10222
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Kazan Uçak Bileti

Samsun-Kazan

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1868 km

Samsun-Kazan

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 37dk

Kazan

Samsun

Tarihi ve kültürel dokusuyla dikkat çeken Tatar başkenti Kazan, lezzetleri ve kültürüyle turistler tarafından beğenilmektedir. Siz de web sitemizden Kazan Uçak Bileti alarak Kazan’a en iyi şekilde gidebilirsiniz. Web sitemizin sizler için hazırladığı arama motoru, Kazan Uçak Bileti aramalarınız için en ucuz seçenekleri ekranlarınıza getirmektedir. Kolay ve hızlı bir şekilde bilet alım işlemlerini tamamlayarak aldığını Kazan uçak bileti tatilinize ekonomik başlamanız için iyi bir fırsat. Rusya’nın özerk cumhuriyet olan Tataristan’ın başkentidir Kazan. 1,3 milyonluk şehir, Tatarların merkezi halindedir. Güçlü bir ekonomiye sahip ola Kazan, Rusya’nın 3. Başkenti olarak anılıyor. Üniversiteleri ve okuma yazma oranının yüksekliğiyle adından söz ettiren Kazan, 2013’te üniversiteler arası yaz oyunlarını düzenleyerek spor alanındaki isteğini de göstermiştir. Kültürel anlamda derin bir dokuya sahip olan Kazan’da Müslüman, Hristiyan ve Yahudiler barış içinde yaşamaktadır. Kış aylarının eki 10 dereceye kadar düştüğü Kazan’da yaz ayları 25 derece civarında geçmektedir. Bahar ve yaz ayları tatil için en ideal zamanlardır.

 

 

Rusya’nın Özerk Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti olan Kazan’da hizmet veren Kazan Havalimanı, şehir ve ülke için önemli bir yere sahiptir. Orta ölçekli bu havalimanına iç hatlar ve dış hatlar için ayrı terminal binaları bulunmaktadır. Terminal binalarında bulunan yolcular, kablosuz internetten sınırsız bir şekilde yararlanabilirken, aynı zamanda birçok havalimanı hizmetinden de faydalanabilirler. Bebek bakım odaları, bekleme ve karşılama odaları ve dinlenme salonlarının yanında birçok bankanın ATM’sine de yer verilmektedir Kazan Havalimanında. Uçuş öncesi ve sonrasında veya bekleme sırasında vakit geçirebilmek için birçok alışveriş mağazasına yer verilen bu havalimanında konforlu kafe ve restoranlar da bulunmaktadır. Konaklama ihtiyaçları için de 3 sınıf odaya sahip olan bir adet otel bulunmaktadır.

 

 

Sitemizden aldığınız Kazan uçak bileti ile iniş yapacağınız havalimanı Kazan Uluslararası Havalimanıdır. Kazan şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan Kazan Uluslararası Havalimanı, düzenli olarak düzenlenen seferleri ile birçok ülkeye direkt uçuşlar sağlamaktadır. Beklenenden küçük olan bu orta ölçekli havalimanı kapasitesi ve teknolojisiyle her geçen gün gelişmektedir. Kullanım için çeşitli alternatiflere hizmet sunan Kazan Havalimanı, geniş otoparkıyla ziyaretçilere rahat bir park etme imkânı sağlamaktadır. Şehir merkezine fazla uzak olmaması nedeniyle kolay bir ulaşım gerçekleştirilen bu havalimanında hizmet veren pek çok seçenek ile merkeze ulaşım daha kolay hale gelmektedir.

 

 

Taksi: Kazan Havalimanından şehir merkezine gitmek için en hızlı seçenek taksilerdir. Havalimanı ile anlaşmalı olarak çalışa taksiler hakkında Terminal 1A’da bulunan taksi danışmanlığından ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Yaklaşık 600 Ruble ücreti vardır.  Diğer taksi firmalarına binmek turistler için tavsiye edilmiyor.

 

Otobüs: Havalimanından şehir merkezine gitmek için en ekonomik yol otobüs kullanımıdır. Yaklaşık olarak 20dakikayolculuk sonrasında şehir merkezine inebilirsiniz. Sabah saat 6’dan akşam 10’a kadar hizmet vermektedir.

 

Transfer Aracı: Havalimanına gelmeden önce otelinizden transfer aracı isteyebilirsiniz. Sizi havalimanında karşılayacak olan bu araçlar ücretli veya ücretsiz bir şekilde, hızlı ve direkt olarak otelinize ulaştıracaktır.

 

Araç Kiralama: Kazan Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek en konforlu seçenek araç kiralamaktır. Terminal 1A2nın gelen yolcu salonunda bulunan araç kiralama ofisleri ile istediğiniz araçları şoförlü veya şoförsüz olarak kiralayabilirsiniz. Böylelikle rahat ve dilediğiniz konforda istediğiniz yere gitmeniz mümkün.

 

Özerk Tataristan’ın başkenti Kazan, modern şehir görüntüsüyle Rusya’da ayrı bir konumdadır. Derin kültür yapısına sahip olan Kazan, tarihi ve turistik mekânlarıyla ziyaretçiler için ideal bir tercihtir. Doğal güzellikleri bakımından da görülmeye değer pek çok mekânı bulunan Kazan, özellikle yaz aylarında ziyaretçilerini beklemektedir.

 

Kremlin Sarayı: Rusya’nın en önemli yapılarından biri olan ve Kazan'ın simgesi olan Kremlin Sarayı, 20 tane beyaz kulesi ile dikkat çeken bir saraydır. Şehre hâkim bir tepeye inşa edilen bu saray, görülmeye değer bir manzaraya sahiptir.

 

Kul Şerif Camisi: 16. yüzyılda yapılan bu 4 minareli cami, Tatar Müslümanlarının Kazan’daki en önemli dini mekânıdır. Rusya’nın ve Avrupa’nı en büyük camilerinden biri olma özelliğiyle sık sık turistler tarafından ziyaret edilmektedir.

 

Süyümbike Kulesi: 16. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Süyümbike Kulesi, adını Kazan Sultanı Süyümbike'den almıştır. 194 metrelik uzunluğuyla dikkat çeken kule, şehrin en önemli yapılarındandır.

 

Volga Nehrinde Tur: Kazan’a ve Rusya’ya hayat veren en önemli nehir olan Volga Nehri, kenarında bir gezinti için veya tekne turları için ziyaretçi beklemektedir.

 

Özgürlük Meydanı: Opera ve bale binalarının bulunduğu bu meydan sanatseverlerin ilgi odağı haline gelmiştir. Tiyatro meydanı olarak da bilinmektedir.

 

Aşağı Kazan Bölgesi: Tatarların ilk yerleşim yerlerinden olan bu bölge, büyüleyici tarihi yapıları ve camileriyle görülmeye değer yerlerden biridir.

 

Kazan'da et ve hamur işi yemeklere ağırlık verilmektedir. Tatar mutfağının yanı sıra Rus mutfağına ait lezzetler de tadılması gereken güzel lezzetler olarak damaklarda yerini alıyor.

 

Öçpoçmak: İri bir bohça şeklinde olan bu böreğe benzeyen yemek, kıyma veya patatesle beraber hazırlanıyor. Yanında genellikle et suyu ikram edilmektedir.

 

Tatar Mantısı: Türkiye’deki mantılardan farklı olarak, ince bir şekilde açılan hamurun içine kıymanın yanında domates, biber gibi sebzelerin de ilave edilmesiyle hazırlanıyor. Tatarlar tarafından çok beğenilen bu yemek, mutlaka denenmesi gerekenler arasında…

 

Çiğ Börek: Türkiye'de de oldukça tutulan bu börek, Kazan’da her yerde yapılarak Tatarlar tarafından sevilerek tüketilmektedir.

 

At eti yahnisi: Türk beylikleri tarafından sevilerek tüketilen at eti, Kazan’da yahni alternatifiyle tadan insanlar arasında farklı bir damak tadı bırakıyor.

 

Gubayda: Tat olarak biraz farklı gelebilecek bir lezzete sahiptir. Bohça şeklindeki hamurun içine pirinç, lor peyniri ve kuru üzüm koyularak hazırlanıyor.

 

Alsu: Pembe renge sahip ayran tarzı bir içecektir. Biraz şalgama benzeyen bu içecek Pancar ile yapılmaktadır.

 

Pelmeni: Yöresel yemeklerden en beğenilenlerinden biri. Kemik suyuyla yapılan bir tür Rus mantısıdır.

 

Kıstıbıy: Ezilmiş patateslerin ince bir hamur içine konulmasıyla hazırlanan bir yemek. Krepe benzen bir görüntüsü var.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X