5025
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Toulouse Uçak Bileti

Samsun-Toulouse

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2865 km

Samsun-Toulouse

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 48dk

Toulouse

Samsun

Fransa ülkesinde yer alan Toulose şehrine bir gezi rehberi düzenlemek istediğinizde asla hayal kırıklığına uğramayacak ve doğru bir karar vermiş olduğunuzu anlayacaksınız. Toulouse şehri Fransa’nın günyebatısında yer alan bir şehirdir. Haute Garonne ve Midi Pyrenees bölgesinin başkentidir. Yani hafife alınmayacak kadar geniş bir kapasitesi mevcuttur. Buraya gidebilmek için almanız gereken tek şey elbette öncelikli olarak Toulouse uçak bileti olarak bilinmektedir. Toulouse kentinin yaklaşık olarak 461.190 kişilik bir nüfusu vardır. Nüfus hızlı bir şekilde artış göstermese de her dönemde mutlaka artışa yer vermektedir. Garonne nehri üzerine kurulu olan bu kent, Akdeniz’e 150 kilometre, Paris’e 680 kilometre ve Atlantik Okyanusu’na ise 280 kilometre uzaklıkta bir statüye sahiptir.

 

 

Ülkenin Paris, Lyon ve Marsilya şehirlerinden sonra en büyük dördüncü ülkesi olarak konumunu korumaktadır. Eşsiz mimarisi ile Pembe Şehir olarak da bilinen Toulouse kenti, dünyada ilk kurulmuş olan üniversitelerden birine hakimdir. 1229 yılında kurulan Toulouse Üniversitesi’ne sahiptir ve yaklaşık 104 bin öğrenciyi bünyesinde barındırmaktadır.  Ve bu üniversite de tıpkı kenti gibi en büyük dördüncü kampüs olarak statüsünü korumaktadır. Toulouse kentinde para birimi olarak Euro kullanılmaktadır. Resmi dili ise elbette Fransızca’dır. Ancak sokak gezintilerinizde İngilizce ile karşılaşmanız da oldukça olağandır. Toulouse kenti ile ülkemiz arasında yalnızca 1 saatlik bir zaman dilimi farklı gözlenmektedir. Yani buradan kente ne derece yakın olduğunuzu ve kolaylıkla ulaşım sağlayabileceğinizi de anlayabilirsiniz.

 

 

Toulouse kentinde genel olarak Akdeniz iklimi hakimdir. Yani yazları sıcak ve kurak geçerken kışları ılık ve yağışlı olarak kendini göstermektedir. Kent bol miktarda yağış alan bir kenttir ve sürekli olarak ılımanlık hakimdir. Kış aylarında ortalama sıcaklık 5 ila 6 dereceler arasında ölçülürken yaz aylarında bu sıcaklık kendini ortalama 20 derecelere yükseltmektedir. Toulouse uçak bileti temininizi yaptıktan sonra dilediğiniz sezonda bu kente gezi düzenlemeniz uygundur. Ancak sıcaklıkların çok fazla olmadığı ve yağışların da en az sıklıkta görüldüğü Eylül ile Kasım ayları arasında ulaşım daha mantıklı ve uygundur. Bu sevimli kente vardığınızda konforlu bir şekilde konaklamanız için yaklaşık 200’den fazla yer mevcuttur.

 

 

Birbirinden özel otelleri ve pansiyonları ile her zaman hem yerli hem de yabancı turistleri memnun edici niteliklere sahip konaklama hizmetleri sunmaktadır. Ayrıca tüm otel, pansiyon ve hostellerin kaliteli hizmetlerine rağmen fiyatları oldukça uygun seyretmektedir. Pek çok otel, pansiyon ve hostel alternatifi sunduğu için ister şehir merkezinde isterseniz de dilediğiniz taraflarda konaklama imkanını elde edebilirsiniz. Ancak her zaman en çok tercih edişlen otel ve hosteller şehir merkezine yakın olanlardır. Böylece hem ulaşım açısından sorun yaşamazsınız hem de gezi rehberlerine ve turlarına katılım için daha yakınlarda kalmış olursunuz. Toulouse kentinde şehir içi ulaşım da kaliteli bir biçimde ilerlemektedir. Ulaşım araçları içerisinde metro, otobüs, tramvay, bisiklet ve taksi gözetilmektedir. Her biri de dilediğiniz alandan ulaşabileceğiniz niteliklere sahiptir. Bu nedenle şehir içinde ulaşım sağlamak istediğinizde çok alternatiften dolayı hiçbir problem ile karşılaşmayacağınızın teminatı verilmektedir.

 

 

 

En kısa süre içerisinde temin edeceğiniz Toulouse uçak bileti sayesinde 3 saatlik bir zaman dilimi içerisinde bu kente ulaşmanız mümkün. Ülkemizden yani Türk Hava Yolları’ndan İstanbul kalkışlı Toulouse uçuşları bulunmaktadır. Uçuş süresi yaklaşık 3 saat sürmektedir ve bu kadar kısa bir süre içerisinde güvenle ulaşmanız mümkündür. İstanbul’dan Toulouse şehrine direkt uçuşlar bulunmaktadır. Direkt uçuşlar için müsait olmadığınızda ise ya da farklı bir durumla karşılaştığınızda Paris ya da Marsilya gibi diğer şehirlere de uçuşları gerçekleştirebilirsiniz. Buradan da Toulouse kentine otobüs, tramvay, taksi ve demiryolu araçları ile ulaşım sağlamanız mümkündür. Ayrıca kısa süreli bir mesafe olduğu için tüm uçuşlarınız da bir hayli uygun fiyatlar ile elinizde olacaktır. Toulouse kentine sık sık İstanbul havalimanlarından uçuşlar mevcuttur. Böylelikle her an her saat başı neredeyse uçuşlardan faydalanabilir ve bu sevimli ve bir o kadar da ışıltılı kente ayak basabilirsiniz. Gezilecek yerler bakımından da tüm yerli ve yabancı turistlere harika mekanlar sunmaktadır. Gerek kültürü ile gerek samimi insanları ile gerek yemek kültürü ile gerek mimari yapıları ile her zaman mutlaka büyüleyici unsurlara sahip olan bir kenttir.

 

 

 

Toulouse kentine Toulouse uçak bileti alarak vardığınız takdirde, özellikle mimari yapısından bir hayli etkileneceksiniz. Çünkü Toulouse kenti mimari yapısı tamamen kendine ait olan bir niteliğe sahiptir ve bu niteliğinden ötürü pembe şehir olarak da bilinmektedir. Geçmişten günümüze son derece önem vererek koruyup kolladığı mimari yapıları, doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile sizlerin ilgi odağı olacaktır. Aziz Sernin Bazilikası, Hotel Assezat, Belediye Binası, Canal Du Midi, Pont Neuf Yeni Köprü, Augustin Müzesi, Aziz Etienne Katedrali, Jakoben Manastırı ve diğer tüm tarihi yerler görülmeye değer yerlerden yalnızca birkaçıdır. İster tatil amaçlı gidin ister gezi ya da tur amaçlı gidin isterseniz de iş amaçlı gidin mutlaka bu yerleri görmek için imkan yaratmanız gerekmektedir.

 

 

Hayranlıkla izleyeceğiniz ve pek çok anı fotoğrafı çektirebileceğiniz bu yerleri ileride fotoğraflarınıza bakarken büyük tebessümler ile hatırlıyor olacaksınız. Her zaman tüm turistlere yerli ve yabancı ayrımı yapmaksızın bilgilendirmeler yapmaya da hazır personelleri mevcuttur. Yani tüm tarihi hakkında, binalar hakkında, doğal güzellikler hakkında gerekli tüm bilgilere sahip olabilirsiniz. Toulouse kenti aynı zamanda gece hayatı ile de sakin ve ünlü bir şehirdir. Gece her yerin yanan ışıl ışıl görüntüleri, meşhur yiyecek ve içecekleri ile birleştiğinde çok daha şık bir görünüme kabuşmaktadır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X