4355
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Barbados Uçak Bileti

Samsun-Bridgetown

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 9547 km

Samsun-Bridgetown

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 11s 45dk

Bridgetown

Samsun

Barbados bağımsız bir ada ülkesi olma özelliğine sahip bir yerdir. Karayip Antil Adaları’nın bir parçası olan Barbados, Güney Amerika kıtasına bitişik bir konumdadır. Atlas Okyanusu’ndan esen alize rüzgarları sayesinde sıcaklığının ılıman olduğu tropikal bir iklime sahiptir. Ülkenin ekonomisi çoğunlukla şeker üretimi ve şeker ürünlerine dayanmaktadır. Bir diğer gelir kaynağı ise turizmdir. Tropikal bir iklime sahip olan Barbados, yıl boyunca 20 derece ve 32 derece arasında seyir eden bir hava sıcaklığına sahiptir. Ocak ayı ve Haziran ayı arasındaki dönem ülkenin en sıcak dönemleridir. Ülke 11 bölgeden oluşmaktadır. Resmi dili İngilizcedir. İngilizce’nin yanı sıra azınlık bir kesim Fransızca ve İspanyolca da konuşmaktadır. Her mevsim Güneş’in hakim olduğu Barbados’s her mevsim gidilebilir. Ülke’nin plajları her daim açıktır. Bordo pasaport sahipleri 6 ay boyunca vizeden muaftır. Ayrıca Yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri 6 ay süreyle vizeden muafdır. Barbados güvenlik açısından karayip adaları arasından en güvenlisidir. Adada sivrisinek bolluğu olduğundan, sivrisinek koruyucular mutlaka götürülmelidir.

 

 

Barbados’a vize istenmemektedir, tek yapmanız gereken bir Barbados uçak bileti almak ve bavulunuzu hazırlamak. Türkiye üzerinden aktarmalı olarak adaya ulaşım havayolu ile 12 saatlik bir dilimi kapsamaktadır. Türkiye üzerinden direk olarak Barbados’a uçuş bulunmamaktadır. Aktarmalı uçuşlar ile adaya gidiş sağlanır. British Airways ve Air Canada ile aktarım sağlanmaktadır. Barbados uçak bileti aldığınızda, Toronto ve Frankfurt üzerinden sağlanan aktarmalı uçuşlar ile adaya ulaşabilirsiniz. Barbados sokakları, doğa ile içi  içe ve hareketli maceralarla doludur. Cuma günleri ve Cumartesi Günleri gece hayatının en işlek olduğu günlerdir. Atlantik Okyanusu’nun koylarına 20 dakikalık kısa bir süre içerisinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Adanın batı yakası yüzmek ve güneşlenmek için en ideal bölgedir. Türk lirası ile yaklaşık 1.5 TL ile, otobüs ulaşımı sayesinde her noktaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 

Barbados’un  en önemli şehri Bridgetown şehridir. Bridgetown, Barbados’un başkenti ve en büyük şehridir. 96.578 kişilik bi nufüsa sahiptir. Başta Hunte’s Garden isimli ünlü bahçe olmak üzere, Dover Plajı, Rockley Plajı, Bottom Bay plajı, yemyeşil bir doğa manzarası ile Apes Hill Golf Club, Harrison’s Cave mağarası, Jewish Synagogue tarihi müzeyi mutlaka gidilmesi gereken yerler arasındadır. En eski çiftlik evlerinden birisi olan St. Nicholas Manastırı, göz kamaştıran toprak yapısıyla ilgi çekicidir. Bu manastırda köle kayıtları ve kimlik bilgileri muhafaza edilmiştir. Barbados’ta yer alan 1751 yılında Amerika Birleşik Devletletleri başkanı George Washington’ın  evi, müze olarak kullanılmaktadır. Turistik açıdan önemli bir lokasyondur. Bir kıyı kasabası olan Oistins, deniz kıyısında bulunur ve hareketli bir balık pazarıdır. Kıyı kasabası Oistins adanın en iyi partilerine ev sahipliği yapan bir yer olma özelliğine sahiptir. Cuma ve Cumartesi günleri country ve reggae tarzında müziklerin hakim olduğu, barbekü ve rom’un bok miktarda satıldığı partilere ev sahipliği yapan bir kasabadır. Gece 02:00’a kadar devam eden bu partilere yerek halk büyük bir katılım gösterir. Yıpranmış eski binalar ve yerel halkın ikamet ettiği Speighttown’da soy müzesi olarak kullanılan Arlington House bulunmaktadır. Seyahat bitmeden önce mutlaka adada mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

 

 

Speighttown bölgesinde bulunan Fisherman’s Pub, yakınında bulunan güverteden gelen balıklar sunulduğu ve stel-pan  müziğin alana eşlik ettiği bir yerdir. Adanın geleneksel yemeği cou-cou’yu burada yiyebilirsiniz. Flying fish’de tercih edilen yemekler arasındadır. David’s Place isimli mekan ise hoş bir  koy manzarası olan, hoş ve romantik saatler geçirebileceğiniz bir yerdir. Bu mekanda bol miktarda deniz ürünleri ve Kreole körisini tadabilirsiniz. Adanın en popüler restorantlarından biri olan Roundhouse Restorantı, dünyanın en önemli resif yarığı Soup Bowl’un net olarak görülebileceği bie konumdadır. Bu restorantta, kahvaltıda muzlu ekmek yiyebilir, öğlen ise leziz salataları ve leziz sandviçleri tercih edebilirsiniz. Akşam yemeğinin en özel menüsüyse ekmekağacı meyvesi çorbasıdır. En iyi karayip yemeklerini bulabileceğiniz mekan, Holetown’daki Raggamuffins isimli mekandır. Ailoi sosu eşliğinde isli balık’ın tadını burada deneyebilirsiniz. Pazar günleri Raggamuffins’te drag şovu etkinliği düzenlenmektedir. Adayı gezintisine kendinizi kaptırdıktan ve lezzetli yemelerin tadına vardıktan sonra dinlenebilmek için, denize doğrudan bakan, tik ağacından  yapılmış mobilyalar ile süslenmiş Atlantis Otel’i tercih edebilirsiniz.

 

 

Barbados’lu ünlü bir yazarın, yazı yazmak için kullandığı bir otel olması  ile ün yapmış bir oteldir. Geniş suit odalara sahip olan ve yürüyüş organizasyonları ile adayı keşfedebileceğiniz Peach and Quiet’ı da tercih edebilirsiniz. Bathsheba tepelerinde bulunan Sea-U Guest Home misafir evinin eşsiz manzarası sizi cezbetmezse, adanın güney kıyısının en özgün mekanlarından birisi olan Little Arches’ta konaklayabilirsiniz. Eskiden Akdeniz tarzında bir köşk olan Little Arches, günümüzde etkileyici bir tropital dekora  sahip 10 odalı bir konaklama yeridir. 12 arazinin ortasına yerleştirilmiş ve 88 adet ultra lüks odaya sahip olan aile işletmesi Coral Reef Club yöresel sanat eserlerinin karışımından oluşan bir mekan olması sebebi ile tercih sebebi olabilir. 

 

 

Vize sıkıntısı olmadan yalnızca Barbados uçak bileti ve bavulunuzu alarak eşsiz bir seyahat geçirebileceğiniz bu ada, Katamaran ile  günü birlik geziler yapabileceğiniz, mangalda balık ziyafeti çekebileceğiniz, hindistan cevizi içerisinde rom içebileceğiniz ve birkaç şişe Mount Gay Extra Rum rom satın almadan dönmek istemeyeceğiniz, karayiplerde mutlak görülmesi gereken adalardan bir tanesidir. Barbados uçak bileti temin edebileceğiniz British Airlines ve Air Canada firmaları sayesinde, aktarmalı olarak Toronto ve Frankfurt üzerinden adaya ulaşım sağlayabilir ve Barbados’un göz alıcı sokakları, eşsiz lezzetleri içerisinde, büyüleyici bir yolculuğa başlayabilirsiniz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X