42714
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Sao Paulo Uçak Bileti

Samsun-Sao Paulo

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 11156 km

Samsun-Sao Paulo

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 13 40dk

Sao Paulo

Samsun

Güney Amerika’nın en büyük şehri olan Sao Paulo aynı zamanda dünyanın en büyük dokuzuncu şehridir. Brezilyanın sanayi şehri olan kent, kültürel ve finansal açıdan ülkenin başkentidir. Sao Paulo adını Aziz Pavlus’tan alır. Sampa olarak anılan kent Japon, Yahudi ve İtalyan nüfusun olduğu kozmopolit bir yapıya da sahiptir. Geçmişindeki verimli toprakları ve yüksek rakımlı oluşundan kahve üretimi yoğunluğundan dolayı hızla büyümüş ve önemli bir merkez kent halini almıştır.  Kent ile ülkemiz arasında saat farkı yaklaşık olarak 4 saattir. 2009 yılının mayıs ayından itibaren Türk Hava Yolları direk seferler düzenlemektedir. Uçuş süresi yaklaşık 15 saattir. Lufthansa, Air France, Alitalia, British Airways gibi birçok firması da aktarmalı seferler ile ülkemizden kente uçuşlar yapmaktadır. Aktarmalı uçuşlar yaklaşık 19 saat sürmektedir. Sao Paulo uçak bileti alırken direk uçuşları dikkate almakta fayda vardır.

 

 

Tropikal iklimin görüldüğü şehirde hemen hemen her dönem yağış ile karşılaşabilirsiniz. Yılın ilk üç ayında (Ocak – Şubat – Mart) aylarında yağış oranı en fazla olan dönemdir. Güney yarım kürede olduğundan en sıcak dönemini şubat, en soğuk dönemini ise temmuzda yaşamaktadır. Yağışı en az aldığı dönem ise Nisan – Eylül ayları arasıdır. Kent içerisinde çok sayıda oteller vardır. Lüks otellerden iki, üç yıldızlı otellere kadar çok fazla konaklama imkanı vardır. Bunun yanında hosteller, pansiyon ve apart daireler ve konuk evleri de mevcuttur. Sao Paulo uçak bileti için en dikkat edilmesi gereken dönem  Nisan – Eylül ayları arası olacaktır. Bu dönemlerde turizm açısından yoğunluk yaşanacağından otel ve uçak fiyatları konusunda önceden rezervasyon yapmak daha doğru olacaktır.

 

 

Gezilecek yerler arasında ilk sırayı, şehrin merkezi kabul edilen Paulista Caddesi almaktadır. En güvenilir yeri olan şehrin merkezinde yüksek binalara ev sahipliği yapmaktadır. Cadde üzerinde sanat müzesi gibi birçok binayı da bir arada görebilirsiniz. Cadde üzerinde harika restoranlar da mevcuttur. Tren istasyon merkezi olan Estaçao Da Luz farklı ve görülmesi gereken yerlerden biri. İstasyonda tarihi bir bina mevcut. Bu bina her sene binlerce turist akınına uğruyor. İstasyonda binlerce insanı taşıyan trenleri, insanların inip binerken oluşturdukları kalabalığı takip edebilirsiniz. İstasyon yakınlarında ki Parque Da Luz isimli park yeşilliği, güzelliği ile kentin farklı bir yüzü. Ayrıca İbirapuera Park da çok güzel tasarlanmış bir parktır. Yürüyüş yapıp, koşabilir, şehrin yoğunluğunu yine şehrin içerisinde atabileceğiniz güzel bir park. Şehrin ünlü pazarı Mercado Municipal tropikal meyveleri bulabilirsiniz. Sanat galerileri, kafeleri ile meşhur Bohem Semt Vila Madalena görülecek yerlerdendir. Sao Paulo uçak bileti alırken sizi cezbedecek unsurlardan biri de şüphesiz kentin gece hayatıdır. Gece hayatı hareketli olan şehrin bar ve pub kültürü ve bu tarz mekanları oldukça fazladır. Şehrin gece hayatı oldukça geç başlamaktadır. Bu sebeple gece olduğunda hemen gittiğinizde barların boş olduğunu görebilirsiniz. Göçmenler kenti olan şehir de çok farklı lezzetler mevcuttur.

 

 

Portekiz mutfağından İtalyan mutfağına, kendilerine özel bir yer alan Japonların mutfaklarından Meksika tatlarına kadar birçok yemeği bulabilirisiniz. İtalyan yemek kültürünün öncüleri spagetti, pizza da bu şehre özgü yemeklerindendir. Çünkü İtalyanlar tarafından en çok göç alan şehirlerin başında gelmektedir. Japonların ayrı bir mahalle ve restoran oluşturduklarından sushi en popüler yemeklerdendir. Milyonlarca Japon kökenli insanın yaşadığı şehirde gayet normal. Brezilya’da meyve çok sevilmekte. Bu nedenle meyve ile yapılan mezeler ve tabaklar çok sevilmekte. Tatlıların tamamı da meyve ile yapılmaktadır. Mousse denilen tatlı oldukça moda şehirde. Sabah kahvaltılarında verilen meyve ve yulaf karışımı Cinda da özel ve özgün bir yemek. Brezilya denildiğin akla gelen ilk içeceklerden biri de elbette kahvedir. Çok çeşitli aromalı kahveler yanında çikolata keyfi sürmek oldukça akıllı. Brezilyaya özgü Cachaça içkisi de oldukça meşhurdur. Oldukça sert olan bu içki şeker kamışından yapılır. Birçok kokteylde kullanılır ve gece hayatının vazgeçilmez içkisidir. Sao Paulo şehrinde birçok festival ve etkinlik düzenlenmekte. Bu festivaller özellikle mart ve haziran ayları arasında düzenlenmektedir. 

 

 

Sao Paulo uçak bileti alırken ülkemizden Türk Hava Yolları tarafından sağlanan direk uçuşların olduğunu unutmayın. Lufthansa, Air France, Alitalia, British Airways gibi birçok firması da aktarmalı seferler ile ülkemizden kente uçuşlar yapmaktadır. Aktarmalı uçuşlar yaklaşık 19 saat sürmektedir. Direk uçuş ise 15 saat sürmektedir. Uçuşun uzun sürmesinden dolayı tatil ve gezi planlamanızı buna göre yapmanızda fayda var. İlk gününü uçuş esnasında harcayacağınızdan diğer günlerinizi daha verimli kullanmalısınız. Ayrıca şunu bilmekte fayda var, Sao Paulo şehri oldukça büyük. Gezip görebileceğiniz yer sayısı fazla. Çok farklı ülkelerden göç alan ve kozmopolit bir şehir. Bu nedenle tamamını gezmeniz çok zor. Ancak hızlı ve pratik yerlerden başlayarak gezinizi keyifli hale getirebilirsiniz. Şehrin içerisinde birçok tarihi yerleri gezmeniz mümkün.

 

 

Güney Amerika kıtasında yer alan Brezilya’nın en büyük şehri olan Sao Paulo için gidilebilecek en verimli dönem nisan ve eylül ayları arasında olacaktır. Bu dönem içerisinde önceden rezervasyon yapılmalı ve konaklama konusunda sorun yaşanmaması sağlanmalıdır. Kent çok sayıda lüks otele sahiptir. Ayrıca kent otelleri tarzında orta sınıf oteller de mevcuttur. Pansiyon ve apart özellikli konaklama şekilleri ile de alt yapısı sağlam bir şehirdir. Ancak belli dönemlerde yoğunluğun yaşanması sebebiyle önceden rezervasyon yapılarak konaklama sorunlarının giderilmesi önemlidir. Gece hayatı hareketli bir sanayi şehri olan, kozmopolit Sao paulo kültürel ve tarihsel açıdan ziyaret edilmelidir. Büyük ve kalabalık bir şehir olması sebebiyle tatilinizi uzun planlamanız yararınıza olacaktır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X