4840
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Napoli Uçak Bileti

Samsun-Naples

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1853 km

Samsun-Naples

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 36dk

Napoli

Samsun

Güney İtalya vatandaşının kuzeyde bulunan İtalyan vatandaşlarından farkı bulunduğunu söyleyen kişiler bulunmaktadır. Ancak bu konuda pek çok farklı görüş bulunmaktadır. Meşhur karikatür karakteri Garfield’ın ‘hiçbir şey yapmamak adına her şeyi yaparım’ sözlerini hayat mottosu niteliğinde kabul etmiş Napoli halkının rahat yaşamı, karışık ve gürültülü bir kentin koşturması, çözüme kavuşturulması zor olan trafiği dahi bu kentin hareketine ve canlılığına engel olmamıştır. Castel Nuovo, Kraliyet Sarayı, Capua, Castel Sant Elmo ve San Carlo Operası ile başlayabileceğiniz kent turuna lezzetli bir pizza yiyerek ufak bir mola vermelisiniz. Daha sonrasında Lia Rumma, Alfonso Artiaco ve Galleria Annarumma sanat galerilerini ziyaret ederek Napoli kentinin bambaşka bir yüzünü tanımanız gerekir. Ada havası almak istediğinizde de Napoli kentinden feribota binerek Sorrento’ya ulaşmanız yeterli olacaktır.

 

 

Napoli uçak bileti aldıktan sonra bu kente seyahat gerçekleştirdiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bazı yerler bulunmaktadır. Bu yerlerden bazıları; Palazzo Reale, Napoli Katedrali, Kraliyet Sarayı, San Lorenzo Kilisesi ya da Napoli Barok mimari örneği olan St. Gregory Kilisesi sıralanabilir. Bu yerlerle beraber San Gennaro yeraltı mezarlıkları, Herculaneum kentleri, M.Ö. 79 tarihinde patlayan Vezüv Dağı’nın lavları altında kalmış olan Pompeii’nin yanı sıra dükkanları ve kafeleriyle meşhur Umberto Galerisi kesinlikle ziyaret edilebilecek yerlerdir. Tarihi geçmişi 4ncü yüzyıla kadar uzanan ve günümüz dünyasındaki görüntüsünü 13ncü yüzyılda elde eden Napoli Katedrali, Neo gotik dış cephesi, antik granit kolonları ve kubbeli tavanları ile tüm dikkati üzerine çekmektedir. 17nci yüzyılda inşa edilmiş olan ve 1946 tarihine kadar kraliyet yapısı olarak tercih edilen Palazzo Reale heykelleri, salonları ve freskleri ile ciddi manada görülmeye değer nitelikler taşımaktadır. Napoli kentinin simgeleri arasında yer alan Castel dell’Ovo, Napoli kentinin M.Ö. 6nci yüzyılda kurulmuş olan yerleşim merkezi Megarides Adası kapsamında yer almaktadır. Kaleye çıktığınız zaman muhteşem ve etkileyici bir Napoli manzarası sizleri bekleyecektir.

 

 

Söz konusu olan bu şehrin eski iki kalesi olarak bilinen Castel dell’Ovo ve Capuano’dan sonra inşa aşaması tamamlanan Castel Nuovo’nun içinde Napoli Kent Müzesi yer almaktadır. Castel Nuovo’nun yakın civarında bulunan ve 1887 ila 1891 tarihleri arasında inşa aşaması tamamlanan Galleria Umberto I, Milano kapsamında yer alan Vittorio Emanuele II mimarisinden esinlendiğinden dolayı aynı görkemli mimariye sahip durumdadır. İtalya ülkesinin ve tüm dünyanın en geniş kitleye sahip ve meşhur opera binaları arasında yer alan San Carlo Tiyatrosu ise 1737 yılında inşa edilmiştir. Napoli uçak bileti alarak sizler de seyahatiniz içerisinde bu noktayı ziyaret edebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirasları Listesinde mevcut olan tiyatro, Avrupa’nın halen daha tercih edilen en eski lirik opera yapılarından olma özelliğini içermektedir. Söz konusu olan bu kente Napoli uçak bileti alıp gittiğiniz zaman kesinlikle tadına bakmanız gereken bazı lezzetler bulunmaktadır. Nefis yemeklerin tadına bakmadan dönmemeniz elbette ki tavsiyeler arasında yer almaktadır.

 

 

Taptaze deniz mahsullerinden biri olan Frutti di Mare, peynirli patates kroket olan Crocche di Patate, Mozezarella di bufala, domates sosu ve peynirle fırında pişen Parmigiana di Melenzane, kızarmış incecik patlıcan dilimleri, Ravioli gibi lezzetlerin yanı sıra mercanköşklü, sarımsaklı ve domates soslu biftek dilimi olarak belirtilen Bistecca ala Pizzaiola, badem ezmesi ve son olarak ricotta peyniriyle hazırlanan tatlı nefis çörek olan Sfogliatella gibi lezzetleri de kesinlikle tercihleriniz arasında bulundurmalısınız. Yenebilecek mükemmel lezzetleri bulabileceğiniz restoranları da unutmamak gerekir. Piazza Vittoria’da yer alan Crudore lezzetli bir deniz mahsulü restoranı niteliği taşımaktadır. Arkeolojik site niteliği taşıyan Herculaneum’un yakın civarında mevcut olan Viva Lo Re ise etkileyici bir öğlen yemeği için son derece ideal bir restorandır. Ayrıca leziz bir İtalyan dondurması tatmak için de en doğru adres Gay- Odin olarak belirtilebilir.

 

 

Geleneksel lezzetleri bulacağınız Trattoria ise Nennella kapsamında Napoli mutfağına özgü yemekler tadabilirsiniz. Muhteşem bir manzara eşliğinde etkileyici bir akşam yemeği için tercih edeceğiniz adreslerden biri de La Cantinella olarak belirtilmektedir. Tüm bu bilgilerin yanı sıra sizler de Napoli kentine kolay bir ulaşımla seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Türk Hava Yolları ile İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan her gün için yaklaşık 2 saat 15 dakika kadar süren direkt uçuşlar ile Napoli Havalimanı’na gidebilirsiniz. Napoli uçak bileti alarak gerçekleştirebileceğiniz bu seyahat kapsamında pek çok avantaj da sizlere sunulmaktadır. Ayrıca Napoli Havalimanı, kent merkezinden ortalama 5 km uzaklıkta konumlanmıştır. Alibus Airport Shuttle aracılığıyla 3 Euro vererek ortalama 40 dakika içerisinde Piazza Garibaldi durağına kadar ulaşım elde edebilirsiniz. Aynı zamanda taksiye binip 15 dakika içerisinde ve yaklaşık 10 euro karşılığında kent merkezine ulaşmak da mümkün olabilir.

 

 

 

Bu bilgilerin yanı sıra şehir gezintiniz içerisine Via dei Tribunali’de mevcut olan Sorbillo ve Di Matteo’da muhteşem pizza yemeğini de dahil etmelisiniz. Pizza konusunda adeta bir dünya markası haline gelmiş olan İtalya’nın mevcut değerinin farkını kesinlikle unutmamanız gerekir. Aynı şekilde tatlı ve kahve ikilisini seven yerli yabancı turistler için Gran Caffe Gambrinus kesinlikle öncelikli olarak tavsiye edilen alternatiflerdir. Ayrıca Enoteca Belledonne, Napoli kentinin ev rahatlığında tasarlayıp müşterilere hizmet sunan samimi barlardan biri olarak ifade edilebilir. Sizler de bu muhteşem kenti ziyaret ederek belirtilen tüm bu önemli yerleri ziyaret edebilirsiniz. Tüm bu bilgiler sizlere Napoli şehir geziniz esnasında kesinlikle fayda sağlayacak ve unutulmaz bir tatil geçirmeniz için etkili bilgiler sunacaktır. Bu konuda sunulan bilgileri sizler de kendi seyahat planınız kapsamında değerlendirerek tüm bu yerleri ziyaret edebilirsiniz. Aynı şekilde vaktinizi en iyi şekilde değerlendirerek unutamayacağınız bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X