6465
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Bilbao Uçak Bileti

Samsun-Bilbao

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 3222 km

Samsun-Bilbao

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 4s 14dk

Bilbao

Samsun

Tarihi özellikleri ve kültürel yapısıyla Avrupa’nın ayrı bir şehir olan Bilbao, iş seyahatleri için tercih edilmesinin yanı sıra sahilleri ve sahip olduğu kültürel yapılarıyla da görülmeye değer bir turizm şehridir. Bilbao uçak bilet alarak siz de rahat bir şekilde Bilbao’ya gidebilirsiniz. Web sitemizde bulunan akıllı arama motoru sayesinde yapmış olduğunuz Bilbao uçak bilet aramaları, anlaşılır ve ayrıntılı bir şekilde ekranınıza sunulacak. En ucuz ve en uygun Bilbao uçak bileti sizin için önerilecektir. Bu sayede ekonomik bir tatil için güzel bir başlangıç yapmış olacaksınız. İspanya’nın kuzeyinde yer alan Bilbao, Özerk Bask Bölgesi’nin Biskay vilayetinin başkenti özelliğini taşımaktadır. Birçok fabrika ve iş yerinin bulunduğu Bilbao, bu yanıyla bir sanayi şehri konumundadır. Şehirde bulunan Guggenheim Müzesi, şehrin canlılığının en önemli sebebi denilebilir. Müze kurulmadan önce cansız bir şehir halinde olan Bilbao, 1997 yılından kurulan bu müze, şehre hareket kazandırmış ve birçok turistin şehre gelmesini sağlamıştır. Zubizuri isimli beyaz köprü, şehrin imgesi halindedir ve mimarisiyle dikkat çekmektedir. Kültür, sanat ve alışveriş bakımından turistler ve yerliler iççin oldukça yeterli imkânlara sahip olan Bilbao, seyahat etmeniz için ideal bir Avrupa şehridir.  Canlı ve çeşidi bol alışveriş caddelerine sahip olan şehir, ziyaretçilerin keyifli vakit geçirebilmeleri için birçok kafe ve restoranıyla da ilgi odağı olmaktadır. Bilbao Havalimanı, Özerk Bask Bölgesinin en önemli havalimanıdır. Şehir merkezine 13 kilometre mesafede bulunan bu havalimanına İstanbul’dan yaklaşık 4 saatte gidilmektedir.

 

 

İstanbul’dan 4 saatlik bir uçuş sonrasında Bilbao Uçak Bileti ile iniş sağladığınız İspanya’nın kuzey şehri Bilbao’da bulunan havalimanı, aynı zamanda Bask Bölgesinin en önemli havalimanıdır. Şehir merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan bu havalimanı bölgenin ulaşım merkezi özelliğine sahiptir. Yolcular için özel olarak tasarlanan dinlenme odaları ve çocuk bakım odaları bütün yolcular için en faydalı hizmetlerden biridir.  Geniş bir hizmete ağı bulunan bu havalimanında alışveriş mağazalarından cafe restoranlara kadar birçok hizmet verilmektedir. Ücretsiz internet kullanımı, Özel ikramlar, ATM’ler, şarj istasyonları ve büfeleriyle temel ihtiyaçlarınızı kolayca karşılayabilmeniz için birçok alternatif mevcuttur. Okumanız için kitap ve dergi satışının yanı sıra bu havalimanında şehir rehberini de temin ederek tatilinizi daha bilgili bir şekilde geçirebilirsiniz.

 

 

Şehir merkezinin 13 kilometre uzağında konumlanan ülkenin en önemli havalimanlarından biri olan Bilbao Havalimanı, şehir merkezine ulaşım için birçok seçenek sunmaktadır. Otobüs, taksi, araç kiralama gibi hizmetlerden yararlanarak rahat bir şekilde şehir merkezine ulaşmanız mümkün. Ayrıca şehir merkezinde her yere rahat bir şekilde ulaşabileceğiniz geniş bir otobüs ağı bulunmaktadır. Bunların yanı sıra otel servisi veya limuzinleri de kiralayarak konforlu bir seyahat geçirme imkânınız bulunmaktadır. Ulaşım kanalları bakımından son derece gelişmiş olan Bilbao’da tercih edeceğiniz her araç pratikliği ve rahatlığıyla dikkat çekmektedir.

 

 

Otobüs: Bilbao Havalimanı’ndan şehir merkezine gitmek için terminal binası önünde bekleyen otobüsleri kullanmak yeterlidir. Şehrin birçok önemli noktasına gitmenizi sağlayacak olan bu otobüsler ile istenilen yere kolayca ulaşılmaktadır. Havalimanından şehir merkezine gidişlerde sabah 6’dan gece12’ye kadar seferler devam ederken, şehir merkezinden havalimanına giden otobüsler son olarak akşam saat 10’da hareket etmektedir.  Havalimanı – şehir merkezi arasında hareket eden tüm otobüsler yarım saat aralıklarla hareket etmektedir. Ulaşım için en ekonomik tercih olan otobüslere biniş ücreti 1,40 € tutarındadır.

 

 

Taksi: Turistler için havalimanından şehir merkezine ulaşımda kullanılacak en iyi seçeneğin taksiler olduğu söyleniyor. Fazla bir ücreti bulunmayan taksilere, Euro ile ödeme yapmanız gerekmektedir. Havalimanındaki döviz bürolarından paranızı bozdurabilirsiniz. Havalimanındaki terminal girişinde bulunan pek çok taksi ile yaklaşık 10-15 dakikada şehir merkezine ulaşılmaktadır.

 

 

Araç Kiralama: Yanınızda sürücü belgeniz var ise tercih edeceğiniz en rahat yöntem araç kiralamak olacaktır. Yoğun olmayan Bilbao trafiğinde rahatça sürüş keyfi yaşayabilirsiniz. Havalimanında bulunan farklı araç kiralama firmalarıyla kolay bir şekilde istediğiniz aracı kiralamanız mümkündür.

 

 

Özel Servisler: İlk ziyaretler için en risksiz yöntem otel servislerini kullanmaktır. Anlaşmalı olduğunuz otel ve servisi varsa, yolculuktan önce bilgi alarak bir servis aracı isteyebilirsiniz. Bu araçlar havalimanında sizi karşılayarak direk olarak otelinize götürecektir.

 

 

Limuzin Kiralama: Bilbao’da kiralanmak için bekleyen limuzin ve lüks araçlar da vardır. Firma sayısı fazla olmasa da kaliteli hizmet sunan firmalar mevcuttur. Araç kullanmak istemeyenler ve rahatına düşkün olanlar için güzel bir deneyim olacak olan limuzin kiralama işlemi, yolculuk öncesinde veya şehir içinde yapılabilmektedir. Yolculuk öncesinde internet üzerinden rezervasyon yaptırarak, limuzinin havalimanında sizi beklemesini sağlayabilirsiniz.

 

 

Bilbao Görülecek Yerler

 

Guggenheim Müzesi: 1997 yılında açılan müze, modern mimarinin en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Özel titanyum panellerle kaplanan müze, bu paneller sayesinde gece aydınlatmasıyla en çok ziyaretçi alan mekânlardan biridir.

 

 

Santiago Katedrali: Eski tapınak bölgesinde bulunan bu yapı 14. Yüzyıldan beri ayakta durmaktadır. Şehrin en eski yapılarından biri olan bu katedral, oldukça önem taşımaktadır. 19. Yüzyılda ilave edilen gotik mimarideki kule de ayrı bir hava katarak dikkatleri üzerine çekmektedir.

 

 

Casco Viejo: Şehrin ilgi odağı olan bu bölge Bilbao’nun tarihi bölgesidir. 15. Yüzyıldan kalan renkli 7 caddesiyle ziyaretçi akınına uğramaktadır. Tarihi dokusuyla ve dükkânlarıyla dikkat çekmektedir.

 

 

Begona Bazilikası: 16. yüzyılda Hazreti Meryem’in ortaya çıktığı rivayet edilen bu bazilika eski bir tapınağın yerine yapılmıştır. 16. Yüzyılın Rönesans eserlerinden biri olan bu yapı, yine gotik mimarisiyle turistler için görülmeye değer bir yapıdır.

 

 

Bilbao Yemekleri


Gazpacho: Soğuk bir çorba çeşididir. Taze sıkılmış domates suyunun içine biber, soğan salatalık ve maydanoz gibi sebzelerin ilave edilmesiyle elde edilir. Bilbao’da popülerdir.


 

Arroz Con Leche: Bizdeki Sütlaca benzeyen bu tatlı, pirinç ve süt ile hazırlanır ve tarçın ile servis edilir. Milli bir tatlıdır. 

 


Paella: Pirinç ile yapılan bol deniz ürünlü geleneksel İspanyol yemeğidir. İsteğe göre tavuk eti, dana eti veya sebzeler de kullanılabilir.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X