Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Bora Bora Uçak Bileti

Samsun-Bora Bora

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 17178 km

Samsun-Bora Bora

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 1g 13s Aktarmalı

Bora Bora

Samsun

Güney Pasifik Okyanusu’nda bulunan Fransız Polinezyası Adaları, Fransa Cumhuriyetinin “uzak topraklar” olarak tanımladığı adalardır ve Fransız toprağıdır. Tahiti’nin de içinde bulunduğu bu adalar arasında en güzeli; hiç kuşkusuz ki Bora Bora Adası’dır. 1946’ya kadar Fransız vatandaşı olarak kabul edilmeyen yerli halk, 1946 yılında bu hakkı elde etmiştir. Tahiti dilinde “ilk doğum” anlamına gelen ve Bora Bora uçak bileti satın alarak ulaşacağınız ada, bugün lüks bir tatil geçirmek isteyenler ve balayı tatili yaşamak isteyenler için ideal bir destinasyondur. Bora Bora Adası dünya üzerinde siyah inci satın alabileceğiniz tek adadır.

 

 

M.Ö. 4.yy.da Polinezyalı yerliler tarafından ilk yerleşimin başladığı Bora Bora Adası, 1722 yılında Avrupalı gezginler tarafından keşfedilmiştir. 1777’de Polinezya Adaları’nı keşfeden ünlü gezgin James Cook’un ulaştığı Bora Bora Adası, 1822’de İngiliz Protestan misyonerler ile tanışmış, 1842’de ise Fransız egemenliğine geçmiştir. Volkanik bir ada olan Bora Bora Adası’nda, Pahia ve Otemanu adı verilen iki adet sönmüş yanardağ bulunmaktadır. Sadece 30 km2 büyüklüğündeki adada yaklaşık olarak 10.000 kişi yaşamaktadır. Ada 2.  Dünya Savaşı’nda Amerikan ordusu tarafından bir ikmal yeri olarak kullanılmış ve adaya deniz uçaklarının iniş yapabileceği bir havalimanı üssü inşa edilmiştir. O dönemde yaklaşık 5000 Amerikan Askerinin ikamet ettiği adada, 2. Dünya Savaşı sonrasında istatistiklere göre 150 civarında gayrimeşru çocuk kalmıştır. Bugün Bora Bora Adası’nda yaşayan sarışın ırk bu neslin temsilcileridir. 1960 yılına kadar açık kalan bu havalimanı, 1960 yılında bugün Fransız Polinezyası adalarının tek uluslararası havalimanı olan Tahiti Fa’a’a Havalimanı açılınca kapatılmıştır.

 

 

Tropikal iklimin yaşandığı Bora Bora Adası’nda sıcaklık yıl boyunca ortalama 30 derece civarındadır. Kasım ile nisan ayları arası yağışlı ve yüksek nemlidir. Ancak hava sıcaklıklarının 25 C’nin altına düşmemesi nedeniyle turizm, adanın en önemli gelir kaynağıdır. Mart ile kasım arası en ideal seyahat zamanıdır. Güneş çok dik açıyla geldiğinden yüksek koruyuculu güneş kremlerinin kullanılması tavsiye edilir. Bora Bora uçak bileti satın alarak ulaşacağınız Bora Bora Adası’na İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Air France ve Türk Hava Yolları, 3 veya 4 aktarma ile Bora Bora Motu Mute , Raiatea ve diğer ada havalimanlarına uçuş gerçekleştirebileceğiniz havayolu firmalarıdır. Uçuş süreniz en iyi aktarma ile ortalama 40 saat sürecektir.

 

 

Fransız Polinezyasının tek uluslararası havalimanı; Tahiti’nin başkenti Papeete’de bulunan Fa’a’a Uluslararası Havalimanıdır. Dolayısıyla Bora Bora Adasında geçmek için öncelikle bölgeye bu havalimanından giriş yapmanız gereklidir. Fransız Polinezyası’nın kuzeybatısında bulunan  Tahiti Pa’a’a Uluslararası Havalimanı, şehir merkezine 5 km. uzaklıktaki havalimanıdır. 1960 yılında açılan havalimanı, Fransa toprakları dışında bulunan tek Fransız uluslararası havalimanıdır. Tahiti Havalimanı küçük bir havalimanı olmasına rağmen havalimanına diğer adalardan gerçekleşen yerel uçuşların dışında ABD, Şili, Fransa, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen büyük uçakların inebileceği pist özelliklerine sahiptir. Türk vatandaşlarının Tahiti vizesi dışında özellikle Amerika Birleşik Devletlerinden aktarma yapacaksa, bu ülkeden de vize almaları gerekebilir. 5 terminali bulunan ve 24 saat açık olan havalimanında restoran, cafe ve gümrüksüz satış mağazalarının bulunduğu Terminal 2 en yoğun terminaldir. Bora Bora uçak bileti satın alarak ulaşacağınız Bora Bora Motu Mute Havalimanı, Tahiti Pa’a’a Havalimanından yerel uçuşların gerçekleştiği havalimanıdır. Çok küçük bir ada olan Islet Adası üzerinde bulunan havalimanı, 2.Dünya Savaşı zamanında 1943 yılında hizmete açılmıştır. 1958 yılında revizyondan geçirilen havalimanında indikten sonra gideceğiniz resorta bot ile ulaşmanız mümkündür. Tahiti’den aktarma yapacağınız Air Tahiti havayolu firması, 48 koltuklu küçük uçaklarla bu havalimanına iniş yapmaktadır. Air Tahiti’nin yerel uçuş gerçekleştirdiği diğer ada havalimanları ise; Huahine-Fare, Maupiti, Manihi, Raiatea, Tikehau ve Rangiroa havalimanlarıdır.

 

 

Pasifik Okyanusunun kraliçesi olarak adlandırılan büyüleyici güzellikteki Bora Bora Adası, özellikle su üzerine inşa edilmiş özel bungalowlu resortları ile ünlü bir adadır. İlk kez Bora Bora Adasında 1970 yılında inşa edilen su üstü bungalowlarını kullanan resort ise; adada 1961 yılında açılan Bora Bora Resort’dur. Bugün bu bongalowlar, adada bulunan tüm resortların temel özelliğidir. Bora Bora adasında toplu taşıma yoktur, Vaitape adı verilen iki kişilik küçük kiralık arabalar veya bisiklet kullanılır. Özellikle gemi ile ulaşabileceğiniz Lagün bölgesinde şnorkel veya tüplü serbest dalış, Bora Bora adasının en popüler deniz aktiviteleri arasındadır. Siyah yüzgeçli köpekbalığı, vatoz, deniz kaplumbağalarının yanı sıra ton balığı ve ağustos-eylül aylarında göç eden kambur balinaları dalış sırasında izlemeniz mümkündür. Eğer dalış yapmak istemezseniz, altı cam kaplı teknelerle açılarak bu deniz canlılarını izleyebilir ve hatta köpekbalıklarını besleyebilirsiniz.

 

 

Bora Bora Adasında yaşam çok yavaş akmaktadır. Bora Bora uçak bileti ile ulaştığınız adada yaşanan sakinlik sizi de saracaktır. 365 gün eğlencenin olduğu adalarda yaşayan yerel Maori halkı, başlarına taktıkları yerel çiçekler eşliğinde şarkılar söyleyerek dans edecek ve sizi de içlerine alacaktır. Adada lüks otellerin yanı sıra daha ekonomik konaklama tesisleri de bulunur. Temmuz ve ağustos ayları boyunca düzenlenen Heiva Festivali, adanın önemli kültür aktiviteleri arasındadır. Bora Bora Adası’nda deniz ürünleri çok popülerdir. Kılıç ve ton balığı dışında, wahoo ve mahi mahi gibi okyanus balıklarının ve hindistan cevizi sütüyle hazırlanan özel içki Poisson cru’nun denenmesi tavsiye edilir. Ayrıca Bora Bora Adası’nda çok lezzetli Fransız ve İtalyan yemeklerini de tadabilirsiniz. 

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X