3850
Dünya Parmağının Ucunda!

İzmir Kos Uçak Bileti

Izmir-Kos

Yaklaşık Seyahat Mesafesi

seyehat mesafesi 170 km

Izmir-Kos

Yaklaşık Seyahat Süresi

seyehat zamanı 0s 39dk

Kos

İzmir

Yunancada Kos Adası ve Türkçede İstanköy olarak bilinen ada, Yunanistan’ın 12 Adalar vilayetine bağlı bir Ege adasıdır. Bodrum Yarımadası’nın karşısında kalan ve Anadolu’dan 8 mil uzakta yer alan Kos Adası, Oniki Ada gurubuna bağlı bir şekilde Ege Denizi’nde bulunan Karya Sahili’ne yakın konumdadır. Kos Adası veya İstanköy, Nymphsea ve Meropis olarak da bilinmektedir. Güney Ege’de yer alan Kos Adası veya İstanköy Adası’nın resmi para birimi Euro ve resmi dili de Yunancadır. Yaygın olarak Yunanların ve Türklerin yaşadığı Kos Adası’nın 2005 yılı verilerine göre toplam nüfusu 49 bin 500 kişidir. 2 bin ila 3 bin arasında bir nüfusa sahip olduğu tahmin edilen Türkler, ağırlıklı olarak adanın şehir merkezinde ve Platani isimli köyünde yaşamaktadırlar.

 

 

Kos Adası sırasıyla Karyalılar, Venedikliler, Osmanlı, İtalyan, Alman ve Birleşik Krallık himayesinde kalmış ve en sonunda da 1947 yılında Yunanlılara bırakılmıştır.

 

 

Antik Çağ döneminde çökme ve deprem sonrası ayrılmış olan dağ zincirinin bir parçası olan Kos Adası, Akdeniz iklimine sahiptir. Karpat Denizi sularıyla beslenen sahil, 112 kilometre uzunluğundadır. Turist ve kültür merkezi olan Kos Adası’nda birincil iş tarımdır. Tarıma bağlı olarak Kos Adası’nda incir, zeytin, badem, domates ve üzüm yetiştirilmektedir. Tatil turizmi açısından oldukça gelişmiş olan Kos Adası’nda bulunan beyaz badanalı yapılar, adanın mimarisini oluşturmaktadır. Bar Sokakları ve 14. Yüzyıl Hisarı ile bilinen Kos Adası yaklaşık 10 küsür köye sahiptir. Çok sayıda antik kalıntıya sahip olan Kos Adası’nda, tıp tarihinin önemli bir ismi olan Hipokrat’la ilişkilendirilen ve Hipokrat Ağacı olarak bilinen meşhur bir ağaç da bulunmaktadır.

 

 

 

Kos Adası’na, Türkiye’nin Ege Bölgesi’nde bulunan Bodrum’dan feribot ile ulaşım sağlanabilmektedir. Bodrum’dan Kos Adası’na feribot ile ulaşım yaklaşık olarak 20 dakika sürmektedir. Kos Adası’na Bodrum dışında Didim’den de ulaşılabilmektedir fakat yolculuk süresi Bodrum’un yolculuk süresine oranla daha uzun sürmektedir.

 

 

Birçok Yunan adasına vize kolaylığı getirilmesi sebebiyle, Türkiye’den vize almadan Kos Adası’na geçilebilmektedir. Kos Adası limanında, 35 Euro karşılığında yetkililer tarafından verilen bir vizeye sahip olunarak Kos Adası’na giriş yapılabilmektedir. Vizeler, 15 gün süreyle 2 girişli olarak verilmektedir. Ayrıca Schengen vizesi ile de adaya giriş yapabilmek mümkündür.

 

 

Feribotla Kos Adası’na ulaşım, sadece Bodrum, Didim ve yakın iller için geçerli olmaktadır bu nedenle Kos Adası’na Türkiye’nin orta kısmından, Akdeniz bölgesi kısmından, Karadeniz kısmından ve Doğu kısmından gidecek kişiler havayolu ulaşımını tercih etmelidirler. Kos Adası’nda bulunan Kos Island International Airport diğer adıyla Hipokrat Uluslararası Havaalanı sayesinde Kos Adası’na havayolu ulaşımı gerçekleştirilebilmektedir. Kos Adası’na gerçekleşecek havayolu ulaşımında birçok seçenek bulunmaktadır. İlk seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na a uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Atina aktarmalı şehir uçak bileti temin ederek Kos Adası’na ulaşmaktır. İkinci seçenek; Türkiye’de havalimanı bulunan diğer illerden şehir uçak bileti temin ederek İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na uçmak ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan da Bodrum Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Bodrum’dan feribotla Kos Adası’na geçiş yapmaktır. Bu seçenek temin edilen şehir uçak bileti ile İzmir Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Didim için de geçerlidir. Uluslararası bir havalimanına sahip olan Kos Adası’na Türkiye’den şehir uçak bileti satışı yapan ve uçuş seferleri düzenleyen havayolu firmaları arasında Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Havayolları, OnurAir , Atlasjet ve Aegean Airlines firmasıdır.

 

 

Kos Adası Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra ada merkezine taksi veya otobüsler aracılığıyla ulaşım sağlanabilmektedir. Otobüs ve taksi dışında, havalimanı binasından araç da kiralanabilmektedir.

 

 

Kos Adası’nda tercih edebileceğiniz oteller;

  • Mare Blue Apartments,
  • Denise Apartments,
  • Americana Hotel,
  • Nitsa Rooms,
  • Catherine Hotel,
  • Santa Marina Hotel Apartments

 

 

Kos Adası’nda gezilecek yerler;

  • Hipokrat Ağacı ve Old Town,
  • Asklepion,
  • Roma Evi,
  • Hacı Hasan Camii,
  • Agora,
  • Şövalyeler Kalesi,
  • Agia İoannis Manastırı,
  • Zia Köyü,
  • Yel Değirmenleri,
  • Aspri Petra Mağarası,
  • Pyli Köyü,
  • Plaka Ormanı,
  • Linopoti Gölü,
  • Osmanlı Hamamı

 

Kos Adası’nda gezebileceğiniz birçok tarihi yapının yanı sıra plajlar da bulunmaktadır. Bu plajlar ise Mastichari, Kefalos, Agios Stefanos, Lambi, Therma, Tigaki, Kardamena, Marmari, Lagada, Agios Fokas ve Markas plajlarıdır.

 

 

Tatil cenneti olan Kos Adası’nda Yunan mutfağı hakimdir. Yunan mutfağının mezeleri, deniz ürünleri, moussaka, choriatiki ve souvleki yemekleri, Yunan salatası ve Yunanlıların milli içkisi uzo (ouzo) Kos Adası’nda özellikle liman çevresinde, Tigaki ve Mastichari bölgelerinde bulunan restoranlarda yoğun bir şekilde satışa sunulmaktadır. Deniz ürünlerinin yanı sıra dünya mutfaklarını da bulabileceğiniz Kos Adası’nda hemen her bölgede en kaliteli restoranı bulmanız mümkündür.

 

 

Kos Adası’nda Yunan mutfağını tadabileceğiniz restoranlar;

  • Cuvée Restaurant,
  • The Caravan,
  • Taverna Hellas,
  • Plaza Beach,
  • Broadway Restaurant,
  • Theory Food & Wine,
  • Lofaki Restaurant,
  • Esperos Restaurant,
  • Kalymanos Tradational Restaurant,
  • Diamond

 

Hipokrat Ağacı, Bar Sokakları, uzo, şaraptan yapılan peynir ve deniz ürünleriyle bilinen Kos Adası’nda alışveriş yapabileceğiniz yerler;

  • Elefteria Meydanı pazarı,
  • Asklepion bölgesi mağaza ve dükkanları,
  • Zia Köyü hediyelik eşya dükkanları,
  • Liman civarındaki mağaza ve dükkanlar

 

 

Sıcak kumsalları, berrak suları ve Hipokrat Ağacı’nın gölgesiyle geçirdiğiniz harika bir Kos Adası tatilinden sonra Türkiye’ye geri dönüş yapmak için feribotları kullanarak Bodrum’a veya Didim’e gidebilir; Kos Havalimanı’ndan Atina aktarmalı olarak İstanbul’a uçabilir veya feribotla ulaştığınız Didim Havalimanı ya da Bodrum Havalimanı’ndan gideceğiniz yere uçabilirsiniz.

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan İzmir konum itibariyle Ege bölgesinde bulunmaktadır. Denizin ılıman havası sayesinde İzmir’de ağır bir kış mevsimi yaşanmaz. Bu durum İzmir’i her dönem ziyaret etmeye uygun bir şehir yapan önemli bir etkendir. İzmir’de 1 tane havalimanı bulunmaktadır. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na indiğinizde şehir merkezine ulaşmak için birden fazla seçeneğiniz bulunmaktadır. Havalimanından kalkan Havaş otobüsleri ile şehir merkezi dışında Kuşadası, Aydın ve Çeşme’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunların dışında şehir merkezinde iki noktaya giden Havaş otobüsleri Alsancak ve Karşıyaka son duraklarına hareket etmektedir. Karşıyaka ve Alsancak otobüs ücretleri 10 TL iken Kuşadası, Aydın ve Çeşme için 25 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Havalimanından kalkan 200 numaralı hat ile Gaziemir Tansaş’tan geçip Yeşildere, Karşıyaka İskele, Bostanlı İskele ve son olarakta Mavişehir banliyösüne ulaşabilrisiniz. 202 numaralı hat ile Çeşme otoyolu, Konak, Lozan ve son olarakta Efes Oteli durağına ulaşabilirsiniz. 204 numaralı hat ile Serbest bölge, Aydın Otoyolu ve Otogar duraklarına ulaşabilirsiniz. Raylı hat ile şehir merkezine ulaşım imkanı sağlayan İzban Aliağa ve Tepeköy arasında toplam 38 istasyona gitmektedir.

 

 

İzmir’e ziyaret edenlerin gezilecek yer bakımından pek çok seçeneği bulunmaktadır. Gezilerine İzmir içerisinden başlayacaklar için ilk durak şüphesiz tarihi İzmir Saat Kulesi olacaktır. Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biri olan saat kulesi Konak Meydanı’nda bulunmaktadır. Genel İzmirlilerin olarak bir buluşma noktası olan kule İzmir dışından gelen ziyaretçilerini de kendine hayran bırakmaktadır. Tarihi İzmir Kemeraltı Çarşısı; Konak Mezarlıkbaşı semtinde bulunan Tarihi çarşı alışveriş için en güzel noktalardan biridir. Kısaca Kemeraltı olarakta anılan çarşı içerisinde mağaza, kafe ve sinema bulunmaktadır. Bir diğer ziyaret noktanız İzmir’in en çok bilinen alışveriş noktası olan Konak Pier’dir. Gustov Eiffel tarafından tasarlanan yapı günümüzde alışveriş merkezi olarak kullanılmaktadır. Gezilecek yerler arasında bulunan Tarihi Asansör ahşap balkonundan en güzel İzmir manzaralarını sizlere sunmaktadır. İzmir’e gelip şehir merkezinin dışında bulunan yerleri gezmek isterseniz tarihi ve doğal güzellikleriyle sizi kucaklayacak pek çok güzergah sizi karşılayacaktır. Bunların en başında şüphesiz ki Efes Harabeleri gelmektedir. İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan Efes  Unesco tarafından dünya mirası listesine alınmıştır. 8 kilometre karelik bir alana yayılmış olan kent dört ana bölgeden oluşmaktadır. Yılda 1.5 milyon turist tarafından ziyaret edilen Efes tümüyle mermerden yapılan ilk kent ünvanını elinde bulundurmaktadır. Efes içerisinde bulunan; Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi, Meryem Ana Evi, Yedi Uyurlar ve İsa Bey Camii görmeniz gereken eserlerden sadece bir kısmıdır.

 

 

2012 yılında maya takvimine göre kopacak kıyamette güvenli bölge olduğu haberlere çıkmasıyla ünü biraz daha artmış olan doğal güzelliklerle dolu bu yer ismi gibi Şirin evler ve mutlu insanlar ile doludur. Burada çeşitli meyvelerden yapılan şarapları tadabilir doğal sabunlardan sevdiklerinize hediye alabilirsiniz. Çeşme İzmir’in ve Türkiye’nin en bilinen tatil beldelerinden biridir. Her sene milyonlarca Turistin geldiği bu belde aynı zamanda Ege Denizi’nde bulunan Sakız Adası’na da oldukça yakın bir konumdadır. Çeşme’de birbirinden güzel koy ve plajlar bulunmaktadır. Özellikle kendine has sokakları ve değirmenleriyle Alaçatı, Tertemiz deniziyle Ilıca plajı, Sole & Mare, Fly-Inn  ve Marrkech gibi ünlü beach clubları ile başlı başına bir cennet Çeşme.

 

 

İzmir’e gelipte o güzel yemeklerden tatmadan olmaz. İzmir Mutfağı farklı kültürlerden etklendiği için kendine has çok çeşide sahip ve enfes lezzetleri barındırır. Özellikle deniz mahsülleri bu mutfağın en çok tercih edilen ürünleridir. Soğuk sıcak mezeleri, ızgara buğulama deniz ürünleri her restoranda bulunabilmektedir. İzmir’e gittiğinizde kahvaltı için diğer illerde pek rastlamadığınız bir lezzetle karşılaşırsınız. İzmirlilerin çok sevdiği ve genel olarak yanında haşlanmış yumurta ile tercih ettiği bu lezzet tabiki de boyozdan başkası değil. Boyoz İzmir böreği olarakta kabul edilmektedir. Seferadlar tarafından bizlere kazandırılan bu lezzet un çiçek yağı ve tahi karıştırılarak yapılmaktadır. Eğer bildik bir lezzet tatmak istiyorsanız İzmir’de simit gevrek adıyla bilinmektedir. Simit istediğinizde tabiki karşılıksız kalmayacağınız gibi yerel ismini de bilmenizi isteriz. Genellikle düğün ve özel günlerde bayramlarda misafir ve ziyaretçilere sunulan bir lezzet olan Keşkek buğdayın koyun etiyle pişirilmesiyle hazırlanan bir lezzettir. Genelde kalaylı bakırlarda sunulan bu lezzet üstüne salçalı yağ yakılarak servis edilmektedir. İzmir’e gelip tatmanız gereken diğer bir lezzette kumrudur. Kendine özel ekmeğinin içine sosis, sucuk, kızarmış peynir, turşu ve domates konularak hazırlanan bir sandviç çeşididir. Eskiden sadece izmir tulumu ve domates konularak yapılan Kumru günümüzde isteğinize bağlı olarak farklı çeşitlerde beğeninize sunulmaktadır. Mayalı hamurun kızgın yağda kızartılması sonrasında şekerli şurup dökülerek tatlandırılan Lokma İzmir’in bilinen diğer lezzetlerinden biridir. Lezzetinin bu kadar güzel olmasının en büyük püf noktası kızartılan hamurun sıcak şerbete atılarak tatlandırılmasıdır. Üzerine hindistan cevizi veya tarçın serpilerek servis edilen Lokma tadına doyamayacağınız bir lezzettir.

 

 

 

İzmir gece hayatıylada dopdolu bir şehirdir. Deniz kenarında sadece gece kulübü olarak hizmet veren Tac Mahal dans etmeyi sevenlerin çok seveceği bir mekan olarak öne çıkmaktadır. Gece boyunca hiç durmadan dans edenleri görebileceğiniz mekan sadece yaz aylarında hizmet vermektedir. Renkli bir ambians farklı bir konsept ile karşınıza çıkan Marche Cabaret güzel bir gece yaşamanızı sağlayacaktır. Kabarelerin canlandırıldığı mekanda çeşitli gösteriler sunulmaktadır. Gösterilerin devamında başlayan danslar mekanın daha da hareketlenmesini sağlamaktadır. 16 bin metrekara açık 2.200 metre kare kapalı alanıyla düğün ve nikah organizasyonlarınında yapıldığı İzmir Arena elit kesime hitap eden bir mekan olarak göze çarpmaktadır. 2011 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığından ödül alan mekan İzmir Bayraklıda bulunmaktadır. Her yönüyle ve köşesiyle sizi kendine hayran bırakacak bir şehir İzmir. Kordonda yürüyüş yapmak, Karşıyaka maçını izlemeye gitmek, kahvaltıda boyoz yemek, Saat kulesi altında fotoğraf çektirmek ve kemeraltından hediyelik almak güzel hatıralar olarak hatırlayacağınız anlardır. En ucuz İzmir uçak bileti için tüm havayollarını listeleyip ucuz biletleri kolayca alabilirsiniz. Güzel İzmir seyahatiniz için iyi yolculuklar dileriz.

İzmir Kalkışlı Uçuşlar

Alternatif Şehirler

Hepfly.com üzerinden yapılan işlemler, Akdeniz Pe-tur Turizm Seyahat Acentası ve Tic. A.Ş. adıyla Türsab'a A-1679 Belge No ile kayıtlı, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’na tabi olarak hizmet sunan A sınıfı seyahat acentesi tarafından yapılmaktadır.
Hepfly.com’dan alınan biletler ile ilgili rezervasyon, biletleme, iptal ve değişiklik işlemleri Akdeniz Petur Turizm ( IATA Kodu : 8822861 ) tarafından yapılmaktadır.

En uygun bilet fırsatlarını kaçırmayın!

FIRSATLARI YAKALA
X