44164
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Graz Uçak Bileti

Samsun-Graz

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 1786 km

Samsun-Graz

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 31dk

Graz

Samsun

Graz, Avusturya’nın ikinci büyük şehridir. Avusturya’nın güneydoğusunda ve Mur Nehri’nin sol tarafında kalan Graz, Avusturya’nın Steiermark eyaletinin de başkentidir. Steiermark eyaletinin başkentinin olmasının yanında, bu eyaletin en büyük şehri olmaktadır. Graz, tüm Dünya tarafından yasaklar şehri olarak da bilinmektedir. Bunun nedeniyse şehirde direnmenin, şehir merkezinde içki içmenin, sokak müziği yapmanın ve tramvayda telefonla konuşmanın yasak olması gibi birçok alanda yasaklar koymasıdır. Bu nedenle Graz uçak bileti aldığınız zaman, şehirde nelerin yasak olduğuyla alakalı bir araştırma yapmanızda yarar var. Graz, 2003 yılında Avrupa’nın Kültür Başkenti olarak seçilmiştir.

 

 

Graz’da kullanılan para birimi Euro’dur. Konuşulan dilse Almancadır. Ancak Graz’da birçok Türk bulunmaktadır. Bu nedenle Türkçe konuşan insanlarla karşılaşmanızın olasılığı yüksektir. Türkiye’yle arasında bir saatlik bir zaman farkı bulunmaktadır. Graz uçak bileti aldığınız zaman, bir saatlik zaman farkına dikkat etmelisiniz. Graz’da görülen iklim tipi karasal iklimdir. Bu nedenle gideceğiniz mevsimi seçerken, aklınızdaki tarihle şehrin o zamanki sıcaklık ortalamasını karşılaştırmalısınız. Karasal iklimin beraberinde getirdiği soğuk hava etkisiyle şehri rahatça dolaşamamanızı istemeyiz. Ancak kış aylarını, karı ve soğuk havayı seviyorsanız bile Mayıs’la Eylül aylarında Graz’a gitmenizi tavsiye ederiz. Graz’da yaz sıcaklığı ortalaması yirmi derece civarındadır. Bu nedenle geceleri üşümenize karşı valizinize bir tane hırka koymayı unutmamalısınız.

 

 

Graz, bölge olarak düz bir alana kurulmuştur. Bu nedenle rahat bir biçimde yürüyerek bile dolaşabilmenizin mümkün olduğu şehirlerden biridir. Buna ek olarak Graz’da bisiklet kiralayarak da gezebilirsiniz. Bisiklet kullanarak şehir içi ulaşımınızı ve şehir turu yaparak farklı bir deneyim sağlamak istiyorsanız, şehrin her bir tarafında bisiklet kiralayan yerlerden bisikletinizi kiralayabilirsiniz. Bisiklet kiralarken isterseniz günlük isterseniz de saatlik bisiklet kiralama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

 

 

Graz’da şehir içi ulaşımınızı otobüslerle veya tramvaylarla da sağlayabilirsiniz. Graz’da her türlü toplu taşıma aracı için tek tip bilet kullanılmaktadır. Bu biletler üç günlük turist bileti, tek kullanımlık bilet, bir günlük bilet, haftalık, aylık bilet olmak üzere birçok seçeneği bulunmaktadır. Graz’da kalacağınız zamana göre kendinize en uygun olan bileti otobüslerin içerisinde veya tramvay duraklarının yanında bulunan otomatlardan temin edebilirsiniz. Graz’da bilet fiyatlar üç günlük turist bileti 11,80 Euro, tek kullanımlık bilet fiyatı 2,20 Euro ve bir günlük biletin fiyatı 4,70 Euro olarak geçmektedir. Dilerseniz bir gününüzün ulaşımını toplu taşıma araçlarını kullanabilir, diğer günde bisiklet kiralayarak şehir içi gezinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

Graz Havaalanı: Bu havalimanına Türk Hava Yolları’ndan (THY) ya da Lufthansa gibi havayolu şirketlerinden uçuşlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Graz’a gitmek için Avrupa’nın Viyana, Münih, Londra, Berlin şehirlerinde direk uçuş seçeneğini bulabilirsiniz. Bu şehirlerden Graz’a direk ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu şehirlerden aktarmalı olarak Graz’a gidebilmeniz mümkündür. Türkiye’de Graz’a tarifeli uçak seferlerinden faydalanarak da yaklaşık olarak iki buçuk saatte ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 

Graz’a ulaşım sağlayabileceğiniz havayolu şirketleri Türk Hava Yolları (THY), Lufthansa havayolu şirketi, Swiss havayolu şirketi, Scandinavian Airlines, TAP Portugal, Air Berlin, Iran Air’dir. Bu havayolu şirketlerine baktığınızda Graz’a ulaşım sağlarken aktarma yapıp yapmadıklarına veya kaç aktarma yaptıklarına bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Graz uçak bileti araştırmasınız bu havayolu şirketlerinden yapabilir ve sizler için en uygun olan Graz uçak biletini satın alabilirsiniz.

 

 

Havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlayabilmek için kullanabileceğini ulaşım araçlarından biri otobüstür. Otobüs durağını yolcu terminali çıkışında bulunan Abtissendorf Ort durağında, tek kullanımlık bilet satın alarak gerçekleştirebilirsiniz. Otobüs dışında Graz’ın merkezine ulaşımınızı tramvay kullanarak sağlayabilirsiniz. Yolcu terminalinin dışında bulunan Flughafen Graz-Feldkirchen tramvay durağından şehir içine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Eğer rahatınıza düşkünseniz ve uçak yorgunluğunuzun üzerine tramvay veya otobüs yorgunluğunu eklemek istemiyorsanız taksilerden yararlanarak şehir içi ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Taksi ücretleri ortalama olarak, havalimanından şehir merkezine yirmi Euro civarında tutacaktır. Shuttle servisini kullanarak şehir içine ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Bu hizmeti haftanın her günü, yirmi dört saati kullanabilirsiniz.

 

 

Avrupa’nın Kültür Başkenti olarak seçilmiş bir bölge olan Graz’da gezip görebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Graz’a geldiğiniz zaman eski ve yeninin birleştiği birçok yer bulacaksınız. Modern ve tarihin güzel bir karışımı olan Graz’da doğanın güzelliklerinden de etkilenebileceksiniz.

 

 

Graz’a geldiğiniz zaman ilk önce gitmeniz gereken yer Old Town’dur. Old Town, İkinci dünya savaşında en az hasar alan bölgelerden biridir, oldukça iyi korunmuştur. Old Town’un içerisinde araç bulamazsınız, araç kullanımı bu bölgede yasaktır. Old Town’un Mur Nehri’yle Schlossberg’in arasında konumlandırılmış yapısı ve renkli binalarıyla sizleri de etkisi altına alacaktır.

 

 

Graz’a geldiğiniz zaman görmeniz gereken bir diğer caddelerden biri Sporgasse Caddesi’dir. Her türlü mağazayı bu caddede bulabilirsiniz. Görünümü itibariyle bu cadde sizleri de etkisi altına alacaktır. Sporgasse Caddesş dışında Schlossberg Tepesi de, Graz’da görmeniz gerekenler listesinde yerini almaktadır.  Bu yerlerin dışında Graz’da görmeniz gereken birçok tarihi mekân, sanat veya tarihi müzeler bulunmaktadır.

 

 

  • Saat Kulesi
  • Sanat Müzesi
  • Mur Adası
  • Eggenberg Sarayı
  • Savaş Müzesi
  • Landhaousehof
  • Glockenspielplatz
  • Mozole
  • Graz Katedrali
  • Avusturya Heykel Parkı

 

 

Bu görülmesi gereken yerleri gezdikten sonra Graz’da yapılan festivallere de katılmanızı tavsiye ederiz. Graz’da Nisan ayında düzenlenen Diagonale Festivali’ne, Haziran ayında Springeight İlkbahar Festivali, Eylül ayında La Strada Festivali, Eylül ayında düzenlenen bir diğer festival de Steirischer Herbst etkinliklerine katılım sağlayabilirsiniz.

 

 

Avusturya mutfağının en ünlü tatlarından biri olan şnitzeli, Graz’da mutlaka denemelisiniz. Bunun yanında hem tatlı olarak hem de tuzlu olarak yapılabilen lezzetlerden biri olan knödeli de mutlaka denemelisiniz. Tatlı ve çikolata sevenler için Graz’ın en ünlü çikolata markası olan glockenspile çikolatalarından denemeyi unutmamalısınız. Tatlı lezzetlerden devam edecek olursak apfelstrudel’le cheesecakeleri tatmalısınız. Tatlı lezzetlerini tüketirken Graz’da melange adı verilen kahvelerinden yudumlayarak güzel dakikalar geçirebilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X