30417
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Buenos Aires Uçak Bileti

Samsun-Buenos Aires

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 12806 km

Samsun-Buenos Aires

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 15s 38dk

Buenos Aires

Samsun

Tango’nun başkenti Arjantin, Arjantin’in başkenti ise Buenos Aires’tir. İspanyolca “güzel havalar” anlamına gelen Buenos Aires, Sao Paulo’dan sonra Güney Amerika’nın en büyük ikinci şehridir. 1976 yılından 1983 yılına kadar askeri rejimle yönetilen Arjantin’in siyasi tarihi Türkiye gibi inişli çıkışlıdır. 18 yıllık İspanya sürgününden 29 Haziran 1973 günü dönen Juan Peron’u karşılamaya gelen yaklaşık 3.5 milyon Peronist üzerine keskin nişancılar tarafından havalimanında ateş açılmış ve bu olay tarihe Ezezia Katliamı olarak geçmiştir. İkinci Dünya Savaşından sonra pek çok Nazi’nin kaçtığı Arjantin’de ne gariptir ki, Buenos Aires aynı Güney Amerika’da zamanda en büyük Yahudi nüfusunun da yaşadığı şehirdir. Buenos Aires uçak bileti almak için erken rezervasyon yapmanız büyük avantaj sağlayacaktır çünkü Buenos Aires uçak bileti fiyatları ülkenin uzaklığı göz önüne alındığında seyahat tarihi yaklaştıkça çok büyük rakamlara ulaşmaktadır. Buenos Aires uçak bileti için en uygun fiyatları hepfly.com adresinden takip edebilirsiniz.

 

 

Buenos Aires Ministro Pistarini Uluslararası Havalimanı (EZE)
İstanbul’dan Buenos Aires uçak bileti alarak direkt uçuş gerçekleştirebileceğiniz havalimanı olan Ministro Pistarini Havalimanı’na ulaşımınız; yaklaşık olarak 18 saat sürecektir. Aktarmalı uçuşlar daha uygun fiyata bulunabilir ancak süre çok uzayacaktır. Buenos Aires’e yaklaşık olarak 22 km. uzaklığında bulunan havalimanı konumu nedeniyle uluslararası olarak Ezezia Havalimanı olarak geçmekte ve buna göre kodlanmaktadır. Arjantin uluslararası trafiğinin %85 i Buenos Aires Havalimanından gerçekleşmektedir. 1946 yılında Cumhurbaşkanı Juan Peron tarafından açılan havalimanı, dönemin Bayındırlık Bakanı olarak 1945 yılında havalimanının temelini atan Juan Pistarini’nin adını taşımaktadır. Havalimanından şehre ulaşım için direkt tren yolu bulunmaz, ancak Ezezia kasabasına trenle ulaşarak otobüs ile havalimanına aktarma yapılmaktadır. Terminal B’nin hemen önünde bulunan duraktan geçen 8 numaralı otobüs ve yine aynı terminalin önünde bulunan havalimanı servisleri ile ücret ödeyerek şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Taksi hem havalimanında hem de şehir merkezinde çok kullanılan bir ulaşım aracıdır. Havalimanından şehire taksi ile ulaşım yaklaşık 250 pezo, havalimanı otobüsü ile ulaşım ise 130 pezo, Colectivos adı verilen otobüslerin bileti ise 5.75 pezodur. İsterseniz havalimanından araç da kiralayabilirsiniz.

 

 

1913 yılında kurulan ve Güney Amerika’nın en eski metro hattı olan Buenos Aires metrosu ise şehir merkezinde 7 farklı hattan toplu ulaşımı sağlamaktadır.

 

 

Buenos Aires Türkiye’den 5 saat geride ve iklimi terstir. Subtropikal iklimin yaşandığı Buenos Aires’te yaz ayları en yüksek sıcaklık ocak ayında 25 derece civarında, kış aylarında ise en düşük sıcaklık 8 derece ile haziran ayındadır. Şehirde kışlar ılık, ancak yaz ayları yüksek nemden dolayı aşırı sıcaktır. Dolayısıyla Buenos Aires’e gitmek için ideal aylar bahar aylarının yaşandığı Eylül-Kasım arası ve Mart-Mayıs arası dönemdir.

 

 

Arjantin dünyada en çok dana ve sığır üreten ülkedir, dolayısıyla tüm dünyada Arjantin mutfağı muhteşem lezzetteki steak’leri ile tanınır.

 

 

Dünyada kişi başına miktar olarak en çok etin tüketildiği ülkeler Arjantin ve Uruguay’dır. İspanyol, Yahudi, İtalyan ve Alman göçmenlerin mutfağının bir karışımı olan Arjantin mutfağında çok lezzetli et yemekleri ve yanında ekmek yerine patates, pilav ve taze sebzeler servis edilir.. En popüler et yemekleri asado, bife de lamo, milanesa, çiğ börek benzere empadanas, tatlı olarak facturas, alfajores ve dulce de leche’dir. Arjantin usulü biftek yemek istiyorsanız parilla adı verilen restoranlara gitmeniz gerekir. Mate Çayı ise İngilizlerin beş çayı gibi, Güney Amerika’nın geleneksel çayıdır ve gece hariç günde iki kez mutlaka içilir. Don Julio, La Cabrera, Olsen, Casa Saltshaker, Del Viento, Malvon, Pizzeria Güerrin ve Farinelli Buenos Aires’de gidebileceğiniz şık restoran ve cafelerdir.

 

 

Buenos Aires’de göreceğiniz ilk yer dünyanın en geniş bulvarı olan 9 Temmuz Bulvarı’dır. Bulvar tam 110 mt. genişliğinde ve 16 şeritlidir. Bulvarın tam ortasında ise Arjantin’in kuruluşunun 400.yıldönümünde dikilen bir obelisk bulunur. Buenos Aires’in en ünlü meydanı ise Plaza del Mayo’dur. Galatasaray meydanında toplanan cumartesi annelerine ilham kaynağı olan bu meydanda anneler, hala her perşembe toplanmakta ve 1973-1976 yılları arasında askeri cunta döneminde kaybedilen çocuklarını aramaktadır. Arjantin dendiğinde akla gelen en önemli figür olan Eva ve Juan Peron’un halkı selamladığı ünlü balkon ise; Casa Rosada yani Pembe Saray’dır. Hükümet binası olarak kullanılan Casa Rosada pembe rengini eski bir Arjantin mimari geleneğinden almıştır. Buna göre saray yapılırken çimentoya öküz kanı karıştırılarak pembe renk elde edilmiştir.

 

 

Japon Bahçesi, zen bahçesi, çay evi, gingko ağaçları ve süs havuzları ile görülmesi gereken bir bahçedir. La Boca ise Buenos Aires’in en fakir semtidir. Ancak 47 bölgeden oluşan Buenos Aires’in en ünlü ve en görülmesi gereken bölgesidir. Çünkü burada evler renkleri ile çok ünlüdür. Fakirlikten batık gemilerin saçlarından yapılan ve daha sonra rengarenk tekne boyaları ile boyanan bu evlerin olduğu La Boca, aynı zamanda Boca Juniors futbol takımının da ev sahibi semttir. İstiklal caddesine benzeyen ve trafiğe kapalı olan Florida Caddesi alışveriş dükkanları ve kalabalığı ile günün 24 saati hareketli bir caddedir. Ünlü AVM Galerias Pacifico da bu cadde üzerindedir. Marcel Duchamp Müzesinin de bulunduğu San Thelmo bölgesi ise özellikle pazar günleri sokak dansçıları, ressamları, antika pazarları ile dolu bir sanat bölgesidir. Recolate’da bulunan mezarlık ise aynı Paris’deki mezarlık gibi görülmeye değerdir. Küçük evler şeklinde tasarlanmış mezarlar arasında Eva Peron’un da mezarı bulunmaktadır. Ayrıca mezarlıkta eski Mısır uygarlığından ve gotik dönemden pek çok gizemli heykel de bulunur.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X