20322
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Osaka Uçak Bileti

Samsun-Osaka

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 8250 km

Samsun-Osaka

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 10s 13dk

Osaka

Samsun

Osaka Japonya ülkesine bağlı olup , 2.665 milyon nüfusa sahip bir kenttir.  Japonya ülkesinin 2. Büyük şehri olarak karşımıza çıkar. Burada konuşulan dul Japonca ' dır. İklimi ise nemli tropikal özelliği taşır. Burayı ortalama olarak 2 gün içerisinde gezmeniz mümkündür. Buranın halkı yıllar boyunca her daim ticaret ile uğraşmışlar ve bu nedenle de şehir Japonya ülkesinin en önemli ticaret mekanı haline gelmiştir. Ayrıca şehre ünlü gurmelerinden dolayı Gurmeler Başkenti adı da verilmiştir.  Şehrin tarihini irdelemek gerekirse burası oldukça eskiye dayanmaktadır. Eski yıllardan bugüne kadar da ticaret ve endüstri merkezi olmayı da her daim korumuştur.  2. Dünya savaşında oldukça bomba altında kalmasına rağmen savaş sonrası gelişmesi ve güçlenmesi daha da çoğalmıştır. Böylece de kent bu günlere kadar en iyi şekilde ulaşmıştır. Şehir Tokyo 'nun güneyinde kalır ve Yoyo Nehri üzerine konumlanmıştır. Burada konuşulan ikinci dil ise İngilizce ' dir.  Bu şehir ülkemiz ile ortalama olarak 6 saat ileri konumdadır.  Şehirde ulaşım toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Toplu taşıma aracı olarak ise tren , taksi , metro , otobüs gibi pek çok vasıta mevcuttur.

 

 

Burada hayalinize sığmayacak kadar çok gezilip görülecek yerler mevcuttur. Şehir en başta ışıltısı ile kendine aşık eder. Bu ışıltının arasında ise harika parklar, alışveriş merkezleri , hamamlar yer alır. Şehrin mimarisi ise kendine has bir atmosfere sahiptir.

 

Osaka kalesi :   Bu yapı şehrin adeta simgesi haline gelmiştir.  Osaka nehrine yapılmış taş köprü ile bu eşsiz esere giriş yapılmaktadır. Burası bir tapınaktır. İlginç noktası ise yapının içi 8 katlı olmasına rağmen dışarıdan 5 katlı olarak görülmesidir. Buranın kendine has harika bir iç ve dış mimarisi vardır.  Buradan şehrin manzarasını da görmeniz mümkündür.  Burayı sabah 9 ve akşam 5 arası her saatte ziyaret etmeniz mümkündür. Girişler 15 yaş altı çocuklara ücretsizdir. Buraya merkezden metroya binerek 15 dakika gibi kısa bir sürede de ulaşmanız mümkündür.

 

Dotonbori: Burası şehirde önemli bir yerdir. Hem alışveriş merkezi olup , hem de eğlence merkezi burada yer almaktadır. Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist buraya gelmektedir.  Burada harika restaurantlarda yer almaktadır. Burada kültür ve sanat etkinlikleri de yapılmaktadır. Hatta burasına kültür etkinlerinin kalbi de denebilir.  Burada gündüz ve gece ayrı güzelliklerde yaşanmaktadır.  Sokakların da kendine has bir güzelliği vardır. Sokak duvarlarını oldukça büyük boyutta çizilen karikatürler süslemektedir. Burada harika fotoğraflar çekinerek , güzel anılar biriktirmeniz mümkündür.

 

Universal Japonya Stüdyoları :  Burası her yaştan ziyaretçiye hitap edecek, oldukça harika bir yer olarak karşımıza çıkmaktadır. Geldiğinizde bu eşsiz yerde mükemmel zamanlar geçirebilirsiniz.  Burada Jurassic Park, Harry Poter gibi çeşitli bölümlerde eğlencenin en zirvesine çıkmak mümkün.

 

Osaka Kaiyukan Akvaryumu:  5.400 metre küp alana kurulmuştur. Dünya ' nın en büyük akvaryumu olma özelliğini taşır. Akvaryum içerisinde ise 11.000 ton su vardır. Dev köpek balıkları insanın içini ürpertecek niteliktedir ve en çok ilgiyi bu vahşi balıklar toplamaktadır.  Akvaryumu 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

 

Shitenno – ji Tapınağı :Tapınaklar arasında görülmesi gereken en önemlisi Shitenno tapınağıdır.  Burada Japonya ' nın kendine has havasını derinlere kadar solumanız mümkündür. Bu tapınağı da 8.30 ve 16.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

 

Gökyüzü binası :Burası adından da anlaşılacağı gibi tama olarak 40 kattan oluşmakta adeta gökyüzüne ulaşmaktadır.  Şehrin enfes manzarasını doyasıya izlemek istiyorsanız eğer bu mükemmel kuleleri kesinlikle görmeniz gerekir. Ayrıca burada bir kafe ve hediyelik eşya satan bir de dükkan bulunmaktadır.  Ziyaret edebileceğiniz saatler ise 10.00 ve 22.30 arasıdır.

 

Bu ülkeye şehir uçak bileti satın alarak ülkemiz üzerinde gidebileceğiniz bir çok hava yolu firması bulunmaktadır. İstanbul ' dan Osaka kentine uçmak 11 saat sürmektedir. Biletlerinizi satın alma saatini aradaki saat farkını düşünerek satın almanız yararınıza olacaktır.

 

 

 

İstanbul' da yer alan havalimanlarını kullanarak Osaka şehrine uçmak isteyenlerin tercih edebilecekleri firmalar şunlardır : Singapore Airlines , Emirates, Qatar Airways , Japan Airlines , Türk hava yolları, All Nippon Airways. Bu firmaları tercih ederek uçuşlarınızı gerçekleştirmeniz mümkündür. Ankara Esenboğa havalimanından Osaka şehrine uçmak isteyenler ise ;  Türk hava yolları , Royal Jordanian firmaları ile seyahatlerini gerçekleştirebilirsiniz. İzmir Menderes havalimanını kullanarak uçuşlarını gerçekleştirmek isteyenlerin tercih edeceği firmalar ise şunlardır :  Türk hava yolları , Singapore Airlines ve Emirates. Bu firmaları kullanarak da İzmir şehrinden seyahat edebilmeniz mümkündür. Bodrum Milas havalimanını tercih edecekler ise ; Türk hava yolları , Atlas Global firmaları ile seyahat edebilirler. Mardin havalimanından seyahat edecekler ise ;  Türk hava yolları ile Osaka şehrine uçuş yapabilirler.

 

 

Şehir uçak bileti satın alabileceğiniz firmaları ve havalimanlarını yukarıda belirttik. Sizlere bu eşsiz güzellikleri görmek ve keşfetmek istiyorsanız, fazla vakit kaybetmeden hemen erken satın alma avantajlarından da yararlanarak uçuşlarınızı gerçekleştirin. Japonya Osaka şehrinin tüm güzelliklerinden kendinize kocaman bir anı sepeti hazırlayın. Bu yıl unutamayacağınız bir tatil geçirmek için elinizi çabuk tutun. Dilediğiniz firma ile konforlu uçuş gerçekleştirme olanağına kavuşun.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X