Trabzon-Ercan
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Trabzon-Ercan
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının Trabzon-Kıbrıs seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz Trabzon-Kıbrıs uçak biletine sahip olun. Yukarıdaki menüden tüm Trabzon-Kıbrıs uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun Trabzon-Kıbrıs uçak biletini seçin.
En hesaplı Trabzon-Kıbrıs uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz Trabzon-Kıbrıs uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.
Lefkoşa'ya 23 km, Gazimağusa'ya 29 km uzaklıkta bulunan Ercan Havalimanı, Avrupa’nın en ucuz duty free’lerine sahip. Yavru vatan Kıbrıs’ta gezilebilecek tarihi yerleri ve yöresel lezzetler keşfetmek için hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Ercan Havalimanları
Ercan Havalimanı
Ercan Havalimanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin başkenti Lefkoşa'ya 25 km, Magosa'ya 51 km, Güzelyurt’a 62 km. uzaklıktadır. 100 bin dolayında yolcu trafiği kapasitesine sahip Ercan Havalimanı, yenilenerek uluslararası standartlara yükseltilmiş ve 2004′te yeniden açılmıştır. Ercan Havalimanı’nına, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı’nın birinci günü çıkartma bölgesinde şehit düşen Hava Pilot Kıdemli Binbaşı Fehmi Ercan’ın adı verilmiştir.
Trabzon Havalimanları
Trabzon Havalimanı
Türkiye'nin denize paralel tek havalimanı olmasıyla bilinen Trabzon Havalimanı, şehir merkezine sadece 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yıllık 3.5 milyon yolcu kapasitesine sahip olan havalimanın iç ve dış hatlar olarak toplam 23.745 m²'lik terminal alanı bulunmaktadır.
Trabzon Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Trabzon Havalimanı'na Atatürk Meydanı'ndan kalkan dolmuşlarla veya taksiyle ulaşabilirsiniz.
Kıbrıs'a Ne Zaman Gitmeli?
Yıl boyunca en sıcak ay genellikle Temmuz ayıdır. Bu ayda hava sıcaklığı gündüz saatleri gölgede 37-40 derece arasında seyreder. Yılın en soğuk ayı ocak ayı olup gündüz saatlerine hava sıcaklığı 9-12 derece arasındadır. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Kıbrıs'ın Yöresel Lezzetleri
Şeftali kebabı, hellim kızartması, molohiya, golifia, kolokas, piruhi mantısı.
Kıbrıs'ta Görülmesi Gereken Yerler
Venedik Sütunu, Yeşil Hat, Bellapais Manastırı, St. Hilarion Kalesi, St. Barnabas Manastırı, Kertikli Hamamı, Namık Kemal Müzesi, Salamis Harabeleri, Othello Kalesi, Lala Mustafa Paşa Camii, Karpaz.
Kıbrıs'ta Alışveriş Önerileri
Turunç, ceviz ve karpuz macunu, bademli gül suyu, hellim peyniri
Kıbrıs'a Özel Kelimeler
Kıbrıs’ta bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Gulecik: Köpek yavrusu
Ekşi: Limon
Bulli: Tavuk
Zibil: Çöp
Sakgo: Ceket
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Trabzon'a Ne Zaman Gitmeli?
Ocak ve şubatın soğuk olduğu Trabzon’da ilkbahar sisli ve yağmurlu geçer. Yayla turizmi için en az yağmur yağdığı temmuz-ağustos tercih edilmeli tavsiye ederiz. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Trabzon'un Yöresel Lezzetleri
Akçaabat Köftesi: Lezzetinin sırrı köftenin içine konan sarımsakta saklıdır.
Laz Böreği: Her ne kadar ismi klasik tuzlu bir böreği andırsa da içinde muhallebi bulunan bir tatlıdır.
Kuymak: Yalnızca Trabzon’da değil tüm Karadeniz’de mısır unu, tereyağı ve Trabzon peyniriyle yapılan efsane bir atıştırmalıktır.
Trabzon Ekmeği: Taş fırında pişirilen uzun süre taze kalışı ve büyüklüğüyle dikkati çeken ekmek, üretildiği ilçenin ismiyle anılır. Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat ilçelerinde üretilenler, Türkiye’nin dört bir yanına gönderilir.
Trabzon'da Görülmesi Gereken Yerler
Sümela Manastırı:
Sümela Manastırı Maçka sınırları içinde, deniz seviyesinden 1.150 m yükseklikte bulunuyor. Yaklaşık 1900 yıl önce inşa edilen manastırı önemli kılan şey sadece bu kadar uzun bir geçmişe sahip olması değil. Mimarisi, içerisindeki freskler ve ilk Hıristiyan kavimler tarafından yapılmış olması Sümela’nın ilgi görmesinin başlıca nedeni.
Uzungöl:
Uzungöl, Türkiye'nin yağmur ormanlarının bulunduğu, Soğanlı ve Kaçkar sıradağlarının birleşimine yer alıyor. Yazları Karadeniz sahilleri nemden boğulurken yayla havasında nemden eser yok. Göl boyunca pek çok pansiyon yaz sezonunda, bazılarıysa sene boyunca hizmet vermektedir.
Lapazan:
2200 metre yükseklikteki Lapazan yaylasına arazi araçlarıyla çıkmak mümkün. Bölgede altyapı olmadığı için konaklama yapılmıyor. Haziran ve temmuzda bile kar yığınlarının bulunduğu yayla çim kayağına elverişli.
Trabzon'da Alışveriş Önerileri
Trabzon’dan ne alınır diyorsanız, Çarşı Mahallesi’ndeki Bedesten’e gitmenizi önereceğiz.
Kemençe, Sürmene çakısı.
Beton helva, mısır ekmeği.
Hamsi tavası, bakır ibrik.
Peştemal, kuşak, telkâri usulü dokuma.
Trabzon'a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Trabzon’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Bagorya: Yengeç
Çivit: Çekirdek
Feluka: Kayık
Fotula: Ekmek
Gagoş: Kötü
İskala: Merdiven
Kamesela: Bluz
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!