21775
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Ekvator Uçak Bileti

Samsun-Quito

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4854 km

Samsun-Quito

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 6s 10dk

Quito

Samsun

Güney Amerika kıtasının batısında Büyük Okyanusa kıyısı bulunan ve doğusunda Peru ve Kolombiya ile çevrili bulunan Ekvador Cumhuriyeti, ekvator çizgisi ile ikiye bölünmüş bir ülkedir. Temsili demokrasi ile yönetilen Ekvador’un başkenti Quito’dur. Ekvador açıklarında, 965 km. batı kesiminde bulunan Galapagos Adaları da ülkeye dahil olan adalardır. Galapagos Adaları dışında kıyı şeridi La Costa, yüksek bölge La Sierra ve amazon ormanlarının da bulunduğu tropik bölge El Oriente adı verilen 3 bölgeden oluşan Ekvador’da ekvator çizgisi nedeniyle 3 ayrı iklim görülür. Bu nedenle hem kahve ve kakao, hem pirinç, şeker ve tütün, hem de muz ve ananas yetiştiricisidir. Ekvador uçak bileti ile seyahat edeceğiniz, 270.667 km.2 yüzölçümüne sahip ülkenin nüfusu yaklaşık 12 milyon, resmi dili ise İspanyolcadır. M.S.15 yy.da yerli kabilelerin bir araya gelerek kurduğu Quito Krallığı, sonrasında İnka’lar tarafından işgal edilmiştir.

 

 

1531 de başlayan İspanya sömürgeliğinden ayrılmak için ilk ayaklanan ülke olan Ekvador, 24. Mayıs.1822 de bu hakkı elde etmiştir. İspanyol sömürgeliğinden ayrılmak için verilen savaş Simon Bolivar ve Jose Antonia de Sucre liderliğinde gerçekleşmiştir. 1830 yılına kadar Venezuela ve Kolombiya ile Büyük Kolombiya Devleti olan Ekvador, 1830 yılında ise tamamen bağımsız olmuştur. Ekvador’da aralık ayından mayısa kadar yağışlı, haziran ayından kasım ayına kadar ise kurak olmak üzere 2 mevsim yaşanır. Oriente bölgesi için haziran ayı ile eylül ayı arası, Galapagos Adaları için ise haziran ayı ile aralık ayları arası kuru ve yağışsızdır. Ekvador uçak bileti ile seyahat edeceğiniz ülkeyi ziyaret etmek için en iyi mevsim yoğun yağışlı aylardan ziyade, kurak mevsimdir.

 

 

Ekvador uçak bileti ile ülkeye seyahat etmek istediğinizde kullanabileceğiniz havalimanları İstanbul Atatürk Havalimanı ise Kurtköy Sabiha Gökçen Havalimanıdır. İstanbul’dan Türk Hava Yolları, Pegasus Airlines ve KLM Ekvador Manta Eloy Alfaro Uluslararası Havalimanına ve Quito aktarmalı olarak Esmeraldas Carlos Concha Torres Havalimanına iki veya 3 aktarma ile uçuş gerçekleştiren havayolu firmalarıdır. Ayrıca başkent Quito’da bulunan Quito Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanına Türk Hava Yolları, KLM, Air France ve Lufthansa Airlines tek veya iki aktarma ile yine İstanbul Atatürk havalimanından uçuş gerçekleştirmektedir. Bu havayolu firmalarından sadece KLM, Amsterdam Schiphol Havalimanı üzerinden tek aktarma ile Quito Havalimanına uçuş gerçekleştiren havayolu firmasıdır. Ekvador uçak bileti ile yolculuk süresi ise tek aktarmada yaklaşık olarak 17 saat sürmektedir. Türk vatandaşları, ülkede 90 günden fazla kalmamak şartı ile Ekvador seyahatlerinde vizeden muaftır.

 

 

Bu havalimanlarından Quito Mariscal Sucre Uluslararası Havalimanı, yıllık 6 milyonu geçen yolcu kapasitesi ile hem Ekvador’un hem de Güney Amerika’nın en büyük ve yoğun uluslararası havalimanıdır. Quito şehir merkezinin 18 km. doğusunda kalan havalimanında haftada ortalamam 220 ayrı destinasyona uçuş gerçekleştirilmektedir. 2013 yılında açılan Quito Havalimanı, eski havalimanı olan Mariscal Sucre Havalimanının yerine inşa edilmiştir. Ekvador’un en yoğun 4. havalimanı olan Manta Eloy Alfaro Uluslararası Havalimanı ise hem sivil hem de askeri uçaklar için kullanılan bir havalimanıdır. 2009 a kadar Amerikan askerlerinin ABD’ye illegal uyuşturucu trafiğini önlemek için sürekli bulundukları havalimanında, hükümetler arasında yapılan 10 yıllık anlaşma ile 475 Amerikan askerinin bulunduğu ayrı bir üs inşa edilmiştir. Esmeraldas şehrinde bulunan Carlos Concha Uluslararası Havalimanı ise yakınlığı nedeniyle daha çok Avustralya ve Yeni Zelanda uçuşlarının gerçekleştiği havalimanıdır.

 

 

Ekvador’da nüfus dağılımı %54 melez, %27 kızılderili ve %8 İspanyoldur. Ancak azınlık olmalarına rağmen hakimiyet tamamen İspanyollardadır. 1904 senesinden beri laik bir ülke olan Ekvador’da halkın %95 i Hristiyan-Katolik’dir. 22 bölgeden oluşan Ekvador’da Unesco Dünya Mirası Listesinde bulunan başkent Quito dışında önemli şehirler; en önemli liman kenti Guayaquil, muzları ile ünlü Peurto Bolivar, balıkçılık ile ünlü Manta, demiryolu kesişim noktası San Lorenzo, Cuenca, Machala ve Portoviejo’dur. Galapagos Adaları ise turistik açıdan en popüler bölge olması dolayısıyla ülkenin en pahalı bölgesidir. 14 büyük, 8 orta ve 40 adacıkdan oluşan Galapagos Adaları toplam 50.000 km2. yüzölçümüne sahiptir. 1835 yılında bilimadamı Charles Darwin’in ziyareti ve sonrasında geliştirdiği Evrim teorisi ile tanınan adalar, 1978 yılında Unesco Dünya Mirası Listesine alınmıştır. Özellikle Darwin’e ilham verdiği söylenen dev kaplumbağalar, adalarda görülmesi gereken güzelliklerdendir.

 

 

Başkent Quito ise ekvator çizgisi sebebiyle dünyanın merkezindeki şehir olarak da adlandırılır. Şehirde Hristiyanlığın ilk ibadethanesi olan ve 1536 da inşa edilen Iglesia de San Fransisco Kilisesi, görülmesi gereken ilk eserlerdendir. Old Town bölgesinde Panecillo Tepesinde bulunan La Virgin del Panecillo, yani Panecillo Bakiresi Heykeli ise dev boyutları ile şehrin de simgesidir. Museo del Banco Central ise Ekvador tarihini görmeniz için gezmeniz gereken müzedir. 1580-1650 yılları arasında İspanyollar tarafından inşa edilmiş olan Iglesia de San Augustin Kilisesi, Ciudad Mitad del Mundo ve Solar Museum, dünyayı ikiye bölen ekvator çizgisinin de geçtiği bölgedir.

 

 

La Plaza Grande, And Dağlarındaki günbatışını izleyecebileceğiniz Itchimbia Parkı ve 4000 mt. yüksekliğe çıkarak, şehri tepeden görebileceğiniz teleferik olan Teleferiqo, başkent Quito’da görmeniz gereken diğer mekanlardır.  Ülkede 3 ayrı bölge ikliminde tarım yapılabildiğinden mutfak da çok zengindir. Güney Amerika’da bulunan baharatlı yemekler, Ekvador’da da yoğunlukla pişirilir. Avacado, patates ve peynir ile yapılan Locro de Papa çorbası, deniz ürünleri kokteyli olan Ceviche özellikle tavsiye edilen lezzetlerdir. Karides, ıstakoz, yengeç gibi deniz ürünleri sahil bölgelerinde, domuz ve tavuk eti ise daha çok dağlık bölgelerinde tüketilir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X