611
Dünya Parmağının Ucunda!

Malatya Kocaeli Uçak Bileti

Malatya-Kocaeli

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 996 Km

Malatya-Kocaeli

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 9s 5d Aktarmalı

Kocaeli

Malatya

Kocaeli Havalimanı

 

Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı olarak da bilinen Kocaeli Havalimanı, Kartepe ilçe sınırları içindedir. Adapazı merkezden 30, İzmir merkezden 15 km mesafede bulunan havalimanının yolcu uçuşlarına başlaması ,çin öngörülen tarih 2015 senesinin ilk yarısıdır.

 

Kocaeli Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?

Toplu Taşıma

Uçak saatlerine göre belirlenen seferlerle Kocaeli Belediyesi tarafından hizmete konan 250 kodlu otobüsü kullanarak alana ve Kocaeli merkeze ulaşmak mümkündür. Otobüs seferlerinin detaylı bilgisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi web sitesinden edinilebilir. Sakarya Belediyesi de Kocaeli Havalimanı'na otobüs seferleri düzenlemektedir. 54 K ve 54 S kodlu otobüsler Sakarya merkezden Kocaeli Havalimanı'na yolcu taşır.

Buna ek olarak, D100 karayolu üstündeki tüm duraklardan Eşme ve Uzuntarla Halk Otobüsleri'ni kullanarak da havalimanına ulaşabilirsiniz.

 

Malatya, Doğu Anadolu'nun en büyük şehridir. Yukarı Fırat bölümünde bulunan şehir, Güney ve Orta Anadolu'nun kesişme noktasında bulunduğundan sosyal yapı itibariyle çeşitlilik gösterir. Hitit döneminden beri şehir ayaktadır ve el değiştirerek, yıkılarak, yeniden yapılarak günümüze kadar gelmiştir. Kayısı diyarı olarak bilinir. Malata Ovası'nın %80'i kayısı bahçelerinden oluşur. Dünyaca ünlü kuru kayısı üretimi şehrin ekonomisinde büyük rol oynar. İsmet İnönü ve Turgut Özal'ın memleketi olan Malatya, Türkiye'de iki Cumhurbaşkanı çıkan tek şehirdir. 

 

 

Şehrin eski adı kazılarda bulunan Kültepe tabletlerinde Melita, Hitit tabletlerinde ise Maldia olarak geçmektedir. Kelime kökü ve anlamı olarak Hititçede bal anlamına gelen "Melid"den türediği belirtilmiştir. İlk zamanları adı "bal ülkesi" anlamına gelen "Melitava" olarak kabul gören şehir zamanla Meliddu, Melide, Melid, Milid, Milidia, Melitea olarak kitabelere kaydedi. Türklerin fethetmesiyle bugünkü adını almıştır ve Cumhuriyetin ilanıyla resmi kayıtlara Malatya olarak geçmişti. 

 

 

Şehre komşu olan şehirler Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Kahramanmaraş, Sivas ve Erzincan illeridir. İl geneli dağlıkdır. Geçiş bölgesi olduğu için Akdeniz, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin özelliklerini taşır. Şehre Beydağları'nın görüntüsü eşsiz bir manzara katar. Rakım 960 metredir. Kıvrımlı bir arazi şekli hakimdir. Genel olarak karasal iklim hüküm sürer. Esiden kış ayları çok zorlu ve çetin geçerken su potansiyeli ve son yıllarda inşa edilen barajlar yüzünden iklim şuan ki yumuşak halini aldı. Günümüzde ılıman bir iklim şekline dönümektedir. 

 

 

Ekonomik olarak bölgenin en gelişmiş şehrini oluşturur. Çevresinde bulunan çok sayıda kayısı fabrikası istihdam sağladığı için sanayi açısından gelişmiştir. Ayrıca ekonomisinde tekstil de önemli bir yer tutar.İki organize sanayi bölgesi bulunan şehirde üçüncü bir sanayi bölgesi için altyapı tamanlanmıştır. Tarım genel olarak Malatya Ovası'nda yapılır. En büyük tarım ürünü ve geliri kayısı olduğu için ağırlık kayısı üretimidir. Dünya kayısı ihtiyacının %80'ini Malatya şehrinden karşılamaktadır. 

 

 

Bölge için önemli bir kültür sanat merkezi olan şehirde bulunan müze, devlet tiyatrosu, kültür ve kongre merkezi gelişimine büyük katkı sağlamaktadır. Yakın zamanda açılan alışveriş merkezi ise sosyalleşmek adına en çok ilgi gösterdiği yerlerden biridir. Şehirde tarihi yapılara da rastlamanız mümkündür. Halk arasında Yeni Camii olarak bilinen Hacı Yusuf Taş Camii 100 yıllık tarihi ile Malatya'nın merkezinde bulunmaktadır. Son yıllarda restore edilen Ulu Camii'de görülmesi gereken tarihi yapılardandır. 

 

 

Malatya mutfağıyla da misafirlerine dört dörtlük bir ağırlama sunar. Meşhur yemeklerinden içli köfte, analı kızlı, ekşili köfte, mercimek köftesi, kulak çorbası, pirpirim cacığı, kiraz yaprağı köftesi, kürt sarması, ıspanaklı ekmek, kayısı tatlısı bunlardan bazılarıdır. İlçelerinde bulunan Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan tarihi yapıları gezmekten yorulduğunuzda her türlü damak zevkine göre yemek alternatifi bulmanız mümkün. 

 

 

Malatya bulunduğu konum itibariyle ulaşım açısından da rahat bir yapıya sahiptir. Karayolu, demiryolu ve havayolu imkanları şehirde mevcut. Karayollarının en önemlisi D300 karayoludur. Üç bölgeye kavşak noktası olduğu için diğer illere ve birçok yöne açılan yolları mevcuttur. Elazığ, Sivas, Kahramanmaraş ve Kayseri gibi önemli güzergahlara direkt ulaşım imkanı mevcuttur. Demiryolu hattı ile önemli ilçelerine ulaşım şehirden çok kolaydır. Ayrıca Elazığ, Sivas ve Adıyaman güzergahı bulunmaktadır. Bir diğer önemli ulaşım şeklide sık tercih edilen Akçadağ'da bulunan Erhaç Havalimanı'dır. Türkiye'nin birçok şehrine aktarmalı-aktarmasız seferler düzenlenmektedir. Yine Almanya'nın Frankfurt şehri ve Avrupa'nın bazı şehirlerine Uluslararası Erhaç Havalimanı'ndan seferler bulunmaktadır.

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X