5161
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Tenerife Uçak Bileti

Samsun-Tenerife

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4981 km

Samsun-Tenerife

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 6s 19dk

Tenerife

Samsun

Atlantik Okyanusu’nda bulunan Kanarya Adaları 7 adet irili ufaklı adadan meydana gelmektedir. İspanya özerk bölgesi sayılan bu adalar; Las Palmas, La Gomera, El Hierro, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzatore ve Tenerife adalarıdır. Adalardan en büyüğü Tenerife, en küçüğü ise El Hierro Adasıdır. Tüm adalarda yaşayan nüfusun %43 ünün yaşadığı Tenerife Adası, toplam 2.034 km2 yüzölçümüne sahiptir. Yönetim açısından 31 bölgeye ayrılan Tenerife Adası’nın başkenti, Kanarya Adaları’nın Las Palmas de Gran Canaria şehri ile birlikte ortak başkent olan Santa Cruz de Tenerife şehridir. Rio Karnavalı gibi dünyanın en büyük karnavallarından birisi olan Santa Cruz de Tenerife Karnavalı zamanında ada, her yıl dünyanın dört bir tarafından Tenerife uçak bileti ile gelen birçok turisti ağırlamaktadır.

 

 

M.S. 15.yy.da Avrupalı gezginler tarafından keşfedilmeden önce adanın yerlisi olduğu sanılan Guançe’lere ait arkelojik kalıntılar, adada ortaya çıkartılmıştır. Guançe yerlilerinin en önemli özelliği ölülerini gömmeden önce Mısırlılar gibi mumyalamalarıdır. 15.yy.dan itibaren İspanyol egemenliğine giren ve yerli halkı köle olarak kullanan Tenerife Adası’nda  Portekiz, Flandre yani Hollanda, İtalya ve Almanya’dan beyaz ırk getirilerek, yerel halk tamamen yok edilmiştir. Aynı zamanda Tenerife adasının doğal bitki örtüsü ve ormanlar da yok edilerek açılan arazilerde şeker kamışı, üzüm, muz ve boyacılıkta kullanılan bir tür kaktüs gibi Avrupa’nın ihtiyacı olan ürünlerin tarımı yapılmaya başlanmıştır.

 

 

Tenerife Adası’nda step iklimi görülür. Tüm yıl hava sıcaklığının gündüz ortalama 25 C, gece ise 18 C civarında olduğu adada, ekim ile nisan ayları arası az da olsa yağışlıdır. Mayıs ile eylül arası aylar ise seyahat etmek için ideal aylardır. Bu aylarda bir günün 12 saati güneş vardır. Tenerife uçak bileti ile adaya ulaşmak istediğinizde, İstanbul Atatürk Havalimanı ve Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, Tenerif Adasına direkt uçuş bulunmamaktadır. Ancak tek veya iki aktarma ile Tenerife Norte (Kuzey) Uluslararası Havalimanı veya Tenerife Sur (Güney) Uluslararası Havalimanına ulaşmanız mümkündür. Türk Hava Yolları, British Airways, Air France, Tarom Airlines ve Alitalia İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Tenerife Norte ve Tenerife Sur Uluslararası Havalimanları’na tek veya iki aktarma ile uçabileceğiniz havayolu firmalarıdır. Pegasus Airlines ve Türk Hava Yolları ise Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, Tenerife Norte Uluslararası Havalimanına tek veya iki aktarma ile uçuş gerçekleştirmektedir. THY’nın Madrid Barajas Havalimanı üzerinden tek aktarmalı olarak gerçekleştirdiği Tenerife uçuşları en iyi aktarma uçak saati ile yaklaşık 12 saat sürecektir.

 

 

Tenerife uçak bileti ile ulaşacağınız Tenerife Adası’nda 2 adet uluslararası havalimanı bulunmaktadır. Bunlardan Tenerife Norte Uluslararası Havalimanı ya da eski adıyla Los Rodeos Havalimanı, şehir merkezinin 11 km uzağında bulunan havalimanıdır. San Cristobal de La Laguna şehrinde bulunan havalimanı, 1939 yılında küçük bir hangar olarak inşa edilmiş havalimanıdır. 1941 yılında ilk resmi uçuşların başladığı Tenerife Norte Havalimanına 1946 yılında terminal binası ve daha iyi koşullarda uçakların iniş-kalkış yapabileceği bir pist eklenmiştir. 2015 verilerine göre havalimanının yıllık yolcu kapasitesi 3.815.00 kişiye ulaşmıştır. Tenerif Norte Havalimanı, günde 40 uçuşla Madrid Barajas Havalimanından kalkan uçakların en yoğun rotalarından bir tanesidir. Norte Havalimanı’ndan Santa Cruz, La Lugana ve Puerto de la Cruz şehir merkezine ulaşmak için 102 numaralı otobüsü kullanabilirsiniz. 1978 yılında adada açılan 2. havalimanı ise Tenerife Sur Uluslararası Havalimanıdır. İspanya Kraliçesi Sofia tarafından hizmete açılan havalimanına Reina Sofia adı verilmiştir.

 

 

Tenerife Norte Havalimanında sis nedeniyle 1977 yılında yaşanan büyük kazadan sonra adada daha iyi hava koşullarının sağlanabileceği bir lokasyon arayışına girilmiş ve Sur Havalimanı inşa edilmiştir. 2015 verilerine göre yıllık 10 milyonu aşan yolcu kapasite ise Tenerife Sur Uluslararası Havalimanı, Tenerife Adasının en büyük, Kanarya Adalarının ise 2. büyük havalimanıdır. Sur Havalimanı ile Norte Havalimanı arasında yerel otobüs servisi TITSA çalışmaktadır. Sur Havalimanından 06.20-22.20 saatleri arasında her 30 dakikada bir ve 23.30, 00.20, 01.05, 03.20 ve 04.55 saatlerinde Santa Cruz merkezine, 06.00-22.00 saatleri arasında 30 dakikada bir ve 23.30, 00.50, 02.35, 04.25 ve 06.00 saatlerinde Costa Adeje merkezine 111 numaralı otobüs ile ulaşmanız mümkündür.

 

 

Tenerife uçak bileti ile ulaştığınız adada, Tenerife Adasının tam ortasında bulunan ve Tiede Yanardağı bölgesi görmeniz gereken ilk yerdir. Teleferik ile 2480 mt. kadar yükseğe çıkarak ulaşabileceğiniz bu yanardağ, en son 1800 yılında patlamış hala aktif bir yanardağdır ve adada bulunan siyah kumsalların da nedenidir. Yunuslarla yüzebileceğiniz Loro Parkı ve Camel Park Hayvanat Bahçesi, adada değişik bir gün geçirmeniz için idealdir. TEA Sanat Kompleksi ise içinde modern sanat müzesi ve kütüphanenin yer aldığı sanat merkezidir. Adanın eğlence merkezi ise Santa Cruz de Tenerife şehridir. Tenerife adasının batısında bulunan Playa de las Americas 1960 yılında inşa edilmiş bir eğlence bölgesidir. Bu bölgede Afrika kumlu plajlar, barlar, restoranlar ve gece kulüpleri bulunur. Bölgede bulunan Arona Central Park ise 42.000 m2.lik bir yerel parktır ve içinde oyun alanları ve tropik bitki parkı bulunur. Siam Park ise bir su parkıdır ve yapay dalgalı havuzda dalgalar 3 metreye kadar yükselmektedir. Puerta de la Cruz ise Tenerife Adası’nda gece eğlencesinin merkezidir. Tenefire Adası’nda hakim olan mutfak İspanyol mutfağıdır. Ancak özellikle balık ürünlerinde yerli tropik mutfak etkileri de görülür. Tenerife Adasında tavsiye edilen balık çeşitleri Wahoo, Abadejo, Vieja ve Cherner adı verilen okyanus balıklarıdır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X