Trabzon-Kayseri
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Trabzon-Kayseri
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm Kayseri uçuşlarını tek tıkla listeleyip, Kayseri uçak biletinizi hava yollarının tüm Kayseri uçuşlarını karşılaştırarak satın almak ister miydiniz? En ucuz Kayseri uçak biletini satın almak için en doğru adres olan Hepfly.com sayesinde Kayseri’ye en ekonomik fiyatlarla uçmanın tadını çıkarın. Kayseri uçuşları için tercih etmeniz gereken Kayseri Erkilet Havalimanı hem yurt içi hem de yurt dışı uçuşlar için kullanılmakta olup, Kayseri şehir merkezine 6 km mesafede bulunmaktadır. Kayseri Erkilet Havalimanı hakkında detaylı bilgiye sayfamızdan ulaşabilirsiniz Kayseri Erkilet Havalimanı 1998 senesinden bu yana yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yolcu taşımacılığının yanında, coğrafi konumu itibariyle önemli bir kargo üssüdür. Kayseri Erkilet Havalimanı'na nasıl ulaşılır, Kayseri Erkilet Havalima'nına ve alandan merkeze ulaşım Kayseri Belediyesi tarafından düzenlenen otobüslerle sağlanabilir. Bu otobüsler şehir merkezine, otobüs terminaline ve Erciyes Dağı'na olmak üzere üç farklı istikamete gider. Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan taksi ile şehir merkezine ulaşmak mümkündür. Taksileri havalimanı çıkışında bulabilirsiniz.
Yumuşak karıyla ünlü Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon aralık ayında açılıyor, mart ayında kapanıyor. Bahar ayları da Kayseri’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal bir zaman. Seyahat etmek istediğiniz tarihe 21 gün kala fiyatların yükseldiğini biliyor musunuz? Son 15 gün kala ise neredeyse iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuza uçmak için biletinizi üç hafta önceden alın. Havayolu şirketlerinin son üç yıllık verilerine göre uçakla seyahat etmek için en hesaplı ay mayıs ayı. Mayısı, şubat ve mart ayları takip ediyor. Kayseri'nin yöresel lezzetlerinin başında herkesin ağzını sulandıran lezzet mantı gelir. Şükrü Usta’da tandır ve testide kurufasulye; Altınsaray’da pöç; Bereket’te Develi cıvıklısı; Ağaçaltı’nda sac kavurma ve tahinli kadayıf; Kaşık-la’da Kayseri tabağı ve Necmiye Hanım tatlısı yemenizi tavsiye ederiz.
Kayseri'de görülmesi gereken yerler hakkında kısaca bilgi vermemiz gerekirse; Pastırma ve sucuğuyla ünlü Kayseri’de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yedi şelaleden oluşan Kapuzbaşı Şelaleleri en başta gelir. 500 metrekarelik alanda kayalar arasından fışkıran şelaleler aynı zamanda dünyanın en yüksek ikinci şelalesi olma ünvanını da taşımaktadır. Kanesh (Kültepe) Antik Kenti ve Kayseri’ye özgü hediyelik eşyalar ve yiyecekleri satın alabileceğiniz Kayseri’nin ünlü çarşı ve bedestenleri gösterilebilir. Gesi; Gesi Bağları türküsüne konu olan Gesi, 10 bin yıllık geçmişe sahip. Kiliseleri, yamaçları kaplayan kuşlukları, çan kulesi hâlâ ayakta. İsmini, geçmişte bölgenin ileri gelenlerinden birinin kızından almış. Gesi’nin tarihi Neolitik döneme kadar gidiyor. Karpuzatan; Kayseri’de pastırma yapımını izlemek için Karpuzatan mevkiine gitmeniz gerekiyor. Çünkü belediye, kentin ileri geren pastırma üreticilerini 1945 yılında burada toplamış. 3918 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek 6. Dağı olan Erciyes Dağı ve Erciyes Kayak Merkezi; Pistleri ve mekanik tesis sayısıyla ‘mini Davos’ olma yolunda ilerliyor. Yılda 1 milyon kişiyi ağırlayan park imkanları ile kayak severler tarafından oldukça tercih edilmekte. Ali dağı yer altı şehri Kayseri’de yeni bulunmuş olmasına rağmen büyük ziyaretçi çekmektedir. Tamamı henüz keşfedilmeyen ve ziyarete belirli kısmı açılan yer altı şehri ile birlikte bir sarnıçta bulundu. Bizans döneminden kaldığına inanılan yeraltı şehrini görmenizi tavsiye ederiz. Gürgüpoğlu Konağı; Tarihi 15’inci yüzyıl başlarına kadar uzanan konak 1995 yılında müze oalark halka açıldı. Memlük sanatından izler taşıyan konakta, Osmanlı dönemi sikkeleri, halıları ve el yazmaları, bahçede ise mezar taşları koleksiyonu görülebilir. Kapuzbaşı Şelaleri; Yedigöller’in sularıyla beslenen şelalelerdeki su miktarı yaz aylarında artıyor. Bölgedeki yüksek miktardaki ozonun bazı hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor.
Kayseri'de alışveriş önerileri ve alabileceğiniz ürünlerin başında hepimizin bildiği mantı sucuk ve pastırma gelir. Kayseri ile özdeşleşen bu lezzetlerden mantı yapılışı ile diğer llere göre farklılık gösterir. İncecik açılan hamuru iç malzemesi aynı olsa da özel katlama yapısı ile bir kaşığa 40 adet sığacak şekilde yapılır. Bu konuda rekorun 153 olduğunu belirtmek isteriz. Kayseri’nin diğer ünlü lezzetlerinden olan sucuk ve pastırma için Şahin ve İmamoğlu markalarını tavsiye ederiz. Kayseri’nin karakovan balı meşhurdur eğer bal seviyorsanız mutlaka tadın pişman olmayacaksınız. Kayseri’nin Bünyan ve Yahyalı halıları oldukça değerlidir. Kapalı çarşı içinde Vezir hanında birbirinden güzel halı ve kilim modelleri görebilirsiniz. Kayseri neşeli insanları, heybetli Erciyes Dağı ve birbirinden lezzetli yemekleriyle size güzel bir tatil yaşatacaktır. Sitemizde bulunan ucuz uçuşlar sayfasında Kayseri uçak bileti fiyatlarını karşılaştırabilir en ucuz uçak biletini kolayca alabilrisiniz. Hepfly olarak güzel bir tatil ve iyi yolculuklar dileriz.
Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanları sayesinde yerli turistlerin uğrak noktalarındandır. Trabzon; manzara, tarih, nostalji ve modern mekanlarla misafirlerine gezi için bir çok olanak sağlamaktadır. İnsanlarının misafirperverliği ve yemeklerinin lezzeti Trabzon’un güzelliklerindendir.
Türkiye'nin denize paralel tek havalimanı olmasıyla bilinen Trabzon Havalimanı, şehir merkezine sadece 6 km uzaklıkta bulunmaktadır. Trabzon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım için Havaş servislerini kullanabilirsiniz 5 tl ücretle şehir merkezinde olan Beşirli, Uzunkum otel ve Orhan Petrol’e hareket eden servisin yolculuk süresi yaklaşık yarım saat sürmektedir. Havalimanından 3,5 saatlik bir yolculuk ile Hopa’ya ulaşabilirsiniz. Bu yolculuğun ücreti 25 TL’dir. Aynı şekilde havalimanından 2,5 saat süren Ardeşen yolculuğu 20 TL olarak ücretlendirilmektedir. Eğer havalimanından 1,5 saat süren Rize’ye gitmek isterseniz 15 Tl ücret ödemeniz gerekiyor.
Karadeniz’in en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon doğal güzellikleri ve sık ormanlarıyla yerli turistlerin en çok uğradığı Karadeniz gezi noktasıdır. Tüm dünyanın ilgisini çeken Sümela Manastırı, Lapazan Yaylası ve Uzungöl, Trabzon’da mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerlerin başında geliyor.
Ocak ve şubatın soğuk olduğu Trabzon’da ilkbahar sisli ve yağmurlu geçer. Yayla turizmi için en az yağmur yağdığı temmuz-ağustos arasını tercih etmenizi tavsiye ederiz. Bu dönemlerde en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarını kolayca sitemizde bulabilirsiniz.
Trabzon’a gittiğinizde ziyaret etmeniz gereken ilk yer Maçka’dabulunan Sümela Manastırı olacaktır. Yapımı 30 yıl sürdüğü tahmin edilen manastır iki rahibin aynı gece rüyalarında Hz. İsa ve Hz. Meryem’i manastırın bulunduğu yerde görmeleri üzerine burada yapılmıştır.
Trabzon’un en yüksek noktasında bulunan Trabzon Kalesi zamanından denizden gelecek saldırıları önlemek amacıyla yapılmıştır. Üç bölümden oluşan kale Trabzon’a gidenlerin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.
Uzungöl özellikle Instagram üzerinden manzarası ve lezzetli yemeklerin fotoğrafların eklendiği Uzungöl yaylası tam bir tabiat harikasıdır. Doğa yürüyüşü ve çeşitli turlar yapabileceğiniz Uzungöl’de tadılması gereken bir lezzet olan alabalık özel havuzlarda üretilip güveç içinde yayla tereyağı ve kaşar peyniri ile pişirilmektedir.
Trabzon’u tepeden görmek ve muazzam karadeniz manzarası için gitmeniz gereken yer Boztepe. Güneşin batışının inanılmaz bir manzara oluşturduğu Boztepe’de ister bu keyfi deminde bir çay ile isterseniz burada bulunan restoranlarda lezzetli karadeniz yemeklerini yerken çıkartabilirsiniz.
Trabzon’da bulunan Ayasofya Müzesi 1260 yılında 10 yıl süren inşaatı bittikten sonra ibadete açılmıştır. Trabzon Rum İmparatorluğu döneminde yaptırılan Müze bölgenin Osmanlı egemenliğine geçmesine kadar kilise olarak kullanılmaya devam etmiş daha sonra camiye çevrilmiştir. 1. Dünya savaşı sırasında işgal edilen bu bölge günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
Vaftizci Yahya Peygamber’e adanan Vazelon Manastırı Maçka’ya 8 kilometre uzaklıktadır. Günü birlik turlar ile gidebileceğiniz gibi kendi imkanlarınızla da gidebilirsiniz. Trabzon’da yaşayan çoğu insanın bilmediği bu manastır etrafında bulunan doğal güzellikleri ile ünlüdür.
Trabzon’un kendine has herkesin genellikle bildiği ve bulunduğunuz şehirde de yiyebildiğiniz ama gerçek yerinde yediğinizde çok daha enfes lezzetlere dönüşen yemekleri bulunmaktadır. Kahvaltı Türk insanı için önemli bir öğündür. Karadeniz’de diğer illerde pek rastlayamayacağınız kahvaltı lezzetleri bulunmaktadır. Trabzon’da ekmek olarak mısırunu ekmeği ile birlikte vakfıkebir ekmeği tüketilmektedir. Vakfıkebir ekmeği ile yapılan tostların tadına doyulmadığı gibi mısırunu eşsiz lezzetiyle yemeklere daha da lezzet katmaktadır. Kahvaltıda bu ekmeklerin yanına Trabzon’da en büyük lezzetlerinden biri olan kuymak gelmektedir. Kuymak; mısır unu, tereyağı ve çecil veyahut Trabzon peyniri ile yapılır. Sahanlarda masaya gelen bu lezzet genel olarak ekmeği bandırarak ve peynirin uzatılmasıyla keyifle yenir. Mıhlama veya muhlama da denen kuymak nefis bir lezzettir. Kahvaltının olmazsa olmazlarından bir diğer Trabzon lezzeti kayganadır. Kaygana çok özel bir lezzettir eğer doğru kıvamı tutturamazsanız krep veya omlet yaparsınız. İçinde Un, tuz, yumurta ve maydonoz olan kaygana tereyağında pişirilmektedir. Kahvaltılarda özellikle denemenizi tavsiye ettiğimiz bir diğer lezzet belki de ilk defa duyacağınız hurma reçelidir. Ağaçta olgunlaşması beklendikten sonra toplanıp reçeli yapılan hurma kendine has lezzeti oldukça güzeldir.
Öğlen ve akşam yemekleri için ilk akla gelecek yemek balık olacaktır. Trabzon’un simgesi olan Hamsi’nin yanında Karadeniz’de avlanan Palamut, Çinekop, Lüfer, Barbun gibi balıkları afiyetle yiyebilirsiniz. Çoğu ilde rahatlıkla bulunan bu balıklardan yöreye özgü bir lezzet denemek isterseniz Palamut dolması ilginizi çekecektir. Palamut’un içine ceviz, kuş üzümü, yenibahar ve çamfıstığı konularak yapılan yemek üzerine limon sıkılarak yenilmesi tavsiye edilmektedir. Karadeniz bölgesinde oldukça sık rastlanan karalahana dolmasına Trabzon’da pancar denilmektedir. Normal yaprak sarma gibi yapılan yemek yoğurtla servis edilmekte bu yöresel yemeği daha önce tatmadıysanız denemenizi tavsiye ederiz.
Trabzon’a gidenler sebze yemeklerini konusunda birbirinden iddialı lezzet ile karşı karşıya kalacaklar. Pazı, pırasa, mısır yarması ve pirinç kullanılarak yapılan Sarambula yemeği isteğe göre bazı bölgelerde hamsi eklenerekte yapılmaktadır. Karalahana, mısırunu ve barbunya ile yapılan karalahana çorbası kurutulmuş acı biber ile lezzetlendirilmektedir. Servis edilirken yanında mısır ekmeği ile getirilen yemek tek başına oldukça doyurucudur. Diğer bir karalahana yemeği olan Golia, sarı fasulye, mısır, soğan, kırmızı biber ve kıyma ile yapılmaktadır. Çok uğraşlı bir yemek olan laz böreği ismine aldınıp sizi kandırmasın çünkü bu bir tatlı çeşidi. İçinde tereyağı arasında bir tür muhallebi olan Laz böreği üzerine şerbet dökülerek servis edilmektedir.
Trabzon lezzet anlamında sunduğu imkanlar oldukça fazla olduğu için atladıkalrımız olabilir. Tavsiye ettiğimiz diğer lezzetlere kısaca değinmek gerekirse; İrmik unu ve vanilyadan yapılan Laz helvası, Hurmalı tart, dana kaburgası ile yapılan bir karalahana dolması olan Gongoş Dolması, Herkesi kendine aşık eden Fasulye turşusu kavurması, Hodan bitkisinden yapıldığı için ismini aldığı Hodan Böreği, Siyah üzüm ile yapılan bir tatlı Pepeçura, Tomara kızartması ve İtalyanların pizzası bizim pidemiz dedirten yuvarlak Trabzon Pidesi mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir.
Ülkemizin yeşili en bol şehirlerinden olan Trabzon eşsiz güzellikleri ile her zaman sizi beklemektedir. Gitmek istediğiniz tarih için en ucuz Trabzon uçak bileti fiyatlarına sitemizden bakabilir biletinizi üç adımda alabilirsiniz. Gezilecek yerleri ve denenmesini tavsiye ettiğimiz lezzetleri fazla olan Trabzon için en az 4 gün ayırmanızı tavsiye eder iyi yolculuklar dileriz.