Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Pattaya Uçak Bileti

Samsun-Pattaya

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 6957 km

Samsun-Pattaya

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 8s 40dk

Pattaya

Samsun

Pattaya; Güneydoğu Asya ülkesi olarak bilinen Tayland Krallığı’na bağlı ve Tayland Krallığı’nın en önemli şehirlerinden biridir. Pattaya, idari açıdan Chonburi iline bağlıdır fakat kendi kendini yönetebilen özel belediye statüsüne sahiptir. Pattaya’nın toplam yüzölçümü 22,2 km2, rakımı ise 635 metredir. (+7) Tayland zaman dilimi içerisinde yer alan Pattaya’nın toplam nüfusu ise 104.318’dir.  Pattaya’nın kelime anlamı ise Güney Batı Munson Rüzgarı anlamına gelmektedir. Pattaya’nın para birimi baht ve resmi dili de Tayca’dır.

 

 

Pattaya ismi, Büyük Kral Taksin’in bu bölgede büyük savaşlar vermesi ve bu savaşlardan büyük başarılar elde etmesi sonucu verilmiştir. 1950 yılının sonlarına kadar küçük bir balıkçı köyü olarak yaşayan Pattaya, daha sonra belediyeye dönüştürülmüştür fakat Vietnam askerleri Pattaya’yı bir dinlence merkezi olarak kullandıktan sonra büyümeye başlamış ve şehir olmuştur. Batı Avrupa ve Kuzey Amerika’dan gelen yabancıların artması sonucu şehirde çok katlı binaların yapım ihtiyacı doğmuş ve bu nedenlerle, Pattaya şehri yüksek katlı binalar açısından başkent Bangkok’tan sonra ikinci sıraya yerleşmiştir.

 

 

Pattaya son yıllarda Tayland’ın en gözde tatil merkezlerinden biridir. Son sezonda 5 milyon turiste kapılarını açan Pattaya’nın merkezi Walking Street’tir. Burada birçok eğlence mekanı bulunmaktadır ve şehrin gece hayatı da burada yoğunlaşmıştır. Pattaya’da da tıpkı Tayland gibi serin mevsim, sıcak mevsim ve yağışlı mevsim yaşanır. Pattaya’nın ulaşım seçenekleri arasında ise genellikle tuk tuk isimli motosikletler ve songthaew isimli pikaplar yer almaktadır.

 

 

 

En gözde tatil merkezlerinden biri olan Pattaya’ya çok kolay yollardan gidebilmek mümkün. Elbette bunlardan en kullanışlı olanı en uygun şehir uçak bileti’ni alıp havayolu ulaşımı ile uçmak.. Pattaya’da bir havalimanı bulunmuyor fakat aralarında 148 kilometrenin olduğu Tayland’ın başkenti Bangkok üzerinden Pattaya’ya ulaşabilirsiniz. Bunun için Bangkok’ta bulunan Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na uçmanız gerekiyor. Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na doğrudan veya İstanbul aktarmalı olan herhangi bir şehir uçak bileti’ni temin ettikten sonra, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı veya Atatük Havalimanı’ndan olmak üzere doğrudan ya da diğer illerdeki havalimanlarından İstanbul aktarmalı olarak uçabilirsiniz. Bangkok’a şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen firmalar arasında İstanbul’dan doğrudan uçuş seferleri düzenleyen havayolu firması olarak Türk Hava Yolları (THY), diğer uçuşlar içinse Emirates, Qatar Airways, Singapur Havayolları firmaları yer almaktadır. Bu havayolu firmaları dışında Bangkok’a doğrudan veya aktarmalı olarak şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen firmalar da bulunmaktadır.

 

 

Bangkok Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na ulaştıktan sonra sizi karşılayacak ilk görüntü, sizi Bangkok’ta istediğiniz yere götürebileceğini söyleyen ve fahiş fiyatlarını ancak teklifi kabul ettikten sonra öğrenebileceğiniz mini-van veya limuzin sahibi insanlar olacaktır. Bu teklifi kabul etmeden önce değerlendirebileceğiniz birkaç ulaşım seçeneği daha bulunmakta. Havaalanının nakil merkezlerinde bulunan otobüsleri kullanabilirsiniz. Geliş bölümü dışında bulunan shuttle’ları kullanarak bu bölgeye ulaştıktan sonra Pattaya’ya giden otobüslerden herhangi birine bilet alabilir ve Pattaya’ya bu şekilde ulaşabilirsiniz. Bu otobüsler iki saatte bir hareket ediyor ve 110 baht ücret karşılığında toplamda bir buçuk saat kadar bir süreyle Pattaya’ya ulaşıyor. Bu otobüsler Kuzey Pattaya’ya gidiyor bu nedenle Kuzey Pattaya dışında bir yerde konaklamayı tercih ettiyseniz eğer konaklama yerinize gitmek için ek bir araca ihtiyacınız olabilir. Bu ulaşım seçenekleri dışında 24 saat hizmet veren ücretli havayolu limuzin servisi de bulunuyor. Bu servisin ücreti ise 1000 baht.

 

 

Pattaya’da kalabileceğiniz bazı oteller;

  • Holiday in Pattaya
  • Amari Nova Suites Pattaya
  • Pattaya Marriott Resort & Spa
  • Hotel Paraquda
  • Hard Rock Hotel
  • Hilton Pattaya
  • Nova Platinum Hotel

 

 

Pattaya, dünya genelinde seks turizmininde ilk sıralarda yer almaktadır ve bu açıdan Pattaya’da çok fazla imkan bulunmakta fakat seks turizminin dışında tatil turizmi de ön sıralarda yer alıyor. Tatil turizmi için gidenlerin gezebileceği bazı mimari yapılar, plaj ve bahçeler bulunmakta. Konaklama için otelinizi seçtikten sonra bu bölgeleri gezebilirsiniz.

 

 

Pattaya’da görülmesi gereken yerler;

  • Walking Street
  • Hakikat Tapınağı
  • Pattaya Elephant Village
  • Bira Circuit (Otomobil Yarışları)
  • Sriracha Tiger Zoo (Hayvanat Bahçesi)
  • Ko Phai
  • Pattaya Floating Market
  • Thai Alangkarn Theater
  • Nong Nooch Tropical Botanical Garden (Botanik bahçesi, Park)
  • Jomtien Beach
  • Big Buddha
  • Sanctuary of Truth
  • Central Festival Pattaya Beach
  • Mini Siam and Mini Europe
  • Colosseum
  • Three Kingdoms Park

 

 

Pattaya mutfağı aynı zamanda Tayland mutfağıdır. Geleneksel Tay yemekleri, Çin ve Japon mutfağı da dahil birçok lezzetin bir arada yer aldığı Pattaya mutfağında öncelik olarak bulabileceğiniz lezzetler; pirinç yemekleri ve çorbalardır. Acı sos geleneklerinden dolayı hemen her yemeğe acı soslar ekleyen Pattaya halkı, acı sos dışında limon otu, kişniş, Nam Pla isimli balık sosu, Kapi isimli karides sosu ve pirinç kökünü de çok fazla kullanıyor.

 

 

Pattaya’nın içki kültüründe ise bol miktarda yerel bira ile pirinç viskisi bulunmakta. Alkolsüz içkiler arasında ise buzlu kavunu seçebilirsiniz. Bunlar dışında yine çok fazla tüketilen alkollü ve alkolsüz içkiler arasında ise Hindistan cevizi suyu, pirinçli kahve, limonlu muz pançı, mango şurubu yer alıyor.

 

 

Pattaya’da yemek yiyebileceğiniz restoran, kafeler;

  • Cafe des Amis
  • Five Star J
  • Indian by Nature
  • Mantra Restaurant & Bar
  • The Dosa Hut

 

 

Pattaya’da alışveriş yapılabilecek yerler;

  • Alcazar Cabaret
  • Gems Gallery
  • Mike Shopping Mall
  • The Avenue Shopping Mall
  • Harbor Mall
  • Jim Thampson Factory Sales Outlet

 

 

 

Pattaya’da geçirdiğiniz mükemmel tatil sonrasında Türkiye’ye geri dönüş yapmak için geldiğiniz yol güzergahının tam tersi yönde ilerleyerek Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na ulaşabilir ve oradan da en uygun uçuş seferi ile aktarmalı ve doğrudan Türkiye’ye uçabilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X