4420
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Umman Uçak Bileti

Samsun-Muscat

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2095 km

Samsun-Muscat

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 53dk

Muscat

Samsun

Umman, Arap Yarımadası’nın güneydoğu kıyısında, Güneybatı Asya’da yer alır. 2.650.000 ortalama nüfusu bulunan Umman’ın, çoğunluğu yerli halktır ve 600.000’lik bir kesim Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerden, Umman’a çalışmak için gelmiş göçmenlerdir. Çöl kampları, gece yolculukları ve eşsiz kanyonları ile bir rüya ülkesini andırır. Ülke mutlak monarşi ile yönetilmektedir. Umman dört bölgeye ayrılır ve başkenti Muskat’tır. Resmi olarak konuşulan dil Arapça’dır. Ülkede Baluchi dili de yaygın olarak konuşulmaktadır. Antik olarak tabir edebileceğimiz dilleri konuşan yerli halkta mevcuttur. Kumzari, Harsusi, Mehri, Hobyot gibi diller, yerli halk tarafından hala konuşulmaktadır. Ülkede yaygın olarak konuşulan tek yabancı dil ise Almanca’dır. Umman’da iklim, bölgelere göre değişiklik gösterir. Ekim ve Nisan ayı arasındaki dönem, ülkenin en popüler dönemidir. Bu dönemde sıcaklık 25 derece ve 35 derece arasında seyretmektedir.

 

 

Umman uçak bileti alımlarınızı Türk Hava Yolları üzerinden yapabilirsiniz. Umman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Turistik geziler için vize süresi, 30 gündür. Bunun yanı sıra 30 günlük vize süresinin bitiminde Umman, tekrardan 30 gün vize uzatma imkanı da sunmaktadır. İstanbul’dan, Umman uçak bileti alımı ile, 4 saat 35 dakikalık süren uçuş süresiyle, Umman Muskat Havalimanı’na doğrudan uçuşlar bulunmaktadır.

 

 

Kuzey Umman bölgesinde bulunan, Al-Batinah kıyısı ve Hazar Dağları turistik açıdan en yoğun yerlerdir. Etkileyici kumullar ve eski kaleleri ile Merkez Kıyı Umman bölgesi şehrin en meşhur bölgelerindendir. Boş Alan adı verilen dördüncü bölge, Suudi Arabistan’a dek uzanan vahşi ve geniş çöller ile kaplıdır. Matrah, Suveyh, El-Habura ve Mirbat, Umman’ın önemli diğer şehirlerindendir. Umman’da seyehat süreci boyunca dikkat edilmesi gereken husus, sultanları hakkında konuşurken saygılı olmaktır. Çevre halkın en önem verdiği budur. Ummanlılar, alçakgönüllü, mütevazi ve duygusal insanlardır. İletişime açıktırlar. Umman sınırları içerisinde, şort ve omzu açık kıyafetler giymek yasaktır. Kumsallarda deniz kabuğu, kaplumbağa yumurtası, istiridye gibi şeyleri toplamak da kesinlikle yasaktır. Ülkede eşcinselliğin yasak olmasının yanı sıra, fotoğraf çekerken kesinlikle izin almanız gerekmektedir. Umman’da satın alınabilecek geleneksel eşya çeşitleri çok fazladır.

 

 

Bunların başında, Khanjars adı verilen Umman’a özgü işlemeli hançerler, bakır cezveler, gümüş ya da altından mücevherler gelir. Ülkenin güney kesiminde, huş ağacından yapılan tütsü çeşitleri, el örgüsü işleri ve keçi yününden yapılma kilimler de bulunabilir. Khanjars hançeri alımlarınızda dikkat etmeniz  gereken husus, hançerin 50 yıldan eski olup olmadığıdır. Hançer eğer 50 yıldan eskiyse, ülke dışına çıkarabilmeniz için mutlaka sertifikasının mevcut olması gerekmektedir. Umman’da iki adet büyük çarşı bulunur. Muttrah’ta bulunan büyük çarşıda gümüş ve altın işlemeleri bulunabilir. Nizwa’da bulunan çarşıysa Arap Dünyası’nın en büyük çarşısıdır. Bu çarşı içerisinde, ülkeye özgü el işlemeleri ve gelenelsek ürünler bulunabilir.

 

 

Başkent Muskat’ta ise dünya markalarından pek çoğunu bulabileceğiniz, modern mağazalar bulunur. Umman doğu ve batı arasında bir ticaret noktası olması özelliğine sahip bir şehirdir. Çorba ve et yemeklerinde kullanılan, Hindistan’dan gelen baharatlar, ülkenin mutfağında önemli bir konuma sahiptir. En ilgi çekici yemek olarak balık göze çarpar. Genel olarak tavuk ve kuzu eti çeşitleri tüketilir ve ülkenin vazgeçilmez öğünü pilavdır. Pilav her yemeğin yanında mutlaka servis edilmektedir. Kakule kahvesi, Ummanlılar’ın en çok tükettiği içecektir. Kil fırınların ağır ateşinde iki gün boyunca pişirilerek, şifali bitkiler ve baharatlar ile marine edilen Shuwa, ülkenin en özel tatlarından birisidir. Umman’ın en önemli tarihi yerleri ve gidilmesi gereken yerleri arasında, Sultan Kabus Büyük Camii, Royal Opera House, Oman Fjords, Wadi Shab, Al Mughsail Sahili başta gelmektedir.

 

 

Sultan Kabus Büyük Camii, ortadoğu’nun en büyük 2. camiisidir. Camii belli saatlerde ziyaretcilere açılır ve ihtişamı ile akılda kalıcıdır. Muskat’tan her gün düzenlenmekte olan turlar ile, Fahal, Bandar Jissah, Bandar Khoyron gibi dalış merkezlerine gidilebilir. Bu dalış merkezleri muhteşem mercanlara ev sahipliği yapar. Al Quirm bölgesi, lüks otelleri ile meşhurdur ve turizmin kalbi sayılabilecek yerler arasındadır. Al-Quirm’da bulunan, Bin Attiqu ile Al-Boom restorantlarında, bölgeye özgü geleneksel baharat ve et yemeklerinin tadına ortak olunabilir. Muskat’a sadece 35 ile 40 dakikalık bir uzaklıkta bulunan Al Ansab Kuş Cenneti, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Al Ansab Kuş Cenneti’nde nesli tükenmekte olan pek çok kuş türü gözlemlenebilir. Nesli tükenmekte olan pek çok kuş türü, Al Ansap Kuş Cenneti’nde koruma altındadır. Su ve doğa sporları adına pek çok etkinlik Umman’da mevcuttur. Tekne dalış turları, balık avcılığı, cip safari, trekking, golf ve çöl kayağı, yaygın olarak yapılan etkinlikler arasındadır ve turistik açıdan büyük önem taşır. Umman, deniz temizliği ve ekolojik dengeyi koruma konusunda çok titiz bir anlayışa sahiptir.

 

 

Umman uçak bileti, pasaport ve vize kâğıdınız, gezi boyunca, herhangi bir kontrol durumunda problem yaşamamanız için, mutlaka yanınızda bulunmalıdır. Şehir merkezinden 10 dakikalık bir mesafede bulunan, Al Alam Sultan Sarayı, Osmanlı mimarisi izlerine taşıyan bir mimariye sahiptir ve deniz kıyısına inşa edilmiştir. Mimarisinin yanı sıra, eşsiz güzellikte bahçesi ile de ziyaret edenlerin aklından çıkmayacak bir çekiciliğe sahiptir. Seyehatinizin sonlarına doğru mutlaka Bandar Jissah tepesine uğramalısınız. Bütün şehri ayaklarınızın altında izleyebileceğiniz bir manzaraya sahip olan bu tepeye vardığınızda, şehirden ayrılmak istemeyeceksiniz. Başkent Muskat halkı, Binbir Gece Masalları’nın bir parçası olan Sinbad’ın hemşehrileri olduğuna inanırlar. Bu sebeple masalda anlatılan teknenin bir benzeri yapılarak meydana koyulmuştur. Bu tarz teknelere coğrafyada Dhow adı verilmektedir. Umman uçak bileti alımlarınızı, Türk Hava Yolları aracılığıyla yapabilir ve Umman şehrine aktarmasız direkt uçuşlar ile ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X