Izmir-Konya
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Izmir-Konya
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının İzmir-Konya seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz İzmir-Konya uçak biletine sahip olun. Yukarıdaki menüden tüm İzmir-Konya uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun İzmir-Konya uçak biletini seçin.En hesaplı İzmir-Konya uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz İzmir-Konya uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.Şehir merkezine 11 kilometre mesafede bulunan Konya Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ servislerini kullanabilirsiniz.UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Çatalhöyük’e evsahipliği yapan Konya’nın gezilecek yerlerini ve yöresel lezzetlerini merak ediyorsanız, hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Konya Havalimanları
Konya Havalimanı
2000 senesinde sivil hava trafiğine açılan Konya Havalimanı şehir merkezinden 11 km uzaklıkta bulunur.
Konya Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
Havaş servisleri ile Konya şehir merkezinden alana veya Konya Havalimanı'ndan şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve sefer detayları Havaş Konya'nın web sayfasında mevcuttur.
Izmir Havalimanları
Adnan Menderes Havalimanı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye'nin en işlek havalimanlarından bir tanesidir. 1987 senesinde açılan havalimanı, ülkenin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının büyük kısmına ev sahipliği yapar. Doha Aviation Summit'te "En Çevreci Havalimanı" ödülünü alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden 18 km uzaklıkta yer almaktadır.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Havaş servisleri ile hem İzmir merkeze hem de çevre ilçelere ulaşmak mümkündür. İzmir merkezindeki Alcancak-Büyük Efes Oteli önü, Havaş ile şehir merkezine ulaşacak yolcular için iniş noktasıdır. Ayrıntılı bilgi ve detayları Havaş İzmir web sayfasında bulabilirsiniz.
Taksi
İzmir Havalimanı'na taksiyle ulaşmak mümkündür. Şehir içinde pek çok noktadan taksi kiralayabilirsiniz.
Belediye Otobüsü
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na toplu taşıma kullanarak da ulaşabilirsiniz. 200, 202 ve 204 numaralı otobüsler sizi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürür.
Metro
İzmir Metrosu'nun Güney Aksı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yolcu taşır.
Vapur
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na deniz yolu ile ulaşacaklar, izdeniz.com.tr adresinden vapurlar ve iskeleler ile ilgili detaylı bilgi alabilir.
Konya'ya Ne Zaman Gitmeli?
Bahar, kültür turlarına meraklılar için en iyi mevsimdir. Seyahat tarihinizden 4 hafta önce çok uygun fiyata uçak bileti bulabilirsiniz. Ancak 17 Aralık’taki Şeb-i Arus törenlerine gidecekseniz en az 6 ay önceden uygun fiyata bilet almanızda yarar var. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Konya'nın Yöresel Lezzetleri
Etli Ekmek:
Vedat Milor’a göre Konya’da gerçek ‘etli ekmek’ yiyebileceğiniz tek adres Aziziye Caddesi’ndeki Bolu Lokantası. İsmine aldanmayın; sahipleri, yıllar önce dükkanı devralırken adını değiştirmemişler. Hamuru katkısız, sert durum buğdayından; kıyması satırla çekilmiş. Taş fırının ‘koltuk’ denilen ateş görmeyen yerinde yavaş yavaş piştiği için ortası yumuşak, kenarları pizza gibi kabarık.
Yağ Somunu:
Konyalıların pazar günleri olmazsa olmazlarındandır yağlı somunla çay keyfi yapmak. Formül basit; Konya’nın ‘yeşil tulum’ denilen küflü peyniri, bol tereyağ ve en kalitelisinden un. Melike Hanım Çarşısı’nda bulunan Hasan Şendağlı’nın fırınında sıraya girip mutlaka yağ somunun tadına bakın.
Sacarası:
Gaziantep’in baklavası, Hatay’ın künefesi varsa, Konya’nın da sacarası var. İncecik baklava yufkası gibi açılıp, içi kaymaklı, bol tereyağ ve şerbetle dil damak şenlendiren bu tatlı için Cem Sultan Caddesi’ndeki Hacı Şükrü’nün kapısını çalmanız gerekecek.
Konya'da Görülmesi Gereken Yerler
Mevlana Müzesi: Yaklaşık 1000 yıl önce Mevlâna'nın dergâhı olan kompleks
Mevlana Türbesi olarak da anılıyor. Yılda ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Çatalhöyük: 2012’de UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınan Çatalhöyük, bugüne kadar bulunmuş en eski ve en gelişmiş Neolitik Çağ yerleşim merkezi.
Karapınar Çölü: Türkiye’nin tek çölünü görmek isterseniz eğer şehir merkezinin 94 kilometre doğusuna doğru bir yolculuk yapmanız gerekecek.
Meram Bağları: Konya’nın akciğeri olarak anılan Meram Bağları, halkın stres atmak için tercih ettiği bol yeşilliğe sahip mesire yeri.
Tropikal Kelebek Bahçesi: Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip ve içerisinde 15 farklı türde binlerce kelebeğin uçtuğu Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, tam 56 futbol sahası büyüklüğünde.
Tuz Gölü: Özellikle son yıllarda ayak sağlığı açısından ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Turistler, ayak sağlığına iyi geldiği gerekçesiyle bidonlarına tuz dolduruyorlar.
Konya'da Alışveriş Önerileri
Ney ve rebap gibi tasavvuf müziği enstrümanları, Ladik halısı
Daha çok ‘Mevlana Şekeri’ olarak bilinen peynir şekeri, Konya sarması
Mevlana, Nasrettin Hoca, semazen bibloları
Konya'ya Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Konya’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Çetnevir: Kuruyemiş ve meyveyle donatılmış sofra
Termiye: Konya’ya özgü ıslak çerez
Cırcır: Fermuar
Balcan: Patlıcan
Bülüç: Piliç
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
İzmir'e Ne Zaman Gitmeli?
Yaz boyu yerli ve yabancı turist çeken İzmir, her yıl ağustos sonu başlayan Enternasyonal Fuarı’nda yaklaşık 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
İzmir'in Yöresel Lezzetleri
Boyoz:
700 yıllık bir geçmişi olan boyoz için “İzmir’in böreği” desek haksızlık etmiş olmayız. Adına festival düzenlenen bu mayasız hamur işi nerede yenmeli diye sorarsanız; pek çok İzmirli tartışmasız Alsancak’taki Dostlar Fırını’nı işaret edecek. Ispanaklı ve peynirli’nin yanı sıra patlıcanlı, pırasalı, enginarlı ve tahinli çeşitleri de mevcut.
Kumru:
Sokakların kumrucudan geçilmediği İzmir’de gerçek bir kumru yemek için istikamet Çeşme... 1966’da kurulan ve yerel fast food lezzetinin mucidi olduğu söylenen Kumrucu Hüseyin, ekmeğini nohut mayasından kendi yapıyor. Malzeme olarak da Tire sucuğu ve eski kaşar kullanıyor.
Lokma:
Lokma, başka şehirlerde İzmir Lokması adıyla satılsa da; 30 yıldır Kemeraltı’nda lokma döken Hıdır Usta, “İzmirli ustaların yaptığı gibi kimse bu lokmayı yapamaz” diyor. İzmirliler sünnet mevsiminde, üç aylarda, Ramazan ayında ve ölenler için de hayır lokması döktürüyor.
Diğer Lezzetler
Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Aksüt'te su muhallebisi, Hisarönü'nde sütlü kadayıf, Şadırvan'da şambali, Mezarlıkbaşı'nda ballı yoğurt, Mennan'da sakızlı dondurma yemenizi tavsiye ederiz. Menemen’den çilek, Ödemiş’ten tulum peyniri, Tire’den karadutlu lor tatlısı, Karaburun’dan hurma zeytini, Kemalpaşa’dan da kiraz alabilirsiniz.
İzmir'de Görülmesi Gereken Yerler
Efes: Kuruluşu MÖ 6 binli yıllara dayanan antik Roma kenti. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunuyor. Her yıl ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Artemis Tapınağı: Efes’te bulunan, MÖ 7. yüzyılda inşa edilen, dünyanın mermerden yapılmış ilk tapınağı.
Celsus Kütüphanesi: Roma döneminden kalan kütüphane kalıntısı. Ortaçağ’da bir depremde yıkılan kütüphanede rulo şeklinde el yazması 14 bin kitap bulunduğu söyleniyor.
Meryem Ana Evi: Hz. İsa'nın annesi Hz. Meryem'in son yıllarını geçirdiğine inanılan ev. Hıristiyanlar için hac yeridir.
Tarihi Asansör: Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfatpaşa Caddesi'nin arasında işleyen iki asansörü barındıran asansör kulesi.
Kordon: Konak Meydanı ile Alsancak arasında sahil boyunca yürüyüş yapılabilecek alan. Fayton ve bisiklete de binmek mümkün.
İzmir Doğal Yaşam Parkı: 120 türden 1500 hayvan, 3 bin ağaç ve 250 bitki türüyle Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından biri.
İzmir Kuş Cenneti: Her yıl 50 bin civarında kuşun ziyaret ettiği Menemen’deki bölge kuşların göç yolları üzerinde yer alıyor.
Şirince: Eski bir Rum kasabası olan mahalle. 700 nüfuslu Şirince, şaraplarıyla ünlü.
İzmir'de Alışveriş Önerileri
Şirince şarabı, İzmir Saat Kulesi biblosu, incir lokumu, Bereket Tanrısı heykelciği.
İzmir'e Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi İzmir’de bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Domat: Domates
Asfalya: Elektrik sigortası
Klorak: Çamaşır suyu
Meşe: Misket
Nohut: Beyaz leblebi
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!