10403
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Sevilya Uçak Bileti

Samsun-Sevilla

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3643 km

Samsun-Sevilla

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 4s 44dk

Sevilla

Samsun

1978 yılında bir Anayasa değişikliği ile 17 özerk bölge ve 2 özerk şehire ayrılan İspanya’da Endülüs Bölgesi, İspanya’nın güneybatısında bulunan Portekiz’e komşu özerk bir bölgedir. Başkenti İspanya’nın en büyük dördüncü büyük şehri olan Sevilla olan Endülüs Bölgesi toplam 8 idari bölgeye ayrılmıştır. Sevilla dışında diğer idari bölgeler; Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen ve Malaga’dır. Atlas Okyanusu’nun 87 km. içerisinde yer alan başkent Sevilla ise bir iç liman kentidir. Toplam yaklaşık 1.815.000 kişi olan nüfusunun çoğu şehir merkezinde yaşamaktadır. Uzun yıllar Müslüman Arap devletlerinin egemenliğinde yaşayan Endülüs Bölgesinde özellikle dil, yemekler ve mimaride Arap etkisi yoğun olarak görülür. Sevilla şehrinin Arapça söylenişi ise İşbiliye’dir. Şehrin İspanya’nın başkenti Madrid’e uzaklığı ise 550 km. dir. Bölgenin resmi dili İspanyolca’nın bir lehçesi olan Endülüs lehçesidir. Bu lehçeye Dialecto Andaluz adını verilir. Endülüs Lehçesi, bölge Müslüman Arapların hakimiyetindeyken konuşulan İspanyolcanın Arapça ile iç içe geçmiş halidir ve lehçede bugün pek çok Arapça kelime bulunur. Ayrıca Endülüs Bölgesinde bulunan bölgelerden Cadiz, Granada ve Sevilla’da konuşulan aksan ile Almeria, Huelva, Jaen ve Malaga’da konuşulan aksan birbirinden farklıdır.

 

 

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü Sevilla’ya yılın dört mevsimi gidilebilir, ancak yazların çok sıcak geçtiği düşünülürse ideal seyahat ayları ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Sevilla uçak bileti satın alarak Türk Hava Yolları, İberia Airlines, Lufthansa, KLM, British Airways ve Atlas Global uçuşları ile ulaşabileceğiniz Sevilla Havalimanı, Sevilla şehir merkezine sadece 10 km. uzaklıktaki Sevilla San Pablo Uluslararası Havalimanıdır. Sevilla uçak bileti aldığınızda Sevilla’ya ulaşmak için direkt uçuş bulunmamaktadır. Porto ve Lizbon üzerinden iki aktarmalı veya Lizbon üzerinden tek aktarmalı uçuşlarla Sevilla Havalimanına uçakla ulaşabilirsiniz. Bir diğer alternatif ulaşım yöntemi ise Türk Hava Yolları ile direkt Malaga’ya uçmak ve karayoluyla Sevilla’ya ulaşmaktır.

 

 

Sevilla, M.Ö. 2.yy.da bir İber kasabası olarak etrafındaki verimli topraklar nedeniyle Guadalquivir nehrinin doğu kısmına kurulmuştur. M.S. 5.yy da Singil Vandallarının başkenti olan Sevilla, M.S. 461 yılında Vizigot egemenliğine girmiştir. M.S. 711 den sonra Müslüman Arap egemenliğine geçen şehir, İşbiliye adını alarak sırasıyla Abbadi, Murabıt ve Muvahhid Konfederasyonların egemenliğinde 1248 yılına kadar yaklaşık 500 yıl kalmıştır. Özellikle Muvahhid Konfederasyonu dönemi, Sevilla’nın kültür, sanat ve mimari açısından altın çağıdır. 1248 yılında Kastilya Kralı 3.Fernando tarafından ele geçirilen Sevilla’da bu dönemde Yahudi’ler ve Magripli denilen Müslüman Araplar şehirden sürülmüştür. İspanyol donanmasının bulunduğu Cadiz Liman şehrine 100 km. uzaklıkta olan Sevilla, o dönemde İspanyolların Amerika’yı keşfi için gönderilen donanmaların da merkezi haline gelmiştir. Endülüs Bölgesinde flamenkonun başkenti Cadiz’dir. Ancak Cadiz’e yakınlığı ve daha turistik olması sebebiyle, Sevillanas adı verilen Sevilla flamenkosu da tüm dünyada tanınmaktadır. Guadalquivir nehrinin doğu tarafında kalan bölüm Sevilla eski şehir bölgesi tarihi eserleriyle, batı kısmında yer alan Remodios ve Triana semtleri ise özellikle çingeneler ve orijinal flamenko dansları ile ünlüdür.

 

 

Sevilla uçak bileti satın alarak şehre ulaştığınızda ilk görmeniz gereken yer; ünlü Game of Thrones dizisinin çekimlerine de ev sahipliği yapan Alkazar Sarayı yani Real Alcazar’dır. İspanyol Kraliçesi II.Isabel tarafından Kristof Kolomb’un Amerika’ya uğurlandığı saray olan Alkazar Sarayı, Muvahhid Konfederasyonu döneminde yapılan ve günümüze ulaşan mimari şaheseri saraydır. 1181 yılında Muvahhidler tarafından, 1364 yılında ise I.Petro tarafından onarımdan geçirilen saray bu nedenle hem Arap hem de Gotik mimariyi bir arada bulunduran mimari yapısı ile dikkat çekmektedir. Sarayın üst odaları bugün İspanya Kraliyet Ailesi Sevilla’ya geldiğinde çalışma ofisi olarak da kullanılmaktadır. Bugün müze olarak gezilen yapının her bir katı ve bahçesini gezmek için ayrı, ayrı ücret ödemeniz gerekir. 1995 yılında Kral 1.Carlos’un kızı Sevilla Katedrali’nde evlendikten sonra düğün töreni Real Alcazar’da yapılmıştır.

 

 

Ayasofya’nın kiliseden camiiye çevrilmesine benzer şekilde ünlü Sevilla  Santa Maria Katedrali de önce camii olarak yapılıp, sonra gotik mimari ile değiştirilerek katedrale çevrilmiştir. 1147 yılında yapıldığı Muvahhidler döneminde Almohad Camii adıyla ve tek minare olarak yapılan eser, tam 100 yıl boyunca katedrale dönüştürülmeye çalışılmıştır. Tek minaresi çan kulesine dönüştürülen ve geç gotik mimari ile mimari yapısı değiştirilen ve tamamlandığında dünyanın en büyük katedrali ünvanını alan yapı, ironik bir şekilde o dönemde bu ünvanı tam 1000 yıldır elinde bulunduran Ayasofya Kilise’sinin elinden almıştır. Bugün ise dünyanın en büyük 3. katedralidir. Kristof Kolomb’un mezarının da bulunduğu Sevilla Katedrali, bugün Roman Katolik Kilisesi olarak kullanılmaktadır.

 

 

13.yy.da gözetleme kulesi olarak yapılan ve adını denize tuttuğu sarı ışıktan alan Altın Kule ya da Torro del Oro, Sevilla uçak bileti alarak şehre geldiğinizde karşınıza çıkacak üçüncü tarihi eserdir. Arabistanlı Lawrence ve Star Wars 1 ve 2’nin pek çok sahnesinin çekildiği Plaza de Espana ise yine gotik ve Arap mimarisinin birleştiği çok görkemli bir yapıdır.

 

 

Sevilla tüm İspanya’da olduğu gibi siesta ve gece eğlenceleri ile meşhurdur. Akşam yemeğinin gece 22.00 den sonra yendiği şehirde eğlence ise sabaha kadar sürer. Önce meydanlarda toplanan gençler, gece 24.00 den sonra eğlence yerlerine geçerler ve son müşteri gidene kadar bar, restoran ve gece kulüpleri açık kalır. Triana Bölgesi, aynı zamanda eğlencenin de merkezidir. Sangiria, Jerez şarapları, Alhambra Birası, Cruzcampo Birası ve özellikle içki ile birlikte yenilen Türk mezelerine benzer Tapas İspanya’da denemeniz gereken lezzetlerdir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X