18908
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Zanzibar Uçak Bileti

Samsun-Zanzibar

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 5270 km

Samsun-Zanzibar

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 6s 40dk

Zanzibar

Samsun

Afrika’nın doğusunda bulunan Hint Okyanusunda, Tanzanya’ya bağlı iki adadan oluşan Zanzibar, Türk vatandaşlarına vize istemeyen ülkelerden birisi olduğundan Zanzibar uçak bileti ile gidilen popüler balayı ve tatil destinasyonlarından birisi haline gelmiştir. İki adadan büyük olan ada Zanzibar, daha küçük olan ada ise Pemba Adasıdır. Başkenti Stone Town olan Zanzibar, özerk olarak yönetilen bir bölgedir. Dünyanın en önemli baharat üreticisi olan Zanzibar’ın diğer ekonomik geçim kaynağı ise turizmdir. Şiraz’dan gelen İranlıların 12.yy.da geldiği ve Farsça “zencilerin sahili” anlamına gelen Zangibar adını verdikleri ada, 1503 yılında Portekizlilerin egemenliğine girmiştir.

 

 

1698 yılında ise Umman Sultanlığının hakimiyetine giren Zanzibar adalarında, sultanlığın başkenti ise Stone Town olmuştur. Ancak 1861 de Umman Sultanlığı ikiye bölünmüş ve ada Zangibar Sultanlığı adını almıştır. 1890 yılından itibaren 1963 yılına kadar Birleşik Krallık tarafından yarı sömürge sistemi ile yönetilen Zanzibar, 1963 de bağımsızlığını ilan etmiş, ancak 1964 de Tanzanya’ya özerk yönetim ile bağlandığını açıklamıştır. Tanzanya kıyılarına sadece 36 km. uzaklıkta bulunan Zanzibar’da başkent Stone Town ise bugün tarihi mimarisi ile Unesco Dünya Mirası Listesindedir.

 

 

Her ne kadar dünya baharat üretiminde 1. sırada olsa da Zanzibar uçak bileti ile ulaştığınız Zanzibar Adası, Afrika’nın en fakir ancak en mutlu bölgelerinden birisidir. Sokak lambalarının olmadığı adada hava karardıktan sonra aydınlatma sadece evlerden gelen ışıklar ve gökteki ay ile sağlanır. Daha önce 1873 yılına kadar dünya köle ticaretinin merkezi olan adada özellikle kadınlar, bağımsızlıklarını elde ettikten sonra kölelik günlerine inat, çok renkli ve çok süslü giyinirler. Zanzibarda konaklama için oteller, çok uygun fiyatla bulunur, ayrıca yemek de çok ucuzdur. Paje Bölgesi sörf sevenler için, Stone Town ise tarihi bir merkezde konaklamak isteyenler için tavsiye edilir. Bahar ve yaz ayları Zanzibar’ın ideal mevsimidir, kasım başında ise yağmurlar başlar. Nüfusun çoğunluğunun Müslüman olduğu adada İngilizce çok rahat konuşulur ve trafik akışı sol taraftandır.

 

 

Zanzibar uçak bileti ile Zanzibar’a seyahat etmek istediğinizde kullanacağınız havalimanları İstanbul Atatürk Uluslararası Havalimanı ve Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’dır. Türk Hava Yolları, Qatar Airways ve Fly Dubai Sabiha Gökçen Havalimanından, yine Türk Hava Yolları ve Qatar Airways’in dışında Emirates, Egypt Air, KLM ve Lufthansa Airlines ise Atatürk Havalimanından tek veya iki aktarma ile Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanına uçuş gerçekleştirebileceğiniz havayolu firmalarıdır. Zanzibar uçak bileti ile ulaşacağınız Zanzibar Abeid Amani Karume Uluslararası Havalimanı, Kisauni Havalimanı olarak da bilinen Zanzibar’ın tek uluslararası havalimanıdır.

 

 

Adanın ilk başbakanı onuruna 2010 yılında adı değişen havalimanı, Zanzibar Adalarında Unguja Adası üzerinde bulunan ve Zanzibar şehir merkezinin 5 km. güneyinde kalan havalimanıdır. 2 terminali bulunan Zanzibar Havalimanında 2015 yılında hizmete açılan yeni terminal sayesinde ilk terminal sadece yerel uçuşlara ayrılmıştır. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için toplu ulaşım olmadığından taksi kullanmanız gerekir. Zanzibar’da taksilerde taksimetre bulunmadığından pazarlık edilmesi gerekir. Şehir merkezine ulaşım için 6 $ üzerinde bir ücret ödememeniz tavsiye edilir. 

 

 

Zanzibar, tropikal bir adadır. Dolayısıyla adada en sık göreceğiniz şeyler; balık ve tropikal meyvelerdir. Umman Sultanlığı nedeniyle Arap etkisinin yoğun olarak hissedildiği adada ilk görmeniz gereken yerlerden birisi Stone Town merkezindeki Balık Hali ve Meyve Pazarı olacaktır. Hayatınızda hiç göremeyeceğiniz çeşitte ve büyüklükte balıkları Balık Hali’nde görebilirsiniz. Ananas, karpuz, muz, mango, papaya, avacado, jackfruit, pembe elma ve pomela gibi tropik meyveleri ise Meyve Pazarında tadabilirsiniz. Slave Market Museum ise eskiden köle olarak 10 m2.lik zindanlarda üst üste 40 kişi bir arada tutulan ve sağ kalanların Avrupa ve Amerika’ya satıldığı insanların anısına oluşturulmuş bir müzedir. Müzenin zindan bölümünde hala zincirler ve hücreler görülebilir.

 

 

Müzenin önündeki bahçede ise 1997 yılında İsveçli heykeltraş Clara Sornas’ın yaptığı köleliği simgeleyen çok etkileyici bir heykel bulunmaktadır. Eskiden köle pazarı olarak kullanılan alanda ise bugün İngilizler tarafından yaptırılan Anglikan Kilisesi bulunmaktadır. Zanzibar’da köleliğin yasaklanması için büyük çabaları bulunan ve 1855 yılında adaya gelen İskoç kaşif Dr. David Livingstone’nun cenazesi adanın ilk kilisesi olan Anglikan Kilisesi’nden kaldırılmıştır ve kilisenin içinde Dr. David Livingstone’un cenazesinin taşındığı tahta bir haç görülebilir. Bugün hasar görmüş kilise, Unesco Dünya Mirası listesinde bulunmaktadır ve tamiratı için ülke yeterince zengin olmadığından Unesco’dan fon beklenmektedir.

 

 

Stone Town sokakları hala eski mimarisini koruyan tarihi sokaklardır. Sokaklarda en dikkat çeken özellik ise; Hint ve Arap ezgilerini taşıyan muhteşem güzellikteki tahta oymalı kapılardır. Hint kapılarının üzerinde bulunan mahmuzlar, eve girmek isteyen filleri korkutmak için yapılmıştır. Arap kapıları ise çok daha gösterişlidir. Ayrıca İngiliz grup Queen’in efsanevi solisti Freddy Mercury yada doğduğu adıyla Faruk Bulsara’nın doğduğu ev de Stone Town’da görülecek popüler mekanlar arasındadır. 1598 yılında Ummanlılar tarafından Portekizlilerden korunmak amacıyla inşa edilen Arap Kalesi, ve bugün turizm merkezi olarak kullanılan Dr. David Livingstone’un evini de görmenizi öneririz.

 

 

Zanzibar’da katılmanız tavsiye edilen ve yerel rehberler eşliğinde gerçekleşen turlar ise; Spice Tour denilen baharat turu, Blue Safari denilen ve teknelerle çevredeki muhteşem güzellikte 5-6 küçük adayı gezebileceğiniz tur ve sabah 05.30 da adanın en güneyindeki Kizimkazi’ye giderek yunuslarla birlikte yüzebileceğiniz Yunus Turu’dur. Mnemba Adası ise özellike dalış meraklılarına tavsiye edilir. Zanzibar Adasında özellikle deniz ürünlerini denemeniz tavsiye edilir. Hint Okyanusundan çıkartılan mavi yengeç ve ıstakoz gibi lezzetler dünyanın hiç bir yerinde bulamayacağınız fiyatlara Zanzibar’In en iyi restoranlarında yenebilir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X