12823
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Cagliari Uçak Bileti

Samsun-Cagliari

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2320 km

Samsun-Cagliari

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 9dk

Cagliari

Samsun

İtalya’nın Sardinya Adası özer bölgesinden yer alan Cagliari, tarihi ve turizm şehridir. Fenikeliler ve Romalılara kadar uzanan tarihi ile önemli bir şehir olan Cagliari’de hemen hemen bütün turistlik mekanlar şehirdeki Castello ilçesindedir. Avrupa’nın tam ortasında yer alan stratejik konumu gereği kentin geçmişinde savaşlar ve donanmalar için bir durak olma özelliği eksik olmamıştır. 1. Yüzyıldan kalma bir Roma tiyatrosu olan şehirde savaşların hükmü gereği, kaleler, surlar ve savaş yapıları şehri kaplamıştır. Cagliari uçak bileti için direk seferler bulunmamaktadır. Ülkemizden Türk Hava Yolları ve Alitalia firmalarınca seferleri olan Roma’ya gitmelisiniz. Oradan şehre ulaşabilirsiniz. Kentin Akdeniz iklimini yaşadığı ve ılıman bir hava koşulu ile yıl boyuna oldukça az yağış aldığını söyleyebiliriz. Şehrin yazın sıcak olması sebebiyle mayıs ve eylül ayları arasında oldukça uygun turizm zamanıdır.

 

 

Akdeniz’in ortasındaki Sardinya Adasında yer alan kent önceleri Castello olarak bilinirdi. Ancak Castello şuan kentin en önemli ilçesi ve şehrin merkezi Cagliari olarak adlandırılmış. Castello tarihi açıdan son derece kıymetli ve değerli tarihi yapılara ve eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Cagliari uçak bileti alanların büyük bir çoğunluğu bu kentin tarihi dokusu yanında özellikle yazın hareketlenen yaz turizmi için rezervasyonlarını yapmaktadır. Şehrin hiç şüphesiz en güzel yerlerinden biri de Marinasıdır. Roma şehrinden gelen yolcu gemilerinin yanı sıra birçok yatın bulunduğu liman, denizin mavisi, güneşin sarısı ile birleştiği bir nokta. Marina civarından belediye binasını, Castello üssünü, ağaçlarla çevrili Largo Carlo Felice, eğimli Piazza Yenne yapılarını bulabilirsiniz. Marina caddesi üzerinde birçok cafe, restoran, alışveriş mağazaları ve hediyelik eşya satan birçok dükkanı bulabilirsiniz. Kentin en işlek yerlerinden olan Marina mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir. Saint Remy Kalesi, tarihi dolu olan kentin kalelerinden biridir. Uzun merdivenleri ile çıktığınızda tarihi koklamaya başlıyorsunuz.

 

 

Castello’yu savunmak için yapılan kale, surların üzerini kapatmak için inşa edilmiştir. Uzun merdivenleri çıktığınızda karşılaşılan manzara için bile Cagliari uçak bileti alanlar var. Castello ilçesinde yer alan önemli tarihi yapılardan biri de Fil Kulesidir. Fil Kulesi şehri işgale gelen İspanyollardan korunmak için hızlı ve acele ile inşa edilse de uzun yıllar savaşların meydana geldiği kentte sağlamlığını korumuştur. Kulede Kuzey İtalya da köklü ailelerin armaları da yer almakta. Dışındaki fil figürü sebebiyle Fil Kulesi olarak adlandırılan yapının neden fil figürü ile adlandırıldığı ile bilinmemekte. 2. Castello kentin en popüler ve en çok ziyaret edilen yapısı. Castello kale anlamına gelmektedir ve kentte bulunan birçok kalenin, surun bir arada bulunduğu yerdir. Cagliari kentini gezdim demeniz için görülmesi gereken yer Castello’dur aslında. Duomo, 12. Yüzyılda yapılmış kentin en gösterişli binalarından olan bir katedraldir. Şık mimarisi yanında üzerindeki figürler ile de dikkati çekmektedir. 1. Yüzyıldan kalma tarihi büyük olan Roma Tiyatrosu kentin belki de en eski yapısıdır. Bu arkeolojik eser geçmişte birçok etkinliğe ev sahipliği yapsa da restore çalışmaları yapılmaktadır. Tarihi bilen ve iyi anlatan bir rehber eşliğinde oldukça keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Şehrin etrafında yapılacak bir tur gezisi oldukça eğlenceli olacaktır. İsterseniz bu tur gezisi sırasında dalış da yapabilirsiniz. La Pelesco plajı denizin keyfini çıkarmanız açısından dünyadaki en güzel plajlardan biri. Doğa turizmi için de etkileyici olan kent sörf yapma imkanı yanından kentin yükseklerinde yürüyüş yapma imkanı da sunuyor. Şehrin doğal güzelliği ile birleşen tarihi görülmeye değer. Kentin gece hayatı açısından en hareketli yerleri sahil kesimleridir. Burada birçok bar, gece kulübü ve restoranlara rastlayabilirsiniz. Kentin gece hayatının hareketli olduğu dönemleri ise yaz aylarıdır.  Yaz turizmi açısından son derece elverişli ve hareketli olan kentin kış aylarında ise gece hayatı çok yavaşlamaktadır.

 

 

Cagliari kenti yemek kültürü için İtalyan yemek kültürü desek yeterlidir. Kendine has yemek kültürü veya özel bir yemeği olmayan kentte en güzel restoranlar ise marina bölgesindedir. Bu restoranlarda Piadine denilen özel İtalyan yemeğini yiyebilirsiniz. Kentin enfes koyları, zümrüt yeşili suları ve bunları size tarihi bir yapı ile yaşatması tercih edilen bir turizm şehri haline dönüşmesini sağlamaktadır. Marina üzerindeki mağazalar ve hediyelik eşya dükkanlarından kentin kültürünü anlatan birçok ürün bulabilirsiniz. Özellikle el işçiliği ile yapılan seramik eserler oldukça güzel. Ayrıca kent bir şarap üretim yeri ve kente özel bir şarabı da var. Bunu da tadabilir ve yanınıza alıp evinize götürebilirsiniz. 

 

 

Cagliari uçak bileti için direk seferler bulunmamaktadır. Ülkemizden Türk Hava Yolları ve Alitalia firmalarınca seferleri olan Roma’ya gitmelisiniz. Oradan şehre ulaşabilirsiniz. Kentin Akdeniz iklimini yaşadığı ve ılıman bir hava koşulu ile yıl boyuna oldukça az yağış aldığını söyleyebiliriz. Şehrin yazın sıcak olması sebebiyle mayıs ve eylül ayları arasında oldukça uygun turizm zamanıdır. Kentin tarihi yapılarını gezmek ve gece hayatından, denizinden faydalanmak için merkezdeki konaklama yerlerini tercih etmelisiniz. İç sokaklardaki konaklamalar daha ucuzdur. Kent içerisinde ulaşım sorunu yaşamazsınız. Birçok yeri onar dakikalık yolculuklar ile gezebilirsiniz. Kentin tarihi yanı bir taraftan sizi çekerken diğer yandan harika koyları ve plajı ile sizi denize davet etmektedir. Zamanınızı iyi değerlendirmeniz adına gündüzleri uzun vakitlerinizi denizde değerlendirip, akşam sütüne doğru tarihi yerleri ziyaret etmenizde fayda var. Biraz dinlendikten sonra ise gece hayatı için sahil kesimlerini seçmelisiniz. İç kesimlere göre pahalı olsa bile buradaki mekanlar hem daha hareketlidir hem de hizmet ve çeşitlilik açısından daha iyidir. Kentin doğal güzellikleri içinse yat turu ve doğa turu eğlenceli olacaktır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X