16288
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Katmandu Uçak Bileti

Samsun-Kathmandu

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4681 km

Samsun-Kathmandu

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 5s 58dk

Katmandu

Samsun

Katmandu seyahat rehberi içerisinde; Dünya’nın zirve noktası olan Nepal’in başkenti olan Katmandu notları yer almaktadır. Nepal gezisine dahil olan gezginlerin doğal olarak favori durağı şeklinde de tanımlanabilir. Müthiş insanları, batı toplumlarının yaşam şeklinden keskin bir şekilde ayrılmış yaşam tarzı, hayvanları, Nepal tapınakları, renklilikleri ve renkleri, çamur sokakları, değişik kokuları, festivalleri, çöpleri, tarihi, kaotik bayramları, mistik kokusu ve korunmuş kentleri, Himalayalar’ın ve Everest’in gölgesinde bulunan Katmandu Vadisi’ni ve Katmandu’yu muhteşem bir keşif destinasyonu haline getirmektedir. 2015 yılının Mayıs ayında Nepal genelinde çok büyük şiddette bir deprem meydana gelmiştir. Başta Katmandu kentinin meydanları ve tarihi tapınakları olmak üzere daha pek çok tarihi eser ne yazık ki yok olmuştur. Günümüz dünyasında bu eserlerin önemli bir bölümünü göremeyecek ya da restore edilen halini ziyaret edecek gezginler arasında yer almanızın nedeni de bu olacaktır.

 

 

Katmandu uçak bileti araştırmalarınızı yaparken uygun fiyatı aramanızın yanı sıra bu bölgenin detaylı bilgileri konusunda da fikir edinmeniz gerekir. Nepal kültür gezileri, Katmandu Vadisinde bulunan 3 özel yerleşimle başlayabilir. Katmandu, Bhaktapur ve Patan şeklindedir. Katmandu kentinde halen daha belediyecilik hizmeti bulunmamaktadır. Yani üst düzeyde bir hizmet talebini aklınıza getirmemelisiniz. Kent merkezinin yollarında asfalt olmadığı gibi elektrikler devamlı kesilmekte, çöpler düzenli olarak toplanmamakta ve temiz su sınırlı tutulmaktadır. Fakat belediye ve devlet düzeninin oldukça zayıf olduğu bu kentte son derece güzel insanlar bulunmaktadır. Yani hırsızlık gibi olumsuz olaylar neredeyse görülmemektedir. Herhangi bir güvenlik zafiyeti bulunmamaktadır. Keyif veren maddeler odukça yaygın durumda olmasına karşın herkes yardımcı ve güler yüzlü, yerel kültürler ve budizm hem herkesin hem de kentin yaşamında son derece ciddi bir konuma sahiptir. Her adımda bu etkenleri görebilirsiniz.

 

 

Yollar zorlu ve trafik kötü bir durumdadır. Bu kentin yollarında nadiren asfalt görülmektedir. Bazı durumlarda trafiğin yoğun olduğu da bilinmektedir. Yolların tadını çıkarmak dışında yapabilecek herhangi bir şey bulunmamaktadır. Katmandu uçak bileti aldığınızda bu kentin hava kirliliğine de dikkat edebileceğiniz önlemleri göz ardı etmemelisiniz. Nepalli vatandaşların bir bölümü nalburda bulabileceğiniz toz maskelerini takmaktadır. Özellikle de Thamel’de mevcut olan eski araçların ve tozların oluşturduğu bir hava kirliliği söz konusudur. Bu durumdan korunabilmek için sizler de toz maskesi takabilirsiniz. Ancak binlerce turist böyle bir gereksinim duymamaktadır. Bu kent genelinde elektrik kesintileri oldukça yaygın durumdadır. Günün belirli saatlerinde özellikle akşam vakitlerinde planlı elektrik kesintileri görülmektedir. Yani konaklayacağınız yerin jeneratör bulundurmasına muhakkak özen göstermelisiniz.

 

 

Tapınak civarlarında karşılaşabileceğiniz ‘kutsal adamlar’ fotoğraf çekilme karşılığında bahşiş istemektedir. Bazıları ciddi anlamda keşiş olarak yaşam süren insanlar, bazıları da yalnızca para kazanmaya çalışan insanlardır. Festival dönemlerinde toplu ulaşım zirve yapmaktadır. Festival dönemlerinde genel hizmetlerde bazı aksamalar görülmektedir. Zira herkes festivale ve ibadete gitmektedir. Örnek olarak, festival günleri minibüslerin büyük bir kısmı çalışmaz. Ancak yine de taksi bulmanız her daim mümkündür. Elbette ki böyle durumlarda taksiler biraz daha fazla ücret talep etmektedir. Katmandu uçak bileti hakkında uygun fiyat araştırması yaparken bu kentin değerleri ve lezzetleri hakkında da bilgi sahibi olmalısınız.

 

 

Turistler için belirtilecek çok sayıda restoran bulunmaktadır. Hem Dünya mutfağı hem de yerel mutfak lezzetleri son derece zengindir. Yerel yemeklerin detaylı bir şekilde aktarıldığı yeme içme rehberlerini de dikkate alabilirsiniz. Ancak gidebileceğiniz restoran sayısının bir hayli fazla olduğunu unutmamanız gerekir. Güvenlik problemleri neredeyse yok denecek kadar azdır. İnsanları ekonomik anlamda son derece zor durumda dahi olsa turistlere herhangi bir şekilde kötü yaklaşım söz konusu değildir. Şiddet hikayeleri ya da hırsızlık gibi olaylar Barselona ve Paris gibi Avrupa kentlerinden çok daha düşük orandadır. Uzak bir noktadan Everest’i görme olasılığı bulunan turlar düzenlenmektedir. Buraya giden ve birebir iletişim kurulan kişiler de para ve zaman kaybı olduğunu ifade etmektedir. Uçaklar zaten Everest’e fazla yaklaşmamaktadır. Görülebilecek bir açığa kadar yükselmektedir. Eğer şansınıza hava güzelse görebilirsiniz. Çok daha keyifli ve kolay yollu bir Himalaya manzarası için kesinlikle gün doğumu zamanında Nagarkot’a gitmelisiniz.

 

 

Söz konusu olan bu kentte ne yenir ve nerede yenmeli gibi soruların cevabı aslında netlikle açıklanabilir. Nepal mutfağı ve Katmandu restoranları, turistler için oldukça fazla seçenekte yemek sunmaktadır. Pek çok kişinin Hindistan’la eşdeğer olarak gördüğü Nepal genelinde yeme içme kesinlikle sorun değildir. Tibet mutfağından dünya mutfaklarına, Newari mutfağından Hindistan mutfağına kadar her türlü alternatif mevcuttur. Genelde her gidilen yerde olduğu gibi yerel mutfaklardan tatmaya çalışan kişiler de çoğunluktadır. Katmandu uçak bileti alırken bu muhteşem güzellikteki kentin sahip olduğu değerleri de araştırmanız gerekir. Buranın önemli restoranlarını da keşfetmelisiniz. Hem ucuz hem de kaliteli restoranları değerlendirmek faydalı olacaktır. Yerel rehberlerin dahi tercih ettiği bu mekanlar, inanılmaz rakamlara tipik Tibet lezzetleri, hint yemekleri ve çeşitli momolar sunmaktadır. Momo haricinde tipik Newari tabağı, yahniler ve noodle çorbaları da son derece başarılı şekilde sunulmaktadır.

 

 

Mekanlarda bulabileceğiniz en sıra dışı şey kesinlikle Tongba olarak belirtilen Tibet birasıdır. Üstelik bu bira çok nadir bulunmaktadır. Ayrıca özel tür mısır tohumları olan bardağa sıcak su ilave edilerek gerçekleştirilen bira, Himalaya koşullarında alkol üretebilmek için olmazsa olmazdır. İşin en güzel yanı ise, demleme şeklinde yapılan biraya dilediğiniz kadar sıcak su ilave ederek içebilmenizdir.  Sizler de kesinlikle bu lezzetin tadına bakmalı ve ilginç seçenekleri değerlendirmelisiniz. Belirtilen bu detaylar sizlere seyahatiniz sırasında büyük fayda sağlayacaktır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X