Izmir-Elazig
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Izmir-Elazig
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının İzmir-Elazığ seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz İzmir-Elazığ uçak biletine sahip olun. Yukarıdaki menüden tüm İzmir-Elazığ uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun İzmir-Elazığ uçak biletini seçin.En hesaplı İzmir-Elazığ uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor. En ucuz İzmir-Elazığ uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.
Şehir merkezine 12 kilometre mesafede bulunan Elazığ Havalimanı’na ulaşım için HAVAŞ servislerini, belediye otobüslerini ve tercih ettiğiniz havayolu şirketinin servislerini kullanabilirsiniz.Doğu Anadolu Bölgesi’nin en gelişmiş şehirlerden biri olan Elazığ’ın tarihi ve turistik yerlerini, yöresel lezzetlerini keşfetmek için hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Elazig Havalimanları
Elazığ Havalimanı
Elazığ Havalimanı'nın inşaatına 1938 senesinde başlanmıştır. 1940 senesinde hizmete açılan havalimanına 2010'lu yıllarda genişletme ve pist ekleme çalışmaları başlamıştır. Bugün bölge ulaşımında önemli bir yeri olan Elazığ Havalimanı, şehir merkezinden 12 km uzaktadır.
Elazığ Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havayolu Servisi
Elazığ'a uçan havayolları yolcularına inişten sonra şehir merkezine ulaşım için servis sağlamaktadır.
Havaş
Havaş Elazığ Havalimanı'na ve havalimanından şehir merkezine servislerine devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiyi Havaş Elazığ web sayfasından edinebilirsiniz.
Toplu Taşıma
Elazığ Belediye'sinin düzenlediği belediye otobüsü seferleriyle de Elazığ Havalimanı'na ulaşmak mümkündür.
Izmir Havalimanları
Adnan Menderes Havalimanı
İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye'nin en işlek havalimanlarından bir tanesidir. 1987 senesinde açılan havalimanı, ülkenin yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarının büyük kısmına ev sahipliği yapar. Doha Aviation Summit'te "En Çevreci Havalimanı" ödülünü alan İzmir Adnan Menderes Havalimanı, şehir merkezinden 18 km uzaklıkta yer almaktadır.
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havaş
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan Havaş servisleri ile hem İzmir merkeze hem de çevre ilçelere ulaşmak mümkündür. İzmir merkezindeki Alcancak-Büyük Efes Oteli önü, Havaş ile şehir merkezine ulaşacak yolcular için iniş noktasıdır. Ayrıntılı bilgi ve detayları Havaş İzmir web sayfasında bulabilirsiniz.
Taksi
İzmir Havalimanı'na taksiyle ulaşmak mümkündür. Şehir içinde pek çok noktadan taksi kiralayabilirsiniz.
Belediye Otobüsü
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na toplu taşıma kullanarak da ulaşabilirsiniz. 200, 202 ve 204 numaralı otobüsler sizi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na götürür.
Metro
İzmir Metrosu'nun Güney Aksı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yolcu taşır.
Vapur
İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na deniz yolu ile ulaşacaklar, izdeniz.com.tr adresinden vapurlar ve iskeleler ile ilgili detaylı bilgi alabilir.
Elazığ’a Ne Zaman Gitmeli
Hazar Spor Oyunları ve Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na evsahipliği yapan Elazığ’da temmuz ve ağustos ayları çok sıcak geçmektedir. En ucuz uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre; yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlıyor. Son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
Elazığ’ın Yöresel Lezzetleri
Dolanger, işkene, kellecoş, küncülü gömme, lobik çorbası, orcik, soğan dolması, Harput köftesi, süslü fidoş.
Elazığ’da Görülmesi Gereken Yerler
Buzluk Mağarası, Golan Kaplıcaları, Harput Kalesi, Hazar Baba Kayak Merkezi, Hazar Gölü, Keban Baraj Gölü, Sori Şelalesi.
Elazığ’da Alışveriş Önerileri
Orcik şekeri, Çedene kahvesi, Ağın leblebisi, çayda çıra heykelciği.
Elazığ’a Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi Elazığ’da da bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Farşımalamat: Rezil olmak
Dönbek: Darbuka
Kortik: Çukur
Cıncıh: Çok temiz
Güvegi: Damat
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
İzmir'e Ne Zaman Gitmeli?
Yaz boyu yerli ve yabancı turist çeken İzmir, her yıl ağustos sonu başlayan Enternasyonal Fuarı’nda yaklaşık 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
İzmir'in Yöresel Lezzetleri
Boyoz:
700 yıllık bir geçmişi olan boyoz için “İzmir’in böreği” desek haksızlık etmiş olmayız. Adına festival düzenlenen bu mayasız hamur işi nerede yenmeli diye sorarsanız; pek çok İzmirli tartışmasız Alsancak’taki Dostlar Fırını’nı işaret edecek. Ispanaklı ve peynirli’nin yanı sıra patlıcanlı, pırasalı, enginarlı ve tahinli çeşitleri de mevcut.
Kumru:
Sokakların kumrucudan geçilmediği İzmir’de gerçek bir kumru yemek için istikamet Çeşme... 1966’da kurulan ve yerel fast food lezzetinin mucidi olduğu söylenen Kumrucu Hüseyin, ekmeğini nohut mayasından kendi yapıyor. Malzeme olarak da Tire sucuğu ve eski kaşar kullanıyor.
Lokma:
Lokma, başka şehirlerde İzmir Lokması adıyla satılsa da; 30 yıldır Kemeraltı’nda lokma döken Hıdır Usta, “İzmirli ustaların yaptığı gibi kimse bu lokmayı yapamaz” diyor. İzmirliler sünnet mevsiminde, üç aylarda, Ramazan ayında ve ölenler için de hayır lokması döktürüyor.
Diğer Lezzetler
Kemeraltı Çarşısı’nda bulunan Aksüt'te su muhallebisi, Hisarönü'nde sütlü kadayıf, Şadırvan'da şambali, Mezarlıkbaşı'nda ballı yoğurt, Mennan'da sakızlı dondurma yemenizi tavsiye ederiz. Menemen’den çilek, Ödemiş’ten tulum peyniri, Tire’den karadutlu lor tatlısı, Karaburun’dan hurma zeytini, Kemalpaşa’dan da kiraz alabilirsiniz.
İzmir'de Görülmesi Gereken Yerler
Efes: Kuruluşu MÖ 6 binli yıllara dayanan antik Roma kenti. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunuyor. Her yıl ortalama 2 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor.
Artemis Tapınağı: Efes’te bulunan, MÖ 7. yüzyılda inşa edilen, dünyanın mermerden yapılmış ilk tapınağı.
Celsus Kütüphanesi: Roma döneminden kalan kütüphane kalıntısı. Ortaçağ’da bir depremde yıkılan kütüphanede rulo şeklinde el yazması 14 bin kitap bulunduğu söyleniyor.
Meryem Ana Evi: Hz. İsa'nın annesi Hz. Meryem'in son yıllarını geçirdiğine inanılan ev. Hıristiyanlar için hac yeridir.
Tarihi Asansör: Mithatpaşa Caddesi ile Halil Rıfatpaşa Caddesi'nin arasında işleyen iki asansörü barındıran asansör kulesi.
Kordon: Konak Meydanı ile Alsancak arasında sahil boyunca yürüyüş yapılabilecek alan. Fayton ve bisiklete de binmek mümkün.
İzmir Doğal Yaşam Parkı: 120 türden 1500 hayvan, 3 bin ağaç ve 250 bitki türüyle Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parklarından biri.
İzmir Kuş Cenneti: Her yıl 50 bin civarında kuşun ziyaret ettiği Menemen’deki bölge kuşların göç yolları üzerinde yer alıyor.
Şirince: Eski bir Rum kasabası olan mahalle. 700 nüfuslu Şirince, şaraplarıyla ünlü.
İzmir'de Alışveriş Önerileri
Şirince şarabı, İzmir Saat Kulesi biblosu, incir lokumu, Bereket Tanrısı heykelciği.
İzmir'e Özel Kelimeler
Her şehirde olduğu gibi İzmir’de bazı gündelik kelimeler yöre halkı tarafından kendilerine has yorumlanıyor. İşte bazıları...
Domat: Domates
Asfalya: Elektrik sigortası
Klorak: Çamaşır suyu
Meşe: Misket
Nohut: Beyaz leblebi
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!