6118
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Palermo Uçak Bileti

Samsun-Palermo

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 8250 km

Samsun-Palermo

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 10s 13dk

Palermo

Samsun

İtalya Sicilya’nın başkenti olan büyük liman şehridir. İtalya’nın güneyindeki kent tarihi yapıları ile turizmin canlı merkezlerinden biri olmuştur. Kültürü, mimari ve etnik yapısı ile oldukça ilgi çekici bir yapısı vardır. Şehir Fenikeliler tarafından kurulsa da Antik Yunanlılar tarafından isimlendirilmiştir. Adının Panormus yani Bütün Liman olarak bilinen Palarmo, önce Roma İmparatorluğunun bir kenti olurken sonra Bizans İmparatorluğuna katıldı. Kent ile ülkemiz arasında bir saatlik bir zaman farklı bulunmaktadır. Palermo uçak bileti Palermo’ya ülkemizden direk uçuşlar gerçekleştirilmemektedir. Ancak Türk Hava Yolları ve birçok havayolu firması ile Roma veya Milona aktarmalı uçuşlar mevcuttur. Arıca Sun Express hava yolları ile yaklaşık iki buçuk saatlik bir uçuşla Katanya’ya uçabilir, oradan da kara yolu ile üç saatlik bir yolculukla Palermo’ya ulaşabilirsiniz. Kentin oldukça sıcak bir iklimi vardır. Yılın her mevsimi gidilebilir bir yer olmasına rağmen sıcakların çok bunaltmadığı ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gidilirse daha rahat gezilebilir.

 

 

Palermo uçak bileti alınırken gezilebilecekler listesinde tarihi yerlerin ağırlığı dikkatiniz çekecektir. Arap ve Roma mimarisi etkisindeki ve yüzyıllarca içinde barındırdığı medeniyetlerin etkisi ile oluşan kültür sentezi gezilecek birçok yere sahip. Piazza Politeama bunların başında geliyor. İstanbul’daki Taksim Meydanı gibi şehrin merkezi olan bu yerde birçok etkinlik ve yılbaşı kutlamaları da yapılmaktadır. Tiyatro binası, restoranlar ve heykellerin olduğu mekanda alış – veriş seçenekleriyle de oldukça alternatif mevcuttur. Ünlü siyasetçi Garibaldi’nin ölümü üzerine adı verilen Garibaldi Tiyatro binası oldukça görkemli ve tarihi bir binadır. Günümüzde ise klasik müzik severler için bir konser binasıdır. Cattadrela de Monreale 12. Yüzyılda cami olarak inşa edilen Palermo Katedralidir. Şehrin en görkemli ve dikkat çekici yapılarındandır. Sicilya Krallarının mezarlarının olduğu katedral Avrupa’nın en büyük 3. Katedralidir. Teatro Massimo neo – klasik yapının en önemli eserlerindendir. Özellikle baba filminin bazı sahnelerinin çekildiği yer birçok turistin ziyaret ettiği görkemli bir yerdir. Capuchin Yeraltı Mezarlığı ve İskelet Müzesi, ölüler evi olarak adlandırılmaktadır.

 

 

Dünyanın en korkunç yedinci müzesi olan müzede, yaklaşık 8.000 e yakın insan cesedi bulunmaktadır. Mumyalama teknikleri ile defin için zenginlerin sıraya girdiği dönemlerden kalma yüzlerce iskelet görülmektedir. 16. Yüzyıldan kalma Utanç Çeşmesi ise hayvan ve deniz canlıları figürleri yanından kadın ve erkek heykelleri ile donatılmıştır. Çeşmedeki kadın ve erkek heykellerinin çıplak oluşundan dolayı çeşme, Utanç adını almıştır. Norman Sarayı, Sicilya bölgesinin parlamentosu olarak kullanılan binada Arap ve Norman mimarisi etkileri mevcuttur. İçerisinde mozaikler, heykeller ve bazı kraliyet daireleri mevcuttur. Tarihi Nuova Kapısı, şehrin geçmişinde surlarla kaplı olduğunu ve surlardan geçişi sağlayan özel kapılar olduğunun göstergesidir. Bu kapı çok tahrip olmadan günümüze kadar ulaşmıştır. Cefalu, kaya içerisine inşa edilmiş, harika bir koyda yer alan bir balıkçı kasabasıdır. Kasaba fotoğraf çekimi yapmak, şehrin doğal ve deniz güzelliğini yaşayabilmek adına oldukça etkileyici bir yer. Palermo da kent içi ulaşım taksiler ve toplu taşıma gereçleri ile gerçekleştiriliyor.

 

 

Kent merkezinde konaklıyorsanız tarihi yerlerin yürüme mesafesi yakınlığından olduğundan araca ihtiyaç duymuyorsunuz. Kentin otel yelpazesi bir hayli geniş. Lüks konaklama imkanından uygun pansiyon konaklama seçeneklerine kadar her türlü otel seçeneği mevcut. Palermo uçak bileti tercihinizi yaparken dönemsel olarak yaşanacak yoğunlukları göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Erken rezervasyon ile uçak biletlerinizi ve otel kararınızı vermek, özellikle belli dönemler için yararınıza olacaktır. Palermo da barlar ve gece kulüpleri genellikle hafta sonları hareketlenir. Genç nüfusun azlığı sebebiyle daha çok hafta sonları canlanan gece hayatı çok canlı ve hareketlidir diyemeyiz.

 

 

İtalyan mutfağının bir temsilcisi olan şehirde şık ve kaliteli hizmetin olduğu restoranlar bulabilirsiniz. Her bütçeye uygun restoranları ile Akdeniz mutfağının yemeklerini bulabilirsiniz. Deniz mahsullerinin ve bol çeşitlerin yemeklere yansıdığı kentte makarna, pizza, lazanya gibi yiyecekler bulmanız pek de zor değil. Ancak Sicilya kılıçbalığı ile meşhurdur. Tatmak isterseniz önemli restoranlarda yiyebilirsiniz. Ayrıca Sicilya şarabı ile meşhur bir yerdir. Eğer Sicilya bir ülke olsaydı ve şarap üretimi açısından değerlendirilseydi dünyanın 6. Ülkesi olurdu. Kentte bu şarabı satın alacağınız veya içebileceğiniz birçok yer mevcut. Sardalya, rezene, karabiber, kapari ve çam fıstığı ile yapılan özel makarnası da tadılması gereken lezzetlerdendir. Özen peynir ve dondurma dolgulu Cassata özel ve tadılması gereken bir kektir.

 

 

Palermo uçak bileti Palermo’ya ülkemizden direk uçuşlar gerçekleştirilmemektedir. Ancak Türk Hava Yolları ve birçok havayolu firması ile Roma veya Milona aktarmalı uçuşlar mevcuttur. Arıca Sun Express hava yolları ile yaklaşık iki buçuk saatlik bir uçuşla Katanya’ya uçabilir, oradan da kara yolu ile üç saatlik bir yolculukla Palermo’ya ulaşabilirsiniz. Kentin oldukça sıcak bir iklimi vardır. Yılın her mevsimi gidilebilir bir yer olmasına rağmen sıcakların çok bunaltmadığı ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde gidilirse daha rahat gezilebilir. İki büyük barok kilisesi ile sizlere tarihi yaşatan şehirde güney İtalya’nın sıcak insan ilişkileri ile karşılaşabilirsiniz. Sicilya ve Palermo yanardağı coğrafyası içerinde olan kültürel yapıya sahiptir. Birçok tapınağın ve koyların olduğu şehirde doğa turizmi de yapabilirisiniz. Güzel ve sakin balıkçı kasabalarından doğal oluşum koyları ile denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca kenti çevreleyen ufak tepeler üzerinden kenti kuş bakışı izleyebilirsiniz. Arap, yunan ve Roma kültürlerinin barındığı Palermo büyük bir liman şehri olması özelliği ile deniz ticaretinin de merkezi yerlerindendir. Kentin konaklama altyapısı oldukça alternatifli. Bu sebeple bu konuda çok fazla sorun yaşanmamakla beraber öncelikli davranarak otel konaklama için rezervasyon yapmanızda fayda olacaktır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X