10070
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Lizbon Uçak Bileti

Samsun-Lisbon

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3854 km

Samsun-Lisbon

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 4s 59dk

Lizbon

Samsun

Portekiz’in başkenti olan Lizbon, ülkenin en büyük ve en kalabalık şehridir. Şehir tıpkı İstanbul gibi yedi tepe üzerine kurulmuştur. Şehrin içinden geçen köprüsü ve tramvay özellikleri, kalabalık yaşam biçimi ile İstanbul’a benzetildiğini söyleyebiliriz. Atlas Okyanusu’na kıyısı olan bir koy şehri olan Lizbon, ülkenin en batısındadır ve tam bir liman şehridir. Anadili Portekizce olan ülkede, ülkemiz ile saat farkı sadece 2 saattir. Lizbon uçak bileti aldığınızda Türk Hava Yolları, TAP Portugal, KLM Air France ve Lufthansa gibi firmalar ile Lizbon’a direk veya aktarmalı olarak ulaşabilirsiniz. Aktarma olmadan yapacağınız uçuşlarınız yaklaşık 5 saat sürmektedir. Ayrıca Portekiz’in turizm şehri olan Porta’ya uçuş yolu ile gidebilir oradan da karadan yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk ile yine Lizbon’a ulaşabilirsiniz.

 

 

Avrupa’nın güneyinde yer alan Lizbon oldukça yumuşak ve sıcak bir iklime sahiptir. Kışın yağışların hakim olmasına karşın yazın oldukça sıcak ve yağışsızdır. Lizbon’da Baixa bölgesi, şehrin merkezini oluşturur. Burada ve civarında konaklamak oldukça avantajlı olacaktır. Baixa merkezinde yedi tepe üzerinde kurulan şehri, Sao Jorge Kalesi ve Lizbon Katedrali ziyaret edilecek önemli yerlerdendir. Praca do Comercio yani Ticaret Meydanı ve civarında bulunan birçok kilisesi ve manastırı ile oldukça tarihsel bir şehirdir. Lizbon uçak bileti aldığınızda gezilecek yerlerin başında, dünyanın en geniş kraliyet at arabalar koleksiyonunu görebileceğiniz Museu Nacional dos Coches müzesi gelecektir.Ayrıca Avrupa’nın en büyük okyanus müzesini, antik ve modern sanat eserleri müzesini, mozaik ve kültür müzelerini de şehir içinde görebilirsiniz. Ayrıca opera salonu ve vakıf binaları da görülmeye değer yerlerdendir. Rio de Janeiro da bulunan heykele benzer Cristo Rei anıtı, Lizbon içinden geçen nehrin sol kıyısı Almada’da bulunmaktadır. 2. Dünya savaşından sonra Portekiz’in savaşın etkilerinden kurtulmasına şükran sunulması üzerine yapılan bir anıttır. 

 

 

Şehir içerisinde metro, otobüs ve eski tip tramvay ile ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.Bu şekliyle de İstanbul’a benzeyen şehirde ülkemizden esintiler bulabilirsiniz. Lizbon da gezilecek bir diğer ise Lizbon Kaşifler Anıtıdır. Vasco de Gama, Macellan ve birçok ünlü kaşifin çıktığı bu şehirde ünlü kaşiflere destek olan Prens Henry ile birlikte dev bir anıt yapılmıştır. Lizbon Belem Kulesi Lizbon’un sembol yerlerinden biridir. Şehrin denizci kimliğini öne çıkaran bu yapıt Portekiz’in 7 harikasından biri. Deniz kıyısında yer alan bu yapıt turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Lizbon Augusto Caddesi şehrin en çok ziyaret edilen merkezlerinden biridir. Sokak performansı sergileyen sanatçıları görebileceğiniz cadde de bir de asansör vardır. Bu asansör şehri iki farklı seviyede olan iki farklı semti birbirine bağlama görevi görse de şimdilerde turistlik açıdan kullanılmaktadır. Lizbon tıpkı İstanbul gibi tepeleri yolan ve yokuşlu yolları ile meşhurdur. Biraz tepelere çıktığınızda şehri panoramik olarak fotoğraflayabilir, harika manzaraları yanınızda taşıyabilirsiniz.

 

 

Portekiz mutfağı ile Akdeniz esintileri içermekte. Balık restoranları yanında salataları ile de meşhur. Ancak en meşhur yerlerden biri Belem Pastanesidir. Burada özel olarak yapılan bir turta mevcut. Bu turta hafta içi yaklaşık yirmi bin adet satarken hafta sonları bu rakam elli bine ulaşıyormuş. Bu turtayı yapan ve tarifini bilen 5 adet usta aynı anda aynı uçağa binmiyor, aynı araç ile yolculuk yapmıyormuş. Sadece böylesine bir tat için bile Lizbon uçak bileti almanız gerekebilir. Bairro Alto bölgesi Lizbon için gece hayatının merkezi sayılmaktadır. Tıpkı İstanbul gibi bu konuda farklı ve alternatifli seçenekler sunmaktadır. Canlı gece hayatı yanında Portekiz kültürünü yansıtan mekanlar da bulabilirsiniz. Şehirde alış-veriş için büyük mağazalar yanında butik ve küçük yerel mağazalarda farklı ve özel şeyler bulabilirsiniz.

 

 

Baixa bölgesi alış-veriş için en ideal yerdir. Hediyelik eşyalar yanından Portekiz kültürünü tanıtan ve anlatan birçok eşyayı da bulabilirsiniz. Ayrıca şehrin şarabı çok meşhur. Dilerseniz bu alış-veriş listenizde Lizbon şarabını da ekleyebilirsiniz. Lizbon birçok etkinlik, fuar ve festival için en çok tercih edilen şehirlerden biri durumunda. Birçok film, müzik festivali yanında, kitap fuarı gibi sanatsal etkinlikler de mevcuttur. Ayrıca eylül ayında gay ve lezbiyen film festivali de düzenlenmektedir. Lizbon seyahat edilecek önemli Avrupa şehirlerindendir. Otelleri lüks otellerin olduğu şehir merkezli olması yanında daha sakin yerlerde butik ve pansiyon tarzı konaklama yapma imkanınız da mevcuttur.

 

 

Lizbon uçak bileti aldığınızda Türk Hava Yolları, TAP Portugal, KLM Air France ve Lufthansa gibi firmalar sayesinde yaklaşık 5 saatlik yolculuk ile direk Lizbon’a ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan otellerde kahve-bar bulabilirsiniz. Burada meşhur Lizbon şarabını yudumlayabilirsiniz. Akşam yemeğinizi de burada yemeniz akıllıca olacaktır. Nehrin yakınlarında gece kulüpleri açısından oldukça alternatifli. Kendini belli eden özel yerleri tercih etmelisiniz. Akdeniz iklimi ve yoğun deniz kokan koy şehri haliyle yabancılığını çekmeyeceğiniz şehirde el yapımı ve işlemeli özel tasarım eşyalar tatiliniz bittiğinde listenizde alınacaklar arasında olmasında dikkat edin. Gerek ulaşım gerekse de merkezi açıdan sizlere kolaylık gösteren Lizbon şehrinde konaklamanız son derece kolay. Ancak tüm bunlar için erken davranmanız gerekebilir.

 

 

Özellikle mayıs ve ekim ayları arasında ziyaretçi akınına uğrayan Lizbon için tercihinizi önceden yapmanız ve değerlendirmeniz gerekmektedir. Oldukça fazla tarihi binaları olan şehrin geçmişte yaşadığı depremler ile hasar görmüş ancak restore edilmiş tarih kokan yerlerini gezip fotoğraflamak son derece zevkli olacaktır. Tıpkı İstanbul gibi yedi tepe üzerindeki şehrin yüksek yerlerine çıktığınızda Lizbon’un asıl keyfine varacaksınız. Bence güzel bir Lizbon şarabı alarak şehrin tepelerinden birinde manzaranın keyfini çıkarmak, yanında meşhur turtanın tadına bakarak harika bir tatil anısı elde edebilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X