Istanbul-Tehran
Yaklaşık Seyahat Mesafesi

Istanbul-Tehran
Yaklaşık Seyahat Süresi

Tüm havayollarının İstanbul-Tahran seferlerini tek ekranda görüntüleyin, en ucuz İstanbul-Tahran uçak biletine sahip olun.
Yukarıdaki menüden tüm İstanbul-Tahran uçuşlarını listeleyin. Sayfanın solundaki filtreyi kullanarak, aktarmalı, direkt ve iptal edilebilir uçuşların yanı sıra kalkış-varış saatlerine, havayolu ve havalimanına göre en uygun İstanbul-Tahran uçak biletini seçin.
En hesaplı İstanbul-Tahran uçak biletini, kredi kartınızla (bankanızın anlaşmasına göre) peşin fiyatına taksit imkânı, SSL ve 3D Güvenlik sertifikasıyla gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.
En ucuz İstanbul-Tahran uçak biletine sahip olmak için, biletinizi seyahat tarihinizden iki ay önce almanızı tavsiye ederiz.
Tahran uçuşlarınız için, İran’ın en büyük havalimanı konumunda olan Tahran İmam Humeyni Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Şehir merkezinin 50 km güneyinde yer alan Tahran İmam Humeyni Havalimanı’na yaklaşık 1 saat içinde ulaşabilirsiniz.
Tahran’ın tarihi ve turistik yerlerini, İran mutfağını keşfetmek için hepfly.com’daki blogumuza mutlaka göz atın.
Tehran Havalimanları
Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı
Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı Tahran şehir merkezinin 30 km güneybatısında yer alır. Şehrin ana uluslararası havalimanı konumundadır.
Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı Ulaşım
Tehran-Qom otoyolu ile havalimanı terminali arasında bulunan bağlantı yolunu kullanarak havalimanına ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda taksi ve otobüsleri kullanarak havalimanından şehir merkezine ulaşım sağlamanız mümkündür.
Istanbul Havalimanları
Atatürk Havalimanı
Istanbul Atatürk Havalimanı, Istanbul'un Avrupa yakasında bulunan ana havalimanıdır. Yeşilköy mevkiinde bulunan havalimanı Türkiye'de sivil havacılığın başladığı havalimanıdır. 1953 senesinde uluslararası hava trafiğine açılmış olan havalimanı bugün Türkiye'nin en yoğun trafiğe sahip havalimanıdır.
Atatürk Havalimanı'na Nasıl Ulaşılır?
Havataş
Atatürk Havalimanı'na ulaşım Havataş servisleri ile oldukça kolaydır. Taksim'den kalkan ve havalimanından Taksim'e giden servislerin saatlerinı ve detaylarını Havataş İstanbul web sayfasındanöğrenebilirsiniz.
Toplu Taşıma
İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin otobüsleri ile Atatürk Havalimanı'na ulaşabilir veya havalimanından şehir merkezine ulaşabilirsiniz. TH-1 kodlu otobüsler Atatürk Havalimanı servisi yapmaktadır.
Metro
Atatürk Havalimanı'ndan şehir merkezine metro ile ulaşmak da mümkündür. Havalimanı metro durağından bineceğiniz metro ile Avrupa yakasında pek çok merkeze, bunun yanında Anadolu yakası geçişlerinde kullanılan Marmaray'a aktarma için Yenikapı istasyonuna ulaşabilirsiniz.
Deniz Otobüsü
Deniz Otobüsü ile Atatürk Havalimanı ve Istanbul'un Anadolu yakası arasında ulaşım oldukça rahattır. Bakırköy'den kalkan deniz otobüslerini kullanarak Kadıköy'e veya Bostancı'ya ulaşabilirsiniz.
Metro ile ilgili detaylı bilgiyi Istanbul Ulaşım'dan, halk otobüsleri ile ilgiyi bilgiyi Nasıl Giderim'den ve deniz otobüsü sefer tarifelerini Istanbul Deniz Otobüsleri web sitesinden edinebilirsiniz.
Sabiha Gökçen Havalimanı
Adını, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den alan Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul'un Pendik ilçesinde bulunmaktadır.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na Nasıl Gidilir?
Havataş
Sabiha Gökçen Havalimanı'na Kadıköy ve Taksim'den kalkan Havataş otobüsleriyle direkt olarak ulaşabilirsiniz.
Servis saatleri ve kalkış noktaları hakkında daha fazla bilgi almak için Havataş'ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Özel Araç
Özel aracınızla Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşmak için TEM otoyolu bağlantısını kullanabilirsiniz.
Metrobüs
Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Metrobüs'ün Uzunçayır durağında inerek, Kadıköy-Kartal metrosuna aktarma yapabilir, Kartal'dan ise KM22 no'lu otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Akmis Seyahat
Pegasus Havayolları yolcuları için hizmet veren Akmis Seyahat Bursa, Yalova, Gemlik, Sakarya, Kocaeli, Gebze ve Karamürsel ve ilçeleri arasında seferler düzenlemektedir. Seferler hakkında daha detaylı bilgi için Akmis Seyahat'in kurumsal web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Marmaray
Avrupa Yakası'ndan gelecek yolcular, Marmaray'a binerek Ayrılıkçeşme durağında inebilir ve Kartal-Kadıköy metrosuna aktarma yaparak, Kartal'dan kalkan KM22 numaralı otobüsle Sabiha Gökçen Havalimanı'na ulaşabilirler.
Sabiha Gökçen Havalimanı'na tüm ulaşım alternatifleri hakkında daha detaylı bilgi almak için Sabiha Gökçen Havalimanı'nın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Tahran’a Ne Zaman Gitmeli
Dünyanın pek çok ülkesinden Tahran’a sefer düzenleyen havayolu şirketlerinin verilerine göre en ucuz Tahran uçak biletini alabileceğiniz tarihler Ocak’ın son haftası, Şubat’ın ilk iki haftası, Mayıs’ın ilk haftası ve Kasım’ın son haftası. Seyahat tarihleriniz esnekse Tahran uçak biletini ortalama 52 gün önce almanızı tavsiye ederiz. Gün baz alınarak hazırlanan verilere göre ise en hesaplı uçacağınız gün Cumartesi, en pahalı uçacağınız gün ise Perşembe.
Tahran’ın Yerel Tatları
‘Ash-e doogh’, ‘abgusht’, ‘ghormeh sabzi’, ‘fesenjan’, ‘khoresht gheymeh’, ‘mirza ghassemi’ gibi söylenişi zor ama tadı enfes yemeklerin tadına bakabileceğiniz Tahran’da en popüler lezzetler şiş kebap ve safranlı pilav. Dikkat! Hemen hemen tüm etli yemeklerde kuyruk yağı kullanıyorlar.
Tahran’da Görülmesi Gereken Yerler
Müze olarak kullanılan devrik İran Şahı Pehlevi ile üçüncü ve son eşi Farah’ın yaşadığı Niavaran Sarayı, turistlerin büyük ilgi gösterdiği yapılardan biri.
Birbirinden değerli taşlarla süslü Nadir Şah tahtından, dünyanın en büyük pembe elmasına kadar pek çok mücevheri barından Ulusal Hazine’de fotoğraf çekmek yasak.
Dünyaca ünlü İran halıları Lale Parkı’nın kuzeyindeki Ulusal Halı Müzesi’nde sergileniyor.
Azadi Anıtı’nın içerisinde İran üretimi çini ve cam sanatı ürünlerinin sergilendiği salonlar ve Tahran’ın büyük bir bölümünü görebileceğiniz seyir pencereleri bulunuyor.
Ulusal Müze’ye 15 dakika mesafedeki Gülistan Sarayı’nın görkemli havuzlarla süslü bahçesindeki çadırlardan el sanatları ürünleri satın alabilirsiniz.
1800 dönüm üzerine kurulu Sadabad Sarayı 19 görkemli (Ahmet Şâhi Sarayı, Yeşil Saray, Bahman Sarayı, Özel Saray, Meleke Mader Müzesi, Millet Sarayı, Su Müzesi, Üstat Behzat Müzesi, Omidvar Kardeşleri Müzesi, Mir İmad Hat Müzesi, Eşref Sarayı, Şems Sarayı, Abkar Müzesi, Ferşçiyan Müzesi, Güzel Sanatlar Müzesi, Nigaristan Müzesi, Milel Sanatlar Müzesi) yapıdan oluşuyor.
Pers İmparatorluğu’nun 2500. yılı anısına yapılan Özgürlük Anıtı’nın tepesinden Tahran’ın mükemmel manzarasını seyredebilirsiniz.
Tahran Seyahati İçin İpuçları
Tahran sokaklarında üç kişiden biri mutlaka Türkçe konuşuyor.
Taksiler çok ucuz, 10 kilometrelik yol için 7 TL ödüyorsunuz.
Tahran Metrosu beş hatla kentin büyük bölümünü kapsıyor. Bilet 0.40 TL.
Alkol servisi olan ve kadınların başı açık oturabildiği tek yer Ermeni Kulübü. Ama Müslümanların girmesi yasak.
Kredi kartı kullanımı neredeyse yok.
Tahran’da Alışveriş Önerileri
Şehirde alışverişin kalbi Bazaar-ı Bozurg’da atıyor. Geleneksel ve modern yüzlerce dükkânın yer aldığı dev çarşıda ne ararsanız bulabilirsiniz.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!
İstanbul'a Ne Zaman Gitmeli
İstanbul yılın her dönemi seyahate uygun bir şehir. Yılda ortalama 10 milyon yabancı turist ağırlayan şehri ziyaret eden yerli ziyaretçi sayısını hesaplamak ise mümkün değil.
En uygun fiyatlı uçak biletini bulmak için yapılan araştırmalara göre yurtiçi uçuşlarda son 21 gün kala fiyatlar yükselmeye başlayıp, son 15 gün kala ise iki katına kadar çıkabiliyor.
İstanbul'un Lezzetleri
Koy Poşete Koş Yemeye
Galata Simitçisi’nden (Karaköy) simit, Kireçburnu Fırını’ndan (Sarıyer) kıymalı poğaça, Bahriye Fırını’ndan (Kasımpaşa) kırıkkırak, Bilice Börekçisi’nden Sarıyer böreği alın.
Boğazınız Kuruduysa
Piyer Loti’de (Eyüp) çay, Mandabatmaz’da (Beyoğlu’na) kahve, Baylan’da (Kadıköy) limonata, Zeynel Muhallebicisi’nde (Yeniköy) salep, Vefa Bozacısı’nda (Fatih) boza için.
Tatlı Yiyelim Tatlı Gezelim
Karaköy Güllüoğlu’da baklava, Kanaat Lokantası’nda (Üsküdar) ekmek kadayıfı, Girandola’da (Arnavutköy) güllaçlı dondurma, Boris’in Yeri’nde (Kumkapı) bal-kaymak yiyin.
Bunlar da Valize
Ali Muhiddin Hacı Bekir’den (Eminönü) lokum, Cemilzade’den (Kadıköy) badem ezmesi, Cafer Erol’dan (Kadıköy) fındıklı akide şekeri, Kurukahveci Mehmet Efendi’den kahve alın.
Ayaküstü Lezzetler
Eminönü’nde balık ekmek, Taksim’de ıslak hamburger, Ortaköy’de kumpir, Küçük Pazar’da (Fatih) sebzeli döner yiyin.
İstanbul'da Görülmesi Gereken Yerler
Müzeler:
Topkapı Sarayı, Ayasofya, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Kariye, Panorama 1453, Yerebatan Sarnıcı, Yıldız Sarayı, Arkeoloji Müzesi, Miniatürk, Rahmi M. Koç Sanayi Müzesi, Oyuncak Müzesi, Masumiyet Müzesi.
Camiler:
Sultanahmet, Süleymaniye, Eyüp Sultan, Fatih, Ortaköy, Beyazıt , Şehzade, Ayazma, Yeni, Rüstem Paşa, Mihrimah, Kılıç Ali Paşa, Kalenderhane.
Kiliseler:
Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi, Aya Triada, Aya Yorgi, Aya İrini, St. Esprit, St. Antoine.
Tarihe Tanıklık Eden Yapılar:
Sirkeci Garı, Kız Kulesi, Rumel Hisarı, Anadolu Hisarı, Galata Köprüsü, Yedikule Zindanları, Dikilitaş, Yılanlı Sütun.
Bunları Yapmadan İstanbul'dan Gitmeyin:
Kızkulesi’nde fotoğraf çektirin; Taksim Meydanı’ndan Tünel’e kadar yürüyün; Yıldız Parkı Kır Kahvesi’nde ciğerlerinize oksijen depolayın; Kalpazankaya’da Sait Faik’in şerefine kadeh kaldırın; Çinili Hamamı’nda yıkanın; Galata Köprüsü’nde balık tutun, Galata Kulesi’nden güneşin batışını seyredin; Kadıköy’den Moda’ya tramvayla gidin; Kanlıca’da şekerli yoğut yiyin; Yoros Kalesi’ne tırmanın.
İstanbul'da Alışveriş Önerileri
Kültür ve Turizm Bakanlığı GES Eminönü Şubesi: Hamam seti, el oyması kahvelik, Beykoz ibrik, gravür tabak, çini mücevher kutusu, peşkir, iğne oyası mendil, ciğerdeldi örtü, tel kırma kese, Karagöz-Hacivat tef, Kızkulesi madalyonu.
Mısır Çarşısı: Baharat, kurutulmuş meyve, kuruyemiş, lokum, tavla-satranç takımı, paşmina, tesbih, telkari, rölyef.
Kapalıçarşı: Halı, kilim, seramik, mücevherat, pirinç ayna.
Eyüp Oyuncakçılar Çarşısı: Hacıyatmaz, tef, darbuka, fırıldak, topaç.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle…
İyi uçuşlar!