Dünya Parmağının Ucunda!

Samsun Aachen Uçak Bileti

Samsun-Aachen

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 2549 Km

Samsun-Aachen

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 3s 30d Aktarmalı

Aachen

Samsun

Aachen Almanya’nın bir kentidir. Aachen kenti konum olarak Almanya’nın kuzeybatı bölgesinde yer almaktadır. Belçika ve Hollanda sınırlarında, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunmaktadır.  Şehrin kuruluş tarihi 1306 yıllarına kadar dayanmaktadır. Bu kadar eski bir tarihte kurulmuş olan bir bölgede tarihi dokulara resmen doyacaksınız. Sizler de tarihin tozlu sayfalarından günümüze kadar gelen bu güzide şehirlerden biri olan kenti görmek istiyorsanız en kısa zamanda Aachen uçak bileti almanızı tavsiye ederiz.

 

 

Önemli teknik üniversitelerinden biri olan Rheinisch-Westfalische Technische Hochschule’da Aachen kentinde bulunmaktadır. Sanayi gelişmeleri bakımından oldukça ileride olan Aachen linyit çıkarma bakımından oldukça büyük başarılar göstermektedir. Sanayinin demir-çelik, dokuma, cam, gıda ve kimya alanlarında büyük başarılar sergilemektedir. Aachen bölgesinde bulunan maden ocakları tarihin oldukça eski dönemlerinden beri işletilmektedir. Roma döneminden beri bu madenlerin işletildiğini söylersek ne kadar eskiye dayanan bir şehir olduğu hakkında bir fikir sahibi olabilirsiniz.

 

 

Aachen kenti sıcak ve ılıman bir iklim tipine sahiptir. Oldukça bol yağış alan bir şehirdir. Öyleki, en kurak aylarda bile oldukça bol yağış aldığını görmekteyiz. Aachen bölgesinin yıllık sıcaklık ortalaması 9,8 derecedir. Yıllık yağış miktarıysa 854 mm olarak geçmektedir. Eğer sizler de yağmuru seviyorsanız, neredeyse yılın her mevsiminde yağış alan Aachen uçak bileti alarak gelebilirsiniz.  Almanya’ya bağlı bir şehir olduğundan para birimi olarak Euro kullanılmaktadır.

 

 

Tarihi açısından oldukça dolu bir geçmişe sahip olan Aachen, 936 yılında Otto’dan 1531 yılında Ferdinand’a kadar olan Kutsal Roma Germen İmparatorluklarının taç giydiği yerdi. Şarlman’ın kuzeydeki başkenti ve Karolenj uygarlığının merkezi olan bölgeydi. Aachen kenti 1794 yılına kadar özerk imparatorluk statüsünden yararlanmıştır. Ancak aynı tarihlerde Fransızlar tarafından işgal edildi. 1815 yılındaysa Prusya’ya, Viyana Kongresi nedeniyle devredildi. Aachen’nin kara talihi burada son bulmadı. I. Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri tarafından işgale uğradı. 1930 yılında bu işgalden kurtuldu. Ancak II. Dünya Savaşı’nda büyük ölçüde yıkıma uğradı. Bunun gibi dolu bir geçmişe sahip bir kentte bir an bile sıkılmaksızın gezebilmek için en kısa sürede Aachen uçak bileti almanızı tavsiye ederiz.

 

 

Maastricht\ Aachen Airport-Havaalanı: Maastricht Aachen Havalimanı, Aachen şehrine 28 kilometre uzaklıktadır. Bu havalimanı Hollanda sınırları içerisinde bulunur. Ancak Aachen konum olarak Hollanda’ya oldukça yakın olmasından kaynaklı bu havalimanını kullanmaktadır. Türkiye’den Aachen’e gitmek için Turkish Airlines havayolu şirketini kullanabilirsiniz. Aachen uçak bileti ararken Maastricht uçak bileti araştırmaları da yapabilirsiniz. Bu iki şehre tek bir havalimanından ulaşım sağlamak mümkündür. Bu nedenle arama yaparken İstanbul– Maastricht şeklinde arama yapabilir, havalimanına indikten sonra Aachen’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 

Lufthansa, IBERİA, OnurAir, Pegasus, KLM, AİRFRANCE, transavia.com, SunExpress havayolu şirketlerinden aktarmalı uçuş seçeneklerinden yararlanarak havalimanına ulaşım sağlayabilirsiniz.

 

 

Aachen’e geldiğiniz zaman Aachen Katedralini mutlaka görmelisiniz. Bu katedral Şarlman tarafından yaptırılmıştır. İçerisinde de Şarlman’ın yattığı mezar bulunmaktadır. Katedralin biçimi sekizgen şeklindedir. Katedralin esin kaynağıysa İtalya’da bulunan San Vitale Kilisesi olmaktadır. Bu katedral UNESCO tarafından Dünya mirasları listesine alınmıştır. Aachen Katedrali, Kuzey Avrupa’da bilinen en eski katedralidir. Bu katedral, tarih boyunca taç giyme törenlerinin merkezi olmuştur. Aachen Katedrali yaklaşık olarak otuz kral ve on iki kraliçe görmüştür. Kraliyet ailelerin için de önemli bir yeri olan bu katedrali görmek için bile Aachen uçak bileti almaya değecektir.

 

 

Aachen’de tarihi doku gezinizi yapmaya devam ettikçe sizler de fark edeceksiniz ki birçok yerde Ortaçağ’dan kalma eserler bulunmaktadır. Ortaçağ mimarisinin birçok örneğini bu kentte bulabilirsiniz. Belediye Binası, diğer adıyla Town Hall-Rathaus 14. yüzyıldan kalma bir şaheserdir. Bu bina 18. yüzyılda gotik mimari tarzına uygun hale getirilmiştir. Bu nedenle bina oldukça şatafatlı bir resim çizmektedir. Bina iki kere yanma tehlikesi bile geçirdi; ancak tüm bunlardan büyük ihtişamıyla birlikte kurtulmayı başardı.

 

 

Aachen’de görebileceğiniz yerler arasında müze ziyaretinin de almasına dikkat edin. Şehrin dolu tarihi geçmişinden izleri sokaklarda görebileceğiniz kadar kentin müzelerinden de önemli ipuçları yakalayabilirsiniz. Bu nedenle Aachen’ye geldiğiniz zaman mutlaka Ludwig Forum für Internationale Kunst müzesine uğramalısınız. Aachen’in görkemli kalelerinden biri olan Aachen Rathaus’u da gezi listenize eklemeyi unutmamalısınız.

 

 

Palatine Şapeli, şapel mimarisinden hoşlananların seveceği yerlerden biridir. Saray Şapeli olarak da bilinen bu yer, bünyesinde Charlemagne'ın mezarı barındırmaktadır. Palatine Şapeli, 790 yılında yapımına başlanmış, oldukça eski bir binadır. 805 yılında katedral olarak kutsanmış bu yer Küçük Ayasofya Camisi’ne olan benzerliğiyle de ilgi çekmektedir. Charlemagne'ın mezarının üzerinde 1168 yılında Friedrich Barbarossa'nın armağan ettiği bir avize asılı durmaktadır. Palatine Şapeli’nin içerisinden Antik dönemden kalma sütunlardan tutun da gotik mimari etkilerine kadar birçok görkemli mimari yapılardan etkilenmiştir. Ayrıca Aachen’ye geldikten sonra St. Foilon ve St. Paul kiliselerine ziyaret etmeyi de unutmayın.

 

 

Aachen’de tüm bu tarihi yapılardan sıkıldıysanız doğa yürüyüşüyle biraz kendinize gelmenizin zamanı geldi demektir. Lake Eupen doğa yürüyüşle birlikte yeşilliğin içerisinde kaybolacak ve doğanın muhteşemliğinde büyüleneceksiniz.

 

 

Almanya’nın çikolatalarının ne kadar meşhur olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Almanya’nın çikolata konusundaki bu ünü, Aachen şehrine de vurmuş ve oldukça ünlü bir marka olan Lind çikolatalarının farbrikasını bünyesinde barındırmayı başarmıştır. Bu leziz çikolata markasının fabrikasına ev sahipliği yapması sayesinde Aachen bölgesinde oldukça uygun fiyatlarda alabilirsiniz. Aachen sokaklarında gezerken şehrin ana caddelerinde Türk lokantalarıyla karşılaşabilirsiniz. Türkiye lezzetlerini hiçbir şeye değişmem diyenlerdenseniz bu restoranlarda ülkemizin lezzetleriyle karnınızı doyurabilirsiniz. Aachen konum olarak Alman mutfağının etkisinde kaldığı kadar Hollanda yemek kültüründen de izler taşımaktadır. Birasıyla da ünlü olan Almanya’nın Aachen kentinde tarihin güzide dokularını seyrederek mükemmel biranızı yudumlamanın keyfi de bir başka olacaktır.

Samsun, Türkiye'nin en kalabalık on altıncı şehridir. Karadeniz ve Orta Karadeniz Bölgesi'nin ise en kalabalık şehridir. Büyükşehir Belediyesi olan Samsun'a komşu olan şehirler Ordu, Tokat, Amasya, Çorum ve Sinop illeridir. Karadeniz'in eğitim, sanati, ticaret, ekonomi ve sağlık açılarından en gelişmiş şehridir. Ayrıca "Karadeniz'in Başkenti" ve "Atatürk'ün Şehri" olarak anılmaktadır. Aynı zamanda liman şehri olan Samsun, önemli bir lojistik merkezidir. Yerleşim tarihi milattan önce 60.000 yılına kadar uzanır. 

 

 

Samsun, Karadeniz Bölgesi'nin orta bölümünde yer alır. Şehrin geneli zengin bir orman yapısına sahiptir. İlçelerinin ovalık alanlarında bitki örtüsü yok denecek kadar azdır. 1200 rakıma kadar olan yerlerde geniş yapraklı, sonrasında ise iğne yapraklı ağaçlar bulunur. Samsun il sınırlarından Kızılırmak ve Yeşilırmak geçer ve Karadenize dökülür. Şehrin ilçe sınırlarında ise çok sayıda akarsu bulunmaktadır. Samsun'da yeraltı zenginlikleri de azımsanmayacak kadar çoktur. Çinko, manganez, kurşun, tuğla, kireçtaşı, çimento, kiremit ve doğal taşlar hammeddeleri yeraltı zenginlikleri arasında gösterilebilir. Ayrıca linyit madeni ve jeotermal kaynaklar da önemli ölçüde çıkarılmaktadır. 

 

 

Samsun İklimi sahil ve iç kesimlerde konumu itibariyle değişiklikler gösterir. Sahil şeridi yerleşim yerlerinde iklim, yaz aylarında sıcak ve nemli, kış aylarında serin geçmektedir. İç kesimlerde ise dağların da etkisi ile karasal iklime dönüşen bir hava hakimdir. Yaz ayları serin, kış ayları soğuk yağmur ve kar yağışlı geçmektedir. Sahil kesimlerinde kar çok az görülürken, içlere doğru ulaşımın aksadığı zamanlar dahi olmaktadır. 

 

 

Şehrin tarihine baktığınızda tarım anlamında zeytin yetiştiriciliği 1870'li yıllarda yerini tütün üreticiliğine bırakmıştır. Zeytin üreticileri boşalan alanlar üzerine kalan zeytin ağaçlarını da sökerek yerine tütün ekildi. Tütün üretiminin yanı sıra şehirde tahıl üretimi de önemli bir yer tutmaktaydı. Sebze ve meyvecilik ise 19. yüzyıl başlarında Samsun'da yaygın olarak görülmeye başlanmıştır. Başta patates, soğan ve fasulye olmak üzere bir çok sebze çeşidi yetiştirilmeye başlandı. Meyce yetiştiriciliği ise genellikle bahçe kültürüne sahipti. Sonrasında kurulan çiftlikler birçok meyvenin yetiştirilmesi ve bakımının kolaylaşmasını sağladı. Devlet desteği de sağlanmasıyla 20.000 dekar üzerine kurulu bir çiftlik inşa edilierek tarıma katkıda bulunulmuştur. Ayrıca Ziraat Bankası'da 100.000 dönümlük iki çiftliğiyle şehrin tarım ve ekonomisinde önemli bir rol oynamıştır. 

 

 

Tarımın yanı sıra hayvancılık ve sanayide de gelişmiş Samsun,mutfağıyla da adından söz ettiren şehirlerimizdendir. Samsun mutfağı denince, Karadeniz, Anadolu, Kafkas ve Balkan etkilerini görmeniz mümkündür. Yöreye özgü bitkilerin bir çoğundan çorba ve turşu yapılmaktadır. Halk arasında en beğenilen yemekleri ise; Karalahana çorbası, dolma ve kavurmadır. Ayrıca fasulyenin turşusu ve diblesi de sık tüketilen yemeklerdendir. En çok tüketilen deniz ürünü ise hamsidir. Samsun'da hamsinin çeşit çeşit yemekleriyle karşılaşabilirsiniz. Tavası, buğulaması, pilavı ve ekmeği başlıcalarıdır. Mutfağının zengin oluşu turizme az da olsa katkı sağlamaktadır. Sahil ve güneş turizmi açısından çok gelişmese de Samsun'da doğa ve kültür turizmi önemli bir yer tutar. Samsun'da yamaç paraşütü, sörf, jet ski ve yelken sporları yapabilir, Gölalan Şelaleri ve Asarağaç Tepesi doğa yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Şehrin tarihine tanıklık etmek isterseniz Bandırma Vapuru Müzesi, Gazi Müzesi ve Samsun Kent Müzesi ziyaret etmeniz gereken yerlerdendir. 

 

 

Ulaşım konusunda da gelişmiş bir şehir olan Samsun'da demiryolları, hafif raylı sistemler, karayolları, denizyolları ve havayolları gibi temel ulaşım araçları kullanabilirsiniz. Amisos Tepesi ile Batıpark arasındaki ulaşımı 320 metre uzunluğundaki teleferik hattıyla sağlayabilirsiniz. Cumhuriyet döneminde demiryolları önem taşımaktaydı. Bu nedenle 1923 yılında Samsun - Sivas arası demiryolu inşasına başlanmıştır. 1926 yılında hizmete açıldı fakat kötü havaşartları ve personel eksikliği sebebiyle 1932 yılında tamamlanmıştır. Osmanlı döneminde denizyoluyla Samsun'a getirilen malların karayolu ile Basra Körfezi'ne aktarılırken elverişsiz yolların azizliğiyle zor şartlarda gerçekleştirilmekteydi. Zamanla devletin karayollarına da yaptığı yatırımlar sayesinde şehrin tarih içinde önemli giriş çıkış kanalları oluştu. Demiryolu, denizyolu ve karayolu ile kesintisiz bir ulaşım imkanı Samsun'da sağlanmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı, 15 Aralık 1998 yılında hava trafiğine açıldı ve ilk seferi 11 Ocak 1999 yılında gerçekleştirildi. Günümüzde İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya gibi şehirlere direkt uçuşlar gerçekleştirilmektedir. 

Samsun Kalkışlı Uçuşlar

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X