23060
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Nantes Uçak Bileti

Samsun-Nantes

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3069 km

Samsun-Nantes

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 4s 3dk

Nantes

Samsun

Nantes yani Türkçe telaffuzuyla Nant şehri, Fransa’nın kuzeybatı yönünde bulunan sakin bir kenttir. Sakin olarak tanımlanmasına karşın aklınıza ufak tefek taşra kentlerini getirmemelisiniz. Bu kent, Fransa’nın 6ncı büyük kentidir. Seyahat rehberlerinde belirtilen diğer şehirlerin tam tersine birkaç günlük ziyaret gerçekleştirerek ziyaret edilip ayrılmak istenilen bir yer değildir. Turist gözüyle değil de bu kentin yerlisi olarak değerlendirilebilecek ifadeleri dikkate almanız gerekir. Nantes şehrinin turistik, tarihi ve doğal güzelliklerinden de söz edilebilir. Nantes kenti, öğrenci şehri sıfatını kesinlikle hak edebilecek bir yerdir. Nantes Üniversitesi, kentin dört bir yanında bulunan yerleşkeleriyle binlerce öğrenciyi en iyi şekilde ağırlamaktadır. Bu sebepten dolayı her zaman kalabalık ve canlı durumdadır.

 

 

Yabancı olan öğrenciler için devlet yurtlarında kalma imkanları Fransa’nın diğer kentlerine kıyasla çok daha iyi bir orandadır. Yani açıkta kalma ihtimali yok denecek kadar azdır. Bütün yurtlar da tek kişilik ve özel banyolu odalardan oluşmaktadır. Kültür ve sanatın yanında gece hayatı, bu kadar öğrencinin bulunduğu bir kentte ister istemez gelişmiş duruma gelmektedir. Pazar günleri haricinde bu kentte kesinlikle sıkılmaz ve tam aksine yapabilecek bir şeyler muhakkak bulabilirsiniz. Nantes uçak bileti için havayolu şirketlerinin bilgilerini değerlendirirken seyahat planınızı yapmayı da ihmal etmemelisiniz. Ayrıca Nantes şehri, Fransa’nın diğer büyük kentlerine oranla ‘güzel’ bir kent sayılmamaktadır.

 

 

İkinci Dünya Savaşında bombalanan bir şehirdir burası. Güzel bir yanı olsa bile bu bombardımanda yıkılmış olacaktır. Bordo gibi, Paris gibi, Toulouse gibi ya da Strazburg gibi kendine özgü bir mimari dokusu söz konusu değildir. Ancak son derece geniş ve yeşil caddeleriyle aydınlık bir şehir görüntüsü çizilmektedir. Nantes şehrinin tam ortasından Loire Irmağı geçmektedir. Fransa’da bulunan bütün akarsular gibi geniş ve coşkuludur. Eni, yaklaşık ülkemizin Haliç nehri kadar belirtilebilir. Kentin tam merkezinde kuzey yönünden gelen Erdre ve güney yönünden gelen Sevres ırmakları birleşmektedir. Loire Irmağının tam ortasında da oldukça büyük bir ada bulunmaktadır. Bu ada, kentin modern yüzü olarak görülebilir. Yüksek toplu konutlar, büyük alışveriş merkezi, eğlence parkları ve gar bulunmaktadır. Çok daha ayrıntılı bilgi edinmek de mümkün olabilir. Kentin merkezini teşkil eden semtin ismi ise Commerce olarak belirtilmektedir. Kentin sahip olduğu 4 tramvay hattının 3 tanesi bu semtte kesişmektedir. Kentin en kalabalık noktası burasıdır. Her vakitte oldukça kalabalıktır. Giyim mağazaları, bankalar ve restoranlar bu semtte yoğunlaşmaktadır.

 

 

Semte ismini veren Place du Commerce yani Commerce Meydanında ülkemizdeki D&R mağazalarına benzeyen dev kitabevi zincirinin bir şubesi, ülkenin en meşhur sinema zincirinin şubesi, kent merkezinde bulunan tek Mc Donald’s restoranı, yan yana sıralanan 3 tane Türk kebapçısı ve tipik Fransız kafeleri bulunmaktadır. Kebap ve dönerin Fransa’da, özellikle de Nantes şehrinde ne denli meşhur olduğunu tahmin etmeniz son derece zor olacaktır. Sizler de Nantes uçak bileti alarak bu kentin popüler değerlerini keşfedebilirsiniz. Bu bögenin diğer bir önemli adresi de Pommeraye Pasajıdır. Ufak bir alışveriş merkezi niteliğinde bulunan bu pasaj, iç dizaynıyla tüm dikkatleri üzerine çekmektedir. Her gelen ziyaretçi kesinlikle bolca fotoğraf çektirmektedir. Pasajın girişimde bulunan tarihi çikolatacıya girmeyi de kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

 

 

Place Royale’e ulaşan caddeler arasında bulunan Crebillon Caddesini izlediğiniz zaman Graslin Meydanına ulaşabilirsiniz. Burası da kentin tarihi opera evini gerekli şekilde muhafaza etmektedir. Son derece güzel bir tasarıma sahip olduğu da söylenebilir. Dışarıdan bakıldığında sade gibi gözükse dahi içerisi oldukça güzeldir. Saraydan Kız Kaçırma dahil olmak üzere daha pek çok etkinlik bulunmaktadır. Sizler de denk gelirseniz eğer kesinlikle burada bir opera izlemelisiniz. Eydanda bulunan diğer bir önemli adres ise, La Cigale olarak tanımlanabilir. Burası kentin en lüks restoranıdır. İçerisi muhteşem bir şekilde dizayn edilmiştir. Duvarları adeta sanat eseri şeklinde yapılmıştır. Nantes uçak bileti alıp seyahat gerçekleştirerek sizler de bu yerleri gezip görebilirsiniz. Peki, Nantes şehrine gidince ne yenilebilir? Bu konuya değinmemek kesinlikle hata olacaktır.

 

 

Nantes mutfağı, genel itibariyle ait olduğu Breton kültüründen bazı izler taşımaktadır. Bretonya denildiğinde de akıllara krepler gelmektedir. Krep, bizim kültürümüzde tuzlu ya da tatlı olarak yerin almasına karşın Fransa’da krepler her zaman tatlı olarak yer almaktadır. Çikolata kremasıyla, balla ya da reçelle yenebiliyor. Bunun dışında krepi Bretonların o unutulmaz Caramel au Beurre Sale’si yani tuzlu tereyağlı karameliyle birlikte yemeniz tavsiye edilebilir. Diğer bir seçenek ise, krepin üstüne kristal toz şeker serperek üstüne limon sıkmaktır. Fransa’ya gidip tuzlu krep yemeyi istiyorsanız eğer ‘galette’ şeklinde siparişinizi verebilirsiniz. Nantes uçak bileti alıp bu lezzetlerden tatmadan seyahatinizi sonlandırmamalısınız. Füme somonlusu da genellikle favori olarak tercih edilen seçeneklerdendir. Ancak yumurtalı, jambonlu, lardon denilen domuz yağlı gibi seçeneklerin mevcut olduğunu da ilave etmek gerekir. Krepin yanında ‘cidre’ adı verilen elma şarabını içtiklerini de görebilirsiniz.

 

 

Ayrıca Nantes şehrinin bisküvileri de oldukça meşhurdur. Fransa’nın en büyük bisküvi markalarından olan LU burada doğmuştur. Her yerde kolaylıkla bulmanız mümkündür. Poisson au Beurre Blanc yani beyaz tereyağı balıkları herkesin dilinde olan bir lezzettir. Nantes şehrine özgü olmasa dahi Fransa mutfağının diğer meşhur yemeklerine de ulaşabilirsiniz. Escargots yani salyangoz, Cuisse de Grenouille yani kurbağa bacağı ve Foie Gras yani kaz ciğeri gibi lezzetler de burada sıklıkla tüketilmektedir. Nantes şehrinde dünya mutfağı adına yer alan özel restoranlar da bulunmaktadır. Çin, Hint, Lübnan, Taylan, İtalya ve elbette ki Türk mutfağı lezzetleri burada yer almaktadır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X