Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Braga Uçak Bileti

Samsun-Braga

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3705 km

Samsun-Braga

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 4s 48dk

Braga

Samsun

Nüfusu 10.605.879 olarak belirtilen bir ülkeye bağlı şehrin detayları dikkat çekmektedir. Aynı zamanda en kalabalık 75nci ülke olarak tanımlanabilir. Başkenti Lizbon olan bu ülkenin ileri gelen kentlerini de belirtmek gerekir. Bu kentler; Sintra, Alcobaça, Obidos, Coimbra, Nazare/Sitio, Porto ve Braga olarak belirtilebilir. İklim açısından da ılıman deniz iklimine sahip durumdadır. Kuzey yönünde hava yağışlı ve soğuk, güney yönünde ılıman ve daha kuru gözlemlenmektedir. Akdeniz iklimini içeren ve Avrupa’nın en sıcak ülkeleri arasında yer alan Portekiz’in ana karada bulunan topraklarında yıl içerisindeki ortalama sıcaklık düzeyi; kuzey yönünde 15 derece olmakla beraber güney yönünde 18 derece şeklinde ölçülmektedir. Azor ve Madeira Adaları sıcaklık aralığının daha dar olduğu bir bölgedir. İlkbahar ve yaz mevsimlerinde güneşli hava hakim olmakla beraber sonbahar ve kış aylarında rüzgarlı ve yağmurlu bir hava gözlemlenmektedir. Braga uçak bileti alırken hava koşullarını da göz önünde bulundurmanız sizin açınızdan faydalı olacaktır.

 

 

Ülkenin güney ve orta kısımları daha az oranda yeşilliğe sahip olmasına karşın zeytin, meşe, incir ve portakal ağaçları görülmektedir. Aynı zamanda üzüm bağlarını ve bahar aylarında çiçek açan badem ağaçlarını kesinlikle seyahatiniz esnasında görmeniz önerilmektedir. Braga kenti dahil olmak üzere ülke genelinin iklimi ılıman iklime dahil olduğunu belirtmek gerekir. Fakat kuzey bölgelerde havanın biraz daha serin olmasına karşın ülke geneli, Nisan ayından Ekim ayına kadar genel itibariyle ılık bir sıcaklığa sahiptir. Güney bölgelerde ise yaz ayları boğucu sıcaklarla geçmektedir. Kış boyunca kuzey bölgelerde aşırı yağmur yapmakta ve hava sıcaklıkları düşmektedir. Ayrıca bu kenti ziyaret ettiğiniz zaman ülkenin idari şeklinin Parlamenter Cumhuriyet olduğunu da görebilirsiniz. Din açısından ise, 1995 yılı verilerine göre nüfusun %94 oranı Roma katoliği olmakla beraber binlerce Protestan ve düşük oranda Yahudi bulunmaktadır. Ülke genelinde Portekizce dili hakimdir. Fakat İngilizce ve Fransızca dilleri de kullanılan diler arasındadır.

 

 

Euro para birimi kullanılan Braga kentinde şehir içi ulaşım da tıpkı ülke geneli gibi son derece kolaydır. Yüzölçümü geniş olmayan bu ülke genelinde, yayalar için son derece ideal alternatifler sunulmaktadır. Yapılar arasında bulunan çok sayıdaki kafe ve park, kente apayrı bir renk kazandırmıştır. Ayrıca Portekiz genelinde yer alan önemli havaalanlarını da unutmamak gerekir. Ülkenin başkenti olan Lizbon’da Portela Havalimanının yanı sıra Faro, Madeira yani Funchal, Porto’da bulunan Fransisco Sa Carneiro Havalimanı ve Azorlar olarak bilinen Ponta Delgada havaalanları önemli nitelikler taşımaktadır. Braga kenti başta olmak üzere bu ülkenin neresine giderseniz gidin Türkiye’yi arayabilmek için ülkenin çıkış kodunun 00 olduğunu unutmamalısınız. Daha sonrasında ülkemizin kodu olan 90 ve şehir kodunu yazmanız gerekir. En sonunda da telefon numarası girmeniz gerekir. Braga uçak bileti alırken tüm bu detayları göz önünde bulundurmanız sizin açınızdan kesinlikle faydalı olacaktır. Ayrıca Portekiz mutfağının İspanya mutfağına benzerlik taşıdığını da unutmamak gerekir. Patates, pirinç, et, ekmek, balık ve diğer deniz ürünleri kullanılan bol seçenekli tarifler sayesinde oldukça zengin bir mutfağa sahiptir. Portekizli vatandaşların özellikle de Morina balığından yapılan yemekler son derece ilgi görmektedir. Portekiz genelinde ‘bacalhau’ adı verilen bu yemeklerin senenin her günü için ayrı olmak üzere 365 farklı biçimde pişirildiği belirtilmektedir. Bacalhau a Bras, Pasteis de Bacalhau ve Bacalhau a Gomes de Sa isimleriyle en popüler tarifler aktarılabilir. Geriye kalan diğer balık yemeklerinin arasında Calderiada ve ızgara sardalya da belirtilebilir. Ağır ve eski tariflere dayanan hamur işleri ve pasta ülke genelinde yaygın durumdadır. Braga kenti dahil tüm kentlerde Pasteis de Nata ve Aveiro’nun Ovos-Moles gibi kek ve tatlıları son derece revaçtadır. Braga uçak bileti araştırmanızı yaparken aynı şekilde bu kentte ya da ülkenin herhangi bir bölgesinde yapabileceğiniz şeyleri de araştırmalısınız.

 

 

Portekiz genelinin kendine has fast-food tarzı yemekleri de Porto’nun Francesinha niteliğindedir. Diğer yemek çeşitleri arasında sosis ve et parçalarıyla kuru fasulyeden ve beyaz pirinçten yapılan pilavla servis edilen Feijoada ile pirinç, et, patates ve diğer tüm sebzelerin haşlanmasıyla gerçekleşen Cozido a Portuguesa ve Espetadas yer almaktadır. Braga kentine seyahat ettiğinizde de bu ülkede kahvaltıya önem verildiğini göreceksiniz. Doyurucu niteliklerdeki deniz ürünlerinin kahvaltı seçenekleri olduğunu belirtmek mümkündür. Portekiz şaraplarının Romalılar döneminden itibaren ülke sınırları dışına gönderildiğini unutmamak gerekir. Romalılar, Portekiz’i eğlence ve şarap tanrısı Baküs ile özdeşleşmiş görürlerdi. Günümüz dünyasında şarap sevenler tarafınca oldukça iyi tanınan pek çok şarap türü, uluslararası niteliklerde ödül almıştır. Braga uçak bileti almadan uygun fiyata getirmek için araştırma yapabilirsiniz. Bu araştırmanızın yanı sıra kentin ve ülkenin özelliklerini de araştırmayı ihmal etmemelisiniz.

 

 

 

Bu kentin ve ülkenin gezilecek yerlerinin tarih ve kültür açısından önemli olduğunu da belirtmek gerekir. Tarihi geçmişi oldukça eski dönemlere uzanan kentin söz konusu olduğunu unutmamalısınız. Pek çok farklı kültürün izlerini içerdiği de zaten ortada olan bir gerçektir. Fakat bu kentte görülen depremler sebebiyle pek çok eser ne yazık ki kaybedilmiştir. Köpage Ranküleri ve Balem Kulesi; dolambaçlı, karmaşık, yokuşlu yolları ve birden fazla tepeden oluşan bu kent için ‘İstanbul’ benzetmesi yapılabilir. Balem Kulesi, İstanbul’da yer alan Kız Kulesi türünde bir yapıdan ibarettir. Denizin içerisinde bulunan bu yapı, önceden sefere çıkan denizcilerin gözlemlenmesi için yapılmıştır. Balem Kulesini ziyaret ettiğinizde bu kentte yer alan parkları ve müzeleri de görmeyi ihmal etmemelisiniz. Belem Coach Museum, masal diyarına götürecek kadar fantastik bir yerdir. Kraliyet dönemlerinde kullanılan faytonların bulunduğu bir müzedir. Bu müze tamamen ihtişamın ve zenginliğin o dönemlerde nasıl yaşam sürüldüğünün bir göstergesinden ibarettir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X