18749
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Colombo Uçak Bileti

Samsun-Colombo

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 5748 km

Samsun-Colombo

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 7s 14dk

Colombo

Samsun

Tatil yapmak insanların bütün bir senenin yorgunluğunu atmak adına, gerçekleştirmek için planlar yaptıkları uğraşların başında gelmektedir. Maddi anlamda durumlarını ayarlayarak yurt içi yerine yurt dışı tatili tercihinde bulunan kişilerin son zamanlarda en çok rağbet gösterdiği yerlerden bir tanesi Kolombo’dur. Kolombo uçak bileti imkânları arasından en uygun fiyat aralıklarının yansıtılmakta olduğu seçenekleri değerlendirebilen kişilerin bu eşsiz şehri ziyaret edebilme hayalleri gerçek olmaktadır. Hint Okyanusunun incisi olarak kabul edilen Sri Lanka ülkesinin başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Kolombo, tüm ülkenin ticari faaliyetlerinin de yürütüldüğü yer olarak kabul edilmektedir. Güney Asya’nın en güzel şehirlerinden bir tanesi olarak kabul edilmekte olan şehir aynı zamanda, bölgenin en önemli deniz limanlarına sahip olmasıyla bilinmektedir.

 

 

Kolombo hakkında bilinmesi gereken en önemli nokta ise, kendisine özgü mücevherlerinin dikkat çekiciliği olmaktadır. Fildişi sanatıyla ilgilenenlerin de uygun fiyatlardan yararlanarak bu güzel şehri ziyaret etmek için bilet alması doğru olacaktır. Kolombo şehrine uçuş yapmak isteyenlerin kullanabilecekleri bir adet havalimanı bulunmaktadır. Ülkenin eski başbakanının ismini taşımakta olan havalimanı, Pompei banliyösünde yer almaktadır. Kolombo şehir merkezine yaklaşık  35 km uzaklıkta yer almakta olan havalimanı, Sri Lanka Havaalanı ve Havacılık Hizmetleri tarafından yürütülmektedir. Colombo Bandaranaike Havalimanı, uluslararası havalimanı olma özelliğine sahiptir. Bu sebeple hem şehirlerarası hem de uluslararası uçuş imkânları sunmaktadır. Türkiye’den Kolombo’ya gitmek isteyenlerin, direkt uçuş seçeneklerini kullanabilecek olmalarının yanı sıra aktarmalı uçuşları kullanabileceklerini de belirtmek gerekmektedir.

 

 

Uygun fiyatların yansıtılmakta olduğu uçak biletlerinden yararlananların, Sri Lanka’nın bu eşsiz başkentinde iniş yapacakları andan itibaren şehir merkezine gitmek isteğinde olacakları tahmin edilmektedir. Colombo Bandaranaike Havalimanı’nda iniş yapılmasının ardından şehir merkezine gitmek için tercih edilebilecek birkaç alternatif bulunmaktadır. Bu alternatifler şöyledir;

 

 

Taksi:  Havalimanında iniş yapılmasının ardından şehir merkezine gitmek isteyenlerin, kullanabilecekleri seçeneklerin başında taksiler gelmektedir. Rahat ve konforlu bir ulaşım sağlamak isteyenlerin tercihi olan taksi alternatifini kullanacak olanların, dikkat etmesi  gereken  bazı durumlar olduğunu belirtmek gerekmektedir. Taksi ile şehir merkezine ulaşım sağlamak kendi içerisinde pahalı bir hizmet olmasının yanı sıra, bazı kişilerin ücreti daha fazla belirtmesi durumu söz konusu olabilmektedir. Taksi kullanılmak istenmesi durumunda, araştırma yaparak ortalama ne kadar bir ücret tutacağını belirlemek sonrasında daha çok ücret ödenmesinin önüne geçebilecektir.

 

 

Otobüs: Kolombo şehir merkezinden direkt olarak havalimanına gitmekte olan otobüsler bulunmaktadır. Taksi seçeneğinin pahalı olması sebebiyle, daha ekonomik ücretlerle ulaşım sağlamak isteyenlerin bu ulaşım seçeneğini tercih etmesi mümkündür.  Kolombo uçak bileti imkanlarından yararlanarak bu şehre gelenlerin, şehir merkezine otobüsle gitmek istemesi durumunda sefer saatlerinin uzun aralıklarla olduğunu göz önünde bulundurması gerekmektedir. Otobüslerin kalkış saatleri hakkında inceleme yaparak zamanında gitmek konusunda başarılı olabilmeleri mümkün olacaktır. Taksiyle olduğundan daha uzun sürecek otobüs seyahatiyle, daha az ödeme yaparak şehir merkezine ulaşım sağlanabilecektir.

 

 

Araç Kiralama: Havalimanında inilmesinin ardından hem şehir merkezine ulaşım sağlanması, hem de sonrasında şehrin gezilmesinde kullanılması açısından araç kiralama sıklıkla tercih edilmektedir. Hemen havalimanı içerisinde bulunmakta olan araç kiralama ofislerinden, istenilen aracın temini yapılabilmektedir. Böylelikle Kolombo uçak bileti seçenekleriyle şehre gelenlerin, tatilleri süresince ulaşım açısından rahat etmeleri mümkün olacaktır.

 

Sri Lanka’nın başkenti olan bu şehre tatil için gelenlerin, görmeleri gereken birçok güzel nokta bulunmaktadır. Bunlardan bazılarından kısaca bahsetmek doğru olacaktır;

 

Kolombo Fort: Kolombo Fort, şehrin kalbi olarak adlandırılmaktadır. Şehrin ticari ve finansal işlerinin yürütüldüğü yer olarak kabul edilmektedir.

 

Pettah: Beira gölü ile dış limanı birbirinden ayıran bölümdür. Kanal boyunca uzanan bir cadde ve sokakların olması, labirent benzetmesinin kulaklara gelmesine neden olmaktadır. Tekstil ürünlerinin yanı sıra, bu labirenti andıran sokaklarda altın ve gümüş gibi ürünlerde bulunmaktadır.

 

Beira Gölü: 65 hektarlık alanı kaplamakta olan göl şehir merkezinde bulunmaktadır. Birçok noktaya ayrılan kanalları dikkat çekmektedir.  Bu gölün fazla sularının Hint Okyanusu’na döküldüğü bilinmektedir.

 

Galle Face: Şehrin en büyük açık alanı olarak bilinmektedir. Bir buçuk kilometre uzunluğuna sahip olmasıyla bilinen park alanı, muhakkak görülmesi gereken yerler arasında üst sırada yer almaktadır. Genel olarak hafta sonu günlerinde oldukça kalabalık olan bu park, Kolombo yerlilerinin piknik alanları arasında sayılmaktadır.

 

Viharamahadevi Park: Dutugamunu kralının annesinin adını alan bu park, Kolombo limanında bulunması sebebiyle ayrı bir ödeme sahiptir. Bu parkın içerisinde buda heykeli, çocuk oyun alanları, ulusal müze, hayvanat bahçesi, açık hava stadyumu ve savaş anıtı bulunmaktadır. Kolombo şehir uçak bileti imkânlarından yararlananların, bu parkı ve içerisindekileri muhakkak görmesi gerekmektedir.

 

Kolombo Ulusal Müzesi: Viharamahadevi Park yakınında bulunmakta olan müzedir. Şehrin iki büyük müzesinden biri olan Kolombo Ulusal Müzesi, İngiliz vali tarafından 1877 senesinde yaptırılmıştır. Müze içerisinde en çok dikkat çeken nokta ise kütüphanesi olmaktadır. 500 binden fazla kitabın olduğu bilinmekte olan kütüphanede, palmiye yapraklarına yazılarak hazırlanmış kitaplar da bulunduğunu söylemek gerekmektedir. Birden fazla bölümden oluşmakta olan müzede, Kandyam kralına ait eşyaların sergilendiğini belirtmek doğru olacaktır. Ayrıca Sri Lanka kültürünün ayrılmaz öğelerinden olan kuklalardan oluşan, Kukla ve Çocuk Müzesi de bu alanda bulunmaktadır.

 

 

Tatilini keyifli bir şekilde geçirmek isteyenlerin, farklı ülke ve şehirleri görme isteklerine hitaben seçebilecekleri bu şehir sizlere birçok güzellik yaşatacaktır. Uygun fiyat aralıklarının yansıtıldığı bilet fiyatları arasında iyi bir araştırma yaparak bu şehre gitmek isteyenler arzularını yerine getirebilecektir. Güney Asya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Kolombo, bir kez daha gidilmesi istenen yerlerden olacaktır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X