11913
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Soçi Uçak Bileti

Samsun-Sochi

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 381 km

Samsun-Sochi

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 0s 57dk

Soçi

Samsun

Soçi, Kuzey Avrasya ülkelerinden biri olan Rusya Federasyonu’nun Krasnodar Kray bölgesinde bulunan bir kenttir. Kafkasya Bölgesi’nin batı kısmındaki eteklerde, Karadeniz kıyısında konumlanmıştır. Toplam yüzölçümü 3502 kmolan Soçi kentinin nüfusu 397 bin 103 kişidir. Para birimi Rus Rublesi ve Resmi dili Rusçadır fakat Soçi’nin kültürel tarihi nedeniyle çeşitli bölgesel diller de konuşulmaktadır.

 

 

1838 yılında Karadeniz Rus Filosu, Çerkesya kıyılarına genel kapsamlı çıkartmalar düzenlemiş ve bu çıkartmalar sırasında Soçi Irmağı’na da çıkartma düzenleyerek Navaginskoye Kalesi’ni kurmuştur fakat daha sonra kale yeniden Çerkeslerin eline geçmiş, Ruslar bu bölgeden tahliye edilmiştir. Çerkeslerin elinde bulunan Navaginskoye Kalesi, Ruslar ve bölge yerlileri arasında imzalanan antlaşma sonucu 1864 yılında Ruslara bırakılmıştır. 1896 yılında kalenin bulunduğu bölgeye Soçi kenti kurulmuş ve 1902 yılından sonra da Soçi; kent, yazlık dinlenme alanı ve kaplıca yöresi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

 

 

Soçi kenti, 2014 Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yaparak adını duyurmuştur. Trabzon, Soçi kentinin kardeş şehridir. Rusya Federasyonu’nun, tarihte birçok çekişmelere neden olan kenti Soçi’ye demiryolu, denizyolu ve havayolu ile ulaşım mümkündür. Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Trabzon ilinden deniz seferleriyle Soçi’ye gidilebilir fakat denizyolu ulaşımı Trabzon’dan Soçi’ye yaklaşık 12 saat sürmektedir. Soçi’ye ulaşabileceğiniz ikinci bir ulaşım seçeneği ise Rusya Federasyonu’nun başkenti olan Moskova’ya uçmak ve oradan da Soçi kentine, yaklaşık 2 buçuk saat süren bir yolculukla ulaşmaktır fakat bu seçeneklerden en kolayı, şehir uçak bileti satışı yapan herhangi bir havayolu şirketleri noktasından en uygun şehir uçak biletini temin etmek ve doğrudan Soçi kentine uçmaktır.

 

 

Soçi kentinde havaalanı mevcut ve bu havaalanı Soçi kentinin Adler kasabasında bulunuyor. Sochi Uluslararası Havalimanı’na Türkiye’den, şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması Türk Hava Yolları (THY)’dır. Sochi Uluslararası Havalimanı’na Türkiye’den doğrudan uçuş yapabileceğiniz tek il ise İstanbul’dur. İstanbul’dan doğrudan, diğer illerden ise İstanbul aktarmalı olarak Sochi Uluslararası Havalimanı’na uçabilirsiniz. Sochi Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra şehir merkezine ve kalacağınız otele çeşitli ulaşım araçlarıyla ulaşabilirsiniz.

 

 

Soçi kentinde kalabileceğiniz bazı oteller;

  • Subbota Hotel,
  • Olympic Hostel,
  • Apartment on Dzhigitskaya,
  • Guest House Pirogova 36,
  • Hotel Romanov,
  • Son u Morya,
  • Zvyozndy Hotel,
  • Sanatorium Sochi,
  • El Hotel,
  • Dolphin,
  • Lesnoe Residential Complex,
  • Mirit Hotel,
  • Oktyabrskiy Resort,
  • Yubileinye Apartments

 

 

2014 Kış Olimpiyatları ile tüm dünya genelinde duyulan Soçi, yaygın olarak kış turizmi için tercih edilmekte fakat Rusya Federasyonu’nun dondurucu soğuklarıyla bilinmesinin aksine günlük güneşlik ve uzun sahillere sahip olan Soçi kenti, Rusya Federasyonu’nda en çok tercih edilen tatil yöresidir. Bu anlamda birçok turiste kapılarını açan Soçi kentine, özellikle yer altı sularının minerallerinden faydalanmak isteyenler geliyor.

 

 

Soçi kentinde gezilebilecek yerler;

  • Mozaik Rölyef,
  • Stalin’s Summer Residence,
  • Tropik Park,
  • Sanat Galerisi,
  • Şehir Tiyatrosu ve İstasyonu,
  • Orak ve Çekiçli Anıt,
  • 33 Waterfalls,
  • Culture Ethnographic Center,
  • Soçi Tarihi Müzesi,
  • Rosa Khutor Ski Resort,
  • Krasnaya Polyana Mountain Cluster

 

 

Kış ve yaz aktivitelerinin bir arada görülebileceği bir merkez olan Soçi kentinin mutfağında, zorunlu göç nedeniyle artık olmayan Kafkas halklarının dokunuşları hâlâ bulunuyor. Lezzetleri kadar gelenek ve görenekleri açısından da, Kafkas halklarının izleri hâlâ yemek masalarında yer buluyor.  Geleneklere göre yemek; üç çeşit ekmek ve börekle başlıyor, üç kez sırasıyla tanrıya, anne-babaya ve kardeşlere saygı sunuluyor, ardından da misafirlere ve yemek daveti sahiplerine söz veriliyor. Boşalan içki şişeleri asla masalarda bırakılmıyor ve davet sahibi veya misafir fark etmeksizin tüm konuşmacılar ayakta dinleniyor.

 

 

Kafkas dokunuşlarının da oldukça fazla olduğu Soçi mutfağında, elbette Soçi’nin Karadeniz’le ilişkili olmasından dolayı bol bol hamsi bulunuyor. Kızartma veya fırında pişirilmiş olarak satışa sunulan hamsiler, oldukça yaygın olarak tüketiliyor. Hamsi dışında da birçok balık, kentin en çok tükettiği yemekler arasında yer alıyor. Karadeniz’de bulunan hemen her balığı Soçi kentinde tüketmek mümkün. Bu balıkların en başında kalamar, ahtapot, karides gibi balıklar geliyor. Deniz ürünlerine oldukça düşkün olan Soçi kentinde havyar da tüketebilirsiniz. Deniz ürünlerinden hoşlanmayanlar veya daha yöresel lezzetler arayanlar için pelmeni ismi verilen Rus mantısı, yöresel lezzetlerin en başında geliyor. Pelmeni’nin dışında çeşitli sebzelerle yapılan ve hamur işi olarak tüketilen piroşkiler de kentin hemen her sofrasını süslemeye devam ediyor. Soçi mutfağındaki tatlılar arasında en çok tüketilen tatlı da çikolatalı mereng ismindeki kakao, pudra şekeri, un gibi malzemelerle meydana gelen tatlı. Bu tatlı özellikle yemeklerden sonra kahve veya çay ile birlikte tüketiliyor.

 

 

Soçi’nin en çok tüketilen içkisi, Rusya Federasyonu’yla özdeşleşmiş olan votkadır. Soçi’nin birçok eğlence mekanında yaygın olarak tüketilen ve bar raflarını süsleyen votkalar, farklı meyve ve sebzelerle bir araya getiriliyor.

 

Soçi kentinde yöresel lezzetleri tadabileceğiniz restoran ve kafeler;

  • Khmeli & Suneli,
  • Olivye,
  • La Luna,
  • Traktir Trikoni
  • Belye Nochi,
  • Promenad,
  • Suluguni Bar,
  • Red Fox,
  • Lighthouse,
  • Restaurant San Remo

 

 

Soçi kentinde geçirdiğiniz harika bir tatil ve gezi sonrasında Türkiye’ye geri dönüş yapmak için havayolunu kullanarak geliş yönünde uyguladığınız tüm adımları ters yönde uygulamalısınız. Soçi Uluslararası Havalimanı’ndan, Türkiye’ye düzenlenen uçuş seferine ait en uygun şehir uçak biletini temin ettikten sonra Soçi’den İstanbul’a uçabilir ve dönüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X