4403
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Mykonos Uçak Bileti

Samsun-Mykonos

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1040 km

Samsun-Mykonos

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 38dk

Mykonos

Samsun

Ege Denizi’nde bulunan Kiklad Adaları’na bağlı olan granitten oluşmuş bir adadır. Mavi denizi, şahane kumsalı ve renkli gece hayatıyla birlikte birçok turisti kendine çeken Mykonos’a sizler de hayran kalacaksınız. Birçok etkinliği bünyesinde barındıran Mykonos’a şöyle bir baktığınızda bile hemen gitmek isteyeceksiniz. Sakin bir havası olmasının yanında renkli gece hayatına da ev sahipliği yapan bu adaya gitmek için hemen Mykonos uçak bileti araştırmalarına başlayın.

 

Mykonos 89 kilometre sahil şeridine sahiptir. Ege Adalarının en uğrak yerlerinin biri olmakla birlikte Avrupa Jet Sosyetesinin de oldukça sık gittiği yerlerden biridir. Yunanistan’a ait olan bu adada toplu taşıma araçları sıkça tercih edilmemektedir. Toplu taşıma araçları az sayıdadır ve kısıtlıdır. Bu nedenle Mykonos uçak bileti aldıktan sonra kendinize bir de araç kiralama şirketi bulmanızı tavsiye ederiz. Otomobil, atv ve motor kiralayarak eğlenceli Mykonos tatili geçirebilirsiniz.

 

 

Mykonos’a Ulaşım Seçenekleri

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Mykonos’a direk gidiş imkânını bulabilirsiniz. Mykonos’a birçok gidiş yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan biri de feribot üzerinden gitmektir. Pek çok Yunan adası üzerinden feribotla Mykonos’a geçiş sağlayabilirsiniz. Ayrıca Yunanistan’ın başkenti olan Atina’da bulunan Pire Limanı üzerinden düzenlenen feribot seferlerinden yararlanarak Mykonos’a gidebilirsiniz. Feribot seferlerinin ücreti 24’le 30 Euro arasında değişirken, arabalı feribot ücretleri 70’le 75 Euro arasında değişmektedir. Feribot yolculuğu beş saatte gerçekleşmektedir, hızlı feribotta ise bu zaman üç saate kadar düşmektedir.

Mykonos’a gidiş yolcuğunuzda sizler için en avantajlı ve en hızlı olacak olan uçak yolculuğudur. Mykonos Island National Airport’a gitmek için Borajet ve Atlas uçak firmalarından direk uçuş seçeneklerinden yararlanarak Mykonos’a uçak bileti alabilirsiniz. Feribot fiyatlarına baktığınız zaman uçak biletlerinin sizlere daha büyük avantaj sağlayacağından emin olabilirsiniz. Feribot fiyatlarının üzerine saatlerinizin de gideceğini, bu saatler içerisinde de birçok harcama da yapacağınızı hesaba katarak Mykonos uçak bileti araştırmaları yapmaya başlamanın daha yararlı olacağına emin olabilirsiniz.

 

 

Mykonos’da Tarihi Yerler

Mykonos bir Yunan adasının olmasının yanında Antikçağ Filozoflarının ağırlıklı olduğu bölgelerin içinde yer almasıyla da günümüzde birçok tarihi mekân miras bırakmasına neden olmuştur. Antik Yunan kültürünün bütün güzelliklerini Mykonos adasında görebilir ve tarihi yapıların antik kültür kokan yapıları arasında kendinizi kaybedebilirsiniz. Bu yapıları yakından görmek için kendinize hemen bir Mykonos uçak bileti ayırın ve bu yeri daha yakından görün.

 

Mykonos’da görülmesi gereken yerlerin başında Mykonos Town gelmektedir. Mykonos Town şehrin merkezinde yer almaktadır. Yunanca’da Chora olarak bilinmektedir. Mykonos Town geniş bir alana sahip değildir; ancak dar labirent şeklinde olan sokaklarında gezerken kendinizi geçmiş zamana aitmişsiniz gibi hissedeceksiniz. Bu yerin bu şekilde konumlandırılmasının nedeniyse eski zamanlarda korsan saldırısı altında kalması nedeniyle olduğu gerekçesidir. Bu nedenle gezerken kendinizi daha farklı hissedeceğiniz Mykonos Town’a mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mykonos Town’da gezerken birçok galeri ve tavernayla karşılaşabilirsiniz. Mykonos Town’ın şehrin merkezinde olmasının en büyük avantajı ulaşım sorunun neredeyse hiç olmasıdır. Şehirdeki az sayıda bulunan toplu ulaşım araçlarının hemen hemen hepsi buradan geçmektedir.

 

 

Mykonos’da görmeniz gereken bir diğer yer Küçük Venedik’tir. Küçük Venedik, bilinen diğer adıyla Little Venice özellikle çiftlere hitap eden başlıca yerlerden birisidir. Küçük Venedik’te güneşin batışının tadını çıkartabilir ve sevgilinizle romantik dakikalar yaşayabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede birçok butik otel, kafeler bulunmaktadır. Güneşin batışını izlerken bu kafelerin birinde oturup içeceğinizi yudumlayabilirsiniz. Küçük Venedik şehrin merkezinde Mykonos Town’un içinde yer almaktadır. Bu nedenle ulaşım sorunu pek yoktur. Ancak adanın diğer tarafından geliyorsanız özel araç ya da taksi ile hareket etmenizi tavsiye ederiz.

Paradise Beach’de Mykonos’da görmeniz gereken yerler listesinde yer almaktadır. Paradise Beach’i gördüğünüz zaman cennetten ufak bir parçanın yeryüzündeki şubesi düşüncesine kapılacaksınız. Paradise Beazh Mykonos’un en ünlü plajlarından biridir. Deniz, kum ve güneşi doyasıya yaşamak isteyenler için mutlaka görülmesi gereken yerdir. Bu plaj şehir merkezinden altı kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Her saat başı Mykonos Town’da otobüs bulabilme şansınızın yanında taksi botlarla da buraya gelebilirsiniz. Bunun yanında Platys Gialos’da her saat başı, belli zaman aralıklarında Ornos’da tekne seferleri düzenlenmektedir.

Mykonos’da görülmesi gereken yerler içerisinde Paranga’yı da eklemek gerekir. Mykonos Town’un altı kilometre uzağında bulunmaktadır. Paranga’da bulunan kamp alanları, şık restoranlar ve hareketli saatler sizleri büyüleyecektir.

 

 

Yunanistan Adalarından biri olan Mykonos’un arkeolojik müzesini görmeden dönmeyin. Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 08.00 ile 15.00 suları arasında açık olan bu müze, sizlere Mykonos tarihi hakkında bilgi verecektir. Mykonos Arkeolojik Müzesi kuzey istasyon bölgesinde bulunmaktadır. Mykonos’da görülmesi gereken diğer yer Panagia Paraportiani’dir. Bu kilise, Bizans tarihinin günümüzdeki en güzel örneklerinden biridir. Mikonos’daki kiliselerinin en dikkat çekici olma özelliğine sahiptir. 15. yüzyıldan 17. yüzyıla kadar inşaatı sürmüştür. Kilisenin yalnızca giriş katı ziyarete açıktır. Panagia Paraportiani Mykonos Town’da bulunmaktadır.

 

Mykonos’un belki de en güzel yerlerinden biri olan The Windmills’i unutmamak gerekir. 16. yüzyıldan kalma bu rüzgârgülleri oldukça turist çekmektedir. Küçük Venedik’in en güzel manzarasına sahip The Windmills’de gün batımını izlemek eşsiz bir deneyim olacaktır. Sevgilinizle The Windmills’e gelip rüzgârgüllerinin şahane güzellikleri eşliğinde gün batımını izleyebilirsiniz. The Windmills’ı şehrin merkezinin batısında bulabilirsiniz.

 

 

Mykonos’da Yenilecek Şeyler

Mikonos mutfağı lezzetiyle sizleri büyüleyeme garantisi vermektedir. Mykonos mutfağında ağırlıklı olarak et, balık ürünleri olduğunu görmekteyiz. Ayrıca adada meşhur olan Kopanisti peynirini mutlaka denemelisiniz. Kopanisti sipariş ettiğinizde ıslatılmış arpa gevreği veya ekmeğin üzerine sürülüp servis edildiğini göreceksiniz. Kopanisti bol baharatlı olan bir peynir çeşididir. Yunan mutfağının en güzel örneklerini Mykonos’da bulabilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X