5666
Dünya Parmağının Ucunda!

Trabzon Kos Uçak Bileti

Trabzon-Kos

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1170 km

Trabzon-Kos

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 47dk

Kos

Trabzon

Yunancada Kos Adası ve Türkçede İstanköy olarak bilinen ada, Yunanistan’ın 12 Adalar vilayetine bağlı bir Ege adasıdır. Bodrum Yarımadası’nın karşısında kalan ve Anadolu’dan 8 mil uzakta yer alan Kos Adası, Oniki Ada gurubuna bağlı bir şekilde Ege Denizi’nde bulunan Karya Sahili’ne yakın konumdadır. Kos Adası veya İstanköy, Nymphsea ve Meropis olarak da bilinmektedir. Güney Ege’de yer alan Kos Adası veya İstanköy Adası’nın resmi para birimi Euro ve resmi dili de Yunancadır. Yaygın olarak Yunanların ve Türklerin yaşadığı Kos Adası’nın 2005 yılı verilerine göre toplam nüfusu 49 bin 500 kişidir. 2 bin ila 3 bin arasında bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen Türkler, ağırlıklı olarak adanın şehir merkezinde ve Platani isimli köyünde yaşamaktadırlar.

 

 

Kos Adası sırasıyla Karyalılar, Venedikliler, Osmanlı, İtalyan, Alman ve Birleşik Krallık himayesinde kalmış ve en sonunda da 1947 yılında Yunanlılara bırakılmıştır.

 

 

Antik Çağ döneminde çökme ve deprem sonrası ayrılmış olan dağ zincirinin bir parçası olan Kos Adası, Akdeniz iklimine sahiptir. Karpat Denizi sularıyla beslenen sahil, 112 kilometre uzunluğundadır. Turist ve kültür merkezi olan Kos Adası’nda birincil iş tarımdır. Tarıma bağlı olarak Kos Adası’nda incir, zeytin, badem, domates ve üzüm yetiştirilmektedir. Tatil turizmi açısından oldukça gelişmiş olan Kos Adası’nda bulunan beyaz badanalı yapılar, adanın mimarisini oluşturmaktadır. Bar Sokakları ve 14. Yüzyıl Hisarı ile bilinen Kos Adası yaklaşık 10 küsür köye sahiptir. Çok sayıda antik kalıntıya sahip olan Kos Adası’nda, tıp tarihinin önemli bir ismi olan Hipokrat’la ilişkilendirilen ve Hipokrat Ağacı olarak bilinen meşhur bir ağaç da bulunmaktadır.

 

 

 

Kos Adası’na, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan Bodrum’dan feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bodrum’dan Kos Adası’na feribot ile ulaşım yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Kos Adası’na Bodrum dışında Didim’den de ulaşılabilmektedir fakat yolculuk süresi Bodrum’un yolculuk süresine oranla daha uzun sürmektedir.

 

 

Birçok Yunan adasına vize kolaylığı getirilmesi sebebiyle, Türkiye’den vize almadan Kos Adası’na geçilebilmektedir. Kos Adası limanında, 35 Euro karşılığında yetkililer tarafından verilen bir vizeye sahip olunarak Kos Adası’na giriş yapılabilmektedir. Vizeler, 15 gün süreyle 2 girişli olarak verilmektedir. Ayrıca Schengen vizesi ile de adaya giriş yapabilmek mümkündür.

 

 

Feribotla Kos Adası’na ulaşım, sadece Bodrum, Didim ve yakın iller için geçerli olmaktadır bu nedenle Kos Adası’na Türkiye’nin orta kısmından, Akdeniz bölgesi kısmından, Karadeniz kısmından ve Doğu kısmından gidecek kişiler havayolu ulaşımını tercih etmelidirler. Kos Adası’nda bulunan Kos Island International Airport diğer adıyla Hipokrat Uluslararası Havaalanı sayesinde Kos Adası’na havayolu ulaşımı gerçekleştirilebilmektedir. Kos Adası’na gerçekleşecek havayolu ulaşımında birçok seçenek bulunmaktadır. İlk seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na a uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Atina aktarmalı şehir uçak bileti temin ederek Kos Adası’na ulaşmaktır. İkinci seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden şehir uçak bileti temin ederek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Bodrum Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Bodrum’dan feribotla Kos Adası’na geçiş yapmaktır. Bu seçenek temin edilen şehir uçak bileti ile İzmir Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Didim için de geçerlidir. Uluslararası bir havalimanına sahip olan Kos Adası’na Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmaları arasında Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları, OnurAir , Atlasjet ve Aegean Airlines firmasıdır.

 

 

Kos Adası Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ada merkezine taksi veya otobüsler aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Otobüs ve taksi dışında, havalimanı binasından araç da kiralanabilmektedir.

 

 

Kos Adası’nda tercih edebileceğiniz oteller;

  • Mare Blue Apartments,
  • Denise Apartments,
  • Americana Hotel,
  • Nitsa Rooms,
  • Catherine Hotel,
  • Santa Marina Hotel Apartments

 

 

Kos Adası’nda gezilecek yerler;

  • Hipokrat Ağacı ve Old Town,
  • Asklepion,
  • Roma Evi,
  • Hacı Hasan Camii,
  • Agora,
  • Şövalyeler Kalesi,
  • Agia İoannis Manastırı,
  • Zia Köyü,
  • Yel Değirmenleri,
  • Aspri Petra Mağarası,
  • Pyli Köyü,
  • Plaka Ormanı,
  • Linopoti Gölü,
  • Osmanlı Hamamı

 

Kos Adası’nda gezebileceğiniz birçok tarihi yapının yanı sıra plajlar da bulunmaktadır. Bu plajlar ise Mastichari, Kefalos, Agios Stefanos, Lambi, Therma, Tigaki, Kardamena, Marmari, Lagada, Agios Fokas ve Markas plajlarıdır.

 

 

Tatil cenneti olan Kos Adası’nda Yunan mutfağı hakimdir. Yunan mutfağının mezeleri, deniz ürünleri, moussaka, choriatiki ve souvleki yemekleri, Yunan salatası ve Yunanlıların milli içkisi uzo (ouzo) Kos Adası’nda özellikle liman çevresinde, Tigaki ve Mastichari bölgelerinde bulunan restoranlarda yoğun bir şekilde satışa sunulmaktadır. Deniz ürünlerinin yanı sıra dünya mutfaklarını da bulabileceğiniz Kos Adası’nda hemen her bölgede en kaliteli restoranı bulmanız mümkündür.

 

 

Kos Adası’nda Yunan mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Cuvée Restaurant,
  • The Caravan,
  • Taverna Hellas,
  • Plaza Beach,
  • Broadway Restaurant,
  • Theory Food & Wine,
  • Lofaki Restaurant,
  • Esperos Restaurant,
  • Kalymanos Tradational Restaurant,
  • Diamond

 

Hipokrat Ağacı, Bar Sokakları, uzo, şaraptan yapılan peynir ve deniz ürünleriyle bilinen Kos Adası’nda alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Elefteria Meydanı pazarı,
  • Asklepion bölgesi mağaza ve dükkanları,
  • Zia Köyü hediyelik eşya dükkanları,
  • Liman civarındaki mağaza ve dükkanlar

 

 

Sıcak kumsalları, berrak suları ve Hipokrat Ağacı’nın gölgesiyle geçirdiğiniz harika bir Kos Adası tatilinden sonra Türkiye’ye geri dönüş yapmak için feribotları kullanarak Bodrum’a veya Didim’e gidebilir; Kos Havalimanı’ndan Atina aktarmalı olarak İstanbul’a uçabilir veya feribotla ulaştığınız Didim Havalimanı ya da Bodrum Havalimanı’ndan gideceğiniz yere uçabilirsiniz.

Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanları sayesinde yerli turistlerin uğrak noktalarındandır. Trabzon; manzara, tarih, nostalji ve modern mekanlarla misafirlerine gezi için bir çok olanak sağlamaktadır. İnsanlarının misafirperverliği ve yemeklerinin lezzeti Trabzon’un güzelliklerindendir.

 

Türkiye'nin denize paralel tek havalimanı olmasıyla bilinen Trabzon Havalimanı, şehir merkezine sadece 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Havaş servislerini kullanabilirsiniz 5 tl ücretle şehir merkezinde olan Beşirli, Uzunkum otel ve Orhan Petrol’e hareket eden servisin yolculuk süresi yaklaşık yarım saat sürmektedir. Havalimanından 3,5 saatlik bir yolculuk ile Hopa’ya ulaşabilirsiniz. Bu yolculuğun ücreti 25 TL’dir. Aynı şekilde havalimanından 2,5 saat süren Ardeşen yolculuğu 20 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer havalimanından 1,5 saat süren Rize’ye gitmek isterseniz 15 Tl ücret ödemeniz gerekiyor.

 

Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanlarıyla yerli turistlerin en çok uğradığı Karadeniz gezi noktasıdır. Tüm dünyanın ilgisini çeken Sümela Manastırı, Lapazan Yaylası ve Uzungöl, Trabzon’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

 

Ocak ve şubatın soğuk olduğu Trabzon’da ilkbahar sisli ve yağmurlu geçer. Yayla turizmi için en az yağmur yağdığı temmuz-ağustos arasını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu dönemlerde en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarını kolayca sitemizde bulabilirsiniz.

 

Trabzon’a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken ilk yer Maçka’dabulunan Sümela Manastırı olacaktır. Yapımı 30 yıl sürdüğü tahmin edilen manastır iki rahibin aynı gece rüyalarında Hz. İsa ve Hz. Meryem’i manastırın bulunduğu yerde görmeleri üzerine burada yapılmıştır.

 

Trabzon’un en yüksek noktasında bulunan Trabzon Kalesi zamanından denizden gelecek saldırıları önlemek amacıyla yapılmıştır. Üç bölümden oluşan kale Trabzon’a gidenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.

 

Uzungöl özellikle Instagram üzerinden manzarası ve lezzetli yemeklerin fotoğrafların eklendiği Uzungöl yaylası tam bir tabiat harikasıdır. Doğa yürüyüşü ve çeşitli turlar yapabileceğiniz Uzungöl’de tadılması gereken bir lezzet olan alabalık özel havuzlarda üretilip güveç içinde yayla tereyağı ve kaşar peyniri ile pişirilmektedir.

 

Trabzon’u tepeden görmek ve muazzam karadeniz manzarası için gitmeniz gereken yer Boztepe. Güneşin batışının inanılmaz bir manzara oluşturduğu Boztepe’de ister bu keyfi deminde bir çay ile isterseniz burada bulunan restoranlarda lezzetli karadeniz yemeklerini yerken çıkartabilirsiniz.

 

Trabzon’da bulunan Ayasofya Müzesi 1260 yılında 10 yıl süren inşaatı bittikten sonra ibadete açılmıştır. Trabzon Rum İmparatorluğu döneminde yaptırılan Müze bölgenin Osmanlı egemenliğine geçmesine kadar kilise olarak kullanılmaya devam etmiş daha sonra camiye çevrilmiştir. 1. Dünya savaşı sırasında işgal edilen bu bölge günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.

 

 

Vaftizci Yahya Peygamber’e adanan Vazelon Manastırı Maçka’ya 8 kilometre uzaklıktadır. Günü birlik turlar ile gidebileceğiniz gibi kendi imkanlarınızla da gidebilirsiniz. Trabzon’da yaşayan çoğu insanın bilmediği bu manastır etrafında bulunan doğal güzellikleri ile ünlüdür.

 

 

Trabzon’un kendine has herkesin genellikle bildiği ve bulunduğunuz şehirde de yiyebildiğiniz ama gerçek yerinde yediğinizde çok daha enfes lezzetlere dönüşen yemekleri bulunmaktadır. Kahvaltı Türk insanı için önemli bir öğündür. Karadeniz’de diğer illerde pek rastlayamayacağınız kahvaltı lezzetleri bulunmaktadır. Trabzon’da ekmek olarak mısırunu ekmeği ile birlikte vakfıkebir ekmeği tüketilmektedir. Vakfıkebir ekmeği ile yapılan tostların tadına doyulmadığı gibi mısırunu eşsiz lezzetiyle yemeklere daha da lezzet katmaktadır. Kahvaltıda bu ekmeklerin yanına Trabzon’da en büyük lezzetlerinden biri olan kuymak gelmektedir. Kuymak; mısır unu, tereyağı ve çecil veyahut Trabzon peyniri ile yapılır. Sahanlarda masaya gelen bu lezzet genel olarak ekmeği bandırarak ve peynirin uzatılmasıyla keyifle yenir. Mıhlama veya muhlama da denen kuymak nefis bir lezzettir. Kahvaltının olmazsa olmazlarından bir diğer Trabzon lezzeti kayganadır. Kaygana çok özel bir lezzettir eğer doğru kıvamı tutturamazsanız krep veya omlet yaparsınız. İçinde Un, tuz, yumurta ve maydonoz olan kaygana tereyağında pişirilmektedir. Kahvaltılarda özellikle denemenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer lezzet belki de ilk defa duyacağınız hurma reçelidir. Ağaçta olgunlaşması beklendikten sonra toplanıp reçeli yapılan hurma kendine has lezzeti oldukça güzeldir.

 

 

Öğlen ve akşam yemekleri için ilk akla gelecek yemek balık olacaktır. Trabzon’un simgesi olan Hamsi’nin yanında Karadeniz’de avlanan Palamut, Çinekop, Lüfer, Barbun gibi balıkları afiyetle yiyebilirsiniz. Çoğu ilde rahatlıkla bulunan bu balıklardan yöreye özgü bir lezzet denemek isterseniz Palamut dolması ilginizi çekecektir. Palamut’un içine ceviz, kuş üzümü, yenibahar ve çamfıstığı konularak yapılan yemek üzerine limon sıkılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir. Karadeniz bölgesinde oldukça sık rastlanan karalahana dolmasına Trabzon’da pancar denilmektedir. Normal yaprak sarma gibi yapılan yemek yoğurtla servis edilmekte bu yöresel yemeği daha önce tatmadıysanız denemenizi tavsiye ederiz.

 

 

Trabzon’a gidenler sebze yemeklerini konusunda birbirinden iddialı lezzet ile karşı karşıya kalacaklar. Pazı, pırasa, mısır yarması ve pirinç kullanılarak yapılan Sarambula yemeği isteğe göre bazı bölgelerde hamsi eklenerekte yapılmaktadır. Karalahana, mısırunu ve barbunya ile yapılan karalahana çorbası kurutulmuş acı biber ile lezzetlendirilmektedir. Servis edilirken yanında mısır ekmeği ile getirilen yemek tek başına oldukça doyurucudur. Diğer bir karalahana yemeği olan Golia, sarı fasulye, mısır, soğan, kırmızı biber ve kıyma ile yapılmaktadır. Çok uğraşlı bir yemek olan laz böreği ismine aldınıp sizi kandırmasın çünkü bu bir tatlı çeşidi. İçinde tereyağı arasında bir tür muhallebi olan Laz böreği üzerine şerbet dökülerek servis edilmektedir.

 

 

Trabzon lezzet anlamında sunduğu imkanlar oldukça fazla olduğu için atladıkalrımız olabilir. Tavsiye ettiğimiz diğer lezzetlere kısaca değinmek gerekirse; İrmik unu ve vanilyadan yapılan Laz helvası, Hurmalı tart, dana kaburgası ile yapılan bir karalahana dolması olan Gongoş Dolması, Herkesi kendine aşık eden Fasulye turşusu kavurması, Hodan bitkisinden yapıldığı için ismini aldığı Hodan Böreği, Siyah üzüm ile yapılan bir tatlı Pepeçura, Tomara kızartması ve İtalyanların pizzası bizim pidemiz dedirten yuvarlak Trabzon Pidesi mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir.

 

 

Ülkemizin yeşili en bol şehirlerinden olan Trabzon eşsiz güzellikleri ile her zaman sizi beklemektedir. Gitmek istediğiniz tarih için en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarına sitemizden bakabilir biletinizi üç adımda alabilirsiniz. Gezilecek yerleri ve denenmesini tavsiye ettiğimiz lezzetleri fazla olan Trabzon için en az 4 gün ayırmanızı tavsiye eder iyi yolculuklar dileriz.

Trabzon Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Havalimanları

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X