5605
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Florence Uçak Bileti

Samsun-Florence

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2074 km

Samsun-Florence

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 2s 52dk

Floransa

Samsun

İtalya’nın bir şehri olan Floransa Toskana bölgesinin başkenti olarak bilinmektedir. Geçtiğimiz çağlarda kısa bir dönem süresince İtalya Krallığı’na da başkentlik yapmış ünlü bir şehirdir. Geçmişten günümüze kadar İtalya ve Avrupa için en önemli ticarete merkezlerinden birisi haline gelen Floransa, Arno Nehri etrafına kurulmuş bir şehirdir. Ticaret açısından büyük önem taşıyan Floransa şehri, yaklaşık 1 milyon nüfusu ile ne denli kalabalık bir şehir olduğunu da göstermektedir. Ticaret merkezlerinden birisi olarak önem taşımasının yanı sıra, Floransa, İtalyan Rönesansının doğduğu dönemlerden bu yana önemli bir turizm adresi olarak da bilinmektedir. Turizmini canlı tutan mimari yapılara ve kültüre sahiptir. Dünyaca ünlü mimari yapısı ve kültürü sayesinde her sene binlerce turist sayısını bünyesinde ağırlamaktadır. Sizler de bir turist olarak Floransa’ya uçuş yapmak istediğinizde, Floransa uçak bileti tarihleriniz en uygun şekillerde yerini almış bekliyordur.

 

 

Şehrin merkezinde gezilip görülmesi gereken çok önemli müzeler ve sanat galerileri yer almaktadır. Çünkü Leonardo Da Vinci ve Michelangelo gibi dünyaca ünlü sanatkarlar bu şehirde yetişmişlerdir. Şehrin her yerinde bu ünlü sanatçılardan izler bulunmaktadır. Şehir çok nefis görüntülere sahip olan ve insanları dingin bir hale getiren yapıya sahiptir. Bu yüzden burada yetişen dünyaca ünlü sanatkarlar ve yazarlar tüm ilhamlarını hiç kuşkusuz şehrin kendisinden almışlardır. Floransa uçak bileti teminatınızı yaparak sizler de oldukça meşhur sanatçıların yaşadığı, dünyaca ünlü şehri ziyaret etmek için geç kalmamalısınız. Ilıman okyanusal bir iklime sahip olan Floransa, tatil yapabilmek için en uygun adresler arasında yer almaktadır. Bu nedenle hangi sezonda gitmek isterseniz isteyin, mutlaka o sezona ait tatil turları bulmanız mümkündür. Yazları sıcak ve yağışlı, kışları da serin ve yağışlı geçen iklimi, tatil için buraya gidenleri hiçbir zaman bunaltmaz. Gitmek istediğiniz her zamanda da hava durumu hakkında tahminde bulunmak hiç zor olmayacaktır.

 

 

Floransa uçak bileti teminatınızı yaptıktan sonra mutlaka görmeniz gereken meşhur yerler mevcuttur. Bunlardan ilki, şehrin göbeğinde yer alan Piazza Della Signoria meydanıdır. Bu meydan büyüklüğü, tarihsel binaları ve çok geçmişten kalan anıt ve heykelleri ile dikkat çekmektedir. Meydanın ortasında bulunan Neptün Çeşmesi ise diğer bir dikkat çeken etmendir. Yapısı 1565 yılına dayanan bu çeşmede deniz tanrısı Neptün’ün heykeli ve etrafında deniz kızları ile deniz erkekleri yer almaktadır. Ayrıca bu meydanda yer alan en önemli heykellerden biri de Michelangelo’nun çok ünlü olan Davis isimli heykelidir. Ancak bu heykel kopyasıdır. Asıl heykel ise Accademia Müzesi’nde koruma altına alınmıştır. Burayı ziyaret ederek asıl heykeli de görebilirsiniz. Bu meydanda yer alan bir açık kent ise Loggia ismini taşımaktadır. İçeriğinde birçok antik eşya ve yeni yapılmış heykeller yer almaktadır. Bu meydana yakın yerde bulunan en önemli sanat müzesi ise Uffizi Galerisidir. Rönesans döneminden kalan en nadir örnekler bu galeride yani müzede yer almaktadır. Yine bu müzeye çok yakın mesafede yer alan Ponte Vecchio köprüsü eski yapısı ile dikkat çekmektedir. Kentin ziyaret edilmeye değer en önemli kilisesi de Santa Maria Del Fiore’dir. 1436 yılında yapımı bitirilen bu kilise resimleri ile ön planda tutulan bir kilisedir.

 

 

 Duomo adında bir kubbeye sahiptir ve bu kubbe oldukça büyük bir mimariye sahiptir. Bu kubbeye ait çan kulesi olarak bilinen Campanile kısmı da İncil sahnelerinden rölyefler halinde sunumlar veren bir yapıdır. Bu önemli yapıların dışında görülmesi gereken yine pek çok saray, bahçe ve kilise yer almaktadır. Bunlardan en önemlileri ise Boboli Bahçeleri, Santa Crocce, Santa Maria Novella ve San Lorenzo kiliseleridir. Görülmeye değer ve gördüğünüz anda sizi büyüleyecek olan bu yerler sayesinde tatillerinizi hem keyifle gezerek hem de öğrenerek geçirmiş olacaksınız.

 

 

Peki Floransa’ya gittiğim zaman neler yiyeceğim ya da ne gibi yiyecek ve içecekler ile karşılaşacağım gibi bir soru aklınıza takılabilir. Floransa şehri yemek kültüsünü hem İtalyan mutfağından hem de tüm dünya mutfağından alarak oluşturmaktadır. Geçmişten günümüze Yunan ve Roma mutfağından yoğunluklu olarak etkilenen Floransa’da çok lezzetli yemeklerle karşılaşmanız mümkün. İtalyan mutfağından daha çok kültür taşıyan Floransa’nın yemeklerinde kullanmaktan vazgeçmediği en önemli aroma sızma zeytinyağıdır. Yine yakın bölgelerinde yetişen zeytinlerden elde edilen bu yağ çok önemli bir yere sahiptir. En meşhur çorbası  Zuppa Di Copelle olarak bilinen soğan çorbasıdır. Başlangıçlar arasında ise en meşhur yemeği Affetati Misti olarak bilinen soğuk dilimlenmiş et parçalarıdır. Etin yanında taze salata malzemeleri ve ekmek de servis edilmektedir.

 

 

Ana yemeklerde ise en popüler olarak yer edinen yemek kuşkusuz Lasagna Al Forno olarak bilinen Lazanya’dır. Tatlıları ise çeşitleri açısından her zaman dikkat çekici özellikler taşımaktadır. Ancak en popüler olanı Schiacciata Con L’uva olarak bilinen üzümlü ekmektir. Genel olarak tüm tatlıları katı kıvamlıdır ve tüm öğünlerde tüketim için uygundur. Sizler de tatiliniz boyunca bu nefis lezzetlerden mahrum kalmak istemediğinizde mutlaka en ucuz Floransa uçak bileti almalı ve kısa sürede buraya seyahatinizi gerçekleştirmelisiniz. Floransa’da bulunan yegane havalimanı ile gidiş ve geliş oldukça kolaydır. Bu havalimanı merkeze yaklaşık 10 km. uzaklıktadır.Pisa ve Bologna adlı havalimanları da şehrin merkezine oldukça yakındır. Bu yüzden ülkemizden oraya sefer yapan tüm hava şirketleri ile kolaylıkla gitmeniz ve hiçbir ulaşım sıkıntısı çekmemeniz olağandır. Ve Floransa’ya gitmeniz için en uygun zamanlar, turların düzenlendiği Nisan ile Ekim ayları arasıdır. Bu dönemlerde gittiğinizde tüm tatil imkanlarından yararlanabilirsiniz. Hiçbir zamanda hayal kırıklığına uğramazsınız.  

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X