4986
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Nice Uçak Bileti

Samsun-Nice

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2396 km

Samsun-Nice

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 15dk

Nice

Samsun

Fransız Rivierası, Fransa’nın tüm Akdeniz sahil şeridini kapsayan ve Cote d’Azur yani “gök mavisi kıyı” olarak adlandırılan bölgedir. St.Tropez başlangıç noktası olarak alınırsa sırasıyla; Antibez, Cannes, Nice, Monaco Prensliği ve Menton’dur. Cote d’Azur bölgesinde Fransa’nın Akdeniz sahilinde yer alan ünlü turistik şehri Nice, Marsilya ile Cenova şehirleri arasında ve Fransa’nın en ünlü turistik merkezi olan Cannes şehrine 34 km., Monaco Prensliği’ne 10 km. İtalya sınırına ise sadece 30 km. uzaklığında bir şehirdir. 72 km2. alana yayılmış olan Nice’de yaşayan nüfus yaklaşık 350.000 civarındadır. Fransızlar tarafından Niçois (nisuaz) olarak adlandırılan halk, Nissart Fransızcası denilen bir lehçe ile konuşurlar.

 

 

Fransız Riviera Bölgesi içinde en korunaklı yapısıyla kışların da çok ılıman geçtiği Nice şehrinde tipik Akdeniz iklimi hakimdir. Temmuz ve Ağustos aylarının çok sıcak geçmesi ve ünlülerin de bu tarihlerde Fransız Rivierası’na akın etmesi yüzünden şehrin konaklama şartlarının çok pahalılaşması sebebiyle, şehirde Nice uçak bileti satın alarak seyahat programlamak için turistik açıdan da en uygun dönem; eğer sinemaya ilginiz de varsa Cannes Film Festivali’nin de olduğu bahar aylarıdır. Zengin Fransız emeklilerinin yaşadığı şehirde kış ayları ise çok sakin ve biraz da sıkıcıdır. Özellikle 19.yy.da Rus Çarlık Ailesi’nin kışın sürekli kaldığı tatil yeri olan Nice’de bulunan Rus-Ortodoks Katedrali ve o dönemden kalan büyük lüks oteller, aynı zamanda bu dönemin de kanıtıdır. Sahiller taşlı olsa da, Akdeniz’in rengi Cote d’Azur bölgesinin tamamında muhteşemdir. Ayrıca Nice’den Cannes ve Monaco’ya Gare Nice de Ville’den günün her saatinde tren seferleri de bulunmaktadır. Nietzche’nin “Böyle Buyurdu Zerdüşt” kitabının bir kısmını yazdığı Eze kasabası da Monaco tren ve otobüs yolu üzerindedir. Picasso ve Abidin Dino’nun bir süre yaşadığı ve bir adet Picasso Müzesi’nin de bulunduğu Antibez ise Nice şehrinin Cannes tarafındadır.

 

 

Türk Hava Yolları ile Nice uçak bileti satın alarak uçtuğunuzda direkt uçuş gerçekleştirilmektedir. Air France İstanbul’dan Paris Charles de Gaulle Havalimanı’ndan aktarma yaparak, Lufthansa Airlines Frankfurt International Havalimanından aktarma yaparak, KLM ise Amsterdam Schiphol Uluslararası Havalimanına aktarma yaparak Nice Cote d’Azur Havalimanı uçuşlarını gerçekleştirmektedir. Monaco Prensliği’ne yapılacak uçuşlarda da, yakınlığı ve Nice Havalimanının daha büyük olması sebebiyle bu havalimanı tercih edilmektedir. Geçtiğimiz günlerde açılan Ordu-Giresun Havalimanı gibi Nice Cote d’Azur Havalimanı, Akdeniz’de deniz tamamen doldurularak yapılan ilk havalimanıdır.

 

 

Nice’de yerleşim 400.000 yıl öncesine kadar ulaşmaktadır. Yazılı tarih kaynakları ise şehrin M.Ö. 350 yılında Marsilyalı Yunanlılar tarafından kurulduğunu ve Antik Yunan’da Zafer Tanrıçası olan Nike’nin ismini aldığını göstermektedir. M.S. 729 yılında Avrupa Haçlı Şavaşları sırasında Hristiyan olmayan Müslümanlara takılan isim olan Arap Sarazenler tarafından işgal edilen şehir, bu saldırıyı püskürtse de 859 ve 880 yıllarında tekrar yağmalanarak tamamen tahrip edilmiştir. 1399 yılında Savoy hanedanlığının egemenliğine geçen şehir, 1861 yılında tamamen Fransızların hakimiyetine geçmiştir.

 

 

Nice turistik bir tatil kasabası görünümünde bir şehirdir. Dolayısıyla şehri gezerken koşturmadan tadını çıkartmanıza yetecek kadar vakit kalacaktır. Nice’te en çok zaman geçireceğiniz bölge olan daracık sokakları ve çok güzel evleri ile Vieux Nice bölgesi, aynı zamanda Nice şehrinin eski şehir kısmıdır. Çok sayıda restoran, kafe, mağaza, hediyelik eşyacı, bar ve gece kulübü bu bölgede bulunur. Çağdaş Modern Sanatlar Müzesi, barok mimari ile 1970 de inşa edilmiş olan Chepelle de la Misericorde ve Eski Müzik Enstrümanları Müzesi’ne ev sahipliği yapan Palais Lascaris da bu bölgededir. Şehirde 15 civarında küçük çakıl plajı bulunur, ancak en popüleri ve yazın ünlülerin de güneşlendiği Baie des Anges plajıdır. Cimiez Bölgesinde bulunan Musee Matisse’de sadece Henry Matisse’in eserleri, Chagall Müzesinde ise Marc Chagall’ın eserleri yer alır.

 

 

1557 yılında yapılan Nice Kalesi, tüm Nice şehrini tepeden görebilmeniz için ideal bir gezi rotası olacaktır. Kaleden indiğinizde ise önüne gelen 6.5 km. lik yol Promenade des Angles, yani İngiliz Yolu’dur. 14.Temmuz.2016 tarihinde Bastille Günü kutlamalarında büyük bir katliamın yaşandığı bu yol, 1822 yılında portakal hasatı kötü gidince zengin İngiliz mülk sahipleri, işçiler kışı işsiz geçirmesin diye yaptırmaya karar verdikleri gezi yoludur. Gündüz Promenade des Angles’in hemen yan tarafında bulunan plajlardan denize de girilmektedir.  Rus Ortodoks Kilisesi ise Nice uçak bileti alarak şehre geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir eserdir. Klasik Rus mimarisi ile soğan şeklinde 6 kubbeli olarak yapılan katedral, Avenue Nicholas II de yer alır ve Rusya’nın kendi ülkesi dışında yaptırdığı en güzel Rus-Ortodoks Katedralidir. Massena Meydanı ise Taksim Meydanı gibi Nice şehrinde nereye giderseniz gidin, sonuçta döneceğiniz meydandır. 1832 yılında yapılan meydanda bugün ressamlar, sokak çalgıcıları ve turistler akşam üzeri toplanıp daha sonra bar ve restoranlara dağılırlar. Hotel Negresco ise dünyaca ünlü zengin insanların kaldığı ve bazı odalarında kedi veya köpeğiniz için özel konaklama bölümlerinin bulunduğu şehrin en ünlü otelidir.

 

 

Nice, kültürel açıdan çok tatminkâr bir şehirdir. Nice Opera Evi ve Nice tiyatrosu muhteşem gösteriler izleyebileceğiniz mekanlardır. Şehrin en önemli festivali ise 13.yy.dan beri her yıl Şubat ayında düzenlenen Nice Karnavalı’dır. Temmuz ayında düzenlenen Uluslararası Jazz Festivaline ise çok sayıda ünlü sanatçı katılmaktadır. Ayrıca kumar oynamayı seviyorsanız Nice ve Cannes sahillerindeki casinolar size cennet gibi gelecektir.

 

 

Nice uçak bileti ile şehre gelince yenilecek en özel yemek ise, yanında bir bardak şarapla adını bu şehirden alan ve orijinali burada yapılan Salade Niçois yani Nisuaz Salatasıdır. 

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X