Kayseri-Antalya
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Kayseri-Antalya
Yaklaşık Seyahat Süresi

Kayseri-Antalya uçak biletini birkaç tıkla satın alabilmek için yapmanız gereken tek şey yukarıdaki menüden Kayseri-Antalya uçuşlarını listelemek… Tüm havayollarının Kayseri-Antalya seferlerini tek ekranda görüntüledikten sonra sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşları, kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre listeleyebilirsiniz.
Tercihlerinize göre listelenen biletler arasından en ucuz Kayseri-Antalya uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) 9 aya varan taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sizin için en uygun Kayseri-Antalya uçak biletini satın alın, Antalya’ya en kârlı şekilde uçmanın keyfini çıkarın.
Araştırmalara göre yolcular genellikle uçuş tarihine üç gün kala bilet alıp üç haneli miktarlar ödemek zorunda kalıyor. Biletinizi dört ay önceden almaya karar verip, tüm Kayseri-Antalya seferlerini listelediğinizde 29 TL gibi fiyatlara uçmanız mümkün. Daha ucuz Kayseri-Antalya bileti bulmak için çok tercih edilmeyen sefer saatlerini (06.00, 02.00 vb.) de seçebilirsiniz.
Yılda yerli-yabancı 28 milyon yolcunun kullandığı Antalya Havalimanı, şehir merkezine 20 kilometre mesafede bulunuyor. Yaz sezonunun 7 ay sürdüğü Antalya’ya en hesaplı uçuş için biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almayı ihmal etmeyin.
Aspendos, Perge, Düden gibi tarihi ve doğal güzelliklere evsahipliği yapan Antalya’nın gezilecek yerlerini ve damak lezzetlerini keşfetmek için hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Antalya Havalimanları
Antalya Havalimanı
Antalya Havalimanı Türkiye'nin en işlek ikinci havalimanıdır. Sene boyunca milyonlarca yerli ve yabancı yolcuyu ağırlayan havalimanı, Türkiye'nin yurtdışına açılan kapılarından biridir. Şehir merkezinin 10 km doğusunda yer alan Anatalya Havalimanı 2011 senesinde kendi kategorisinde Avrupa'nın En İyi Havalimanı ödülünü almıştır.
Antalya Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Toplu Taşıma
Antalya Büyükşehir Belediye'sinin 600 numaralı otobüsü her yarım saatte bir yolcuları Antalya Havalimanı'ndan şehir merkezine taşır.
Havaş
Havaş servisini Antalya Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşırken kullanabilirsiniz. Servis saatleri, duraklar ve ücret bilgileri Havaş Antalya web sayfasında vardır.
Taksi
Antalya Havalima'nın hem iç hem dış hatlarında günün her saati taksi bulmak mümkündür.
Kayseri Havalimanları
Erkilet Havalimanı
Kayseri Erkilet Havalimanı 1998 senesinden bu yana yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına ev sahipliği yapmaktadır. Yolcu taşımacılığının yanında, coğrafi konumu itibariyle önemli bir kargo üssüdür.
Kayseri Erkilet Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Belediye Otobüsü
Kayseri Erkilet Havalima'nına ve alandan merkeze ulaşım Kayseri Belediyesi tarafından düzenlenen otobüslerle sağlanabilir. Bu otobüsler şehir merkezine, otobüs terminaline ve Erciyes Dağı'na olmak üzere üç farklı istikamete gider.
Taksi
Kayseri Erkilet Havalimanı'ndan taksi ile şehir merkezine ulaşmak mümkündür. Taksileri havalimanı çıkışında bulabilirsiniz.
Antalya'ya Ne Zaman Gitmeli?
Antalya’da sezon 7 ay sürüyor. Haziran ayında 40 derece sıcaklığın yaşandığı şehirde ekim sonunda bile denize girmek mümkün. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Antalya'nın Yöresel Lezzetleri
Antalya’nın ilk restoranı Kebapçı Topçu’da şiş köfte yiyin. Köfteler Korkuteli yaylalarında otlayan keçi ve kuzuların etlerinden yapılıyor.
Kente özgü tahinli piyaz için Özdoyum Restoran’ı tercih edebilirsiniz.
Yanık dondurmasıyla ünlü Akdeniz Pastanesi’ne uğrayın. Alanya’da bulunan Aspendos Lokantası’nda Esma Abla’nın öksüz helvasının tadına da mutlaka bakın.
Antalya'da Görülmesi Gereken Yerler
Aspendos:
MS. 2. yüzyılda Romalılar tarafından inşa edilmiş olan Aspendos'un en önemli yapısı tiyatrosu. Antik tiyatrolar arasında en iyi şekilde korunanarak gelmiş bir açık hava tiyatrosudur.
Alanya:
Alanya için dünyanın en ünlü ilçelerinden biri diyebilirsiniz. Dünyanın dört bir yanından gelen turistler, gündüz Kleopatra'nın yüzdüğü kumsallarda, gece ise eğlence mekanlarında vakit geçiriyorlar. Denizi sıcak bulursanız Sarpdere Kanyonu'ndaki doğal havuzlarda serinleyebilirsiniz.
Düden Şelalesi:
Yılda 12 milyon kişinin ziyaret ettiği şelale Antalya'nın doğal simgesi olarak biliniyor. Düden Çayı boyunca ikiye ayrılıyor. Bir bölümü yaklaşık 40 metrelik falezlerden denize dökülürken, ikinci kısma İskender Şelalesi de deniliyor. Bunun nedeni Pamphylia'yı fetheden Büyük İskender'in burada atlarına su vermesi.
Perge Antik Kenti:
MÖ. 7. yüzyılda kurulan kente girdiğinizde kalıntılar o kadar ihtişamlı ki sanki daha birkaç yıl önce yıkılmış havası veriyor. Devasa Roma hamamı sanki onarılınca kullanılabilir gibi duruyor. En uygun ziyaret zamanı ilkbahar ve sonbahar ayları.
Antalya'da Alışveriş Önerileri
Greyfurt, limon, portakal, bergamut, patlıcan, karpuz ve incir reçelleri mükemmel birer hediye olabilir. Kök boyasıyla yapılan döşemealtı halıları ve ören yerlerine ait heykelcikleri de tercih edebilirsiniz.
Antalya'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Antalya’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Gastan: Şaka
Tefek: Asma
Yümek: Yıkamak
Çiğin: Göğüs
Gunnamak: Doğurmak
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
Kayseri'ye Ne Zaman Gitmeli?
Yumuşak karıyla ünlü Erciyes Kayak Merkezi’nde sezon aralık ayında açılıyor, mart ayında kapanıyor. Bahar ayları da Kayseri’nin doğal güzelliklerini keşfetmek için ideal bir zaman.
Seyahat etmek istediğiniz tarihe 21 gün kala fiyatların yükseldiğini biliyor musunuz? Son 15 gün kala ise neredeyse iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuza uçmak için biletinizi üç hafta önceden alın. Havayolu şirketlerinin son üç yıllık verilerine göre uçakla seyahat etmek için en hesaplı ay mayıs ayı. Mayısı, şubat ve mart ayları takip ediyor.
Kayseri'nin Yöresel Lezzetleri
Şükrü Usta’da tandır ve testide kurufasulye; Altınsaray’da pöç; Bereket’te Develi cıvıklısı; Ağaçaltı’nda sac kavurma ve tahinli kadayıf; Kaşık-la’da Kayseri tabağı ve Necmiye Hanım tatlısı yemenizi tavsiye ederiz.
Kayseri'de Görülmesi Gereken Yerler
Gesi:
Gesi Bağları türküsüne konu olan Gesi, 10 bin yıllık geçmişe sahip. Kiliseleri, yamaçları kaplayan kuşlukları, çan kulesi hâlâ ayakta. İsmini, geçmişte bölgenin ileri gelenlerinden birinin kızından almış. Gesi’nin tarihi Neolitik döneme kadar gidiyor.
Karpuzatan:
Kayseri’de pastırma yapımını izlemek için Karpuzatan mevkiine gitmeniz gerekiyor. Çünkü belediye, kentin ileri geren pastırma üreticilerini 1945 yılında burada toplamış.
Erciyes Kayak Merkezi:
Pistleri ve mekanik tesis sayısıyla ‘mini Davos’ olma yolunda ilerleyen Erciyes Kayak Merkezi, yılda 1 milyon kişiyi ağırlıyor.
Gürgüpoğlu Konağı:
Tarihi 15’inci yüzyıl başlarına kadar uzanan konak 1995 yılında müze oalark halka açıldı. Memlük sanatından izler taşıyan konakta, Osmanlı dönemi sikkeleri, halıları ve el yazmaları, bahçede ise mezar taşları koleksiyonu görülebilir.
Kapuzbaşı Şelaleri:
Yedigöller’in sularıyla beslenen şelalelerdeki su miktarı yaz aylarında artıyor. Bölgedeki yüksek miktardaki ozonun bazı hastalıklara iyi geldiği iddia ediliyor.
Kayseri'de Alışveriş Önerileri
Bünyan ve Yahyalı halıları, Yörük ve Avşar kilimleri, Soğanlı bez bebekleri, pastırma, sucuk, mantı.
Kayseri'ye Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Kayseri’de de bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Çelpeşik: Karışık
Farfara: Aceleci
Hommucu: Öcü
İrişkik: Sucuk
Sintir: Aptal
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!