24930
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Jakarta Uçak Bileti

Samsun-Jakarta

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 8873 km

Samsun-Jakarta

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 10s 57dk

Cakarta

Samsun

Jakarta, Endonezya’nın başkentidir. Aynı zamanda Endonezya’nın en büyük şehri de olan Jakarta, Cava Adası’nın kuzeybatı kısmında kuruludur. Endonezya’nın siyasi, ekonomik ve kültürel açıdan merkezi olan Jakarta’nın toplam yüzölçümü 661,52 km2’dir. Endonezya’nın ve Güneydoğu Asya’nın en kalabalık şehri konumunda olan Jakarta, aynı zamanda dünya sıralamasında da en büyük 12. şehirdir. Jakarta’nın toplam nüfusu 8 milyon 490 bin kişidir. Jakarta’nın resmi dili Endonezce ve resmi para birimi de Endonezya Rupiahı’dır. Sanskritçe dilinde bir kelime olan Cayakarta kelimesinden gelen Jakarta, zafer veya muzafferiyet anlamına gelmektedir. 4. Yüzyılda kurulduktan sonra Jakarta, Sunda Krallığı’nın en önemli ticaret limanlarından biri hâline gelmiştir. Hollanda Hindistan’ı kolonisinin de başkentliğini yapan Jakarta, II.Dünya Savaşı’ndan sonra, Endonezya’nın da bağımsızlığını ilan etmesiyle ülkenin başkenti olmuştur.

 

 

Jakarta’nın tarih boyunca birçok ismi olmuştur ve bu isimler sırasıyla Sunda Kelapa, Jayakarta, Batavia, Djakarta ve Jakarta’dır. ASEAN Sekreterliği’ne ev sahipliği yapan Jakarta’nın önemli ulaşım merkezleri arasında Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı, Tanjung Priok Limanı ve Halim Perdanakusuma Uluslararası Havalimanı yer almaktadır. Pekin, Berlin, Cidde, İstanbul, Los Angeles, Yeni Güney Galler, Rotterdam, Paris, Seul, Manchester, Tokyo ve New Mumbai şehirleri, Jakarta’nın kardeş şehirleri arasında yer almaktadır. Türkiye’den Jakarta’ya karayolu ve havayolu ulaşımıyla ulaşılabilmektedir fakat karayolu ulaşımıyla Türkiye ve Jakarta arasında oldukça uzun bir mesafe olmasından ve dolayısıyla seyahatin çok üzün sürmesinden dolayı, havayolu ulaşımı tercih edilmelidir.

 

 

Jakarta havayolu ulaşımı Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı ve Halim Perdanakusuma Uluslararası Havalimanı üzerinden gerçekleştirilmektedir. Türkiye’den Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı’na ve Halim Perdanakusuma Uluslararası Havalimanı’na Jakarta uçak bileti satışı yapılan ve doğrudan uçuş seferlerinin düzenlediği Türkiye havaalanları arasında sadece İstanbul Atatürk Havalimanı yer almaktadır. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Jakarta uçak bileti temin edilerek Jakarta’ya doğrudan uçuşlarla ulaşılabilmesinin yanı sıra Türkiye’nin havalimanı bulunan diğer illerinden İstanbul Atatürk Havalimanı aktarmalı olarak da Jakarta’ya ulaşılabilmektedir. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan  Jakarta uçak bileti satışı yapan ve doğrudan uçuş seferi düzenleyen havayolu firmaları arasında ise sadece Türk Hava Yolları (THY) firması yer almaktadır.

 

 

Türk Hava Yolları (THY) firmasının düzenlediği doğrudan uçuş seferlerinin dışında ayrıca yine İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Qatar Airways firmasının düzenlediği Doha aktarmalı uçuşlar, Emirates ve Türk Hava Yolları (THY) firmalarının düzenlediği Dubai aktarmalı uçuşlar, Singapore Airlines ve Türk Hava Yolları (THY) firmalarının düzenlediği Singapur aktarmalı uçuşlar, Saudia firmasının düzenlediği Cidde aktarmalı uçuşlar, Jetstar ve Türk Hava Yolları (THY) firmalarının düzenlediği Singapur aktarmalı uçuşlar, Malindo Air ve Türk Hava Yolları (THY) firmalarının düzenlediği Kuala Lumpur aktarmalı uçuşlar veya Etihad firmasının düzenlediği Abu Dabi aktarmalı uçuşlar tercih edilerek Jakarta’ya aktarmalı olarak da ulaşılabilmektedir.

 

 

Türkiye ve Jakarta arasında gerçekleşen seyahatin çıkış noktası olan Jakarta havaalanlarından şehir merkezine birçok ulaşım alternatifi bulunmaktadır fakat Jakarta’nın gelişen şehir içi ulaşım altyapısı içerisinde yer alan tren, otobüs, Transjakarta, taksi ve bisikletin tamamı havaalanından şehir merkezine ulaşımda kullanılamamaktadır. Havaalanından şehir merkezine toplam mesafe 35 kilometredir ve ulaşımda taksiler ile otobüsler kullanılmaktadır. Otobüslerin şehir merkezine ulaşması, yoğunluktan dolayı yaklaşık 2 saat sürmektedir. Otobüs fiyatları oldukça ucuzdur fakat otobüslerin işletmesi özel sektöre ait olduğundan dolayı otobüsler, sürücülerinin istedikleri saatlere göre hareket etmektedirler. Taksiler ise taksimetreli taksiler ve özel taksiler olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Taksimetreli taksiler için sıraya girilmekte, özel taksiler için sıraya girilmesine gerek olmamaktadır fakat özel taksiler oldukça lükstür ve fiyatlandırmaları da bu doğrultuda gerçekleştirilmektedir. Jakarta’ya seyahat edecek yeşil pasaportlu, kırmızı pasaportlu ve gri pasaportlu kişilere, 90 günü geçmeyecek süreyle vize uygulanmamaktadır.

 

 

Jakarta’da geçirilecek tatil süresince tercih edilebilecek dinlence işletmeleri arasında;

  • Raffles Jakarta,
  • Kosenda Hotel,
  • Oakwood Premier Cozmo Jakarta,
  • Fairmont Jakarta,
  • The Hermitage Jakarta,
  • Hotel Mulia Senayan,
  • Grand Hyatt Jakarta,
  • Shangri-La Hotel,
  • Hotel Indonesia Kempinski,
  • JW Marriott Hotel Jakarta yer almaktadır.

 

 

Jakarta’da gezilecek başlıca yerler arasında;

  • İstiklal Camii,
  • Ulusal Müze,
  • Jakarta Cathedral,
  • Beautiful Indonesia in Miniature Park,
  • Museum Bank Indonesia,
  • Waterbom Jakarta,
  • Thousand Islands,
  • Kota Kasablanka,
  • National Monument,
  • Ancol Dreamland yer almaktadır.

 

 

Jakarta, başkenti olduğu Endonezya’nın mutfağını kullanmaktadır. Geleneksel yemeklerin yanı sıra dünya lezzetlerinin de yer aldığı Jakarta mutfağında, mutfağı oluşturan ana öğeler arasında pirinç, Hindistan cevizi, mısır fıstık, tarçın ve karanfil yer almaktadır. Yöresel lezzetler arasında yer alan biftek, sebzeli ve limonlu soto, yumurtalı nodle çorbası, beyaz et ve kırmızı etle yapılan pepes ve karedok Jakarta’da oldukça sık tüketilen lezzetler arasında yer almaktadır. Acı sosların ve pirinçten yapılan yemeklerin çok fazla tüketildiği Jakarta’da ayrıca Kore mutfağı, Japon mutfağı, Çin mutfağı, Fransız mutfağı ve Amerikan mutfağına  da ait çok sayıda işletme bulunmaktadır.

 

 

Jakarta’da geleneksel lezzetlerin ve dünya mutfaklarının tadılabileceği kafe ve restoranlar arasında;

  • The Cafe at Hotel Mulia,
  • Namaaz Dining,
  • Satoo,
  • Lara Djonggrang,
  • Plan B,
  • Paulaner Brauhaus,
  • Salt Grill by Luke Mangan,
  • Bengawan Solo Restaurant,
  • Akira Back,
  • Seribu Rasa yer almaktadır.

 

 

Jakarta’dan Türkiye’ye geri dönüş yapmak için Jakarta havaalanlarından herhangi birisine otobüsle veya taksiyle ulaşılmalı ve Türkiye’ye doğrudan uçuş seferi düzenleyen en uygun havayolu şirketinden Türkiye Jakarta uçak bileti rezervasyonu yaptırılarak İstanbul Atatürk Havalimanı’na ulaşılmalıdır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X