Sanliurfa-Ankara
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Sanliurfa-Ankara
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının Şanlıurfa-Ankara seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz Şanlıurfa-Ankara uçak biletine sahip olun. Yukarıdaki menüden tüm Şanlıurfa-Ankara uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun Şanlıurfa-Ankara uçak biletini seçin.En hesaplı Şanlıurfa-Ankara uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz Şanlıurfa-Ankara uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.Ankara, Türkiye’nin başkenti olması sebebiyle yılın 12 ayı uçuş yoğunluğunun yaşandığı bir şehir. En hesaplı uçak bileti için seyahat planınızı erken yapmanızı ve biletinizi en az iki ay önceden almanızı tavsiye ederiz.HAVAŞ, şehir merkezine 29 kilometre mesafedeki Esenboğa Havalimanı’na yapılan tüm uçuşlar için servis düzenliyor. Servisler uçağın inişinden 25 dakika sonra şehir merkezine hareket ediyor. İç Hatlar ve Dış Hatlar çıkış kapılarından 20 dakikada bir kalkan 442 numaralı belediye otobüsünü de kullanabilirsiniz.Başta Anıtkabir olmak üzere pek çok simge yapıyı barındıran Ankara’nın gezilecek yerlerini, damak lezzetlerini merak ediyorsanız hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Ankara Havalimanları
Esenboğa Havalimanı
Ankara şehir merkezinden 28 km uzaklıkta bulunan Ankara Esenboğa Havalimanı 1955 senesinde kurulmuştur. Havalimanı bugün yoğun bir direkt uçuş ve aktarma bölgesidir. İç ve dış hatlar terminali, her sene çok sayıda yolcuya hizmet vermektedir.
Ankara Esenboğa Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
BelkoAir
BelkoAir, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan havalimanı ulaşımı servisidir. Ayrıntılı bilgiyi ve seferler hakkındaki detayları BelkoAir'ın resmi web sitesinden alabilirsiniz.
Toplu Taşıma
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma otobüsünü kullanarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na veya havalimanından şehir merkezinde ulaşmak mümkündür. İç ve dış hatlar terminal çıkışlarında bulunan otobüs duraklarından kalkan 442 numaralı otobüsleri kullanabilirsiniz.
Taksi
Ankara Esenboğa Havalimanı'nın iç ve dış hatlar terminallerindeki duraklardan taksi ile ulaşım da mümkündür.
Sanliurfa Havalimanları
Şanlıurfa GAP Havalimanı
Şanlıurfa GAP Havalimanı Türkiye'nin en uzun pistine sahip havalimanıdır. Şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunur. 8 uçak kapasitesine sahip apronu ve 500 araçlık otopark kapasitesi bulunmaktadır.
Şanlıurfa GAP Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Şanlıurfa GAP Havalimanı'na Havaş servisleriyle ulaşabilirsiniz. Servis saatleri uçuş saatlerine göre belirlenmektedir. Saatler ve güzergahlar hakkında daha fazla bilgi için Havaş'ın resmi sitesine göz atabilirsiniz.
Ankara'ya Ne Zaman Gitmeli
Başkent olması sebebiyle 12 boyunca uçuş yoğunluğu yaşanan Ankara’ya ucuz uçak bileti bulmak için, seyahat planınızı önceden yapmanızı tavsiye ederiz.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Ankara'nın Yöresel Lezzetleri
Ankara Döneri:
Ankaralı, Ankara dışında döner yemez, hele bir de arasında azıcık bile kıyma varsa o dönercinin hayatı tehlikededir” diye Özgür Şef’e kulak verin. Peki Ankara dönerinin sırrı ne? Kıyma katkısı yoktur, sadece etten yapılır. Et; soğan suyu, yoğurt, tuz ve karabiberden oluşan karışımda bir gün bekletilir. Tüp değil kömür ateşiyle pişirilir.
Çubuk Turşusu:
Çubuk turşusunu yemeyen, 'turşu yedim' demesin. Başkent’in 85 bin nüfuslu ilçesinin adını taşıyan salatalık turşusunun özelliği yabani dereotu kullanılarak kurulması. Bir de ısırdığınız zaman çıkan kütürt sesinin 5 metre öteden duyulması.
Ankara Tava:
Kemikli kuzu kuşbaşının tandır kıvamında 6-7 saat pişirilerek arpa şehriyle birlikte sunulduğu yemek eski Ankara mutfağından günümüze gelmiş lezzetlerden biridir.
Beypazarı Kurusu:
Tereyağı ve tarçın ağırlıklı, baklava şeklinde kurabiye. Yarım asır önce bağ evlerindeki fırınlarda, altına üzüm asma yaprağı konularak pişirilirmiş. Nem oranının az olması nedeniyle uzun süre saklanabiliyor.
Ankara'da Görülmesi Gereken Yerler
Anıtkabir:
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün, Anıttepe'de bulunan anıt mezarı özellikle 10 Kasım ve 29 Ekim tarihlerinde ziyaretçi akınına uğruyor.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi:
Anadolu’da yaşamış medeniyetlere ait eserlerin sergilendiği müze, dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alıyor. Müzede Kral Midas’ın mezarının yeniden inşaa edilmiş halinden Ana Tanrıça Kibele heykeline kadar pek çok önemli eser sergileniyor.
Atatürk Orman Çiftliği:
Hayvanat bahçesi, yüzme havuzu, lokanta, çocuk parkı gibi bölümlerle hizmet veren AOÇ’nin içinde bulunan Devlet Mezarlığı’nda ise 4 cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 1 TBMM başkanı ve 58 komutan yatmaktadır.
Kuğulu Park:
Kavaklıdere’de bulunan Kuğulu Park, 24 farklı kuş türünün yanı sıra kavak, leylak, erguvan, çeşitli çalı gruplarıyla birlikte mevsimlik çiçekleri de barındırıyor.
Atakule:
125 metrelik kule, alışveriş merkezi olarak hizmet veriyor. 87 metre yükseklikte bulunan seyir terasında bulanan dönen restoranıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Ankara'da Alışveriş Önerileri
Bakırcılar Çarşısı (Samanpazarı), Gümüşçüler Çarşısı (Beypazarı), Şehir Çarşısı (Ulus), Hacı Bayram Veli Çarşısı (Ulus) gibi yerlerde alışveriş yapabilirsiniz.
Ayaş testisi
Nallıhan iğne oyası
Angora kumaşı
Beypazarı kurusu
Ankara armudu
Çubuk turşusu
Kazan kavunu
Güdül leblebisi
Çengel sakızı
Ankara'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Ankara’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Aycık: Azıcık
Sıkra: Cimri
Combul combul: Çok sulu
Sormuk: Emzik
Beserek: Anlayışı kıt
Cıngız: Küme
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Şanlıurfa'ya Ne Zaman Gitmeli?
Şanlıurfa için en uygun ay nisan. Böylece hem şehrin sıcağından hem de Nemrut’un karından kaçarak şahane bir gezi yapmış olabilirsiniz. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Şanlıurfa'nın Yöresel Lezzetleri
Lahmacun ve çiğköftenin dışında Urfa’nın o kadar geniş bir lezzet yelpazesi var ki... Soğan tavası, semsek, firikli pilav, lıklıkı köfte, köfteli erik, tiritli köfte, yağlı köfte, çiğ köfte, kıyma kebabı, kemeli kebap, tike kebabı, tepsi kebabı, balcanlı kebap, ciğer kebabı, sadece bir kısmı...
Şanlıurfa'da Görülmesi Gereken Yerler
Balıklı Göl:
Şanlıurfa'nın simgelerinden olan Balıklı Göl, şehirde görülecek ilk yerlerden biri. Büyük bir havuz olan gölde binlerce balık yaşar ve bu balıkların kutsal olduğuna inanılır.
Şanlıurfa Kalesi:
Sarp kayalıklar üzerine kurulu olan kale 1300 yıl önce Bizans dönemine ait kaya mezarları üzerine yapılmış.
Göbeklitepe:
Dünya Kültür Mirası Aday Listesi’ne alınan, kent merkezinde bulunan Göbeklitepe de 12 bin yaşında ve ‘Dünyanın En Eski Tapınağı’ unvanını taşıyor.
Harran evleri:
Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin çok fazla ilgi gösterdiği Harran evlerinin bindirme tekniğiyle yapılmış külah kubbeleri vardır. Kubbeli ev geleneğini günümüze kadar devam ettirmiş nadir yapılardır.
Peygamberler Şehri olarak bilinen Şanlıurfa'da Hz. Eyyub Nebi Türbesi'ni, Eyyub Mağarası'nı,nHz. İbrahim'in doğduğuna inanılan Hz. İbrahim Mağarası'nı, siyah gülüyle ünlü tarihi kent Halfeti'yi de görmeyi ihmal etmeyin.
Şanlıurfa'da Alışveriş Önerileri
Hediyelik eşya için Kazaz ve Sipahi pazarlarını gezebilir; isot, isot reçeli, Urfa fıstığı, kurut, nar pekmezi, mırra, Urfa peyniri, sade yağ, kemik tarak, yemeni, keçe, def, poşu alabilirsiniz.
Şanlıurfa'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Şanlıurfa’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Siye: Sana
Biye: Bana
Pısik: Kedi
Pırpır: Semizotu
Pircikli: Havuç
Haphap: Takunya
Sülahye: Sürahi
Germi: Bulgur pilavi
Tedirbe: Sokak
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!