3732
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Krasnodar Uçak Bileti

Samsun-Krasnodar

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 471 km

Samsun-Krasnodar

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1s 5dk

Krasnodar

Samsun

Krasnodar, Güney Rusya’nın başkenti olarak bilinmektedir. 1920 yılına kadar bölge Yekaterinodar ismiyle anılmaktaydı. Yekaterinodar kelimesinin anlamı Katherina’nın hediyesi anlamına gelmektedir. Krasnodar Kuzey Kavkasya’da yer almaktadır. Azak denizine uzaklığı 120 kilometre, Karadeniz’e 100 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Kentin ortasından da Kuban Nehri geçmektedir.

 

 

Bölgede para birimi olarak Ruble kullanılmaktadır. Türkiye’yle aralarındaki saat farkı bir saat kadardır. Ülkemizden bir saat kadar ileridedir. Kransnodar’da konuşulan resmi dil Rusçadır. Kentte karasal iklim tipi görülmektedir. Krasnodar’da yılın en soğuk ayı Ocak ayıdır. En sıcak dönemde yaz aylarında görülmektedir. Sıcaklık ortalaması yaz aylarında 24 derece civarındadır. Yaz aylarında kente ziyaret etmeniz oldukça akıllı bir tercih olacaktır.

 

 

Krasnodar’ın sokaklarında gezdiğiniz zaman göreceğiniz tarihi mimarların çokluğu ve güzelliğinden anlayacağınız gibi oldukça geniş bir tarihi geçmişe aittir. Şehrin tarihi geçmişinin doluluğu sizleri de etkileyecektir. Şehir ilk olarak 1794 yılında Büyük Katherina’nın izni sayesinde kurulmuştur. Rusya İmparatorluğu’nun sınırlarını korumak için Kazak yerleşimcileri gözetim altında tutularak buraya yerleşmiştir. Bölgenin ismi Rus Devrimi’nden sonra güzel hediye anlamına gelen Krasnodar adını almıştır. Şehrin kuruluş tarihinden çok önce de bölgede yerleşim alanlarının olduğu bilinmektedir. Yapılan arkeolojik kazılar sonucunda M.Ö. altıncı yüzyıla kadar giden bir tarihi geçmişinin olduğu bilinmektedir. Krasnodar şehri daha çok askeri gelişmelere tanıklık etmiştir. Şehrin kurulduğu ilk zamanlarda koruma amaçlı kurulmasından kaynaklı askeri binalar ve askeri okullar inşa edildiği bilinmektedir. Sizde manidar isim değişlikleriyle birlikte dolu bir geçmişe sahip olan bu bölgeye ziyaret etmek için en kısa sürede bir Krasnodar uçak bileti almanızı tavsiye ederiz.  

 

 

Krasnodar şehri eğitim, bilim ve endüstri alanlarında Rusya’nın önemli merkezlerinden biridir. Bu şehirde elektronik aletler, metal üretimi, tütün, tekstil, gıda ve tarım alanlarında çalışmalar yapılmaktadır. Krasnodar’ın kardeş şehirlerinden biri de Ülkemizde Samsun şehrinin olduğunu belirtmeliyiz. Siz de Samsun’un kardeş şehirlerinden biri olan bu şehre gitmek için en kısa zamanda Krasnodar uçak bileti almalısınız.

 

 

Krasnodar uçak bileti aldığınız zaman şehir içinde ulaşım sağlayabileceğiniz yolları öğrenmek, sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Krasnodar, şehir içi ulaşımı bakımından birçok alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler otobüs, taksi, tramvay, bot, taksiminibüs seçenekleri bulunmaktadır. Ucuz ulaşım seçeneklerini arıyorsanız tramvay ve otobüsleri tercih etmelisiniz. Bölge halkıda bu ulaşım seçeneklerini oldukça sık tercih etmektedir. Bilet ücreti 20 Ruble civarındadır. Kuban Nehri, şehrin ortasında bulunduğu için botlar sayesinde de su üzerinden şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bunun dışında bölgede oldukça popüler olan marshrutkas diye bilinen, taksiyle minibüs arasında olan bir ulaşım şekli de mevcuttur. İzmir’e ziyaret ettiyseniz veya İzmirliyseniz bizdeki taksi dolmuşlara oldukça çok benzediğini fark edeceksiniz. Şehir içi ulaşım yollarından taksiyi kullanmak istiyorsanız da yanınızda mutlaka Rusça sözlük bulundurmalısınız. Buradaki taksicilerin birçoğu İngilizce bilmemektedir. Taksiye binip paranızla rezil olmak istemiyorsanız Rusça sözlük temin etmelisiniz. Krasnodar’da şehir içi ulaşım seçeneklerinin arasında hiç ücret ödemeyeceğiniz, şehrin insanlarının oldukça sık tercih ettiği otostoptan da yararlanabilirsiniz. Ancak bu biraz macera arıyorsanız ve cesaretiniz varsa yapabileceğiniz bir ulaşım şekli gibi duruyor. Bu nedenle tedbiri elden bırakmadan en güvenli ve en ucuz olan otobüs, tramvay kullanımını sık tercih etmenizi tavsiye ederiz.

 

 

Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı: Paszkowski Krasnador Uluslararası Havaalanı, şehrin doğusunda bulunmaktadır. Şehre olan uzaklığı on iki kilometre kadardır. Havalimanından şehir merkezine ulaşım yaklaşık olarak yarım saat sürmektedir. İki terminalden oluşan bu havalimanı fazla büyük olmamasına rağmen oldukça rahattır. Türkiye İstanbul şehrinden Rusya Krasnodar şehrine uçakla ulaşım yaklaşık olarak iki saat kadar sürmektedir.

 

 

Krasnodar uçak bileti ararken tarifelerinizin aktarmalı olup olmadığına dikkat edin. İstanbul üzerinden Krasnodar şehrine aktarmasız uçuş yapan birçok havayolu şirketleri bulunmaktadır. Bunlardan biri Pegasus ve Türk Hava Yolu (THY) şirketleridir. Krasnodar’a aktarmalı uçuş yapan havayolu şirketleri arasında BELAVIA, JatAirways, Aeroflot, flydubai, Turkish Airlines, Emirates, Air Moldova, KLM, Alitalia, British Airways AİrFrance bulunmaktadır.

 

 

Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamak için dilerseniz taksiyle dilerseniz de tren seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Trenle şehir içine ulaşım sağlamak istiyorsanız her saat başında hareket eden 7 numaraları troleybüsü tercih edebilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine marshrutkasla ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu ulaşım araçları kırk dakikada bir hareket etmektedir. 53 ve 15 numaralı marshrutkaslardan yararlanabilirsiniz.

 

 

Krasnodar şehrinde tarihi geçmişin doluluğunu, günümüze kadar gelmiş olan mimari yapılarına baktığımız zaman oldukça kolay bir biçimde anlıyoruz. Kentin kültürel yapısına baktığınız zaman birçok kültürden izler taşıdığını da fark edebilirsiniz. Çerkez, Kazak, Çarlık Rusya ve Sovyet Birliği kültüründen izlenimlere sahip olabilirsiniz. Krasnodar şehrinde görmeniz gereken, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler listesini bir göz atmakta yarar var.

  • Hiperboloid Kulesi
  • Devlet Tarih ve Arkeoloji Müzesi
  • Alexander Zafer Kemeri
  • F.A. Kovalenko Bölgesel Sanat Müzesi
  • Catherine Anıtı
  • Alexander Nevsky Katedrali
  • Krasnaya Sokağı’nı Krasnodar ziyaret edilecekler listenize ekleyebilirsiniz.

 

 

Gezilecek yerlerin yanında Krasnodar’a yapacağınız ziyaretleri festival ve etkinlik tarihlerine uygun olarak ayarlayabilirsiniz. Şehrin güzelliklerini gezerken festivaller sayesinde eğlencenize eğlence katabilirsiniz. Krasnodar’da Mayıs ayında Krasnodar Expo, Temmuz ayında Kubana Festivali, Ekim’le Kasım aylarında Photovisa Festivali düzenlenmektedir. Bu festivallerde eğlencenin be kültürün etkisiyle kendinizden geçeceksiniz.

 

 

Krasnodar’da yaygın olarak Rus mutfağı hâkimdir. Ancak şehrin mutfaklarında Ermeni, Gürcü, Kazak mutfağının etkileri görülmektedir. Krasnodar’da her bütçeye uygun ve oldukça ucuz fiyatlarda yeme ihtiyacınızı gidebilirsiniz. Şehirde tren istasyonlarının yanında yerel yiyecekleri satan restoranları bulabilirsiniz. Krasnodar’a geldiğiniz zaman Kinza, Stan, Balkan Grill restoranlarına mutlaka uğramalısınız. 

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X