24458
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Vancouver Uçak Bileti

Samsun-Vancouver

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 9788 km

Samsun-Vancouver

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 12s 3dk

Vancouver

Samsun

Farklı etnik grupları bir arada barındırın Vancouver, Kanada ülkesinin Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunun kozmopolit bir şehirdir. Kanada’nın en büyük üçüncü kenti olan şehir, dünyaca önemli bir limana da sahiptir. Şehrin bir diğer özelliği de en önemli film üretim merkezlerinden biri oluşudur. Nüfusunun büyük bir bölümünü Asyalılar oluşturmaktadır. Büyük parkları, ormanları, ve bahçeli evleri ile ünlü bir kenttir. Türkiye ile kent arasında 9 saatlik bir saat farkı mevcuttur. Şehre, Türk Hava Yolları, Lutfhansa ve Air Canada uçuş firmaları ile direk olarak uçulabilmektedir. Şehre yaklaşık 14 saatlik bir uçuşla gidilmektedir. 

 

 

Vancouver uçak bileti alırken şehrin iklimi göz önüne alınmalıdır. Soğuk bir iklimin hakim olduğu düşünülse de iklimi ülkemizdeki Marmara Bölgesinin iklimine benzemektedir. Genellikle yaz aylarında gidilmesi tatilciler ve gezginler için daha iyi olacaktır. Şehir konaklamak için oldukça alternatifli seçenekler sunmaktadır. Otellerde kalabileceğiniz gibi aile evlerinde de konaklama yapılma imkanı vardır. Ekonomik olarak üst seviyede Pasifik Okyanus’u manzaralı otelleri seçebilirsiniz. Ekonomik ve kültürel bir konaklama için ise Çin mahallesindeki küçük otelleri tercih edebilirsiniz.

 

 

Şehir merkezinde ise cafe, bar ve diğer merkezi yerlere yakın çok sayıda oteller de mevcuttur. Vancouver muhteşem manzaralı, parkları ve müzeler ile beraber oldukça kültürel bir şehir. Vancouver uçak bileti aldığınızda gezilecek yerler listesi bir hayli kabarık olacaktır. Şehrin ilk yerleşim yeri olan Gastown tarihi dokusunu kaybetmeyen bir bölgedir. Çağdaş moda butikleri, sanat galeri, turistlik işletmeleri, restoranları ve canlı, hareketli barları ile oldukça dolu bir mekandır. Gastown’da buharla çalışan ve kentin simgelerinden olan bir saati de görebilirsiniz.  Vancouver uçak bileti için kış aylarını seçecekseniz sizlerin ziyaret edeceği ilk yer Whistler Kayak Merkezi olacaktır. Kış turizm için son derece elverişli ve olan üstü koşullarda hazırlanmış bir tesistir. 37 adet teleferiğe sahip merkezde dünyanın en güzel kayak pistleri mevcuttur.

 

 

Stanley Parkı, Vancouver Limanı tarafından çevrilmiş bir kamu parkıdır. Diğer kentsel parkların aksine Stanley Parkı, peyzaj mimarinin ürünü değildir. Yarım milyon ağacı bünyesinde barındıran, uzun yıllar boyunca var olan ormanlık alanın kentsel dönüşümü sayesinde meydana gelmiştir. Park içerisinde 80 metreyi bulan dev ağaçlar vardır. Plajları, çocuk oyun alanları, orman yolları ve göletlerin olduğu geniş ve etkileyici bir parktır. Parkın içerisinde ayrıca kentin önemli simgelerinden Vancouver Akvaryumu bulunmaktadır.70 bin adet deniz canlısının akvaryumda bulunduğu bilinmektedir. Birçok bilim insanının incelemeleri ve çalışmaları için çalışma alanı olarak kullanılması yanında her yıl binlerce turist akvaryumu ziyaret etmektedir. Şehrin etnik yerlerinden biri de Hint pazarıdır. Hintli göçmenler tarafından kurulan pazarda hint mutfağından ve hint kültürünün eserlerinden izler bulabilirsiniz. Ziyaret edilecek bir yer de Seawall’dır. Stanley Parkı çevreleyen taş duvar yoludur. Bu yol üzerinde hem yerliler hem de ziyaretçiler için özel paten, bisiklet ve yürüyüş yoları yapılmıştır.

 

 

Ziyaretçiler için kiralanan bisikletler eşliğinde deniz manzarası eşliğinde bisiklet sürüşü yapılabilmektedir. Vancouver Antropoloji Müzesi de oldukça önemli bir yerdir. On binden fazla nesneye ev sahipliği yapan ve Canada’nın kültürünü simgesi haline gelen bir müzedir. Vancouver Art Galery de Canada’nın en büyük beşinci müzesidir. Granville İsland, şehrin alışveriş merkezidir. Burası bir Pazar havasındadır. Hediyelik eşyalardan her türlü sebze ve meyve seçeneklerini bulabilirsiniz. Çin bölgesini, kütüphaneleri, diğer birçok parkların yanında tarihi evlerinin bulunduğu yerleri gezmeniz önerilmektedir. Kozmopolit yapısı sebebiyle kentin gece hayatı oldukça etkilidir. Hareketli olan gece hayatı yanında kentte sürekli festivaller ve etkinlikler düzenlenmektedir.

 

 

Şehrin içeriğini oluşturan bol etnik kökenin meydana getirdiği yemek kültürü de bir hayli fazladır. Özellikle Hint, Çin ve Japon mutfağının esintileri bir hayli fazladır. Deniz ürünleri açısından midye, istiridye ve ilave soslarla damak zevkinize uygun tatlar bulabilirsiniz. Akçaağaç şurubu ile yapılan tatlılar meşhurdur. Birçok Canadalı’nın tükettiği ve turistlere önerdiği bezelyeden hazırlanan ve içine krema eklenerek servis edilen Pea çorbası şehrin simgelerinden de biridir. Patates kızarmasının üzerine çeşitli soslar hazırlanarak özellikle bira eşliğinde yiyebileceğiniz Potine bir atıştırmalık yiyecek türüdür. Bisküvi, Hindistan cevizi, vanilya ve kremayla hazırlana bir tatlı türü olan hafif ve lezzetli bir tatlı olan Nanaimo Bar farklı bir lezzet türüdür.  Tereyağlı Tart ise hazırlanışı kolay ve kentte en fazla yenilen yiyeceklerdendir. Hollywood ve New York’tan sonra Kuzey Amerika’nın en büyük film yapım merkezi olan şehirde aynı zamanda birçok film festivali düzenlenmektedir. Ayrıca düzenlenen çocuk festivalleri, şarap ve jazz festivalleri de oldukça ses getiren cinstendir.

 

 

Kentin iklimsel koşulları sert olduğu düşünülse de özellikle iklimin yumuşadığı dönemlerde şehri binlerce turist ziyaret etmektedir. Ayrıca şehre ülkemizden direk uçuşların olması da bu kozmopolit şehrin cazibesine karşılık görmesine sebep olmaktadır. İklim açısından ülkemiz ile benzer özellikler gösteren şehre, doğa turizmi ve kayak, kış turizmi de yapılabilmektedir. Türkiye ile kent arasında 9 saatlik bir saat farkı mevcuttur. Şehre, Türk Hava Yolları, Lutfhansa ve Air Canada uçuş firmaları ile direk olarak uçulabilmektedir. Şehre yaklaşık 14 saatlik bir uçuşla gidilmektedir. Vancouver uçak bileti alırken şehrin iklimi göz önüne alınmalıdır. Soğuk bir iklimin hakim olduğu düşünülse de iklimi ülkemizdeki Marmara Bölgesinin iklimine benzemektedir. Genellikle yaz aylarında gidilmesi tatilciler ve gezginler için daha iyi olacaktır. Ayrıca düzenlenen festivaller içinde önemli film festivalleri yer almaktadır. Eğer tatilinizi hem gezmek ve eğlenmek üzerine ayırmışsanız hem de iyi bir film izleyicisi iseniz festivallere göre planınızı yapmanızda fayda vardır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X