5172
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Kazablanka Uçak Bileti

Samsun-Casablanca

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 9339 km

Samsun-Casablanca

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 11s 31dk

Kazablanka

Samsun

Tarihi ve turistik yapısıyla birçok turist için ilgi çekici bir güzelliğe sahip olan Kazablanka, özellikle bahar aylarında ziyaretçilerini beklemektedir. Arap kültürünün yanında Fransız kültüründen de bir hayli etkilenen şehri görebilmek için Kazablanka Uçak Bileti almanız yeterlidir. Kazablanka Uçak Bileti web sitemiz üzerinden en uygun fiyatlar ile satılmaktadır. Arama motorumuz sayesinde en ucuz Kazablanka Uçak Bileti alma imkânınız var. Kazablanka ’ya en ekonomik bir şekilde gitmek için web sitemizden faydalanmalısınız.

 

 

4 Milyona yakın olan nüfusuyla Fas’ın en büyük kenti olan Kazablanka, tarihi ve turistik bir şehirdir. Hollywood yapımı aşk filmi olan Kazablanka isimli film ile ünlenen şehir Beyaz Ev anlamına gelmektedir. Görülmesi gereken birçok tarihi yapının bulunduğu Kazablanka, kendine has kültürü ve yapılarıyla başlı başına görülmesi gereken renkli bir tarihi şehirdir. Arapça ve Fransızcanın konuşulduğu Kazablanka, Arap, Fransız, İspanyol ve Portekiz kültürlerinden etkilenmiştir. Dünyanın en büyük 3. Camisi olan 2.Hasan Camisinin de bulunduğu bu şehir dar tarihi sokakları ve renkli işlemeleriyle kendine özgü bir hava yaratmıştır. Kazablanka’nın Korniş Caddesi, görkemli villa ve malikâneleriyle, cafe ve restoranlarıyla turist çeken en lüks mekânıdır. Ilıman bir iklimin görüldüğü Kazablanka, kış aylarını ılık, yaz aylarını da sıcak ve kurak geçirmektedir. Gün içindeki sıcaklık farklarının yüksek olduğu bu şehre en uygun tatil zamanı bahar aylarıdır. Sitemizden alacağınız en ucuz Kazablanka Uçak Bileti ile iniş yapacağınız şehir merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan Muhammed V Uluslararası Havalimanı, Kazablanka ’ya yolcu taşımanın merkezidir. Taksi, otobüs ve tren ile ulaşım sağlanabilmektedir.

 

 

Fas’ın Nouoceur bölgesinde bulunan Muhammed V Havalimanı, Fas’taki en işlek havalimanıdır. Yıl içerisinde çok sayıda yolcu ağırlayan Muhammed V Havalimanı uluslararası ve şehirlerarası uçuşlara imkân sağlamaktadır. İç ve dış hatlar için birden fazla terminal binası bulunan bu havalimanında uçuş öncesi ve sonrasında yararlanabilecek pek çok imkân bulunmaktadır. Bebek odası ve sağlık ekiplerinin bulunduğu havalimanında, toplantı salonları ve VIP salonlardan yararlanmak mümkündür. Birçok bankanın ATM’sinin yanı sıra alışveriş mağazaları ve cafe-restoranlar da havalimanı binasında yolculara hizmet vermektedir. Kazablanka şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Nouoceur bölgesinde bulunan Muhammed V Havalimanı, Fas’ın en önemli havalimanıdır. Birçok ülkeye aktarmalı veya aktarmasız olarak uçuşlar gerçekleştirilen havalimanı yıl içerisinde özellikle turist olmak üzere birçok yolcunun Fas sınırlarına kavuşmasını sağlıyor. Şehir merkezine ulaşmak için demir ve kara yolları kullanılmaktayken, diğer ülkelere de direkt olarak rahat bir şekilde uçuş sağlayabilirsiniz.  

 

 

Taksi: Muhammed V Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için seçilecek en rahat ulaşım aracı taksidir. Havalimanı binasının önünde bekleyen birçok taksiyi kullanarak şehir merkezine kısa sürede ulaşabilirsiniz. Yoğun olmayan Kazablanka trafiği de taksi kullanımını cazip hale getirmiştir.

 

Otobüs: CTM firması tarafından sağlanan otobüsler, havalimanı önünden yolcu almaktadır. Havalimanından şehir merkezine gitmek için otobüs seçeneğini kullanırsanız yaklaşık olarak 1 saatlik bir yolculuk sonunda şehir merkezine ulaşabilirsiniz.

 

Tren: Muhammed V Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için en ekonomik ve rahat yol tren seyahatleridir. Havalimanındaki 1 numaralı terminal binası önünden binebileceğiniz trenler ile 1 saat gibi bir süre sonunda rahat bir şekilde şehir merkezine ulaşım sağlayabilirsiniz. Tren seferleri sabah saat 8’den gece saat 11’e kadar aralıksız düzenlenmektedir.

 

Araç Kiralama: Muhammed V Havalimanı’nda bulunan araç kiralama firma ofislerinden araç kiralayarak da şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Şoförlü veya şoförsüz olarak kiralayabileceğiniz araçlar ile konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilir ve araçları tekrar şehir merkezinde bulunan firmanın ofislerine bırakabilirsiniz.

 

Atlas okyanusunun sahillerine kurulmuş renkli şehir Kazablanka, tarihi ve kültürel yapısıyla turistler için görülecek pek çok mekâna sahiptir. Arap – Fransız karışımı kültür ile sizleri cezbedecek bir çok yapı ve mekân bulunmaktadır.

 

2. Hasan Camisi: Avlusunda 80 Bin kişinin aynı anda namaz kılabileceği 2. Hasan camii, Dünya’nın en büyük 3. Camisidir. Beyaz rengi ve 210 metre uzunluğundaki görkemli köşeli minaresiyle dikkat çeken bu camii, Faslılar tarafından 'dünyanın en büyük camisi olarak kabul edilmektedir.

 

Sacre Coeur Kilisesi: Günümüzde daha çok müze olarak ziyaret edilen bu kilise, geçmişte yaşamış olan Hristiyanlar tarafından en önemli dini yapılardan biri olarak kabul edilmektedir.  Farklı görüntüsüyle ziyaretçi çekmektedir.

 

Notre Dame de Lourdes Kilisesi: Turistler tarafından en fazla ilgi duyulan mekânlardan biridir. İncil’den alıntıların duvarlar işlendiği renkli vitraylara sahip olan bu kilise görüntüsüyle dikkat çekmektedir.

 

Kazablanka Kraliyet Sarayı: Şehirde görülebilecek en güzel yerlerden biridir Kraliyet Sarayı. Kralın yaşadığı görkemli saray büyük bir bahçeye sahiptir. Gezmek ve fotoğraf çekmek için her zaman müsait olmayan saray, görülmeye değer güzel bir mekândır.

 

 

Tamaris Aquaparkı

Bu eğlenceli park, sıcak yaz günlerinden kurtulmak ve serinlemek için havuzuyla beraber ilgi akınına uğramaktadır. Özellikle çocuklarla yapılan ziyaretlerde mutlaka uğranması gereken noktalardan biridir. Okyanusu kıyısındaki benzersiz güzelliklere sahip olan Kazablanka, otantik lezzetleriyle turistler için eşsiz bir lezzet deneyimi yaşatmaktadır.

 

Couscous: Bizdeki kuskusu andıran bu yemek, irmik unu, et ve çeşitli sebzelerin karışımıyla elde ediliyor. Güzel bir tadı vardır.

 

Pastilla: Kazablanka’nın en ünlü yemeklerinden biri olan Pastilla, yufkanın içine tavuk veya güvercin eti koyulmasıyla oluşturulan bir atıştırmalık yemek olarak karşımıza çıkıyor.

 

Tanjine: Tek bir yemekten farklı lezzetler çıkarılabilen tencere yemeklerine verilen isimdir Tanjine. Geleneksel mutfağın tatları bu yemek ile alınabilir.

 

Naneli Çay: Faslılar tarafından en çok sevilen içeceklerin başında gelir. Yemeklerden sonra veya günün erken saatlerinde tercih edilebileceği gibi istediğiniz her an rahatça ulaşabileceğiniz bir içecektir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X