2936
Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Astana Uçak Bileti

Samsun-Astana

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 4263 Km

Samsun-Astana

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 8s 15d Aktarmalı

Astana

Samsun

Kazakisatan’ın yeni başkenti Astana Almati’den sonra ülkenin en büyük ikinici şehridir. İstanbul’dan Astana’ya haftada 5 kez direk uçuş yapılmakta. UNESCO tarafından 1999 yılında Barış Şehri ünvanı verilen şehir büyük yatırımlar alarak bir dünya şehri olma yolunda ilerlemektedir. Astana resmi dili Kazakça olsa bile gündelik dilde daha çok Rusça konuşuluyor. Astana saat dilimi Türkiye saat dilimine göre 3 saat ileride bu saat farkı jet lag olmanıza sebep olmasa da etkilenebilirsiniz. En hesaplı uçak bileti için seyahat planınızı erken yapmanızı ve biletinizi en az iki ay önceden almanızı tavsiye ederiz. Astana Havalimanı, şehir merkezine 15 km mesafede bulunuyor. 1998 yılında Almatı yerine Kazakistan’ın başkenti ilan edilen Astana’nın gezilecek yerlerini, damak lezzetlerini sizlere tanıtmadan önce havalimanından şehir merkezine ulaşım için kısa bilgiler vermek istiyoruz.

 

 

Astana şehrindeki tek havalimanı olan Astana Havalimanı, şehir merkezine yaklaşık 15 km mesafede bulunmaktadır. Astana Havalimanı'na ulaşım için önce çıkan seçecek otobüslerdir. Sabah 06:00 gece 00:00 arası 15 dakikada bir yapılan otobüs seferleriyle havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşabileceğiniz otobüs numaraları 10 ve 12’dir. Toplu taşıma kullanmayı tercih etmiyorsanız, şehir merkezine ulaşmak için taksileri tercih edebilirsiniz. Taksi ücretleri düşük olduğu için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Astana Havalimanı’nda bulunan taksi kiosklarından istediğiniz taksi firmasını fiyatlarına göre seçebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken bazı taksilerin diğerlerine göre yüksek ücretli olabildiğidir. Ayrıca korsan taksi çok kullanılıyor bunun yüzden havalimanında size gelip taksi olduğunu söyleyenleri dikkate almayın kiosklardan çağırmanız daha doğru olacaktır.

 

 

Astana’ya gitmek için havayolu şirketlerinin istatistiklerine göre Astana uçuşları için en ucuz uçak biletini alabileceğiniz dönem Ekim’in son haftası ile Aralık’ın ilk haftası arasındaki dönem. Fakat bu dönem Astana’da oldukça soğuk geçmektedir. Karasal iklimin hakim olduğu Kazakistan’da sıcaklıklar kış aylarında genellikle sıfırın altına inmektedir. Yaz ayları çöl sıcaklarının etkili olduğu şehire seyahat için en uygun dönem Nisan – Haziran aylarıdır. Biletinizi seyahat tarihinizden ortalama 60 gün önce alarak en ucuz Astana uçak biletine sahip olabilirsiniz. En hesaplı uçacağınız gün Cuma, en pahalı uçacağınız gün ise Perşembe. Astana’nın yerel tatları temelde et, patates, pilav olan Kazak mutfağının temsilcisi restoranlarda dünyaca meşhur Kazak havyarını da tatmalısınız. Kısrak sütünden yapılan kımız da farklı çeşitleriyle mönülerde yer alıyor. Astana’da yerel mutfağın dışında Japon, Çin, İtalyan, Fransız restoranlarına kadar pek çok alternatif bulunuyor. Astana’da Orta Asya kültürünün yemeklere etkisi büyüktür. Özellikle en çok tüketilen yemekler et yemekleridir. Kendilerine kurtlardan sonra en çok et yiyen canlı biziz diyen Kazaklar için et yemeklerinin ne kadar önemli olduğunu anlayabilirsiniz. Özellikle at eti çok tercih edilmekte ve özel kabul edilmektedir. Kazakistan’da bir eve veya bir yere misafir giderseniz saygı amaçlı olarak size at eti ikram edilecektir.

 

 

Astana’da görülmesi gereken yerlerin başında, 105 metre yüksekliğinde, tepesine 22 metre çapında devasa bir altın yumurta oturtulmuş olan Bayterek Anıtı gelir. Kentin simgesi olan Bayterek Anıtı hayat ağacını temsil etmektedir. Asansör ile çıkılan kuleden kuşbakışı Astana manzarısı deneyimi yaşayabilirsiniz. 140 dönüme kurulan alışveriş ve eğlence merkezi Han Çadırı, yüzyılın mimari eserlerinden biri olarak gösteriliyor. Han Şatır olarakta adlandırılmakta olan Han Çadırı dünyanın en büyük çadırı olma ünvanına da sahiptir. Atamekan Map of Kazakhstan’da, 200’den fazla tarihi eserin minyatürünü görebilirsiniz. İstanbul’daki MİNİATÜRK’e benzeyen yapıda Kazakistan’ın 14 eyaleti yanında Astana ve Almatı şehirlerinin özel yapılarına ait minyatürler bulunmaktadır. Oldukça geniş bir alanı kaplayan Atameken’i gezmek için en az iki saat ayırmanızı tavsiye ederiz. 2 binden fazla türde deniz canlısı ve dünyanın farklı yerlerinden gelen 100 tür deniz faunası ‘Duman’ adlı okyanus akvaryumunda bulunuyor. 5 bin kişinin ibadet edebildiği Nur Astana Camii’nin, her biri 63 metre yüksekliğindeki 4 minaresinin külahları ve kubbesi altın kaplamalı.

 

 

Astana seyahatiniz için sizlere birkaç ipucu hazırladık. Bazı otomobillerin direksiyonlarını sağda, bazılarınınkini solda görürseniz şaşırmayın. Bu Kazakistan’ın ve başkentin yapılanma sürecinde olduğunun bir göstergesi. Ülkede sert karasal iklim hâkim. Yani, kış mevsimi çok soğuk olurken, yazlar çok sıcak oluyor. Bavulunuzu bu duruma uygun hazırlamakta fayda var. Genel olarak Astana pahalı bir şehir bizim para birimimize göre düşük bir para birimleri olsa da maalesef bu fiyatlara olumlu yansıdığını söyleyemiyorız. Astana’da konaklama seçenekleri oldukça fazla ister 5 yıldızlı otelde kalabilir isterseniz günlük ev kiralayabilirsiniz. Ülkeye girişte havalimanında vize alınıyor genelde 1 aylık vize verilmekte. Kazakistan’a giriş yapan yabancıların havalimanlarında bulunan polislere girişlerini kayıt ettirmeleri gerekiyor bu durumu atlarsanız ülkeden çıkışta sıkıntı yaşayabilir ve hakkınızda bir daha ülkeye girişlerde sorun yaratabilecek bir kayıt oluşmasına neden olabilirsiniz. Kazakistan’ın diğer şehirlerine nazaran pahalı olan Astana’daki alışveriş merkezlerinde Asya’ya özgü hediyelik eşya, giysi, şapkalar, halı ve kilim alabilirsiniz. En ucuz Astana uçak bileti bulmak için sitemizde tüm havayolu biletlerini karşılaştırabilir 3 adımda uçak biletinizi kolayca alabilirsiniz. Hepfly olarak güzel bir tatil ve iyi yolculuklar dileriz.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X