4986
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Cannes Uçak Bileti

Samsun-Cannes

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2417 km

Samsun-Cannes

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 16dk

Cannes

Samsun

Tatil seçenekleri arasında karar vermek isteyenlerin yurt dışı seyahat planları yapmaları durumunda, pek çok ülke arasından seçim yapmakta zorlandıkları gözlenmekte olan durumlardan bir tanesidir. Bu aşamada insanların tercih etmekten vazgeçmedikleri ya da çevrelerinde duydukları için göz önünde bulundurdukları ülkelerin başında Fransa gelmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri arasında, her yıl binlerce turistin ziyaret etmekte olduğu sayılı ülkelerden olan Fransa da güzel bir tatil geçirmek için tercih edilebilecek şehirlerin başında Cannes gelmektedir. Özellikle geleneksel Cannes Film Festivali’nin yapıldığı yeri görme imkanı elde etmek isteyenlerin değerlendirmekte olduğu tatil seçeneği için Cannes uçak bileti seçeneklerinden yararlanmak isteyenler dikkatli bir araştırma yapmak zorunluluğundadır. Zira Fransa’nın bu eşsiz şehrinde havalimanı bulunmadığı, buraya seyahat etmeye karar verenlerin kısa bir araştırmanın ardından karşılaşacağı ile bilgi olacaktır. Cannes şehrine ulaşım sağlamak isteyenlerin değerlendirmesi gereken başka ulaşım seçenekleri olacaktır.

 

 

Festivalleri ile ünlü Cannes şehrine gitmek isteyenlerin, ulaşım için değerlendirebilecekleri seçeneklerin başında Nice şehrinde bulunmakta olan havalimanı yer almaktadır. En uygun fiyat aralıklarının yansıtılmakta olduğu uçak bileti seçenekleri arasından Nice Cote d’Azur Havalimanı’na iniş yapacak olan Nice uçaklarından yararlanmak doğru olacaktır. İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’ndan Nice şehrine direkt uçuş seçenekleri bulunduğu gibi Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan da direkt uçuş seçeneklerinden yararlanmak mümkün olmaktadır. Uygun bilet seçenekleri arasından istediğiniz zaman aralığında bir seçim yapmanızın ardından, uçak seyahatinizle Nice Cote d’Azur Havalimanı’na iniş yapabilirsiniz. Buradan direkt olarak Cannes şehrine gitmek isteyenlerin izleyebilecekleri basit bir ulaşım şekli bulunmaktadır. Bu havalimanına iniş sağlanması Cannes uçak bileti seçeneklerinden yararlanmanın bir yoludur. İnişin ardından Fransız Ulusal Demiryolu şirketi olarak bilinmekte olan SNCF’Den her saat başı kalkmakta olan tren seçeneklerini değerlendirmek mümkün olmaktadır. Sefer aralıkları saat başı olarak belirtilmekte olan bu trenler ortalama olarak 30 dakikalık bir süre içerisinde Cannes şehrine varış sağlamaktadır.

 

 

Nice Cote d’Azur Havalimanına iniş yapılmasının ardından Cannes şehrine gitmek isteyenlerin tren seçeneği dışında değerlendirebilecekleri bir diğer seçenek otobüs yolculuğu olarak göz önüne gelmektedir. Toplu taşıma seçenekleri arasında en uygun fiyat aralığının yansıtılmakta olduğu otobüslerle Cannes şehrine varış sağlamak isteyenlerin ortalama olarak 1 saat 30 dakikalık bir süreyi bu yolculuğa ayırmaları gereceğini belirtmek doğru olacaktır. Trene kıyasla uzun süren bu yolculuk, süresine rağmen en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Cannes şehrine, Nice şehrinde bulunmakta olan havalimanından ulaşım sağlamak isteyenlerin değerlendirebileceği bir diğer seçenek taksilerdir. Maddi anlamda iyi durumda olan kişilerin ödeme konusunda sorun yaşamayacakları göz önüne alındığında bu seçeneği değerlendirmek istemeleri mümkün olabilecektir. Bir diğer ulaşım şekli olarak Nice Cote d’Azur Havalimanı içerisinde bulunmakta olan araç kiralama hizmetlerini belirtmekte fayda bulunmaktadır. Nice şehri ile Cannes şehri arasındaki mesafenin uzun olması da göz önüne alındığında, en mantıklı seçeneklerden bir tanesi araç kiralama hizmetleri olmaktadır. Hem Cannes’a rahat ulaşım sağlanması hem de şehir de gezilecek yerler arasında zaman geçirirken kullanılabilmesi açısından insanların sıklıkla tercih ettiği bir hizmet olarak bilinmektedir.

 

 

Cannes şehrine gitmek isteyenlerin Cannes uçak bileti hizmetlerinden yararlanmak istemeleri durumunda, şehirde havalimanı bulunmamasından dolayı çevre şehirleri kullanmayı göz önüne alacakları bilinmektedir. İstanbul’da bulunmakta olan Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı; Ankara da bulunmakta olan Esenboğa Havalimanı; İzmir’de bulunmakta olan Adnan Menderes Havalimanı seçenekleri arasında Paris’e ya da Lyon’a direkt uçuş seçeneklerinden yararlanmak mümkün olmaktadır. Paris’e uçuş tercih edilmesi durumunda iniş yapılacak havalimanı seçeneklerinden bir tanesi Charles de Gaulle Uluslararası Havalimanı olacaktır. Bir diğer iniş yapılması mümkün olan havalimanı Orly Havalimanı olarak bilinmektedir. Lyon’a uçuş seçeneklerinin değerlendirilmesi durumunda iniş yapılacak havalimanının Saint Etienne Havalimanı olacağının unutulmaması gerekmektedir. Bu şehirler üzerinden ulaşım sağlamak isteyenlerin, SNCF olarak adlandırılmakta olan Fransız Ulusal Demiryolu Şirketini kullanarak Cannes şehrine gelmeleri mümkün olmaktadır. Cannes şehrinde tatil yapma durumundan yararlanmak isteyenlerin, ulaşım sırasında Paris ve Lyon ya da Nice şehirlerini görme ihtimalini elde etmeleri çekici durumlar arasında gözükmektedir.

 

 

Fransa’nın güneyinde bulunmakta olan bu şehre gelenlerin, gezmeden geçmemesi gereken noktaları değerlendirmesi gerekmektedir. Geçmişte küçük bir balıkçı kasabası olan bu şehrin günümüzde sosyo kültürel açıdan oldukça önemli bir turistik şehir olduğunu belirtmek gerekmektedir. 

 

La Croısette: Cannes sahili boyunca uzanmakta olan yoldur ve ortalama olarak 2 km uzunluktadır. Bu yol üzerinde lüks mağaza ve restoranların bulunduğunu belirtmek gerekmektedir. Yolun diğer tarafında ise eşsiz bir kumsal bulunmaktadır.

 

Old Town: Dolambaçlı sokaklar, tepe üzerinde bulunmakta olan kale kalıntıları ve ortaçağ yansımaları taşıyan yapılarıyla muhakkak görülmesi gereken yerler arasında Oldu Town ( Eski Şehir ) üst sıralarda yer almaktadır.

 

Plajlar: Bu şehre gelenlerin tatilleri süresince muhakkak görmesi gereken yerler arasında plajları belirtmeden geçmek olmayacaktır. Cannes şehrinin birbirinden güzel plajlarında güneşlenmek ve denizin keyfini çıkarmak yapılması gereken şeylerin başında gelmektedir.

 

Cannes Film Festivali: Avrupa’nın ve Dünyanın en saygın film festivallerinden bir tanesi olan Cannes Film Festivali, bu şehre gelenlerin en önemli sebepleri arasındadır. Festival zamanında burada olmak isteyenlerin aylar öncesinden rezervasyon yaptırması gerekmektedir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X