kahvaltılar gibi hafif şekilde geçmektedir. Nohut, mercimek veya bakladan yapılan çorbalar, akşam yemeğinin ana yemekleridir. Çorbadan sonra ise hamur işi veya krep tüketilerek öğün bitirilmektedir. Marakeş’te içecek kahve, sütlü kahve ve çaydan ibarettir.

 

 

Fas mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Amal,
  • Gastro MK at Maison MK,
  • Roti D’or,
  • La Table du Palais,
  • L’Annexe

 

 

Marakeş’te alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Menara Mall,
  • Place des Ferblantiers,
  • Marrakech Henna Art Cafe,
  • Ensemble Artisanal,
  • KiFKiF

 

 

Kızıl şehirde geçirilen kızıl akşamlardan sonra Türkiye’ye geri dönmek için geliş yönünde izlenilen rota ve adımların tam tersini gerçekleştirmeli ve Marakeş şehi merkezinden havalimanına kadar giderek, havalimanından İstanbul yönünde şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmasından rezervasyon yaptırarak İstanbul’a uçmalısınız.

Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanları sayesinde yerli turistlerin uğrak noktalarındandır. Trabzon; manzara, tarih, nostalji ve modern mekanlarla misafirlerine gezi için bir çok olanak sağlamaktadır. İnsanlarının misafirperverliği ve yemeklerinin lezzeti Trabzon’un güzelliklerindendir.

 

Türkiye'nin denize paralel tek havalimanı olmasıyla bilinen Trabzon Havalimanı, şehir merkezine sadece 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Havaş servislerini kullanabilirsiniz 5 tl ücretle şehir merkezinde olan Beşirli, Uzunkum otel ve Orhan Petrol’e hareket eden servisin yolculuk süresi yaklaşık yarım saat sürmektedir. Havalimanından 3,5 saatlik bir yolculuk ile Hopa’ya ulaşabilirsiniz. Bu yolculuğun ücreti 25 TL’dir. Aynı şekilde havalimanından 2,5 saat süren Ardeşen yolculuğu 20 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer havalimanından 1,5 saat süren Rize’ye gitmek isterseniz 15 Tl ücret ödemeniz gerekiyor.

 

Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanlarıyla yerli turistlerin en çok uğradığı Karadeniz gezi noktasıdır. Tüm dünyanın ilgisini çeken Sümela Manastırı, Lapazan Yaylası ve Uzungöl, Trabzon’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

 

Ocak ve şubatın soğuk olduğu Trabzon’da ilkbahar sisli ve yağmurlu geçer. Yayla turizmi için en az yağmur yağdığı temmuz-ağustos arasını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu dönemlerde en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarını kolayca sitemizde bulabilirsiniz.

 

Trabzon’a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken ilk yer Maçka’dabulunan Sümela Manastırı olacaktır. Yapımı 30 yıl sürdüğü tahmin edilen manastır iki rahibin aynı gece rüyalarında Hz. İsa ve Hz. Meryem’i manastırın bulunduğu yerde görmeleri üzerine burada yapılmıştır.

 

Trabzon’un en yüksek noktasında bulunan Trabzon Kalesi zamanından denizden gelecek saldırıları önlemek amacıyla yapılmıştır. Üç bölümden oluşan kale Trabzon’a gidenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

 

Uzungöl özellikle Instagram üzerinden manzarası ve lezzetli yemeklerin fotoğrafların eklendiği Uzungöl yaylası tam bir tabiat harikasıdır. Doğa yürüyüşü ve çeşitli turlar yapabileceğiniz Uzungöl’de tadılması gereken bir lezzet olan alabalık özel havuzlarda üretilip güveç içinde yayla tereyağı ve kaşar peyniri ile pişirilmektedir.

 

Trabzon’u tepeden görmek ve muazzam karadeniz manzarası için gitmeniz gereken yer Boztepe. Güneşin batışının inanılmaz bir manzara oluşturduğu Boztepe’de ister bu keyfi deminde bir çay ile isterseniz burada bulunan restoranlarda lezzetli karadeniz yemeklerini yerken çıkartabilirsiniz.

 

Trabzon’da bulunan Ayasofya Müzesi 1260 yılında 10 yıl süren inşaatı bittikten sonra ibadete açılmıştır. Trabzon Rum İmparatorluğu döneminde yaptırılan Müze bölgenin Osmanlı egemenliğine geçmesine kadar kilise olarak kullanılmaya devam etmiş daha sonra camiye çevrilmiştir. 1. Dünya savaşı sırasında işgal edilen bu bölge günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

 

 

Vaftizci Yahya Peygamber’e adanan Vazelon Manastırı Maçka’ya 8 kilometre uzaklıktadır. Günü birlik turlar ile gidebileceğiniz gibi kendi imkanlarınızla da gidebilirsiniz. Trabzon’da yaşayan çoğu insanın bilmediği bu manastır etrafında bulunan doğal güzellikleri ile ünlüdür.

 

 

Trabzon’un kendine has herkesin genellikle bildiği ve bulunduğunuz şehirde de yiyebildiğiniz ama gerçek yerinde yediğinizde çok daha enfes lezzetlere dönüşen yemekleri bulunmaktadır. Kahvaltı Türk insanı için önemli bir öğündür. Karadeniz’de diğer illerde pek rastlayamayacağınız kahvaltı lezzetleri bulunmaktadır. Trabzon’da ekmek olarak mısırunu ekmeği ile birlikte vakfıkebir ekmeği tüketilmektedir. Vakfıkebir ekmeği ile yapılan tostların tadına doyulmadığı gibi mısırunu eşsiz lezzetiyle yemeklere daha da lezzet katmaktadır. Kahvaltıda bu ekmeklerin yanına Trabzon’da en büyük lezzetlerinden biri olan kuymak gelmektedir. Kuymak; mısır unu, tereyağı ve çecil veyahut Trabzon peyniri ile yapılır. Sahanlarda masaya gelen bu lezzet genel olarak ekmeği bandırarak ve peynirin uzatılmasıyla keyifle yenir. Mıhlama veya muhlama da denen kuymak nefis bir lezzettir. Kahvaltının olmazsa olmazlarından bir diğer Trabzon lezzeti kayganadır. Kaygana çok özel bir lezzettir eğer doğru kıvamı tutturamazsanız krep veya omlet yaparsınız. İçinde Un, tuz, yumurta ve maydonoz olan kaygana tereyağında pişirilmektedir. Kahvaltılarda özellikle denemenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer lezzet belki de ilk defa duyacağınız hurma reçelidir. Ağaçta olgunlaşması beklendikten sonra toplanıp reçeli yapılan hurma kendine has lezzeti oldukça güzeldir.

 

 

Öğlen ve akşam yemekleri için ilk akla gelecek yemek balık olacaktır. Trabzon’un simgesi olan Hamsi’nin yanında Karadeniz’de avlanan Palamut, Çinekop, Lüfer, Barbun gibi balıkları afiyetle yiyebilirsiniz. Çoğu ilde rahatlıkla bulunan bu balıklardan yöreye özgü bir lezzet denemek isterseniz Palamut dolması ilginizi çekecektir. Palamut’un içine ceviz, kuş üzümü, yenibahar ve çamfıstığı konularak yapılan yemek üzerine limon sıkılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir. Karadeniz bölgesinde oldukça sık rastlanan karalahana dolmasına Trabzon’da pancar denilmektedir. Normal yaprak sarma gibi yapılan yemek yoğurtla servis edilmekte bu yöresel yemeği daha önce tatmadıysanız denemenizi tavsiye ederiz.

 

 

Trabzon’a gidenler sebze yemeklerini konusunda birbirinden iddialı lezzet ile karşı karşıya kalacaklar. Pazı, pırasa, mısır yarması ve pirinç kullanılarak yapılan Sarambula yemeği isteğe göre bazı bölgelerde hamsi eklenerekte yapılmaktadır. Karalahana, mısırunu ve barbunya ile yapılan karalahana çorbası kurutulmuş acı biber ile lezzetlendirilmektedir. Servis edilirken yanında mısır ekmeği ile getirilen yemek tek başına oldukça doyurucudur. Diğer bir karalahana yemeği olan Golia, sarı fasulye, mısır, soğan, kırmızı biber ve kıyma ile yapılmaktadır. Çok uğraşlı bir yemek olan laz böreği ismine aldınıp sizi kandırmasın çünkü bu bir tatlı çeşidi. İçinde tereyağı arasında bir tür muhallebi olan Laz böreği üzerine şerbet dökülerek servis edilmektedir.

 

 

Trabzon lezzet anlamında sunduğu imkanlar oldukça fazla olduğu için atladıkalrımız olabilir. Tavsiye ettiğimiz diğer lezzetlere kısaca değinmek gerekirse; İrmik unu ve vanilyadan yapılan Laz helvası, Hurmalı tart, dana kaburgası ile yapılan bir karalahana dolması olan Gongoş Dolması, Herkesi kendine aşık eden Fasulye turşusu kavurması, Hodan bitkisinden yapıldığı için ismini aldığı Hodan Böreği, Siyah üzüm ile yapılan bir tatlı Pepeçura, Tomara kızartması ve İtalyanların pizzası bizim pidemiz dedirten yuvarlak Trabzon Pidesi mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir.

 

 

Ülkemizin yeşili en bol şehirlerinden olan Trabzon eşsiz güzellikleri ile her zaman sizi beklemektedir. Gitmek istediğiniz tarih için en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarına sitemizden bakabilir biletinizi üç adımda alabilirsiniz. Gezilecek yerleri ve denenmesini tavsiye ettiğimiz lezzetleri fazla olan Trabzon için en az 4 gün ayırmanızı tavsiye eder iyi yolculuklar dileriz.

Trabzon Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X