14921
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Delhi Uçak Bileti

Samsun-Delhi

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3937 km

Samsun-Delhi

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 5s 5dk

Delhi

Samsun

Hindistan’ın başkenti ve belki de dünyanın en merak edilen yerlerinden birine gitmek istemez misiniz? Birçok renkli festivalin düzenlendiği, baharat cenneti tarihi ve turistik yerleriyle meşhur olan Delhi’ye tatil veya tur düzenlerseniz, sitemiz aracılığıyla kolayca Delhi Uçak Bileti sahibi olabilirsiniz. Sizin için muhteşem bir macera olacak olan Delhi seyahatlerinizde gerekli olan Delhi uçak bileti için sitemizde sorgulama yapabilirsiniz. Web sitemiz aracılığıyla sorgulama yaptığınız Delhi Uçak Bileti için en uygun fiyatları ve imkânları rahatlıkla analiz edebilirsiniz. En keyifli ve kaliteli uçuş hizmetlerinden yararlanabilmek için en ucuz Delhi uçak bileti için bizim sitemizi kullanabilirsiniz.

 

Delhi, Hindistan’ın başkenti ve aynı zamanda 18 milyonluk nüfusu ile en büyük ikinci şehridir. Artık Yeni Delhi olarak adlandırılan şehir, sömürge altındayken İngilizler tarafından inşa edildiği için planlı bir görüntüye sahiptir. Yeşil alanlara bolca yer ayrılan şehir ilk olarak Şah Cihan zamanında inşa edilmeye başlandığı söylenebilir.

 

Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taj Mahal ve Cuma Mescidi şehrin en eski yapılarıdır. Her tarafının tarihi eserlerle bezeli olduğu şehirde Hinduve Budistlere ait tapınak ve mescitler de oldukça fazladır. Hümayun Türbesi ve Qutab Minar yapıları UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Hint lider Mahatma Gandi’nin de anıt mezarının bulunduğu Qutab Minar şehrin en turistik yerlerinden biridir. Hindular için önemli sayılan yerlerden olan Lotus Tapınağı, Cuma Mescidi, Lodhi Bahçeleri gibi yerlerde görülmeye değer tarihi yapılardır. Yazların sıcak, kışların ise ılık geçtiği şehirde Subtropikal iklim yaygın olarak görülmektedir.

 

Delhi İndra Gandhi Uluslararası Havalimanı, Asya’nın en iyi ve en yoğun havalimanı olarak bilinir. Havalimanında bulunulduğu süre boyunca vakit geçirmek için birçok imkân vardır. Birçok ünlü markanın bulunduğu büyük mağazalarda alışveriş yaparak vakit geçirebileceğiniz bu havalimanında aynı zamanda dinlenme salonu, spa salonu ve oteller de bulunmaktadır.

 

Şehir merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı Hindistan’ın en büyük havalimanıdır. Buradan şehir merkezine gitmek için en kolay yol otelinizin hizmet arabalarını kullanmak olacaktır. Böyle bir imkanınız yoksa şehir merkezine gidebilmek için servis otobüsleri, metro veya taksi gibi alternatifleri kullanarak gidebilirsiniz.

 

Delhi’ye gelen turistler için yapılacak ilk ve en önemli iş, Change Office veya bankalar aracılığıyla döviz bozdurmaktır. Yerel para kullanılmadığı takdirde taksi veya otobüs şoförleri döviz kuru üzerinden aşırı para istemektedirler.

 

Otobüs: Havalimanından şehir merkezine gidebilmek için en ucuz yol, servis otobüsleri kullanmaktır. Düzensiz saat aralıklarıyla hareket eden otobüsler, sizi sadece şehir merkezine kadar götüreceklerdir.

 

Taksi: Şehir merkezine taksi ile gidebilmek için havaalanı binasında bulunan karşılama salonundaki Pre-Paid sistemini kullanmak turistler için en iyi yöntemdir. Bu sistem ile gideceğiniz yer ve taksiyi seçerek (Klimalı veya klimasız olarak) ücretini ödüyorsunuz. Ödeme sonunda verilen fişi de taksi şoförüne göstererek yolculuğunuzu yapabilirsiniz. Bu sayede fazla para almanın önüne geçilmiş oluyor. Ortalama olarak şehir merkezine 200-300 rupi arasında bir fiyatla gidilebilmektedir

 

Metro: Havaalanından ayrılmak için metroyu tercih ettiğinizde 2 durak sonra şehir merkezine ulaşacaksınız. Airport Express ismiyle çalışan metrolar şehir merkezine giderken çoğunlukla yer üstünden gitmektedir. Bu şekilde yaklaşık 20 dakikada merkeze ulaşarak kısa bir şehir turu da yapmış sayılabilirsiniz. Metroların şehir merkezine gitmek için istediği ücret ise yaklaşık 150 Rupi’dir.

 

Dört bir yanı tarihi eserlerle bezeli olan Hindistan’ın en kalabalık şehri Delhi’de tarihi ve turistik yerler olarak gezebilecek birçok alternatif vardır. Gerek İslam zamanına gerekse daha eski uygarlık zamanlarına kadar birçok eserin bulunduğu Delhi’de gezme konusunda kimsenin bir sıkıntısı bulunmamaktadır.

 

Hümayun Türbesi: UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak kabul edilen bu tarihi yapı Taj Mahal’e benzeyen mimarisiyle dikkat çekmektedir. Girişi ücretli olan bu yapı içerisinde ihtişamlı bir bahçe bulunmaktadır.

 

Qutab Minar: 73 metre yüksekliğe sahip olan Delhi'nin en eski yapısıdır. 13. yüzyılda inşa edilen bu kulenin hemen yanında Qubat-ul Masjid adında Delhi’nin ilk camisi bulunmaktadır.

 

Jama Masjid (Cuma Camisi): Ülkenin en büyük camisi olan Cuma Mescidi, 13. Yüzyılda Şah Cihan tarafından inşa ettirilmiştir. Babür mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan bu eser Taj Mahal ile aynı dönemlere aittir.

 

Lotus Tapınağı: En çok ziyaretçi alan ve ziyaretçilerin kuyrukta beklemesine sebep olan bu yapı, 1986 yılında inşa edilmiştir. Bahai dinine ait olan bu eser, Lotus çiçeğine benzerliğiyle dikkat çekmektedir.

 

Gurudwara Bangla Sahib: Hinduların en önemli tapınaklarından biri olan bu tapınak altın rengindeki kubbesiyle dikkat çekmektedir. Mistik bir havaya sahip olan tapınağa gelen kadın ve erkekler başlarını kapatarak ziyaretlerini gerçekleştirir.

 

Hauz Khas Village: Tarihi bir köy olan bu yerde İslami dönemlere ait birçok kalıntı vardır. Turistlerin en uğrak yerlerinden biri olan bu köyde, manzarası bol olan birçok kafe ve restoranlar vardır.

 

Swaminarayan Akshardham: 2005 yılında yapımı tamamlanan bu tapınak, işçiliği, ihtişamı, havuzları, heykelleri ve figürleriyle büyüleyici bir yapıdır. Cep telefonu ve sigaranın yasak olduğu bu tapınakta çıplak ayakla gezilmektedir ve Hinduizm’in öğretileri anlatılmaktadır.   

 

Red Fort: Yamuna Nehri kenarında bulunan bu saray yine Şah Cihan tarafından yaptırılmış ve UNESCO Dünya Mirasları listesinde yer almaktadır. Süslemeleriyle dikkat çeken bu yapının birçok süslemesi İngilizler tarafından sökülerek İngiltere’ye götürülmüştür.

 

Hindistan’ın ziyaretçi akınına uğrayan tarihi şehir, aynı zamanda Hint mutfağının da en bol kullanıldığı yerdir.

 

Kulfi: Muhallebiye benzeyen safran, fıstık gibi lezzetlerin ilave edildiği yumuşak bir dondurma olan kulfi, Hindistan’ın en meşhur tatlısıdır.

 

Biryani: Türkiye’deki büryana benzeyen, tavuk veya kırmızı et ile yapılan pilavlı yemektir. Soğan ve çeşitli baharatlarla beraber kavrulan pirincin üzerine etlerin ilave edilmesiyle yapılır.

 

Tandoori: Baharat konusunda oldukça zengin olan Hint mutfağından beklenen bir yemektir. Çeşitli baharatlarla marine edilen tavuk etleri ızgarada pişirilerek Tandoori elde edilir.

 

Chana: Yoğun baharat kullanımından dolayı her damağa uymayacak olan bu yemek, nohut ile yapılmaktadır.

 

Ras Malai: Bir tür tatlıdır. Peynir karışımıyla elde edilen bir tür toplar süt içerisinde kaynatılır.  Üzerinde Şam fıstığı eklenerek servise sunulur.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X