20971
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Havana Uçak Bileti

Samsun-Havana

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 10505 km

Samsun-Havana

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 12s 54dk

Havana

Samsun

Havana şehri, orijinal ismiyle ‘La Habana’ olarak bilinmektedir. Burası aynı zamanda Küba’nın başkenti konumundadır. Elbette ki gezip görülmesi gereken yerleri çoğunluktadır. Fakat burada dikkatini çekebilecek en önemli şeyler müze gibi yerler yerine insanlar, sokaklar ve caddeler olacaktır. Zira ne kadar gezip dolanmış olursanız olun hiç görmediğiniz ve hiç bilmediğiniz yani daha önce karşılaşmadığınız bir ortamla karşılaşacağınız durumu ifade edilebilir. Bu kente ilk ayak bastığınız zaman aslında ‘hayatımın şehri’ gibi düşüncelere kapılmayabilirsiniz. Hatta şehirle alakalı pek çok soru işareti kafanızda belirebilir. Fakat bu durum tamamıyla kapitalizmin ortasında doğup büyümüş olmanın etkisinden ibarettir. Havana uçak bileti alırken bu şehrin özelliklerini de öğrenmeniz gerekecektir. Özellikle de sokakların keyfini çıkarmadan önce bu şehrin yıkıntılarla dolu olduğu düşüncesini atlatmadan turist olduğunuzdan dolayı pek çok konuda zorluk yaşayabilirsiniz. Bu durumun Küba’yla herhangi bir ilgisinin olmadığını da önemle eklemek gerekecektir.

 

 

Bilmediğiniz insanlarla, bilmediğiniz bir yerde ve hakim olmadığınız bir yabancı dilin içerisinde bulunan oldukça anormal bir etkisi bulunduğu nitelendirilebilecek gerçeklerdendir. Ancak zaman ilerledikçe ve Küba’da bulunduğunuz anların tadını çıkardıkça tamamen farklı bir duygu içerisine girebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ilk geldiğiniz gündeki stresinizi atlatarak rahatlayabilirsiniz. Herhangi bir endişe ya da gerginlik dahi söz konusu olmadan bu şehrin güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Küba’nın her bölgesinde hiç bir yerlinin derdi turistler ya da paraları değildir. Zira Küba’da böyle bir düzen kesinlikle bulunmamaktadır. Bunun nedeni ise buradaki herkesin kendi telaşında olmasıdır. Bu ülke genelinde hakimiyet kurmuş çok daha güzel şeylerin olduğunu sizler de fark edebilirsiniz.  Bizim ülkemizde genel itibariye görülmese de Küba’ya gitmeden tam anlamıyla anlayamayacağınız güzel duygular pekişecektir. Ayrıca bu şehir içerisinde konumlandırılan pek çok önemli noktada bulunmaktadır. Bu yerleri sizler de gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

 

 

Plaza de la Catedral, ilk olarak gidebileceğiniz güzel yerlerden biridir. Katedral Meydanı, Havana şehrini keşfetmeye başlayan bir turist için son derece ideal bir başlangıç olacaktır. Çevrede dolanan ve sizleri at arabasıyla gezdirebilmek için bekleyen hatta yerel Küba kıyafetiyle ve purosuyla fotoğraf çektirebilmek için bekleyen kişiler, elbette ki bu noktaya kadar gelmeyi başarmış çekik ırk mensubu olan turistler ve etraftaki ufak kafelerle tam anlamıyla bir turist meydanı niteliğindedir. Havana uçak bileti alırken öte yandan da seyahat rehberinizi liste halinde açıklayıcı olarak hazırlamanız kesinlikle bu şehirdeki vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmenize yardımcı olacaktır. Meydanda bulunan katedralin ismi de San Cristobal de la Habana olarak belirtilmektedir. Bu bilginin yanı sıra söz konusu olan bu şehre ulaşımın son derece kolay olduğunu belirtmek gerekecektir. Özellikle de uçak biletlerinin uygun fiyatlı olması sayesinde seyahatinizi çok daha avantajlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu şehre ulaşan çok sayıda havayolu şirketi bulunmaktadır. Zaten bilet almak için işlem yapmaya başladığınızda hangi havayolu firmalarının bilet satışı yaptığını görebilirsiniz.

 

 

Bu kente ulaşım sağladığınızda ise ilk olarak popüler merkezlerini ziyaret etmeniz gerekir. Yani meşhur noktalarını, müzelerini, tarihi yapılarını ve daha pek çok bölgesini keşfetmeniz önerilebilir. Havana uçak bileti için araştırma yaparken aynı zamanda bu şehrin detayları da gözünüze çarpacaktır. Şehrin önemli noktaları arasında katedraller de yer almaktadır. Meydanda bulunan katedrale arkanızı döndüğünüz zaman karşınıza çıkacak olan ‘La Bodeguita del Medio’ yani Hemingway’in Küba genelinde yaşam sürdürdüğü dönemlere ait olan barlardan biridir. Burası son derece turistik ve etkileyici bir yerdir. Eğer herhangi bir bara gitmek istiyorsanız burayı mutlaka ziyaret etmeniz gerekir. Plaza de Armas da ziyaret edilebilecek yerlerden biridir. Havana şehrinde yer alan en güzel meydanlardan biri olma özelliğini de korumaktadır. Armas meydanı kitapçılar, kafeler ve müzisyenlerle dolu bir yerdir. Nerede ne yemek istediğinize karar verirken burada bulunan kafelerden birini rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

 

 

Eski ve önemli bir tapınak olan El Templete de burada konumlanmaktadır. Castillo de la Real Fuerza’ya yani buranın değerli kalesine ulaşım da kolay olacaktır. Armas meydanında yer alan Paacio de los Capitanes Generales, günümüz dünyasında Havana Kent Müzesi’ne ev sahipliği yapmaktadır. Buranın içine girmeye fırsat bulamadan avlusunun çok daha güzel olduğunu düşünebilirsiniz. Son derece etkileyici bir avluya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Kitapçılarda İspanyolca dilinin dışında İngilizce eserlerin de yer aldığını görebilirsiniz. Orijinal ve değerli şeyleri bulabileceğiniz bir yerdir. Ayrıca Havana uçak bileti alırken Küba tarihinde Che’ye, Fidel’e hatta Camilo’ya ait bir şeyleri okuyabilirsiniz. Bu sayede söz konusu olan bu şehir sizlere çok daha anlamlı gelecektir. Havana şehrini mümkün olduğu kadarıyla yürüyerek dolaşmayı tercih etmelisiniz. Zira bu kentin en güzel yönlerini sokaklarında yürürken görebilirsiniz. Granma isimli gazetelerine de göz atabilirsiniz. İspanyolca dilini bilmiyorsanız eğer bu gazetenin İngilizce ve hatta Türkçe versiyonunun olduğunu unutmamanız gerekir. Tüm bu bilgilerin yanı sıra bu kente gittiğiniz zaman kesinlikle bolca fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi unutmamalısınız.

 

 

Büyüleyici bir kent olduğundan dolayı her bir manzarasını ve ışığını değerlendirerek unutulmaz hatıralar elde edebilirsiniz. Havana şehrinin bu büyüleyici etkisini uzun zaman boyunca atlatmak istemiyorsanız eğer kesinlikle buraya özgü hediyeliklerden ya da bu kenti hatırlatacak parçalar satın almayı unutmamanız gerekir. Şehrin meydanına geldiğiniz zaman burada elinizin altında olan ve kolaylıkla ulaşabileceğiniz pek çok mekan bulunmaktadır. Bu mekanları çeşitli gereksinimleriniz için ziyaret edebilirsiniz. Sevdiklerinize unutulmayacak hediyeler alabilir ya da kendiniz için ufak parçalar bakabilirsiniz. Bu şehir genelinde ulaşım başta olmak üzere daha pek çok gerekliliğin kolay olduğunu da unutmamalısınız.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X