32446
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Kosice Uçak Bileti

Samsun-Kosice

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1446 km

Samsun-Kosice

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 7dk

Kosice

Samsun

Şehir uçak bileti satın almadan önce şehri tanıyalım.  Kosice eyaleti Slovakya ülkesinin bir şehri olup, 234.969 nüfusa sahiptir.  Burada zengin demir, magnezit ve kireç taşı kaynakları yer almaktadır.  Şehir oldukça verimli topraklar üzerine yer almaktadır.  Burada ağır sanayi ve tarım ürünleri pazarları mevcuttur.  Ayrıca demir çelik kompleksleri de burada yer almaktadır. Fabrikalar Huko' da yer alır. Şehrin yakın yerlerinde ise köy ve kaplıcalar bulunmaktadır.  Şehir oldukça eski bir tarihe sahiptir. Şehrin ulaşımında ise toplu taşıma aracı olarak tramvay, otobüs ve troleybüs kullanılmaktadır. Kosice şehrinde yer almakta olan tren istasyonu ülkenin büyük ölçüde demiryolu ulaşımının sağlandığı yer olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

 

Şehir uçak bileti satın alabileceğiniz firmalar ve kalkış yaptıkları havalimanlarını sizler için araştırdık. Tercihinize uygun firmaları ve kalkış yaptıkları havalimanlarından kendinize uygun tercih yapabilirsiniz.

 

 

İstanbul' da yer alan havalimanlarını kullanarak Kosice şehrine uçmak isteyenlerin tercih edebilecekleri firmalar şunlardır : Lot Polish Airlines , Lufthansa, Klm Royal Dutch Airlines, Air France, Alitalia , Air Berlin, Türk hava yolları,  Czech Airlines, Tarom, Smart Wings, Aegean Airlines, Iran Air, British Airways ile Kosice şehrine uçuşlarınızı gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Bu firmaları kullanarak İstanbul ilinde yer almakta olan Atatürk havalimanı ve Sabiha gökçen havalimanını kullanarak uçuşlarınızı gerçekleştirebilmeniz mümkündür.

 

 

Ankara Esenboğa havalimanını kullanarak Kosice şehrine uçuş yapmak isteyen yolcuların tercih edebilecekleri firmalar şu şekildedir :  Türk hava yolları ve Lufthansa firmalarını tercih ederek uçuşlarınızı gerçekleştirebilmeniz mümkündür. İzmir Menderes havalimanını kullanarak Kosice şehrine uçuş sağlamak isteyenler ise şu firmaları tercih edebilirler : Türk hava yolları, Lufthansa, Lot Polish Airlines, Aegean Airlines firmalarını tercih ederek İzmir Menderes havalimanından seyahatlerini gerçekleştirebilirler. Diyarbakır havalimanını kullanarak Kosice kentine uçuş gerçekleştirmek isteyenler için tercih edebilecekleri firmalar şunlardır : Türk hava yolları ve Lot Polish Airlines. Mardin havalimanını kullanarak Kosice' ye uçmak isteyenler ise Türk hava yolları ve Lot Polish Airlines firmalarını tercih edebilirler.

 

 

Şehre gitmek için şehir uçak bileti satın aldıktan sonra sıra geldi şehirde gezebileceğiniz yerleri keşfetmeye.

 

 

Aziz Elizabeth Katedrali : Aydınlık ve oldukça hoş bir atmosfere sahip bir katedraldir.  Uygun bir ücret karşılığında güzellik ve huzuru bir arada yakalayarak manzaranın keyfini sonuna kadar çıkarabilmeniz mümkündür.

 

 

Slovak Paradise National Park :   Burası adeta bir doğa harikasıdır. Ahşap merdivenler harika şelalesi ile muhteşem bir güzelliktir. Kesinlikle görülmesi yerler arasındadır. Burada yürüyüşler , doğa tırmanışları yapmanız da mümkün.  Kanyonlar üzerinde harika anları burada geçirmeniz mümkündür.  Bu cenneti andıran güzelliği görmek için Kosice şehrini kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz.

 

Zoo Kesice:  Geldiğinizde burada çok sayıda canlının sihirli dünyasına giriş yapmanız mümkündür.  Oldukça büyük ve harika bir sessizlik burada hakim. Ayrıca bu hayvanat bahçesinde oturup yemek yiyebileceğiniz yerler de mevcut.

 

Dobsina Ice Caves:  Oldukça sıcak bir alandır. Buraya giderken oldukça rahat giyinerek, bu harika cennetin tadını sonuna kadar çıkarma tadına varın.

 

The Memorial of the Peace Marathon:  Şehir merkezinde yer almakta olan tarihi bir anıttır. Bu anıt etrafında ise kütüphane , müze ve belediye binası yakınlarında yer almaktadır. Bu anıt üzerinde ise şehirde her yıl gerçekleştirilen maratonun kazananlarının isimleri yer almakta.  Bu anıtta isimlerinin yer alması Kosice halkına göre oldukça onur verici.

 

Camelot- Medieval restaurant : Bu harika restaurantta mükemmel Macar yemekleri yemeniz mümkündür.  Burada patates salatası ve tavuk schnitzel oldukça enfes bir tatta. Karnınızı rahatça doyurabileceğiniz bir yer burası. Porsiyonlarda oldukça büyük burada.  Garsonlar ise oldukça nazik ve kibarlar. Hizmette burada oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşmekte.  Burada bir de sarımsak çorbası var. Bu çorba kente ait özel bir çorba. Sarımsak sevenler  muhakkak bunu denemeden kentten ayrılmasınlar.  İçecek olarak da pub birayı tercih edebilirsiniz.

 

Bir diğer yemek yiyebileceğiniz mekan ise. Staromestska Pivaren: oldukça hızlı bir servise sahip bu yer.  Buraya yaya olarak kolayca ulaşım sağlamanız mümkün. Gezinize ara vererek öğle yemeğinizi burada yemek oldukça hoş olabilir. Paranızın karşılığın yemek yiyebilmek ve ayrıca şehrin ün salmış yemeklerinin de tadına bakmak istiyorsanız kesinlikle burayı tercih etmenizi öneririz. Büyük porsiyonlar ile karnınızı burada güzelce doyurabilmeniz mümkündür.

 

Restauracia & Penzion Baranok:  bu yerde şehrin güzel yemek yenebilecek yerleri arasında yer almakta. Dost canlısı personel kadrosu ve hızlı servisi ile beğenileri üzerine toplayan bir yer. Geleneksel bir çok yemeği burada bulabilmeniz oldukça kolay.  Ayrıca damak zevkinize uyan geleneksel olmayan oldukça leziz yemekler de burada sizleri bekliyor. Ayrıca evcil hayvanınızla da buraya giriş sağlamanız mümkün. Çünkü burası evcil hayvan dostu bir yer olarak karşımıza çıkmakta. Buradaki atmosferde oldukça güzel bir şekilde tasarlanmıştır.

 

Tüm bu güzelliklere erişim sağlamak için hemen şehir uçak bileti satın alın ve uçuşa hazırlanın. Tüm bu harika yemeklerden yemek,  harika tarihi mekanları gezerek, doğa cenneti yerlerde ise huzurun tadını çıkarmak için hemen valizinizi hazırlayın ve uçuşa geçin.  Havalimanında iniş yaparak, konaklayacağınız yere yerleşin ve sonrasında Kosice şehrini keşfe hazırlanın. Bu güzellikleri keşfetmek için vakit kaybetmeden dilediğiniz firmadan uçak biletinizi satın alın.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X