3433
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Bern Uçak Bileti

Samsun-Bern

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2385 km

Samsun-Bern

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 14dk

Bern

Samsun

Tarihi yapıları ve derin kültürel dokusuyla birçok turistin durağı haline gelen Bern, sizler için de iyi bir tatil deneyimi yaşatacaktır. Bern Uçak Bileti alarak rahatça ulaşım sağlayarak eğlenceli bir tatil için ilk adımı atabilirsiniz. Web sitemiz en ucuz Bern uçak bileti imkânlarını sağlamaktadır. Aramalarınızda sizin için en ucuz ve en uygun Bern Uçak Bileti listesi sunulacak ve kolay bir şekilde bilet alım işlemleriniz tamamlanacaktır. En ekonomik ve keyifli uçuşlar için mutlaka sitemizi kullanmalısınız.

 

 

Avrupa’nın en yeşil şehirlerinden biri olan Bern, İsviçre’nin başkentidir. Çok kültürlü ve renkli bir İsviçre yapısının en iyi örneği Bern’de yaşanmaktadır. Kültürel ve sanatsal anlamda ziyaretçilere zengin bir deneyim sunan Bern, genellikle Almanca olmak üzere İtalyanca ve Fransızca da sıkça kullanılmaktadır. Orta Çağ’dan beri korunarak ayakta kalan bir tarihe sahip olan Bern,  yaklaşık 130 Binli nüfusuyla sevimli bir şehirdir. Şehrin her yeri sembol olan ayı figür ve heykelleriyle donatılmıştır. Süslemeli çeşmeleriyle de dikkat çeken bir şehir olan Bern, sahip olduğu Gaydacı Çeşmesi ile dünyaca tanınmış bir eseri barındırmaktadır. Ayının yanı sıra peynir de bu şehrin önemli sembollerinden biridir. Bambaşka bir lezzete sahip olan peynirleri dünyaya da ihraç edilerek önemli bir tanıtım kaynağı olmuştur.

 

 

Kayak turizmi için dünyada en çok tercih edilen bölge olan Bern, birçok kayak oyunlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Dünyaca ünlü olan İsviçre çakısı ve saatleri de her köşe başında kaliteli bir şekilde alınabilmek için ziyaretçilere sunulmaktadır. Alışveriş anlamında çeşitli seçeneklerin sunulduğu şehirde her zevke hitap eden İsviçre saatleri ve hediyelik eşya bulmak mümkündür. Yöresel yemek olarak kabul edilen Fondü de İsviçre de bolca yapılmaktadır. Bern caddelerinde bulunan cafe ve restoranlarda İsviçre peynirleriyle yapılmış çeşitli fondüleri zevkle tadabilirsiniz.

 

 

Bern şehir merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Bern Uluslararası Havalimanı şehir merkezine oldukça yakın olmasının yanı sıra birçok Avrupa ülkesiyle yakın bağlantı kurmaktadır. Havalimanından kalkan trenlerle civar şehirlere gitmek çok kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Giderek artan yolcu kapasitesiyle Bern Uluslararası Havalimanı yıl boyunca binlerce insanı ağırlamaktadır. Uçuş öncesi ve sonrası yolcuların hizmetine sunulan imkânlar oldukça geniştir. Havalimanında bulunan 5 farklı araç otoparkı ile ulaşımlarınızda sıkıntı yaşamadan özel araçlarınızı park edebilirsiniz. Banka ATM’leri, sağlık ekipleri gibi hizmetlerin bulunduğu bu havalimanında seyahat acenteleri ve tur operatörleri de ziyaretçilere hizmet vermek için hazır beklemektedir. Sigara içme alanları, dinlenme salonları, danışma, VIP salonlar ve döviz bürolarının da bulunduğu Bern havalimanında ziyaretçilerin kullanımı için Wi-Fi hizmeti de verilmektedir. İsviçre mutfağını da tadabileceğiniz cafe, bar ve restoranların yanı sıra büyük alışveriş mağazaları da gün boyunca hizmet vermektedir.

 

 

Web sitemizden aldığınız Bern Uçak Bileti ile Bern Uluslararası Havalimanına iniş sağlayacaksınız. İsviçre’nin en büyük şehirlerinden biri olan başkent Bern’de ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Ulaşım için kullanılabilecek pek çok seçenek vardır. Turist olarak gidenlerin yaralanabilmesi için ayrı bir bilet sistemi de bulunmaktadır. Toplu ulaşım araçlarını ve güzergâhlarının tek bir çatı altına toplanmasını sağlayan Swiss Travel Sistem kurulmuştur. Bu sisteme ait pek çok farklı bilet seçeneği ile ulaşım sağlanmaktadır. Otobüs, tramvay, tren, feribot, troleybüs gibi toplu ulaşım araçlarına indirimli olarak binmeyi mümkün kılan bu sistemin biletlerini kullanmak ulaşımı daha kârlı hale getirmektedir. Bern Ticket isimli kart ise turistler için sunulan bir karttır. Bir günlü ziyaretlere kullanabileceğiniz bu kart ile ücretsiz olarak havalimanına gidebilirsiniz.

Swiss Travel Pass sistemiyle biletler 3,4,8 veya 15 günlük olarak alınabilmektedir. Bu biletler ile şehrin her yerinde bulunan tüm müzelere ücretsiz giriş hakkı kazanacaksınız. Yanınızda pasaport bulundurarak bu bileti kolaylıkla alabilirsiniz. Avrupa’nın göbeğinde bulunan Bern, birçok ulaşım aracı alternatifiyle her yere ulaşmayı en kolay hale getiriyor. Turistler için bir numaralı ulaşım aracı olarak teleferik göze çarpıyor. Dağların arasından ve yüksek yerlerden geçerek eşsiz manzaralar sunan teleferik, en hızlı ulaşım araçlarından biridir. Havalimanında yolcuları bekleyen birçok hizmet de şehir merkezine ulaşımı en kolay hale getiriyor. Aldığınız biletler ile en geç 30 dakikada şehir merkezine ulaşmak mümkündür.

 

 

Tren: Bern Havalimanından kalkan banliyö trenler ile şehrin merkezinde bulunan ana tren istasyonuna gidebilirsiniz. Gişelerden tren için gerekli biletleri alarak hızlı bir seyahat geçirebilirsiniz. 100 ve 101 numaralı bölgelere giren bu trenler neredeyse şehrin her yerine ulaşım imkânı veriyor.

 

 

Otobüs: Bern Havalimanında bulunan Airport Bus isimli otobüslerle direkt olarak şehir merkezine gidebilirsiniz. 334 numaraya sahip olan bu otobüslerle şehir merkezine 20 dakikada gitmek mümkün. Grup seyahati yapanlar, bu otobüsleri şoförleriyle beraber istediği kadar kiralayabilmektedir.

 

 

Tramvay: Bern havalimanında bulunan tramvay hattı ile şehir merkezine doğrudan gidebilirsiniz. Fazla valizi olanlar için pratik bir tercih olacak olan tramvaylar 5-10 dakikada bir kalkmaktadır. Şehrin birçok yerine ulaşım için yine tramvayları kullanabilirsiniz.

 

 

Taksi: Havalimanında yolcuları bekleyen birçok taksi bulunmaktadır. Özel şirketlere bağlı olan veya havalimanına bağlı olan bu taksiler ile hızlı bir şekilde şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinde de sıkça rastlanılan taksilere her yerde rastlayabilir ve kolaylıkla istediğiniz yerlere gidebilirsiniz.

 

 

Bisiklet: Valiziniz veya yükünüz yok ise, havalimanından şehir merkezine gitmek için en eğlenceli seçenek bisiklet kullanmak olacaktır. Turistlerin ve özellikle yerli halkı sıkça kullandığı bisikletler için düzgün bisiklet yolları bulunmaktadır. Havalimanında bulunan bisikletleri istediğiniz kadar kiralayarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Şehrin birçok yerinde bulunan bisiklet kiralama firmalarıyla ucuz ve istediğiniz kadar kullanma imkânınız bulunmaktadır.

 

 

Araç Kiralama: Bern Havalimanında bulunan birçok araç kiralama firması ile araç kiralayıp rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Önceden araştırarak kiralama işlemlerinde daha ucuza getireceğiniz bu yöntem ile en konforlu şekilde şehir merkezine gidebilmektesiniz.

 

 

Rosengarten (Gül Bahçesi): Bern’in en sembolik parklarından biri olan bualan,220 farkı gül çeşidiyle dinlenme ve temiz hava için idealdir ortamdır.

 

 

Hapishane Kulesi: 13. yüzyılda yapıldığı bilinen bu kule, Bern’in en eski yapılarından biri. Mimarisi bozulmadan sürekli restore edilen bu kule, turistler açısından beğenilecek bir yerdir.

 

 

Saat Kulesi: 13. yüzyılda yapılan bu kule, şehrin giriş kapısıdır. Astronomik saat ile güncel saatin görüldüğü bu kule ayrıca UNESCO Dünya Mirasları listesine girmiştir.

 

 

Bern Katedrali: 100 metreyi aşkın kulesiyle 15. Yüzyılda inşa edilen bu katedral İsviçre’nin en önemli katedralidir. Gotik mimarisi ve görkemli yapısıyla oldukça ilgi çekmektedir.

 

 

Süt ve süt ürünlerinin arı bir yeri olan Bern Mutfak kültüründe patates bezelye ve lahana yemekleri sık tüketilmektedir. 200 farklı peynir türünün üretildiği Bern’de peynirden yapılmış pek çok lezzet vardır. Milli yiyecek haline gelen Fondü, peynirli ve çikolatalı alternatiflerinin yanı sıra yağ içerisinde et ile de yapılmaktadır. İsviçre çikolataları da dünyaca ünlüdür. Bu özel çikolatalar ile yapılan tatlıları mutlaka denemelisiniz. 

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X